Nasıl anlamadım?ben çalışma şeklini etik bulmadım.
Bazen hatalarımı tekrar ediyorum. O yüzden kendime bu kadar kızıyorum bal gibi bilmeme rağmen neden aynı hatayı yapıyorum bilmiyorum artık bu da bir ahmaklık mı yaBu kadar hassas olmayın diye yazmak çok kolay .Hata yaptığınız için kendinizi bu kadar acımasız bir şekilde eleştirmeyi birakin önemli olan hataları tekrar etmemek .Herşeyin fazlası zarar kendine kizmaninda .Kendinizle barış yapmayı duygularınızı kontrol altında tutmayı öğrenmek sizi iyilestirecek olan şey galiba Bunun üzerinde çalışın terapistiniz ile birlikte .İyi haberlerinizi almak isterim .Rahatlamak ve dingin kalmak birde kendine yazık etmemek gerek.Hayatiniz siz kıymetli siniz gerisi olmadasa olur .
Gerçekten mi? Keşke korkmayıp daha önce de kullansaydım.. resmen işkence çektirmişim kendimeBazı şeyler terapi ile çözülemeyebiliyor ya da çok uzun sürüyor. O noktada antidepresan tedavisi ile gelişme sağlanabiliyor. Bana çok iyi gelmişti, yani eskiden beni üzen şeyler aklıma gelse bile, umursamadan başka şeylere odaklanabiliyordum. Hayat kalitemi arttırmıştı.
Nasıl anlamadım?
Gittiğim psikoloğu da çok araştırdım aslında iyi yorumlar da görmüştüm. Bu dediğinizi bir konuşacağım gerçekten ihtiyacım var mı? Bir şey demiştim hani sürekli aynı şeyleri düşünüyorum gözlerimde alıp gidiyor kendimi hiç mutlu hissetmiyorum hiçbir şeye odaklanamıyorum ağlıyorum bazen sebepsiz yani böyle şeyler söylemiştim o da isterseniz size buradaki psikiyatrist hanımdan ilaç yazdırabiliriz size bir de o görsün gibilerinden bir şeydemiştiteşhisi ve ilaç gereksinimini psikiyatr belirler. dolayısıyla öncelikle sizin bir psikiyatr ile görüşmeniz ve o da ihtiyaç görürse psikologa yönlendirmesi gerekiyordu.
siz süreci tersten sürdüğünüz gibi psikologunuz teşhis koymuş ve ilaç gereksinimizi belirliyor. korkunç kusurlu bir durum.
Gittiğim psikoloğu da çok araştırdım aslında iyi yorumlar da görmüştüm. Bu dediğinizi bir konuşacağım gerçekten ihtiyacım var mı? Bir şey demiştim hani sürekli aynı şeyleri düşünüyorum gözlerimde alıp gidiyor kendimi hiç mutlu hissetmiyorum hiçbir şeye odaklanamıyorum ağlıyorum bazen sebepsiz yani böyle şeyler söylemiştim o da isterseniz size buradaki psikiyatrist hanımdan ilaç yazdırabiliriz size bir de o görsün gibilerinden bir şeydemişti
Ne kadar zamandır tedavi görüyorsunuz yada ne kadarı size iyi geliyor bilemem.Gunluk hayatınızın kalitesi ne durumda bilemem beni yanlış anlamanızı da istemem belki bir rehabilitasyon merkezinde yatılı olarak tedavi olmanız daha kesin ve kalıcı bir çözüm olabilir .Bunuda yanlış anlamayın elbette doktor ve siz gelişim kaydedip kaydetmediginize göre bu kararı alabilirsiniz.Ben ayakta tedavinin her insana uygun olduğunu düşünmüyorum her insanın travma ansiyete panik hali yada duygusal beyinsel tepkileri 50 iyi dakikalık seanslarda iyi olamaz gibi geliyor bana Sizde pek aşama kaydetmiş gibi yazmiyorsinuz.Simdi belki iş bulmama engel olur diye cevap verebilirsiniz tabiki de siz bu ruh hali ile nasıl çalışacaksınız o iş ortamında .Yani iş ortamı insanları da pek duygusal yada anlamaya yönelik değildir insanı bence doktorunuzla bunuda konuşun .İnşallah çözülür iyi olursunuzBazen hatalarımı tekrar ediyorum. O yüzden kendime bu kadar kızıyorum bal gibi bilmeme rağmen neden aynı hatayı yapıyorum bilmiyorum artık bu da bir ahmaklık mı ya
İyileşme umuduyla gidiyorum kendimi tanıyayım istiyorum. Bazen seansta ağlıyorum. İçimdekileri düzgünce söyleyemiyorum tıkanıyorum sanki ya da o gün gelene kadar kafamda kuruyorum şunu söyleyeceğim bunu söyleyeceğim şöyle olacak böyle olacak 50 dakika ya seans ne zaman anlatacağım şaşırıyorum..
Ben de kendimi bu kadar üzmek istemiyorum.. başkasının sözlerini ciddiye alarak adam yerine koyarak kendimi üzmek istemiyorum... Önce ki konumdan da etkilendim her şey üst üste geldi
Daha yeni hani 3 seans gittim.. yatılı olarak rehabilitasyon dediniz ya orada bir korktumNe kadar zamandır tedavi görüyorsunuz yada ne kadarı size iyi geliyor bilemem.Gunluk hayatınızın kalitesi ne durumda bilemem beni yanlış anlamanızı da istemem belki bir rehabilitasyon merkezinde yatılı olarak tedavi olmanız daha kesin ve kalıcı bir çözüm olabilir .Bunuda yanlış anlamayın elbette doktor ve siz gelişim kaydedip kaydetmediginize göre bu kararı alabilirsiniz.Ben ayakta tedavinin her insana uygun olduğunu düşünmüyorum her insanın travma ansiyete panik hali yada duygusal beyinsel tepkileri 50 iyi dakikalık seanslarda iyi olamaz gibi geliyor bana Sizde pek aşama kaydetmiş gibi yazmiyorsinuz.Simdi belki iş bulmama engel olur diye cevap verebilirsiniz tabiki de siz bu ruh hali ile nasıl çalışacaksınız o iş ortamında .Yani iş ortamı insanları da pek duygusal yada anlamaya yönelik değildir insanı bence doktorunuzla bunuda konuşun .İnşallah çözülür iyi olursunuz
Ben de zaten direkt kabul edeyim demiyorum sizin dediklerinizi aklımın bir köşesine koydum Bir daha ki seansta gittiğimde hem kendi psikoloğumda hem de oradaki psikiyatristle görüşeceğim.bu başlığın başından beri size birileri sürekli bi şey anlatmaya çalışıyor ama verdiğiniz tepkilerle insanlar uzay boşluğuna bağırıyormuş gibi hissettiriyorsunuz. psikologların böyle bir yetkisi olmadığını söylememe rağmen "gerçekten ihtiyacım va rmı konuşacağım." diyorsunuz. psikologların bu ihtiyacı tayin etyme kabiliyeti yok; yetkisi de yok.
bu psikolog size ilaç da teklif edemez. maalesef çalışma şekli etik değilk ve meslek kurallarına aykırı.
Yok Yok daha yeni baslamissiniz benimki sadece bir oneriydi.Uzun yıllardır böyle sandım.Yasiniz falanda gayet genç .Çok iyiyim diye yazmanızı bekliyor olacağım.Gayret edin sizdeDaha yeni hani 3 seans gittim.. yatılı olarak rehabilitasyon dediniz ya orada bir korktumkısa net bir çözüm arıyorum. Dediğim gibi yaşımda geçiyor artık bazı şeyler takmamak ve yoluma bakmak istiyorum... Bir önceki konumda terapi almamı istemişlerdi takıntılı düşüncelerim varmış gerçi haksız da değillerdi. Bir şeye odaklanıp yani beni üzen bir şeye odaklanıp ona çözüm bulana kadar debeleniyorum... Bazen aylarımı alıyor. Bunun da böyle olmaması için terapalıyım bir şeyler yapayım dedim yine aylarıma mal olmasın diye. Belki de zamanla geçecek dediğin gibi tek ilacı zamandır belki de.
Gelecek kaygısı iş kaygısını bir kenara bırakırsak eğer tabii onlar da var..
Şu en son beni üzen şey olayı aklıma çok takılıyor bunu bir aşsam bir şeylere başlayacağım
Ben de zaten direkt kabul edeyim demiyorum sizin dediklerinizi aklımın bir köşesine koydum Bir daha ki seansta gittiğimde hem kendi psikoloğumda hem de oradaki psikiyatristle görüşeceğim.
Ne yapmam gerekiyor peki psikiyatrist mi bulayım ilaç için ya da psikolog mu degistireyim?onlar da size "aaa olur mu öyle şey!?" diyip yine cebinizdeki paranızı combızlayacak.
Ne yapmam gerekiyor peki psikiyatrist mi bulayım ilaç için ya da psikolog mu degistireyim?
Ara ara dönemlerde böyle oluyorum. Belki de yıllardan beri vardır bilmiyorum ama bu ara çok kötüleştim sanki. Bağlanma probleminden dolayı da travma yarattım kendime..Yok Yok daha yeni baslamissiniz benimki sadece bir oneriydi.Uzun yıllardır böyle sandım.Yasiniz falanda gayet genç .Çok iyiyim diye yazmanızı bekliyor olacağım.Gayret edin sizde
Yaşı olmaz nezle gibi düşünün bir kez çekersin ikinciye bagisikliğın olurAra ara dönemlerde böyle oluyorum. Belki de yıllardan beri vardır bilmiyorum ama bu ara çok kötüleştim sanki. Bağlanma probleminden dolayı da travma yarattım kendime..
Dediğim gibi başka şeylere yönelmek istiyorum.. şu yaşta aşk acısı çekiyorum şaka gibi onca derdin arasında
Ay keşke bağışıklık kazansamYaşı olmaz nezle gibi düşünün bir kez çekersin ikinciye bagisikliğın olurGülmeye kendinizle dalga geçmeye en kötü nolur ya nefes alıyorum işte demeye alışın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?