Öncelikle çok teşekkür ederimTrafik kazası geçirmiş biri, bacakları kırılmış.
Hastanede gözünü açar açmaz düşünüyor kaza nasıl oldu, suçlu kim, o mu ben mi, o mu ben mi….
Hatta hasta yatağından doğrulup kendine çarpan aracın peşine gitmek istiyor falan..
Bu sırada ağrıları var, bacaklar ameliyattan sonra alçıya alınıyor, haftalarca kullanamayacak o bacakları.
Ama diyor ki, nolur bu kazada suçlu kim söyleyin, onu söylemiyorsanız hemen nasıl koşabilirim onu söyleyin.
Burdaki alçı = antidepresan
Ardından yürümek için gereken fizik tedavi süreci = psikolojik yardım/terapi süreci
Ardından kazayı çözümlemek = geçmiş davranış kalıplarını ve psikolojik şemalarını öğrenmek
Ardından koşmak = yeni bir ilişkiye başlamak
Sıralamayı anlatabilmişimdir umarım.
Siz beni anladınız.
Kolaylıklar dilerim
O da etraftan duyduğu kadarıyla söyledi hani yanlış bir inanış var ya ki bende öyle düşünürdüm. Daha hantal uykulu vs yaparsa beni diyeannenizin tahsili nedir tam olarak?
Daha yeni başladım. Bilmiyorum doktorumu araştırdım yorumlarına baktım alanında uzman bir psikolog psikiyatris.Belkide doktorunuzu değiştirmeniz gerekli ben sadece antidepresanin ise yarayacagini dusunmuyorum .Ayrıca belki bakış açınız kendinizle ilgili düşünceler için daha uzman bir terspiste gitmeniz gerekli bence tedavinize ağırlık verin Belki daha uzman biri işinize yarar belki bir yaşam koçu da size eşlik eder.Caba harciyormusunuz bilmiyorum çaba harcamanız lazım dert anlatarak himurdanarak yada suçlayarak değil elbette size bunları söylemişlerdir eminim dertleriniz de büyüktür.Elbette çeken bilir .Sadece kendiniz istemedikçe iyi olacak gibi yazmamişsıniz.İlac tamam bir süre beyin salgilarina iyi gelecek o arada bu sorunları çözüp kendinize iyi gelmeyi de hayata geçirecek misiniz ?
O da etraftan duyduğu kadarıyla söyledi hani yanlış bir inanış var ya ki bende öyle düşünürdüm. Daha hantal uykulu vs yaparsa beni diye
Şuan öyle düşünmüyorum. Araştırmadan yorum yapmamak lazımmış onu anladım.. bizim toplumda da var ya işte yeni yeni aşıldı. Psikoloğa giden insana deli gözüyle bakılıyordu… bir de be gerek var kendin aş bazı şeyleri diyende var. Aşamıyorum işte aşabilsem böyle düşünmembu alanda eğitim almadıysanız varsayımlarda bulunmaktan vazgeçmeniz gerekiyor.
Şuan öyle düşünmüyorum. Araştırmadan yorum yapmamak lazımmış onu anladım.. bizim toplumda da var ya işte yeni yeni aşıldı. Psikoloğa giden insana deli gözüyle bakılıyordu… bir de be gerek var kendin aş bazı şeyleri diyende var. Aşamıyorum işte aşabilsem böyle düşünmem
Aynen doğru söylüyorsunuz. Herkesin kafa yapısı da aynı değil bazı insanlar kolay atlatırken bazıları atlatamaz içinde büyür büyür… başka şeylerde eklenince içinden çıkamaz. Kurtarıcı olabilir bi nebzede olsa bu.Bazı psikiyatrik rahatsızlıklar kendi başınıza aşabilexcğeiniz şeyler değildir. kimyasal bir müdahale gerektirir süreci atlatmanız için. bu maalesef sizin tercihinize bağlı değil
Umarım tek temennim o gerekli gereksiz bilmiyorum şuan onuda sağlıklı düşünemiyorum. Kafama takmak istemiyorum ama kendim başaramıyorum medet umuyorum işte…İyi gelir. Kafana takmazsın gereksiz şeyleri bu da sana motivasyon saglar.
Hayatımin donum noktalarında hep kullandım. Bu arada kullanmaya başlayınca en az 6 ay kullanmak gerekiyor yoksa daha fazla dengen şaşar
Aşamadığım bir sürü düşünce ve his var. Kendim başa çıkamayacağım büyük ihtimalle ve antidepresan kullanmaya başlamak istiyorum tek çarem o galiba... Çünkü hiçbir şey yapamıyorum hiç mutlu değilim... Geçmişteki hislerimi bastıramıyorum. Suçluluk, Utanç, Değersizlik, Öfke, Özlem, Pişmanlık....
?
Ruhum iyileşmeyecek gibi hissediyorum. Biraz güçle öz değerle öz saygı ile alakalı sanırım bu da.
İlaçtan medet umuyorum.. değiştirsin beni daha iyi hissedeyim bazı şeyleri aşabileyim.. kafam düzelsin üzülüp kafama takmayayım istiyorum…
bu hafta gideceğim seansta kabul edeceğim başka türlü olmayacak gibi
Doğru söylüyorsunuz bende bir nevi şu düşüncelerimi sustursun diye başlamak istiyorum. Mahkeme kuruyorum kafamda şöyleydi böyleydi sonra kendimi yargılıyorum sonra tekrar tekrar…
Tembel veya beceriksiz olduğumu düşünmüyorum. Üzerine alınmadım merak etmeyin sadece yorum yapıyorum … sadece şans özgüven düşüklüğü yapamam edemem vs benim problemlerim iş konusunda… aşk ilişkilerinde ise beceriksizim…Kanser biri nasıl kemoterapi alıyorsa gerektiğinde o ilacı kullanacaksın mental sıkıntılar beyin kimyasında bozulma yapıyor ilaç önemli bi adım ama sihirli değnek değil. Bazı insanlar sadece tembel ve beceriksiz ama böyle doğuyor böyle geçiyor ona çözüm olur mu bilmiyorum
Ay ne kadarda bensinizKendim halledemiyorum dediğim anda doktor yazdı ilaç kullandım. Yıllarca kullandım. Bir iki kere artık iyiyim diye bıraktım kontrollü olarak ama kontrolü kaybettim. Yazdıklarınıza benzer şeyler yaşıyordum. Sürekli kafamın içinde insanlarla konuşmalar, hesaplaşmalar, bir türlü geçmeyen bir sinir. İçim alev topu gibi sürekli içimde bir mücadele, gece yatınca saatlerce düşünmekten bir türlü uyuyamama.
İlac bana çok iyi geliyor. Ömür boyu kullanmayı düşünüyorum. Hayat kalitemi artırıyor. Başımı yastıga koyar koymaz uyuyorum. Herhangi bir yorgunluk, iştah açma vs de yapmıyor. Sadece daha sakinim. Gerçekten pireyi deve yapan bir insanım ve çok depresifim, lanet olası bir başak burcuyum didik didik ederim her şeyi. Çok yorulurum, kendimi üzer en çok zarar veririm normalde. Antidepresanla bunlar düzeliyor. Kafamdaki binlerce ses olmuyor mesela, zihnim daha berrak, boşver deyip geçebiliyorum meseleleri. Antidepresan öcü değil deneyin bence.
Ay ne kadarda bensinizben de başak burcuyum bilmiyorum bunun bu şeylerle alakası var mı… benim de düşünmekten gözüme uyku girmediği oldu sabahladığım oldu.
Örneğiniz çok doğru bakınız benBurçları çok iyi bilmem. Bir tek kendi burcumun özelliklerini biliyorum ve başak burcu insanları tanıyabiliyorum. Tanıdığım bütün başaklar depresif insanlar malesef.
Özel bir kliniğe gidiyorum uzman psikiyatrist. Ona gün içinde neler hissettigimi anlattığımda bunlar normal çünkü siz depresyondasınız demişti isterseniz antidepresan yazabilirim ya da isterseniz birkaç seans daha yapalım yine aynı şeyleri düşünüyor olursanız kafanızdan atamadığınız şeyler olursa yazalım demişti.Uzman bir psikiyatr uygun görürse başlayabilirsiniz. Uyuşuk ve uykulu olacaksınız, asla bırakamayacaksınız diye bir sey yok. Alışma evresi yaklaşık bir ay sürüyor. O süreye kadar beklerseniz uygun bir antidepresanla iyi bir sonuç alabilirsiniz. Bazen elden bir şey gelmiyor, dünyanın en iyi şeyi değil ama aralıklarla bende beş yıl kullandım. Zor bir durumdan çıkardı beni ve pişmanda değilim, o zaman öyle gerekiyordu.
Terapiye bende daha yeni başladım. Ben de umuyorum ki iyi gelsin… üzüldüm sizin açınızdan da. Bazen bakıyorum da benimki de dert mi diyorum yaİlaçlar, takıntı yaptığınız yerde gerçekten çok iyi geliyor. Malesef ben boşandıktan sonra gece uyuyamaz olmuştum. Gram uyku olmadan işe gidiyordum, ilaca karşıydım. Daha sonra ilaca başladım biraz terapi aldım. Şimdi daha iyiyim ama tabi kendinizde bir şeyler yapmanız lazım.Şuan hala ilaç kullanıyorum, daha iyiyim. Ama terapiye başlamam lazım diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?