Kızlar, antidepresan kullansam kendimi daha iyi hisseder miyim? Geleceğime odaklanmam lazım :(

Ne anlamda dediniz alınganlık konusunu? Merak ettim

Ne anlamda dediniz alınganlık konusunu? Merak ettim
Alıngan olmak iyi bir huy değil insana hayatı zorlaştıran bir huy.Öyle degilmi çoğu kez alınacak birşey olmamasına rağmen bize öyle gelir .Bu düşündüklerimi zin çok azı doğrudur .Sonra içinize atariz sonra karşımızdaki insanı suçlu sayarız bir iki derken tüm dünya bana karşı sendromuna kapılıp gideriz .Bunun yerine biraz rahat olmayı denesek biraz o anda içimizi döksek her türlü sosyal ilişkimiz daha iyi ilerler bu manada dedim

bu konu için diyorsanız öyle galiba haklısınız… bu arada özelden yazar mısınız ?

Çevremde antidepresan kullanipta kendine iyi gelmiş kimseyi tanımıyorum ayrıca ters tepme durumları da söz konusu olabiliyor ama derdiniz anlatabileceğiniz bir psikolog la görüşebilirsiniz devlette durumunuz varsa özel de olur konuşmak duygu geçişi sağlamak hepsinden daha hakikidir ya da eskiden nasıl kendinizi rahatlattiginizi nasıl hayata uyum sağladıginizi hatırlayabilir işiniz belediyenin tahsis ettiği Halk eğitim merkezlerine katilabilirsiniz kulüplere üye olabilirsiniz. Ayrıca kendinizi hiçbir duruma dusurdugunuz yok emin olun bir çok kişi bu durumda sadece maskeleri sağlam ve rollerini iyi oynuyorlar. Sağlıcakla kalın

Benim gözüm bunu çok tutmadı istersen ilaç yazalım ne demek lüzum görüyorsa yazmalı ve sen de kullanmalısın. 1 aydan önce etki etmez, hatta ilk ay daha kötü hissedebilirsin ama devam etmelisin ilaç dengeyi saglayana kadar. Çok kötü olursan doktoruna danisirsin başka ilaca geçersin. Anneni şunu bunu dinleme cahil cahil konuşuyorlar. ilaçlar öcü değildir doktor lazım görürse hayat kaliten artar. Yalnızca bu kısa bir süreç değil bunu kabullenmen lazım.

Ama sana tavsiyem, ilaç kullandığını arkadaşlarina vs anlatma. Hâlâ mankafa çok insan var ampir ampir konusup canını sikmasinlar. Umarım daha iyi olursun.

Düzeltme: Sigrid in dediklerini oku lütfen senin psikatriste gitmen lazim. O lazım görürse seni terapiye yönlendirir ilaç yazar vs. Ben teşhis koydum arkadaşım ilaç yazsın diye bir şey yok oraya gitmeyi acilen birakmalisin. Bir saçmalık olduğu belliydi o işte zaten.

Son düzenleme:
Ben 1 yıl kadar kullandım kendi tecrübemi anlatayım.
( yani etkisi en az olan ve dozu düşük bir ilaçtı)
İlk 2 ay ilaca uyumlanmakla geçiyor aslında.
Sonra beden ve zihin alışıyor.
6 aydan sonra insan kendini baya iyi hissediyor hatta ben bırakmak istemiştim devam edelim demişti doktor.
Yani böyle daha sakin relax hissettim ben öfke patlamalarım çok olmadı.
Tabi ki üzülüp ağladığım durumlar oldu gene tamamen duygusuz hissetmedim yani.
Ama beni en zorlayan kısım malesef bırakmak oldu.
Ki dozunu düşürerek doktor kontrolünde bıraktım aniden bırakmadım ona rağmen baya yoksunluk çektim.
Kaç kez gidip tekrar ilaç yazdırmak istedim eşim engel oldu.
1 ay sonra azaldı bu hisler yavaş yavaş alıştım sonra.
Ama böyle gerçek dünyaya pat diye düşmüş gibş de hissettim bir şeyleri baskılıyor ilaç.

Öncelikle teşekkür ederim ilk defa kullanacağım tabi psikiyatrist yarın karar verecek testlere vs bakıp.
Eskidende bu tip duygusal çöküntülere girip aylar sonra yine çıktım ama yine o döngüye girdim birileri yüzünden.
Bu sefer çıkamayacak gibiyim hepsi üst üste geldiği için.

ben bir an önce etki ersin derdindeyim. Fazla ütopik düşünüyorum :)
Bilmiyorum herkeste farklıdır etkisi de uyku halsizlik falan yaptı mı?

ben bir an önce etki ersin derdindeyim. Fazla ütopik düşünüyorum :)
Bilmiyorum herkeste farklıdır etkisi de uyku halsizlik falan yaptı mı?
Yani şöyle ilk haftalar sersemlik oluyor beyin sisi oluyor.Bir şeylere odaklanmak pek mümkün olmuyor.
İlacın olumlu etkilerini görmek ise dediğim gibi 2 3 ayı bulmuştu bende.

Yeni psikiyatristten çıktım daha önce test yaptırmışlardı.. Dürtüsel kişilik bozukluğu ve anksiyetenin daha ilerisi çıktı. 🫩

Değişim 10-15 gün sonra başlıyor.Yavaş yavaş birkaç ayı buluyor iyileşme
Aynen bir değişim olmadı pek sadece uyku hali baskın ama deliksiz uyuyamıyorum. Birazda panik atak hallerim oluyor.
Bugün kontrolüm var bunları soracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…