- Konu Sahibi BoncuK_GxoxzlxuxM
-
BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek
CEYLİN: Cennetin kapısı, cennete açılan kapı.
DALYA: (Tür.) Ka. - Yıldız çiçeği
ECRİN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır.
EFSA: cennet ırmaklarından birinin adı,sihirbaz
ERVA: (Ar.) Er. 1. Çok güzel genç. 2. Son derece cesur ve yiğit adam.
ERVA: Temiz ahlakli kiz
KAYRA: Tanrı yardımı; Tanrı'dan ya da büyük bir kimseden Gelen iyilik, kayırma, yardım, destek
MİNA: Liman
SELVA: (Ar.) Ka. 1. Bal. 2. Büyük bıldırcın. Tih çölünde bulundukları sürece, israiloğullarına Allah tarafından kudret helvasıyla birlikte, karınlarını doyurmak için gönderilen kuş. 3. (İsp.) Ekvator da sık balta girmemiş orman
TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası
AREL : Temiz,dürüst
AYDAN: Güzelliğini aydan almış,ay gibi parlak ve güzel
bakalım bunları beğenicekmisin?
slm canım benim kızımın ismi sena hem kuran da geçiyor.duru ve ela isimleri de çok güzel bence
süeda---kutlu uğurlu insan.
ebrar--- Hayır sahipleri. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar.
arkadaşlar bebklerinize güzel isimler koyun anlamsız manalı isimleri sırf kulağa hoş geliyor diye koymayın.aymaran ağaç koğunda yaşayan ayperisiymiş bu ne yaa peri varmı gerçekten varsa direk peri koyalım,yada hangi ağacın koğundaymış o mübarek ağacın ismini koyalım :):)çişem felan ya mantıklı düşünelim.....
hira,mina,elvin....değişik ve güzel isimler bence
ben olsam kesinlikle NISANUR koyardim kizimin ismini, zaten harfi harfine kendini anlamini anlatan bir isim. arkadasim kizina takmis o ismi, cok bayildim kiza.
bende kızım olursa İKRA koyacağım anlamı peygamber efendimize gelen ilk vahiy(oku) demek.
benimde kızım olucak ama hala bizde bulamadık ya ne bileyim hiçbir ismi yakıştıramıyorum iklim demiştik ama ondanda vazgeçtik ay ne zormuş isim bulmak senağlama
allah kolaylık versin.isim bulmak kadar zor hiç birşey yok.benim 4 aylık ikiz kızlarım var.birinin ismi elif eylül diğerinin zeynep lâl.ilk isimler bana ait ikinciler eşimin.ben duru ismini de seviyodum.çevremdekiler ne o öyle kolonya markası dediler.sinir ettiler beni.ayrıca ecrin ismi tek olarak konması tavsiye edilmiyor.çünkü allahın hediyesini taşıyacak kadar günahsız değiliz diye açıklanıyor.cemre ve berre koyma. dini isim koymasa niyetin ayşe,fatma,zehra,rabia,zeynep,elif gibi isimler çok daha güzel.şimdide hem kuranda geçsin hem havalı isim olsun modası var..isim arayan herkese kolay gelsin...
öncelikle hayırlı olsn cnm alalh analı babalı büyütsn inş..
canım kuranda geçio mu bilmiorum ama oglunun ismi harunmuş ya ; uyumlu olsun diye bu isimleri bulabıldımumarım işine yarar.
HALE: Ayın çevresindeki ışık halkası.
HALENUR: Kutsal ışık(güzel bence)
HANDAN: Güleç, sevinçli,şen şakrak.
HANDE: Gülüş,gülme. Açılma. Eğlenme.( güzel bir isim)
HAVVA: Yaratılan ilk kadın.
HAZAL: Kuruyup dökülen ağaç yapraklarının güzelliği ( bunu dusunuyorum )
HAZAN: Sonbahar
HENNA: Kına ağacı.(kızlar ben bu ismi az önce okuyunca karsılastım çok hoşuma gitti)
HELİN: Yuva ( arkadasimin kizinin ismi )
HİLÂL: Ayın yay biçimindeki görünüşü,yeni ay,ayça
HÜLYA: İnsanın kurduğu tatlı düş; Sevda
HÜMA: Efsanelerde geçen, yere konmayıp sürekli gökte kaldığına inanılan cennet kuşu.
Bende küçük kizimin ismi olan Esra'yi yazacaktim, ama ailende bir Esra varmis zaten.
Diger kizimin ismi Besile, ama bu ismi kayinvalidemin ismi oldugu için koymustuk.
Zaten güzel anlamli bir isimde degilmis maalesef:çok üzgünüm: Besile 'kap içinde kalmış içki artığı' demekmis.. Cahillik iste, ne diyim..
Bu yüzden isim anlamlarina artik çok dikkat ediyorum.
Ecrin, Ceylin, Bade, Belinay, Minel, Aleyna, Eflin, Lara vs. vs gibi isimleri önermiyorum.
Anlamlari çünkü sanildigi gibi degil.
Cemre ve Berre isimlerinide önermiyorum çünkü hz. Peygamberimiz bu isimleri yasaklamis.
Benim begendigim bir kaç isim:
Nevreste - Genç (bu isimi Elveda Rumeli dizisinde duydumsırnaşık şey)
Gülin - Gülü andıran
Narin - Zarif
Sevim- Sevgi, cazibe
(gerçi bu isimler Kuran'da geçmiyor, ama yinede yazdim)
Bende küçük kizimin ismi olan Esra'yi yazacaktim, ama ailende bir Esra varmis zaten.
Diger kizimin ismi Besile, ama bu ismi kayinvalidemin ismi oldugu için koymustuk.
Zaten güzel anlamli bir isimde degilmis maalesef:çok üzgünüm: Besile 'kap içinde kalmış içki artığı' demekmis.. Cahillik iste, ne diyim..
Bu yüzden isim anlamlarina artik çok dikkat ediyorum.
Ecrin, Ceylin, Bade, Belinay, Minel, Aleyna, Eflin, Lara vs. vs gibi isimleri önermiyorum.
Anlamlari çünkü sanildigi gibi degil.
Cemre ve Berre isimlerinide önermiyorum çünkü hz. Peygamberimiz bu isimleri yasaklamis.
Benim begendigim bir kaç isim:
Nevreste - Genç (bu isimi Elveda Rumeli dizisinde duydumsırnaşık şey)
Gülin - Gülü andıran
Narin - Zarif
Sevim- Sevgi, cazibe
(gerçi bu isimler Kuran'da geçmiyor, ama yinede yazdim)
bende ceylin ismini çok beğenmiştim cennete açılan kapı demekti sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?