Doğuma Hazırlık Kızlar bebegim kiz olacakmis duyulmayan kız isimleri yazar mısınız lutfen

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kusuruma bakma canim evet yusra ilk defa sizden duyuyorum hayatimda huc bu isimle karsilasmadim

fikiriiz varsa paylasin seviniriz hangi isimler olsun bize bilgilendirmisin tabii ben de ole isimleri pek sevmem anlami guzel olmasina bakarim

mehabalar arkadaşlar ben 32 haftalık hamileyim benimde kızım olacak adını eyşan koymayı düşünüyüruz.anlamı şanlı güzel,güzelliği ile ünlü olan anlamındaymış.

MİLİZA ---- dede korkut hikayelerindeki köyün en güzel kızına verilen isim--çok deişik ve kimsede olmayan bir isim

VERA ---çok yakın bir arkadaşımın ismi kuranı kerimde günahsız dişi anlamını taşıdığını söylemişti ayrıca ispanyolcada nehir demekmiş

Kesinlikle katılıyorum. Değişik olmak adına terimler sözlüğünden isim seçelim bari.. Bir kere ismin söylenişi Türkçeye uygun olmalı. Düşünsene, telefonda karşı taraf ismini soracak, abuk sabuk bir isim.. benim soy ismim tarı mesela, ne zaman birine söylesem hecelemem gerekiyor "TRABZON - AYDIN - RİZE - ISPARTA diye. Bu bile azap. Değil ki, ismim böyle olsun, hiç istemezdim..

Katılıyorum, ne kurandan isim koyarım, ne de duyulmamış diye mobilya markası gibi isim koyamam (ör : armina) Beğendiğim isim kuranda yer alıyorsa ayrıca sevinirim, o kadar..

katılıyorum katılıyorum katılıyorum...

canım bende son zamanlarda ecrin ismini çok duyuyorum ve çok begeniyorum anlamı ise cennet kapısında bekleyen melekmiş kuranda geciyor yani

benin 2,çocuğumun adı melisa 3.nünde eylül melek bilmiyorum bir fikir olabilirmi?hayırlısı olsun.

herkeze selamlar arkadaşlar.bende 14 haftalık hamileyim.henüz cinsiyeti belli değil.ama verdiğiniz isimler bana bi fikir oldu.bende tşk ederim.benim 12 yaşında bi kızım var .adı asena.2. side kız olursa tara yada betina düşünüyoru. tara sahurda doğan kız yada yıldız demekmiş.KURAN dada geçiyormuş.betinada geçiyor dendi ama anlamını bi türlü bulamadım bebeğin şimdiden hayırlı olsun canım.bi solukta bebeğine kavuşursun inşl.

kızım olursa elifnun koyucam inşallah ismini...elif ALLAH'ın adı,O'nu imgeler.nun ise "Nun ile kaleme ve yazmakta oldukları şeylere andolsun" diye başlayan Kalem Süresi'nde zikredilen, hokka - kalem ikilisi içine derin anlamlar sığdırılan önemli metaforlardandır.Hem ayrıca tasavvuf ehli, kalemi insanla, Nun harfini ise mürekkebin konduğu hokkayla eş kabul etmiştir...

arkadaşlar benimde martta bi kızım olucak..oğlumun adı doğukan kızın adını da doğa düşündük..ama başka bi fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim..

canım ben de bebiş düşünüyorum
kızım olursa eğer adı ya duru olacak yada liva ama livayı çok ama çok beğeniyorum

LİVA:Sancak demektir. Kıyamet gününde, canlılar dirilip, Arafat meydanında toplanınca, Allahü teala tarafından Peygamber efendimize ihsan edilecek olan ve altında bütün inananların toplanacağı sancak-ı şeriftir. Kıyamette herkes sustuğu zaman ben söyleyiciyim. Kimsenin kımıldayamadığı vakitte onlara şefaat ediciyim. Kimsede ümid kalmadığı zamanda onlara müjde vericiyim. O gün her iyilik, her türlü yardım, her kapının anahtarı bendedir. Liva-i hamd benim elimdedir. İnsanların en hayırlısı en cömerdi en iyisiyim. O gün emrimde binlerce hizmetçi vardır. Kıyamet günü peygamberlerin imamı, hatibi ve hepsine şefaat edici benim. Bunları öğünmek için söylemiyorum. (Hadis-i şerif-Tirmizi, Darimi-Mişkat)
LAZLARDA baharı müjdeliyen
bende lazım birazda buyüzden liva istiyorum:))

Aylarca düşündükten sonra hiç aklımızda olmayan Elif Irmak ismini koyduk kızımıza, yakıştı da tipine :) çok zor iş isim bulmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…