- Konu Sahibi BoncuK_GxoxzlxuxM
-
yüsra benim adım yanlış alıntı yapmışsın yüsra kuranda geçiyor ama her kuranda geçen şey iyi anlam taşıyo degil inşirah suresinde geçiyor zorluktan sonra gelen kolaylık demek ikinci bi anlamıda sol demek aslında bu isim çok var ama nedense kimse duymamış
arkadaşlar bu isimlwein hepsi kızmayın ama çok kötü....böyle isimler mi vericeksiniz çocuklarınıza.liva,buğlemvs...yapmayın allahaşkına yarın öbürgün o çocuk büyük bir birey olacak.o günleri düşünmüyorsunuz sanırım...
arkadaşlar bu isimlwein hepsi kızmayın ama çok kötü....böyle isimler mi vericeksiniz çocuklarınıza.liva,buğlemvs...yapmayın allahaşkına yarın öbürgün o çocuk büyük bir birey olacak.o günleri düşünmüyorsunuz sanırım...
bence pek duyulmamış hoş manası güzel olan isim koyabilirsiniz kızınıza.zira kuran da olması gerekmiyor anlamını güzel olması gerekiyor kuranda geçen herşey isim olmaz aleyna huma sanem gibii mesela.sanem put demek.aleyna üzerine demek.huma arapçada o ikisi demek.
guzel anlamlı isim vermenizi tavsiye ederim.
Söylenmesi zor veya ufak çocukların dalga geçebileceği isimler koymayın bence.Bir de Kur'anda geçiyor diye çocukların üstüne ağır yükler yüklemeyin.Herkes bunu kaldıramayabilir ve ilerde bundan dolayı acı çekebilir.Bir annenin çocuğunun kötü olmasını isteyebileceği düşünemem bile.:1no2:
Bir TÜRK olarak çocuğum olursa adı TÜRKÇE olur.Birgün gelir de etrafınızda duyduğunuz isimler farsça,fransızca,ingilizce,arapça olunca anlarsınız ne demek istediğimi.Ayrıca söylenmeleri de zor.Benim için TÜRKÇEden güzel dil yoktur ve çocuğuma o her nerede yaşayacak olursa olsun TÜRKÇE isim koyarım.Anadil diye boşuna dememişler.Annenin konuştuğu dil çocuğun dili olur.Peki siz size verilmiş bu güzel dil varken neden arapça farsça fransızca kelimelerle çocuğunuzu çağırasınız?hihoyyyt
omayra kelime olarak araştırdım bir kaç yerde seçilmiş tanrı yada seçkin tanrım anlamına geliyor omay ve ra olarak bakıldıgında tum olrak yok.
dilem anlami nedir bir bakarmisiniz lutfen ilginiz icin tesekkur ederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?