Canım sevgilin baya sallamış konunu okuyordum da arkadaşları dinlesen iyi olur . Bir de aklıma acaba üni. Den mezun olamadı mı böyle birsey geldi. Onuda kontrol et istersen
Bilemiyorum erkekler hava atmayı sever ..Askerliği de öyle bir abartırlar ki ,anlat anlat bitmez hikayeleri ..Bir kere hiçbir komutan yaw gel seni teğmen yapalım demez ,bu işin prosedürleri var ki adamın canını çıkarıyorlar asker olabilmek için ..İKincisi siz doktorsanız eğer kompleks yapmış olabilir ..İşte bak benim de elimde fırsatlar var diye ..Ve sizin cevabınızdan emin olduğu içindir ki öyle bir şey salladı ortaya ,ve siz emin olduğu HAYIR cevabını verdiniz ..İşte o oltasını atmış oldu bana kalırsa ,ve boş çekmedi ..Şimdi ileride evlendiğiniz zaman sizden düşük maaş alırsa diyecek ki benim elime öyle bir fırsat geçti ama senin yüzünden kabul etmedim vesaire ..Harita mühendisliği evet iyi bir bölüm ama eğer ki kendini kanıtlarsa ..E bu adam kpss yle atansa 3500 civarı alacak yine sizden az ..Yol yapmış aklı sıra ama yemezler ..
olabilir valla. ama ben hayır demedim. dün ilk dediğinde öyle bi tepki verdim. ama bugün öyle demedim. evet daha iyi anlıyorum şu an. durum dediğiniz gibi olabilir. zaten ben bugün tamam düşünelim konuşalım sen istiyosan bende kabul ederim dememe rağmen konuyu kapat dedi defalarca. anlam veremedim bende..
Ezik hissediyor olabilir dediğim gibi ..Yalan beni irite ediyor maalesef ..Sinir oluyorum yalan söyleyeceğine 1000 lira alsın daha iyi
söylediler ama bi kaç arkadaşta olabilir dedi. tekrar sordun. 4750 tl maaş dedi. avanta dediği de askerlere sigara filan veriyolarmış. onları satıyolarmış. birde denetim parasını da kattı hesaba sanırım..
kesinlikle. ne yapıcağımı şaşırdım. açık açık konuşsammı bilmiyorum
Kabul etmez yalanı bence ama siz bilirsiniz bi şey diyemem ...Ben içimde tutamam ama sizi bilemem
Yalan dolan inanma..
İlginç tabi ama sanırım sevgilin burda iyi bir iş tutturacağına flan inanmıyor. Seninde hayır diyeceğini düşünüyor bu uydurduğu kıbrıs askerlik işine. İlerde işiyle ilgili bir pürüz olursa aranızda vakti zamanında senin için kıbrıs teklifini kabul etmedin flan demeyi planlıyor heralde...Hani ezik hissetmemek için..
vay be o kadar düşünüyo yani. çok ilginç ama var sevgilimde. daha öncede bu tarz teklifler gelmişti. yurtdışında filan ama onlara kendide pek sıcak bakmamıştı. ama ara ara diodu şaka yollu sen yollatmadın diye.
olabilir dediğin gibi. sevgilim uyanık biri zaten.
Arkadaşım, sınavsız alım yok askeriyde bu konular hakkında bilgim var akrabalarımın çoğu askeriyenin içinde,şehit çoğu yada gazi çocuğu bile olsa sınava girer onlara tek farkı kontenjan ve puan olabilir.sevgilime konuyu açtım ve sordum. komutan bunu sınavsiz alıcakmuş. bende dedim istiyosan olabilirsin diye. ama önce öyle demedin dedi. bugün tekrar sormuş komutan ve hayır demiş.
bende istiyosan ol dedim. kapat konuyu ben o işi bitirdim filan dedi. bu kadar çok istiyo olsa hemen bitiremez heralde. dediğiniz gibi kendide istemiyor. yada yapamamaktan korktu...
Arkadaşım, sınavsız alım yok askeriyde bu konular hakkında bilgim var akrabalarımın çoğu askeriyenin içinde,şehit çoğu yada gazi çocuğu bile olsa sınava girer onlara tek farkı kontenjan ve puan olabilir.
sınavsız mı dedim evet dedi. acaba komutan sınavsız alabilir mi. ya atıyo ya kendi de tam anlamadı. bi kaç ihtimal var.
Kpss ile atanırsa , harita mühendisliğinde maaş 3bin civarıdır. Özel sektörü bilemem.
Ben olsam sevdiğimin aşkından ölsem dahi kariyerimi öne alırdım sanırım.
O yüzden erkek arkadaşın karar vermeli bence. Biterse de biter yani. Kısmet.
Ben şeye takıldım kıbrıs kötü bir yer ben gidemem demene Türkiye ye gelince de Doğunun bazı yerlerinde yine gorev yapmak zorunda kalmayacak mi o zaman heryer aynı değil mi ve asker olan biri için heryer aynı orası pis burasi iyi diye bir ayrım yapmamalı bu mesleği seCen kişi ve sevgilisi veyahut eşi dimi ama hha bi de gazı çocuğu bile olsa sınavsız alamaz sallıyor sanırım senin ki şu bazi erkeklerin huylarinda vardır bana askerde kal dediler ama kalmadı deme huyu bence sen iyice bir araştır bu konuyu...kızlar sevgilim kıbrsta asker. komutan ona demişki askeriye de kalmak ister misin. gazi çocuğu olduğu için direk teğmen olabiliyomuş sınavsız. 6 bin maaş diyo. ama 3,5 sene orda kalması gerekiyomuş.. tüm arkadaşları kabul et diyomuş buna..
tabi bu önce benim hiç fikrimi sormadı istemicemi bildiği için. bende kızdım nasıl fikrimi sormadın diye. o da işte dedimya diyo. söyle fikrini. bende açık açık konuştum. ayrı kalmak istemiyorum sonuçta. bi de kıbrıs çok pis bi yer. o da açıkça dedi. benim maaşım 4,5-5 arası. senden fazla kazanabileceğim bi iş fırsatı çıkamaz karşıma dedi. kendisi harita mühendisi..
bu işi istiyo belli. bende dedimki ben olsam sende benle gelceksin derdim sana dedim. o da senin burda yükselme durumun yok dedi. olsun yükselmeyi dönüşte yaparım dedim.. bi sorayım dedi..
sonra da kıbrıstan sonra türkiyeye gelme olayı kesin değil dedi. e madem öyle sen nasıl bensiz gidiyosun dedim. sen istemezsen gitmem diyo bi yandan da. evet yada hayır de diyo??
nasıl hayır derim siz olsanız ne yapardınız??? adam bensiz plan yapmış gibi değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?