kızlar bi akıl verin çok karıştımm evet yada hayır de diyor :((

Arkadaşa katılıyorum, ne avantası yok öyle birşey, askeriye çok disiplinli, düzenli bir yer..

yaa. ay bana 4750 dedi maaşı. sınavdan filan da bahsetmedi.. şu an piyade çavuş. valla hiç anlamıyorum bu askeri tabirlerden de.

Konuyu kapatmasının sebebi böyle bir şey olamayacağı için ..Sen engel oldun diyecek sonra da ..Öyle bir askerlik varsa herkes koşa koşa olurdu o kadar üniversite mezunu boşta gezen insan var .Bunların içinde şehit çocuğu ,gazi çocuğu olanlarda mevcut ..Kısacası saçmalamış .hehe deyip geçin ..

Arkadaşa katılıyorum, ne avantası yok öyle birşey, askeriye çok disiplinli, düzenli bir yer..

Ne avantası allesen ya kahkaha attım ..Annem 22 senede fazla mesai bile alamadı gece ikilere kadar çalışırdı bir de ..Nerde öyle askerlik millet ne atıyor vay arkadaş yawww Askeriye de fazla mesai kavramı diye bir şey olmadığı halde ,bir de avanta lafı çirkin bence ..

nerdeymiş o 6000 liralık teğmen maaşı yahu ..O zaman yüzbaşı, binbaşı ,albay falan kaç alıyor 15.000 mi
Benim de akrabalarım arasında asker kökenli bir çok kişi var canım yüksek rütbede olanlar bile var 6 bin maaşını duyunca şaşırdım bende konu sahibinin arkadaşı bayağı atmış.

Benim de akrabalarım arasında asker kökenli bir çok kişi var canım yüksek rütbede olanlar bile var 6 bin maaşını duyunca şaşırdım bende konu sahibinin arkadaşı bayağı atmış.

amcam emekli yarbay bu arada 4500 civarı alıyormuş ..Annem dedi onu da ..Bir de bu adam nato da görev yaptı ..Evet atmamış hatta sallamış,yuvarlamış ..25 senelik asker alamıyorken tıfıl bir teğmen nerde alsın o kadar maaşı yahu Konu sahibisine yaptığı çirkin bir şey ,avanta demesi daha da çirkin askerlik konusunda hassasım ben biraz ..Avanta deyince irkildim

Konu sahibi sana söylediklerimizi daha önce söylemişler dalgamı geçiyorsun sen sanki ilk kez duymuş gibi tepki veriyosun..Neyse bu konu fake galiba.

Gazi cocugu direk tegmen mi oluyormus yok oyle bisey
6 bin mi aliyormus hiiic yok oyle birsey
Esim tegmen ordan biliyorum. Ben sadece ona takildim bir de zenginsiniz vuhuuu

Benim de kuzenim albay yüksek rütbe,natoda falan çalıştı zamanında o bile 6 bin almıyordur,ve ilk kez avanta lafını burda duydum ne olduğunu bile bilmiyorum.

tifil ne gkccim ga tifil ne benim kocam kocaman bikere.

Konu sahibi sana söylediklerimizi daha önce söylemişler dalgamı geçiyorsun sen sanki ilk kez duymuş gibi tepki veriyosun..Neyse bu konu fake galiba.

söylediler ama bi kaç arkadaşta olabilir dedi. tekrar sordun. 4750 tl maaş dedi. avanta dediği de askerlere sigara filan veriyolarmış. onları satıyolarmış. birde denetim parasını da kattı hesaba sanırım..

Internet'ten teğmen maaşı yazarsan Temmuz 2014 maaşı 2790 diye çıkıyor.

Benim de kuzenim albay yüksek rütbe,natoda falan çalıştı zamanında o bile 6 bin almıyordur,ve ilk kez avanta lafını burda duydum ne olduğunu bile bilmiyorum.

bende bilmiyodum. avanta dediği bedava sigara y mış ama ne kadar doğru bilmiyorum..

Benim hesaplarıma göre 5 seneye kalmaz köşeyi döner o zaman O zaman hayatım ben çok araştırdım ol mutlaka teğmen ol de bakalım ne diyecek Hayır kapat konuyu diyecek çünkü öyle bir dünya yok

avanta dediği sigaraymış. birde denetim parası oluyomuş..

Benim hesaplarıma göre 5 seneye kalmaz köşeyi döner o zaman O zaman hayatım ben çok araştırdım ol mutlaka teğmen ol de bakalım ne diyecek Hayır kapat konuyu diyecek çünkü öyle bir dünya yok

o yüzden mi kapat konuyu diyo. ben detaylı konuşalım diyorum ama kapattırıyo anlamadım gitti..

Ay canım ya valla kuru sıkıyor senin bu sevgilin daha öncede yazdım.Ne o parayı alabilir(eşim 16 yıllık asker bi 16 yıl daha çalışsa o parayı almaz)..ne komutanları onun gidip kalmasina karışabilir KÎ bu direk ankara tayin daireyle alakalı bi durum..ne sınavsız girebilir nede yurtdışına komutanları gönderebilir.benim eşimden afganistana gitti sadece belli bi sene çalışıp sicili temiz olanlar gidebiliyor..bu arada once teğmen olcak sonra komutan ne yahu teğmen zaten göreve ilk başlayan subay rutbesidir.bi kaç sene sonrada üsteğmen vs... diye gider..yanlız takıldığım bi nokta var madem unv.mezunu neden asteğmen olarak degilde normal olarak gitti onuda anlamadim..bir sürü çelişki var işin içinde anlamadim vallahi.Ya bide o sigara satıyorlar yok avanta alıyorlar ne ya 9 senelik evliyim hiç böyle bişey duymadım..denetim parası diyede bişey yok.burda sürekli denetlemeler var.,adamın yüzünü gördüğüm olmuyo,para falanda yok.Ayy sistim yalan bacım yalan biseyin ayağını yapıyor ama anlamadım dedim ya..

o yüzden mi kapat konuyu diyo. ben detaylı konuşalım diyorum ama kapattırıyo anlamadım gitti..

Aynen o yüzden konuyu kapatıyor ..Çünkü öyle bir şey yok ..Askerlikten sonra eğer üniversite mezunu ise sınav var evet ama zorlu bir sınav basit değil yani ..Eğer onu geçebilirse !!! teğmen olarak başlayabiliyor doğru ama SINAV şartıyla ..Diyelim ki oldu illa kıbrıs diye bir şey yok ...EE hadi kıbrıs oldu o zaman yine 3000 den yukarı almaz ..Aman kaç para alırsa alsın ben orada diyelim zaten ama sizi kandırması hoş olmamış ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…