- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.498
- 798
Ay canım ya valla kuru sıkıyor senin bu sevgilin daha öncede yazdım.Ne o parayı alabilir(eşim 16 yıllık asker bi 16 yıl daha çalışsa o parayı almaz)..ne komutanları onun gidip kalmasina karışabilir KÎ bu direk ankara tayin daireyle alakalı bi durum..ne sınavsız girebilir nede yurtdışına komutanları gönderebilir.benim eşimden afganistana gitti sadece belli bi sene çalışıp sicili temiz olanlar gidebiliyor..bu arada once teğmen olcak sonra komutan ne yahu teğmen zaten göreve ilk başlayan subay rutbesidir.bi kaç sene sonrada üsteğmen vs... diye gider..yanlız takıldığım bi nokta var madem unv.mezunu neden asteğmen olarak degilde normal olarak gitti onuda anlamadim..bir sürü çelişki var işin içinde anlamadim vallahi.Ya bide o sigara satıyorlar yok avanta alıyorlar ne ya 9 senelik evliyim hiç böyle bişey duymadım..denetim parası diyede bişey yok.burda sürekli denetlemeler var.,adamın yüzünü gördüğüm olmuyo,para falanda yok.Ayy sistim yalan bacım yalan biseyin ayağını yapıyor ama anlamadım dedim ya..
Ay canım ya valla kuru sıkıyor senin bu sevgilin daha öncede yazdım.Ne o parayı alabilir(eşim 16 yıllık asker bi 16 yıl daha çalışsa o parayı almaz)..ne komutanları onun gidip kalmasina karışabilir KÎ bu direk ankara tayin daireyle alakalı bi durum..ne sınavsız girebilir nede yurtdışına komutanları gönderebilir.benim eşimden afganistana gitti sadece belli bi sene çalışıp sicili temiz olanlar gidebiliyor..bu arada once teğmen olcak sonra komutan ne yahu teğmen zaten göreve ilk başlayan subay rutbesidir.bi kaç sene sonrada üsteğmen vs... diye gider..yanlız takıldığım bi nokta var madem unv.mezunu neden asteğmen olarak degilde normal olarak gitti onuda anlamadim..bir sürü çelişki var işin içinde anlamadim vallahi.Ya bide o sigara satıyorlar yok avanta alıyorlar ne ya 9 senelik evliyim hiç böyle bişey duymadım..denetim parası diyede bişey yok.burda sürekli denetlemeler var.,adamın yüzünü gördüğüm olmuyo,para falanda yok.Ayy sistim yalan bacım yalan biseyin ayağını yapıyor ama anlamadım dedim ya..
Aynen o yüzden konuyu kapatıyor ..Çünkü öyle bir şey yok ..Askerlikten sonra eğer üniversite mezunu ise sınav var evet ama zorlu bir sınav basit değil yani ..Eğer onu geçebilirse !!! teğmen olarak başlayabiliyor doğru ama SINAV şartıyla ..Diyelim ki oldu illa kıbrıs diye bir şey yok ...EE hadi kıbrıs oldu o zaman yine 3000 den yukarı almaz ..Aman kaç para alırsa alsın ben orada diyelim zaten ama sizi kandırması hoş olmamış ..
Aynen babam da yurtdışı görevine gidecek şubat ayında o bile demedi 6000 diye ..Hele avanta nedir ona çok sinirlendim ..Bedava sigaraymış muhabbete bak ..O free shop tan alıp Türkiye de arkadaşlarına satar anca o sigarayı Çocukluğum ,dört tarafım askerlikte geçti bir kere duymadım avanta ..Biz avanta battaniye bile almadık ,onlar askerin istihkakı diye yazık valla ..Belli ki kızcağız anlamıyor öteki de sallamışta sallamış ..
yani beni kandırıyosa cidden naparım bilemiyorum. bana komutanın ağzından söylüyor. arayıp sorsammı askeriyeyi diye düşünmeye başladım. belkide ben hemen hayır diycem nasılsa diye mi düşündü bilmiyorum..
Sanki eşi gibi davraniyosunuz o sadece sevgiliniz. Onun hayatini etklileyecek seçimlerinde ancak fikrinizi söyleyebilirsiniz müdahale etme hakkina sahip değilsiniz.o da sizdsn izin almak.zorunda değil..kızlar sevgilim kıbrsta asker. komutan ona demişki askeriye de kalmak ister misin. gazi çocuğu olduğu için direk teğmen olabiliyomuş sınavsız. 6 bin maaş diyo. ama 3,5 sene orda kalması gerekiyomuş.. tüm arkadaşları kabul et diyomuş buna..
tabi bu önce benim hiç fikrimi sormadı istemicemi bildiği için. bende kızdım nasıl fikrimi sormadın diye. o da işte dedimya diyo. söyle fikrini. bende açık açık konuştum. ayrı kalmak istemiyorum sonuçta. bi de kıbrıs çok pis bi yer. o da açıkça dedi. benim maaşım 4,5-5 arası. senden fazla kazanabileceğim bi iş fırsatı çıkamaz karşıma dedi. kendisi harita mühendisi..
bu işi istiyo belli. bende dedimki ben olsam sende benle gelceksin derdim sana dedim. o da senin burda yükselme durumun yok dedi. olsun yükselmeyi dönüşte yaparım dedim.. bi sorayım dedi..
sonra da kıbrıstan sonra türkiyeye gelme olayı kesin değil dedi. e madem öyle sen nasıl bensiz gidiyosun dedim. sen istemezsen gitmem diyo bi yandan da. evet yada hayır de diyo??
nasıl hayır derim siz olsanız ne yapardınız??? adam bensiz plan yapmış gibi değil mi
Bu 7bin 15bin vs hangi ilden bahsediyosunuz cok merak ettim.Ankara il sinirlari icinde boyle bir hastane yok da ?evet bilmiyorum gerçekten hiçdaha önce hiç bi bilgim yoktu. teğmen ne desen onu bile bilmezdim. e o zaman ne olarak alıyolar bunu anlamadım ki..
uzmanların döneride fazladır maaşıda. hastanenin döner sermayesine bakılan hastaya göre değişir. ama 7 binden aşağı almazlar. eğer cerrahsa veya yoğun bi bölümse yukarı doğru çıkar. 15 bine kadar yolu var bildiğim. devlette bu rakamlar..
özelde daha fazla alır uzmanlar. tabi bölüm çok önemli. bi dahiliyeci bi cildiyeci bu kadar alamaz. ama acilci, kadın doğumcu kalp cerrahı çok iyi paralar kazanabilir.
Bu 7bin 15bin vs hangi ilden bahsediyosunuz cok merak ettim.Ankara il sinirlari icinde boyle bir hastane yok da ?
3 veya 6 yil ara verdikten sonra tusta adam gibi bir puan almanin mumkun olmadigini soylememe gerek yoktur heralde tip camiasindaysan
Bir dk şu anda asteğmen değil mi bu vatandaş ..Düz bir çavuşken mi size 4750 lira dedi ...Oha diyorum çok afedersiniz ama ciddi anlamda yalan söylemiş eğer öyleyse ..Askeriyeyi aramanıza gerek yok zaten arasanız da biz şu kadar maaş alıyoruz hanımefendi demezler ..Buradaki hanımlar demiş sınavsız giriş yapamaz,hiçbir teğmen o kadar maaş alamaz ,hele hele kıbrısta ..Teğmen subaylığın en başııdır daha üsteğmen,yüzbaşı,binbaşı,yarbay ,albay vs diye gider ...Son olarak söylüyorum evet sallamış ..
Sanki eşi gibi davraniyosunuz o sadece sevgiliniz. Onun hayatini etklileyecek seçimlerinde ancak fikrinizi söyleyebilirsiniz müdahale etme hakkina sahip değilsiniz.o da sizdsn izin almak.zorunda değil..
fanila,atlet ,don ,diş macunu,sabun,battaniye,kumanya ,kamuflaj,bot..Farkettiyseniz sigara demedim
valla bana da saçma geldi hatta alkol bile dedi yani. askere sigara alkol verirler mi öyle çok mantıksız cidden..
Heee verirler ,hatta yanlarına birer de manken ekliyorlar İnanmayın lütfen ..Sinirlendim sevgilinize
çok ilginç neden öyle bişey uydursun ki. yada nasıl uydurdu yani. konuyu kapat dedi. ama açıp sorcam detaylı bi şekilde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?