Kızlar bı bakıverin , evlilik ve görevler

Ev değil yatak, uyarın olmadı yatakları ayırın olmadı dövün, kim nasıl yorumlar bilmem ben sadece Kitabı dikkate alıyorum
Size itaat etmezse uyarin ,yatakları ayirin yine etmezse (dövün,evleri ayirin,otla hafifçe vurun) son kısmını boyle değişik şekillerde değiştirmişler herkes kendince yorumlamış demek istedim

Türkçe mealin ne gibi bi farkı olacak ki ne yazıyorsa o çevriliyor işte, üslup hadi farklı olabilir diyelim ama ben cidden bebek emzirme ev işi falan okumadım Nisa kadınlar demek evet kadınlarla ilgili birçok sey yazıyo, ben mirasla ilgiki birseye bakmak için açtım ilk sonra epey bir daldım, yeni olduğum için aklımda

Ev değil yatak, uyarın olmadı yatakları ayırın olmadı dövün, kim nasıl yorumlar bilmem ben sadece Kitabı dikkate alıyorum
NİSA-34 için 40 meâl bulundu. Kadri Çelik (4/NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)
bence dövmek öyle dövmek değil ya hafif uyarı amacıyla o da en son yol

henüz evli değilim ama ilişkilerde gözlemlediğim şey şu,

taraflardan birinin kavga anında ağzından çıkanı kulağı duymuyorsa bir tarafın kavga başladığı anda odayı terk etmesi gerekli. kaldı ki siz ikiniz de sinirli bir yapıya sahipmişsiniz.

bir de bence evliliklerde her şeyi çok kafaya takmak, durup durup eski konuları düşünmek sağlıklı değil. çok yıpratır sizi.

Size itaat etmezse uyarin ,yatakları ayirin yine etmezse (dövün,evleri ayirin,otla hafifçe vurun) son kısmını boyle değişik şekillerde değiştirmişler herkes kendince yorumlamış demek istedim
hafıfce sadece kaba etıne vurun der oda benım bıldıgım cok ayıp uygunsuz namussuz bırsey yapmıssa
kı oyle bıseyde zaten bosanılır

hatta emzırme konusundada ne kadar altın-altın alamazsa ne kadar para-dirhem neyse olcusune kadar yazılmıs...

kuranda kadına ınanılmaz deger verılıyor

Şekerim dövmek işte benim.için öylesi böylesi yok, erkekler diyorsa dövmedim tokat attım diye bizimki de ona dönmesin :)

Arkadaş biri kitabın neresinde yazıyor bu kocan emredicek sende sorgusuz sualsiz itaat edeceksin bölümü bi referans versin bana ya. Madem okadar dininize bağlısınız az okuyun. Senin dinin müslüman olmayana bile hoşgörü demiş, peygamberin kendine okadar eziyet edenleri affetmiş karınıza mı efendilik yapın diyecek. İlk emri oku ya kitabın bir kez okuyun bari

Elmalılının okuyorum

ben kesinlikle diyanet mealini okumuyorum, facia resmen.

elmalıya kontrol amaçlı bakarım.

Genel olarak Yaşar Nuri veya Edip Yüksel okurum.

Hadislere ben de bakmam, çünkü o tarafta çok fazla rivayet var, gerçekliğine nasıl güveneceğiz ki, meallerde bile sıkıntı yaşarken...

Şekerim dövmek işte benim.için öylesi böylesi yok, erkekler diyorsa dövmedim tokat attım diye bizimki de ona dönmesin :)
Yok kız :)))
erkeklerin dövmek için bahanesi de çoktur bunu kullanmasınlar da :)
tokatta değil de o hafif dokunma diyelim :)
sonra iş dövmedim benim sevme şeklim buya dönmesin de

muthıs bı fark var turkce mealın
mesela
kadınlar örtunmelı yazar mahrem yerınızı ortun der
bundan kımısı saç anlar kımısı göz kımısı bacak
ne anlarsa...
en guzelı kısı kendısı okuyup yorumlamalı
mesala kadın dovulur dıye bırsey asla yok tasvir hatası

Mesela burda da faiz çok konuşulur ya direk günah diyo hiç boşluğu aması yok ama burda bazı kadınlar ev zorunlu ihtiyaç olduğu için kredi çekilebilir falan demişti

KK ya borçluyum okumaya başlamami :)

şöyle fark oluyor;

kitapta "ona" ifadesi geçiyor, çevirirken adam onu derken peygamberi anlamış oluyor, öyle çeviriyor, "ona " yerine "peygambere" diyor. ama başka bir çevirmen onu kabe olarak görüyor ve "kabeye" diye çeviriyor.

bu tarz yorumların parantez içinde verilmesi gerekir, asıl metinle karışmaması için.

bir de eski arapça ile yeni arapça arasındaki farkları da dikkate almak gerekiyor.

ya da Türkçedeki gibi bir kelimenin birden çok anlamı olabilir "yüz" kelimesi gibi, Yaşar Nuri mesela farklı anlamları "/" işareti ile ayırarak yazıyor. Sana okuyucu olarak biraz iş düşüyor bu haliyle ama...

Evet kuran anlasilmak istense adam olsalar okusalar ilk ayette yazdigi üzere İkra der oku yani kadın kuran da hem ozgur hem üstün tutulmuş aslında ama okumadiklari için boyle şeylere inanılıyor sonra kadın cinayeti yok erkek aldatır fitratinda var yok kaynana eziyet eder sabret cennete git vs vs bitmio iste

Asyacim bilerek mi yapiyorsun yoksa cidden saf niyetle mi yaziyorsun bilmiyorum ama senin konularinda araya sıkıştırdığın bazi cumleler beni bitiriyor. Yazacak sey bulamiyorum.

Basılan kitaplar denetlenmiyo mu, atıyorum I love you seni seviyorum bunu başka nasıl cevirecekler ki,ben Arapça öğrenmek istemiyorum kendi dilimde alır sapır mı öğreniyoruz yani

birinin lafıyla cennete gideceğinizi düşünüyorsanız kendi varlık bilincinizi sorgulayın bence.. ha ille de yok cennete gitmeme biri vesile olacak diyorsanız o zaman ananız babanız dururken kocanıza sıra nasıl geliyor onu durun düşünün bari..

Ama canım çeviren adamda ehil kişisen ben değiliz ki,üst düzey adam bu konuda

Mesela burda da faiz çok konuşulur ya direk günah diyo hiç boşluğu aması yok ama burda bazı kadınlar ev zorunlu ihtiyaç olduğu için kredi çekilebilir falan demişti

KK ya borçluyum okumaya başlamami :)

canım bu aleme daldıysan ya dinsiz olarak çıkacaksın ya da bu iftiralara savaş açmış olarak...

faiz haram derler evet ama kuranda böyle yazmaz, riba haram yazar.

riba nedir, karşılıksız kazanç...

artık bu ifadenin içine ne koyuyorsan haramdır. ama dinden de çıkarmaz insanı.

ya da riba haram diye bir ayette görürsün ama yetimin hakkını kollamayı 100 ayette görürsün, adam kendi çocuğuna bakmaz ama faiz çekmedim diye övünür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…