Kızlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Sena616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
2.723
6.756
158
28
Sizin için ufak bir sorun gibi görünebilir ,benim için büyük bir sorun oluverdi.Kısaca özetliyorum. Dayımların bebeği oldu (2.çocuk) .İlk çocuklarında gitmemiştik.Bebek şimdi 8 aylık. Annemle bebek görmeye gidelim demiştik.Tabi kaç aydır teyzem de bize (abimin ismi) Ahmet bizi götürsün ,tek yakıt parasını da veririm rahatça gidelim deyip durdu. Abim haftaiçi çalışıyor, sadece haftasonu 2 gün evde. Bu hafta da 4 gün izin almış. Dün teyzem de geldi oturmaya ,gördü izinli olduğunu. Abim götürmek istemiyor dedim , 4 gün dinlenmek için izin aldım diyor dedim. Otobüsle gidelim dedim 1 saatlik Ankaraha gideceğiz zaten.Annem de dizlerim ağrıyor ,otobüsle gidemem dedi.Tekrar abime söyledik bu olayı.O da tamam götürürüm ,öğlen gideriz sizi bırakırım akşam da alırım dedi.Sonra teyzem de mi gelecek bizimle dedi.Biz de evet o olmadan olmaz hediyelerini hazırlamış kadıncağız.Bugün de sabah aradık.Teyze abimin gönlü oldu ,otobüse gerek kalmadı dedim.Yarına hazır ol öğlen vakti çıkarız dedik. Bu akıllı teyzem (kızının evine gitmiş hemen ayşe kızım yarın sena ahmet ve teyzen Ankaraya dayıngile bebek görmeye gidecek beni de alacaklar sen de gel kızım demiş) .Pazarda annemle karşılaşmışlar anneme pat diye demiş ki ayşeye de söyledim o da yarın bizimle gelmeyi kabul etti tamam anne geliyim demiş.Halbuki sabah asla ayşe kuzenim de gelsin demedik. Annem de nasıl olacak ki nasıl alacağız ,gideceğiz demiş.Amaaan noldu sanki bacım zaten arabada yer yok mu vaar demiş.Annem anlattı şimdi,kan beynimden boşaldı diyor.Abim zaten götürmeye niyeti hiç yoktu.Bir de ayşe ablamı alalım hiç diyemeyiz.Teyzem de gelecek deyince bile ben sizin özel şoförünüz müyüm taşımacılık yapmak zorunda mıyım diyor ki haklı. Teyzem yarın ayşegilin kapının oradan alın bizi nolacak demiş.Ayşenin de 3 çocuğu okula gidiyor. Dayımı sabah aradık o da müsaitiz gelin hatta 1 gün de kalın dedi belki kalacağız orada belli değil.Kızlar abime konuyu açamadık bile bilmiyor,annemle üzüldük.Ne yapmalıyız akıl verin nolur. Yarın kahvaltıdan sonra arayıp götüremeyiz mi deyim ne yapalım .Tek tek ayaklarına çağırıyorlar.Teyzemi kapısının önünden alalım demiştik .Annem pazardan köy ürünleri vs şeyler almış 1 torba o tutar zaten.

Ne kadar gereksiz şeyleri dert ediyorsunuz. Ne olur kuzeniniz de gelse. Ben rica edilince ya da yolumun üstündeyse yedi yabancıyı götürüp getiriyorum bir yerlere. Korkmayın abinizin arabası eskimez iki kişi fazla alıp üç beş km fazla yol gidince.

Son düzenleme:
abinin hakli oldugunu nerden cikardiniz? ha teyzenin evinin ordan almis ha kuzeninin evinin önünden... fark nerde?
teyze yani...anne yarisi abin niye ahkam kesiyorki?
iyikide yapilacak bir iyilik var ortada...nasilda gerim gerim gerilmis abim.
ama dogru.. suc teyzende.. bacak kadar cocuga yalvarmak yerine atlayip gitseymis otobüsle.
burdan sinir oldum abine.

Hanımefendi biz kenar semtte oturuyoruz ,onlar çarşının içinde oturuyor.Onlar kendi oğulları asla bizi bir yerden alıp bir yere götürmez ,neden taşımak zorunda ki bence abim haklı yani.Onun arabası ,götüren eden o ,bizi dinlemiyor. Bana alsa otobüsle gidip kimseye laf söz getirmeyecektim zaten.

Bence teyzenizi arayın kızı teyzenize gelsin ordan beraber alın en azından 2 yerede gitmek zorunda kalmazsınız.

Abinizin tepkisini fazla buldum. Yardım ettiği insanlar yabancı değil ki teyzende yakıt parasını vermeyide teklif etmiş. Sizde şimdi abim tepki verir diye korkuyorsunuz bence.

Anneniz abinize güzel bir şekilde söylesin bence. Abiniz daha da tepki verirse teyzenizin yerinde olsam bende gitmem.

Size lafım yok yanlış anlamayın ama abinizin yaptığı ayıp.

İşte neden böyle yaptığını inanın biz de bilmiyoruz bir taraf ille de alın diyor bir taraf ben kimseyi taşıyamam diyor inanın annemle arada sıkıştık kaldık. Annem yok dizim ağrıyor yapamayız ,edemeyiz deyip arabayla gidelim dedi. Şimdi de kaldık arada.

iyi ozaman- ayni böyle söyleyin teyzeye.
ne günlere kaldik

Araba zaten gidiyor bu kişilerde en yakın akrabalarınız bugün siz yarın onların faydası olur çok büyütmüşsünüz akraba ilişkilerimiz çok iyi değil diyorsanız baştan teyzeyi hiç karıştırmasaydınız

Gitmekten vazgectik abimin izni iptal oldu deyin gecin.bende böyle isgüzar insanara sinir oluyorum.kendin git iste bide niye kizini cagiriyosun götürenin haberi olmadan.hadi kizida sıgdi diyelim 3de cocugu varmis onlara nereye sigacak?

ama abinin yaptigi ayip. insan azcik hatirnaz olur. teyzen al beni disco bar gezdir demiyor. gidilecek yere yaninizda geliyor ve benzin parasi bile teklif etmis. gitmisken kizida gelsin istiyor ve bu istek bence normal yani. abin baya abrtmis

Gitmekten vazgecin bu kadar uzulecekseniz abinizde ayri garip ne olur teyzesiyle teyzenin kizinida goturse plani iptal edin arada kalmaktan kurtulun sahsen boyle durumlarda ben hic gitmemeyi tercih ediyorum

Ya öne bi kişi şoför yanına. 3 kişi arkaya ne var bunda bu kadar anlamadım :) Ayşeye gıcık mı oluyonuz
Aslında şöyle bu teyzemle geçmişte küstük yani arada kavgalar ,anlaşmazlıklar geçti(burası uzun) .Daha yeni 2 yıl oldu barıştık.Konuşuyoruz gidip geliyoruz .Annem zaten ablasından asla geçmez.Abim de sizlerin dediği gibi aşırı tepki verdi. Sanırım geçmişteki yaşanan olayları unutamadığı için.Yoksa annemle bana kalsa cidden götürsün etsin akrabayız.Ama abim işte hemen tepki gösteriyor. Taşımacılık mı yapayım dinlenmek hakkım değil mi diyor

O zaman hiç kabul etmeseydi keşkem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…