- 5 Şubat 2018
- 7.775
- 24.713
- 298
- 34
İşte kalan para çok azdı ,annem kira vermektense ev alalım dedi, her şey daha da karıştı.Mecbur kaldı yani ayrım yapmaya.Kart isteme dışında büyük abi çok haklı ama. Ev en azından büyük abi dışında hepinizin üzerine olsaydı. Adam ciddi haksızlığa uğramış, siz de tabi ki.
Erkek evlat kız evlat arasında ayrım yapanı gördüm de erkek evlatları arasında ayrım yapanı ilk kez gördüm.
Anneniz küçük abiyi evin reisi yapmış sanırım.
Abinizin arabası var ne olmuş yani sizi bir yere kadar goturduyse ne için aldı o arabayı kapının önünde yatsın diye mi çok ilginç geldi bana böyle şeylerin sorun olmasıSizin için ufak bir sorun gibi görünebilir ,benim için büyük bir sorun oluverdi.Kısaca özetliyorum. Dayımların bebeği oldu (2.çocuk) .İlk çocuklarında gitmemiştik.Bebek şimdi 8 aylık. Annemle bebek görmeye gidelim demiştik.Tabi kaç aydır teyzem de bize (abimin ismi) Ahmet bizi götürsün ,tek yakıt parasını da veririm rahatça gidelim deyip durdu. Abim haftaiçi çalışıyor, sadece haftasonu 2 gün evde. Bu hafta da 4 gün izin almış. Dün teyzem de geldi oturmaya ,gördü izinli olduğunu. Abim götürmek istemiyor dedim , 4 gün dinlenmek için izin aldım diyor dedim. Otobüsle gidelim dedim 1 saatlik Ankaraha gideceğiz zaten.Annem de dizlerim ağrıyor ,otobüsle gidemem dedi.Tekrar abime söyledik bu olayı.O da tamam götürürüm ,öğlen gideriz sizi bırakırım akşam da alırım dedi.Sonra teyzem de mi gelecek bizimle dedi.Biz de evet o olmadan olmaz hediyelerini hazırlamış kadıncağız.Bugün de sabah aradık.Teyze abimin gönlü oldu ,otobüse gerek kalmadı dedim.Yarına hazır ol öğlen vakti çıkarız dedik. Bu akıllı teyzem (kızının evine gitmiş hemen ayşe kızım yarın sena ahmet ve teyzen Ankaraya dayıngile bebek görmeye gidecek beni de alacaklar sen de gel kızım demiş) .Pazarda annemle karşılaşmışlar anneme pat diye demiş ki ayşeye de söyledim o da yarın bizimle gelmeyi kabul etti tamam anne geliyim demiş.Halbuki sabah asla ayşe kuzenim de gelsin demedik. Annem de nasıl olacak ki nasıl alacağız ,gideceğiz demiş.Amaaan noldu sanki bacım zaten arabada yer yok mu vaar demiş.Annem anlattı şimdi,kan beynimden boşaldı diyor.Abim zaten götürmeye niyeti hiç yoktu.Bir de ayşe ablamı alalım hiç diyemeyiz.Teyzem de gelecek deyince bile ben sizin özel şoförünüz müyüm taşımacılık yapmak zorunda mıyım diyor ki haklı. Teyzem yarın ayşegilin kapının oradan alın bizi nolacak demiş.Ayşenin de 3 çocuğu okula gidiyor. Dayımı sabah aradık o da müsaitiz gelin hatta 1 gün de kalın dedi belki kalacağız orada belli değil.Kızlar abime konuyu açamadık bile bilmiyor,annemle üzüldük.Ne yapmalıyız akıl verin nolur. Yarın kahvaltıdan sonra arayıp götüremeyiz mi deyim ne yapalım .Tek tek ayaklarına çağırıyorlar.Teyzemi kapısının önünden alalım demiştik .Annem pazardan köy ürünleri vs şeyler almış 1 torba o tutar zaten.
Hayır tabiki o veririm dedi ama ,asla öyle bir şey olamaz.Zaten emekli kadın .Gercekten teyzesinden yakıt parası alacak mi ?
Ya yanlış anlamayın size yönelik değil, bizde böyle şeyler çok ayıp kaçar o yüzden garipsedim.Hayır tabiki o veririm dedi ama ,asla öyle bir şey olamaz.Zaten emekli kadın .
Sorunu çözdük gibi bir şey oldu teyzemgilin kapıdan alacağız onları .1 gün Ankarada kalıp otobüsle döneceğiz.Yani sorun dinlenmek için aldığım izni niye sizin gezmenize harcıyorum gibi oldu.Kendisi bekar ve bir şeyi şöyle yap demeye de gelmiyor.Abinizin dört günlük izni olmasa bile hafta sonu bir gününü ayırıp götürmesi gerekir. Sonuçta kendisinin de dayısı. Sanki atom parçalayacakmış gibi tribe girmiş. Altı üstü bir saatlik yol. Ayrıca teyzenizi evden alsa ne olacak, cimri midir nedir? Babamın, eşimin her zaman yaptığı şey bu. Bizim dememize gerek dahi kalmaz, kendileri teklif eder bunu. İnsan biraz düşünceli olmalı, bu tarz şeyler zorla olmuyor maalesef. İnşallah eşine ve çocuklarına karşı da böyle değildir.
Aynen zaten ayıp para alıp götürmek.Aynen biz de annemle öyle düşünüyoruz ne olacak götürse diyoruz.Sanırım yanımızda o kalıyor şunu yap bunu yap dememizden bunaldı ama yine de tepkisi fazla.Sonuçta yakıt parasını isterse annemle ben hazırladık.Bilemiyorum inanın ailemdeki sorunlar çözülmüyor ,yenisini ekleniyor.Ya yanlış anlamayın size yönelik değil, bizde böyle şeyler çok ayıp kaçar o yüzden garipsedim.
Konuya gelecek olursak abiniz çok tuhaf bence , sırtında taşımıyor sonuçta + 1 saatlik yol nolcak sevabına götürse.
Dinlenmek için aldığı iznin bir gününü annenizin hatrı için harcayabilir mesela. Annesi ya hani, anne.Sorunu çözdük gibi bir şey oldu teyzemgilin kapıdan alacağız onları .1 gün Ankarada kalıp otobüsle döneceğiz.Yani sorun dinlenmek için aldığım izni niye sizin gezmenize harcıyorum gibi oldu.Kendisi bekar ve bir şeyi şöyle yap demeye de gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?