- 11 Aralık 2018
- 42.633
- 264.942
- 598
Aynen ama annem sanki abimle kötü olay yaşamaktan korkuyor ,tepkisini koyamıyor kavga gürültü olmasın diye. Keşke anneniz gibi tepkili olabilseydi. Diğer abimle annemin maaşı nedeniyle sorun yaşadık.Tek kalmaktan korkuyor,hani bırakıp giderse vs diye.
Aynen hep böyle zaten ,biz her işimizi annemle yaparız aman Ahmet laf söz etmesin, çalışıyor yoruluyor vs diye.Keşke başkasıyla gitseydik yani bunca stresi yaşayacağımıza.Ben otobüsle gitmeyi teklif ettim minnet etmeyelim diye.Annem yok yok dizim ağrıyor ,in bin yapamam dedi.Abin haksız. Neymiş özel şoför müymüş? Nazlara bak, laflara bak. Nefret ederim böyle insanlardan. İyilik yapıyo sözüm ona insanların burnundan getirerek. Anlaşırım biriyle madem benzin parasını da siz veriyosunuz az daha verir kendi başımın çaresine bakarım, ona minnet edemem.
Hem arkayı üçlemek zormuş gibi ayşe ye takılmışsınız.
basınız sagolun mekanı cennat olsun nurlar ıcınde yatsın babanızÖyle güzel yazmışsınız ki yani, teşekkür ederim.Babamı kaybedeli 8 yıl oldu. Biz abimle yaşıyoruz ,annem galiba çekiniyor her dediğini söyleyemiyor korku da olabilir.Aynen onların ayıbı onlara kalsın , ben götürürüm demeliydi.Aşırı bi tepki oluştu.Ne var yani gelse ,yok onların çocukları götürmez ,yok dinlenmek hakkım değil mi gezmenize mi harcayacağım
.Şu an yapılan plan annemin de benim de burnumuzdan geldi.Yarın arayınca ne diyeceğim inanın bilmiyorum.Keşke bu olaylar hiç olmasaydı.
E kalcaz da diyin belki ayse istemezSabah aradığımızda akşam bize gel de sabah kahvaltıyı yapıp çıkalım dedim ,o yok kapımdan alın kızım beni dedi.
Yok bu abim bekar yanlış anlaşılmış, 4 kardeşiz en büyük abime istemişler dayımın kızını.Araya işte akrabalar engel olmuş diyorlar, o bunu dedi ,bu şunu dedi ,o şöyle yaptı gibi.Ben küçüktüm anlatıldığı kadarını biliyorum.Sonra tatsızlıklar yaşanmış işte.Bana ve anneme göre tepkisi aşırı zaten ,tamam dinlenebillirsin ama kaç saatimizi alacak ki zaten.Engel olarak kötülük değil iyilik yapmışlar. Abiniz dünyada kız kalmamış gibi dayınızın kızıyla evlenmemiş.
Yani bence böyleleri evlenmemeli. Sen kızını gözünden sakla okut büyüt sonra gitsin annesinin kardeşinin bile korktuğu hatır gönül bilmeyen birine denk gelsin. Keşke böyleleri hiç evlenemese.Allah yardımcısı olsun.
Yani akraba olursa daha iyi olur gibi düşünmüş anneannem dedemler vs ben tam bilmiyorum.Bana da zaten şu olay hiç mantıklı gelmiyor , neden böyle yapılıyor inanın ben de anlamıyorum. Benim kendi ehliyetim, arabam olsa asla minnet etmezdim.Dayı kızı alınca hayırlı iş mi oluyormuş?
Tekrar söylüyorum sizin gibi akrabam olsa görüşmem
Anlatıyım orayı hemen size , annem 60 yaşında , ablam 35 (evli memur ) ,abim işçi 34 yaşında evli , ben en küçükleriyim 21 yaşındayım .Bu bekar olan abim de 29 yaşında ve işçi .Babamı 8 yıl önce kaybettik ,memurdu.Bize toplu emekli parası verdiler. Biz de tek tek böldük çünkü 34 yaşındaki hakkımı verin hakkımı verin dedi .Kiradaydık bu bekar abim parasını koydu,annem kredi çekti kalan paratıda koyduk ev aldık kenar semtten .Ablam ve ben hiç para talep etmedik. Ben de üniversiteyi ailemin yanında okuyorum .Bu büyük abim şimdi ev aldı , annemin maaş kartını istedi ,dul ve yetim aylığımız var , kyk kredim var. Annem evi alırken küçük abimin üzerine yaptı ben ölünce kavga çıkmasın yine dedi.Kira vermeden oturuyoruz.Büyük abim de nasıl olur böyle bir şey nasıl oğluna ev alırsım deyip kırıldı ,annem maaş kartını vermem dedi. Ablam diyarbakırda ,buradaki abimle kırgınız.Küçük abim bizimle yaşıyor.Annem yine tatsız olaylar çıkacak diye tepki veremiyor.Benzin parası istese biz razıyız vermeye zaten.Annem abim küsüp gider diye korkuyor galiba.Çok acayip aile ilişkileriniz var anladığım kadarıyla. Bir evlatla anne nasıl maaş sebebiyle kavga eder? Anneniz erkek evlatlarını tepesine çıkarmış muhtemelen. Bırakıp gitse ne olacak? Anasından benzin parası alacak adam başınızda olsa ne olur olmasa ne olur.
annenız olunce nıye kavga dovus cıksın kıAnlatıyım orayı hemen size , annem 60 yaşında , ablam 35 (evli memur ) ,abim işçi 34 yaşında evli , ben en küçükleriyim 21 yaşındayım .Bu bekar olan abim de 29 yaşında ve işçi .Babamı 8 yıl önce kaybettik ,memurdu.Bize toplu emekli parası verdiler. Biz de tek tek böldük çünkü 34 yaşındaki hakkımı verin hakkımı verin dedi .Kiradaydık bu bekar abim parasını koydu,annem kredi çekti kalan paratıda koyduk ev aldık kenar semtten .Ablam ve ben hiç para talep etmedik. Ben de üniversiteyi ailemin yanında okuyorum .Bu büyük abim şimdi ev aldı , annemin maaş kartını istedi ,dul ve yetim aylığımız var , kyk kredim var. Annem evi alırken küçük abimin üzerine yaptı ben ölünce kavga çıkmasın yine dedi.Kira vermeden oturuyoruz.Büyük abim de nasıl olur böyle bir şey nasıl oğluna ev alırsım deyip kırıldı ,annem maaş kartını vermem dedi. Ablam diyarbakırda ,buradaki abimle kırgınız.Küçük abim bizimle yaşıyor.Annem yine tatsız olaylar çıkacak diye tepki veremiyor.Benzin parası istese biz razıyız vermeye zaten.Annem abim küsüp gider diye korkuyor galiba.
Anlatıyım orayı hemen size , annem 60 yaşında , ablam 35 (evli memur ) ,abim işçi 34 yaşında evli , ben en küçükleriyim 21 yaşındayım .Bu bekar olan abim de 29 yaşında ve işçi .Babamı 8 yıl önce kaybettik ,memurdu.Bize toplu emekli parası verdiler. Biz de tek tek böldük çünkü 34 yaşındaki hakkımı verin hakkımı verin dedi .Kiradaydık bu bekar abim parasını koydu,annem kredi çekti kalan paratıda koyduk ev aldık kenar semtten .Ablam ve ben hiç para talep etmedik. Ben de üniversiteyi ailemin yanında okuyorum .Bu büyük abim şimdi ev aldı , annemin maaş kartını istedi ,dul ve yetim aylığımız var , kyk kredim var. Annem evi alırken küçük abimin üzerine yaptı ben ölünce kavga çıkmasın yine dedi.Kira vermeden oturuyoruz.Büyük abim de nasıl olur böyle bir şey nasıl oğluna ev alırsım deyip kırıldı ,annem maaş kartını vermem dedi. Ablam diyarbakırda ,buradaki abimle kırgınız.Küçük abim bizimle yaşıyor.Annem yine tatsız olaylar çıkacak diye tepki veremiyor.Benzin parası istese biz razıyız vermeye zaten.Annem abim küsüp gider diye korkuyor galiba.
İşte otobüsle gidelim, minnet etmeyelim dedim annem hayır dizim ağrıyor dedi ve olaylar sarpasardı ben de artık yoruldum o ne dedi bu kırıldı mı diye düşünmekten. Aşırı tepki verdi aslında konu böyle keşke olmasaydı .Biraz fazla yol gitsek ne olacak sanki yani.Böyle adamların arabasına binmem. Bereketsizlik getirir. Vay vay paşa hazretlerin gönlü yok ne yapacağız derdine düşeceğime otobüse binerim. Teyzenize söyleyin kızı onun yanına gelsin ordan binsinler
İşte ben ölünce annemin hakkı diye yine kavga ,gürültü olacak bu olmasın diye küçük abimin üstüne yapmış evi.Çok açıklayıcı oldu gerçekten oğlanlar üşüştü paraya ,iyiki babamdan çiftlik ,hazine kalmadı .Dul yetim aylığı kaldı.Annem de şimdi sesini çıkaramıyor.Ablam memur diyarbakırda, o hiç para istemedi ihtiyacım yok dedi.Ben de hemşirelik okuyorum ,atanıp gitsem yeterli bana ben de para istemedim .Öyle işte karmakarışık aile ilişkimiz var.annenız olunce nıye kavga dovus cıksın kı
kanunı olarak mıras esıt bolunur kımse kımsenın malına el koyamaz kı
annenız evı abınızın uzerıne yaparak cok buyuk hata etmıs
erkekler paraya üşüşmüş cok yazık ya
uzuldum acıkcasıİşte ben ölünce annemin hakkı diye yine kavga ,gürültü olacak bu olmasın diye küçük abimin üstüne yapmış evi.Çok açıklayıcı oldu gerçekten oğlanlar üşüştü paraya ,iyiki babamdan çiftlik ,hazine kalmadı .Dul yetim aylığı kaldı.Annem de şimdi sesini çıkaramıyor.Ablam memur diyarbakırda, o hiç para istemedi ihtiyacım yok dedi.Ben de hemşirelik okuyorum ,atanıp gitsem yeterli bana ben de para istemedim .Öyle işte karmakarışık aile ilişkimiz var.
Ahh öyle haklısınız ki bunu biz düşünemedik ,o zaman babamın ikramiyesi de her ne varsa miras pay edilirdi.Ama en başta büyük abim hakkımı bölün o mirastan diyerek üsteledi bizde böldük eşüt şekilde.Kalan parayı da tapuyu verdi annem , küçük abim dediğiniz gibi ev sahibi oldu .Her şey çok yanlış gelişti. Büyük abimle yan yana gelemiyoruz bile sürekli kartı verin, haksızlık yaptınız, anneme sen ölemezsin ,ben üvey evladım diyor.Artık tartışmalardan yoruldum.En büyük hata annenizde. Emekli ikramiyesini alıp kendi üzerine ev alacaktı anneniz allah gecinden versin öldükten sonra miras paylaşılacaktı. Şimdi bir abi beşte bir almış bir abi beşte dört almış anneniz siz ve ablanız hiç bir şey almamışsınız. Büyük abi haklı çünkü küçük abiniz hiç hakkı olmadığı halde ev sahibi olmuş. Ama maaş kartını istemesi yanlış. Anneniz ya evlatları arasında hakkaniyetli bir paylaşım yapmalıydı ya da en başta dediğim gibi kimseye vermemeliydi. Anneniz çok hatalı. Ayrıca kira vermeyeceksiniz tabi ki, bir de hibe ettiğiniz evde oturmak için abinize kira mı verecektiniz?
uzuldum acıkcası
herkes samımı sıcak bır aıleyı hak eder
hakkınızda hayırlısı olsun guzel bır bolum okuyormussunuz ınsallah bundan sonra ıstedıgınız gıbı guzel sakin huzurlu mutlu bır hayatınız olur
(ıcımden abısınden uzak ınsallah amin )demek gectı ne yalan soyleyeyım[/QUOTE
İnşallah ,güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Ben de istemezdim bu karışık olaylarda bulunmayı.
B
Ahh öyle haklısınız ki bunu biz düşünemedik ,o zaman babamın ikramiyesi de her ne varsa miras pay edilirdi.Ama en başta büyük abim hakkımı bölün o mirastan diyerek üsteledi bizde böldük eşüt şekilde.Kalan parayı da tapuyu verdi annem , küçük abim dediğiniz gibi ev sahibi oldu .Her şey çok yanlış gelişti. Büyük abimle yan yana gelemiyoruz bile sürekli kartı verin, haksızlık yaptınız, anneme sen ölemezsin ,ben üvey evladım diyor.Artık tartışmalardan yoruldum.
Ahh öyle haklısınız ki bunu biz düşünemedik ,o zaman babamın ikramiyesi de her ne varsa miras pay edilirdi.Ama en başta büyük abim hakkımı bölün o mirastan diyerek üsteledi bizde böldük eşüt şekilde.Kalan parayı da tapuyu verdi annem , küçük abim dediğiniz gibi ev sahibi oldu .Her şey çok yanlış gelişti. Büyük abimle yan yana gelemiyoruz bile sürekli kartı verin, haksızlık yaptınız, anneme sen ölemezsin ,ben üvey evladım diyor.Artık tartışmalardan yoruldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?