Kızlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Çok acayip aile ilişkileriniz var anladığım kadarıyla. Bir evlatla anne nasıl maaş sebebiyle kavga eder? Anneniz erkek evlatlarını tepesine çıkarmış muhtemelen. Bırakıp gitse ne olacak? Anasından benzin parası alacak adam başınızda olsa ne olur olmasa ne olur.

Aynen hep böyle zaten ,biz her işimizi annemle yaparız aman Ahmet laf söz etmesin, çalışıyor yoruluyor vs diye.Keşke başkasıyla gitseydik yani bunca stresi yaşayacağımıza.Ben otobüsle gitmeyi teklif ettim minnet etmeyelim diye.Annem yok yok dizim ağrıyor ,in bin yapamam dedi.

basınız sagolun mekanı cennat olsun nurlar ıcınde yatsın babanız
anlıyorum ama abınızle yasamanız annenızın o evın annesı oldugunu degıstırmez babanız yoksa annenız var annenız varken abınız nıye evın reısı gıbı davransın kı zaten ... annenız dogurdu onu totosunu sıldıgı emzırdıgı cocugundan mı korkacak :)
dınlenmek tabıkı hakkı ama bu dunyada bır ölum vardır bır dogum tek gercek budur sonucta sız abınıze hergun benı suraya gotur buraya getır hepımızı topla akraba gezdır demıyorsunuz rıca da bulunmussunuz

annenızın nıye cekındıgını sımdı anladım kendını yuk gıbı hıssedıyor oyle hıssetmesın bu yasına kadar annenız baktı babanın yoklugu eşin ölumu eş yoklugu zor bırsey sımdı sıra evlatlar olarak sızde gerekırse abınızle sız boyle konusun annemın bızden baska kımı var onu nıye uzelım bızı bu yasımıza getırdı bıze guvendı bızı karnında sırtında tasıdı ıstese evlenebılırdı bizı erkenden evlendırıp basından atabılırdı anneme ayıp olur oyuzden goturup getırmen gerek dıye konusun

sız kardessınız baglarınızı sıkı tutun boyle konusup dertlesebılın belkı boyle konusursanız abınız bazı seylerı daha ıyı anlar

Engel olarak kötülük değil iyilik yapmışlar. Abiniz dünyada kız kalmamış gibi dayınızın kızıyla evlenmemiş.
Yok bu abim bekar yanlış anlaşılmış, 4 kardeşiz en büyük abime istemişler dayımın kızını.Araya işte akrabalar engel olmuş diyorlar, o bunu dedi ,bu şunu dedi ,o şöyle yaptı gibi.Ben küçüktüm anlatıldığı kadarını biliyorum.Sonra tatsızlıklar yaşanmış işte.Bana ve anneme göre tepkisi aşırı zaten ,tamam dinlenebillirsin ama kaç saatimizi alacak ki zaten.

Dayı kızı alınca hayırlı iş mi oluyormuş?
Tekrar söylüyorum sizin gibi akrabam olsa görüşmem
Yani akraba olursa daha iyi olur gibi düşünmüş anneannem dedemler vs ben tam bilmiyorum.Bana da zaten şu olay hiç mantıklı gelmiyor , neden böyle yapılıyor inanın ben de anlamıyorum. Benim kendi ehliyetim, arabam olsa asla minnet etmezdim.

Anlatıyım orayı hemen size , annem 60 yaşında , ablam 35 (evli memur ) ,abim işçi 34 yaşında evli , ben en küçükleriyim 21 yaşındayım .Bu bekar olan abim de 29 yaşında ve işçi .Babamı 8 yıl önce kaybettik ,memurdu.Bize toplu emekli parası verdiler. Biz de tek tek böldük çünkü 34 yaşındaki hakkımı verin hakkımı verin dedi .Kiradaydık bu bekar abim parasını koydu,annem kredi çekti kalan paratıda koyduk ev aldık kenar semtten .Ablam ve ben hiç para talep etmedik. Ben de üniversiteyi ailemin yanında okuyorum .Bu büyük abim şimdi ev aldı , annemin maaş kartını istedi ,dul ve yetim aylığımız var , kyk kredim var. Annem evi alırken küçük abimin üzerine yaptı ben ölünce kavga çıkmasın yine dedi.Kira vermeden oturuyoruz.Büyük abim de nasıl olur böyle bir şey nasıl oğluna ev alırsım deyip kırıldı ,annem maaş kartını vermem dedi. Ablam diyarbakırda ,buradaki abimle kırgınız.Küçük abim bizimle yaşıyor.Annem yine tatsız olaylar çıkacak diye tepki veremiyor.Benzin parası istese biz razıyız vermeye zaten.Annem abim küsüp gider diye korkuyor galiba.

annenız olunce nıye kavga dovus cıksın kı
kanunı olarak mıras esıt bolunur kımse kımsenın malına el koyamaz kı
annenız evı abınızın uzerıne yaparak cok buyuk hata etmıs
erkekler paraya üşüşmüş cok yazık ya

En büyük hata annenizde. Emekli ikramiyesini alıp kendi üzerine ev alacaktı anneniz allah gecinden versin öldükten sonra miras paylaşılacaktı. Şimdi bir abi beşte bir almış bir abi beşte dört almış anneniz siz ve ablanız hiç bir şey almamışsınız. Büyük abi haklı çünkü küçük abiniz hiç hakkı olmadığı halde ev sahibi olmuş. Ama maaş kartını istemesi yanlış. Anneniz ya evlatları arasında hakkaniyetli bir paylaşım yapmalıydı ya da en başta dediğim gibi kimseye vermemeliydi. Anneniz çok hatalı. Ayrıca kira vermeyeceksiniz tabi ki, bir de hibe ettiğiniz evde oturmak için abinize kira mı verecektiniz?

Böyle adamların arabasına binmem. Bereketsizlik getirir. Vay vay paşa hazretlerin gönlü yok ne yapacağız derdine düşeceğime otobüse binerim. Teyzenize söyleyin kızı onun yanına gelsin ordan binsinler
İşte otobüsle gidelim, minnet etmeyelim dedim annem hayır dizim ağrıyor dedi ve olaylar sarpasardı ben de artık yoruldum o ne dedi bu kırıldı mı diye düşünmekten. Aşırı tepki verdi aslında konu böyle keşke olmasaydı .Biraz fazla yol gitsek ne olacak sanki yani.

Sorun ne teyzenizde ne de kuzeninizde. Sorun abinizde. Cok yazik ufak hesaplar yapan insanlar var hala ne acı... aliverseniz ne olur sanki . Araba vs Allah herkesin kendisine versin kimseye muhtaç etmesin

İşte ben ölünce annemin hakkı diye yine kavga ,gürültü olacak bu olmasın diye küçük abimin üstüne yapmış evi.Çok açıklayıcı oldu gerçekten oğlanlar üşüştü paraya ,iyiki babamdan çiftlik ,hazine kalmadı .Dul yetim aylığı kaldı.Annem de şimdi sesini çıkaramıyor.Ablam memur diyarbakırda, o hiç para istemedi ihtiyacım yok dedi.Ben de hemşirelik okuyorum ,atanıp gitsem yeterli bana ben de para istemedim .Öyle işte karmakarışık aile ilişkimiz var.

uzuldum acıkcası
herkes samımı sıcak bır aıleyı hak eder
hakkınızda hayırlısı olsun guzel bır bolum okuyormussunuz ınsallah bundan sonra ıstedıgınız gıbı guzel sakin huzurlu mutlu bır hayatınız olur
(ıcımden abısınden uzak ınsallah amin )demek gectı ne yalan soyleyeyım

Ahh öyle haklısınız ki bunu biz düşünemedik ,o zaman babamın ikramiyesi de her ne varsa miras pay edilirdi.Ama en başta büyük abim hakkımı bölün o mirastan diyerek üsteledi bizde böldük eşüt şekilde.Kalan parayı da tapuyu verdi annem , küçük abim dediğiniz gibi ev sahibi oldu .Her şey çok yanlış gelişti. Büyük abimle yan yana gelemiyoruz bile sürekli kartı verin, haksızlık yaptınız, anneme sen ölemezsin ,ben üvey evladım diyor.Artık tartışmalardan yoruldum.

Muhanet ne kadar zor bir şey. Keşke siz araba kullanabilseydiniz, abinize hiç minnet etmezdiniz.
Bu laflardan sonra hiç binemezdim sanırım o arabaya.
Teyzenize abimin işi çıktı bizi götüremeyecek, otobüsle gideceğiz diyin. Otobüs durağına kadar taksiyle gidin, sonuçta anneniz yine oturmuş olacak.

Ay sanki abinizde sırtında tasıyor ?
Evden almak mı zor geliyor,siz gelin sabah burdan çıkarız yola dersiniz olur biter

Ha bir kişi eksik,ha bir kişi fazla yani ne farkeder.
Kadın yakit parasını da vereceğini söylemiş üstelik,neyi bu kadar sorun ettiğinizi inanın hiç anlamadım.

Kart isteme dışında büyük abi çok haklı ama. Ev en azından büyük abi dışında hepinizin üzerine olsaydı. Adam ciddi haksızlığa uğramış, siz de tabi ki.
Erkek evlat kız evlat arasında ayrım yapanı gördüm de erkek evlatları arasında ayrım yapanı ilk kez gördüm.
Anneniz küçük abiyi evin reisi yapmış sanırım.

konu teyze taşımadan geçmiş aile ilişkinize gelmiş... ev meselesinde bence bi haksızlık yok siz gönül rızanızla hak almamışsınız diğer abi almış annenizde bu abinizle anlaşıp ev almış kirada oturmaktansa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…