Kızlar Hamileliğinizde folik asit kullandınızmı?

ben 35 yasimda hamile kaldim bi kac ay once baslamistim folik asit kullanmaya doktor tavsiye etmisti ama ingiltereden gelen bi ilacti adini unuttum simdi her gun bi tane ictim adetliykende icilyio cunku hormon ilaci degil bu kan yapimi ile ilgili bi ilac ozellikle benim gibi gec yasta hamile kalacak arkadas varsa kullanmasi zorunlu ayrica taze fasulye dede var folik asit bol bol yiyin yaz nasil olsa ben hamileyken omega 3 katkili sut icmistim kisinda balik hapi almistim gunde bi tane size tavsiyem ayda bir kan tahlilinizi yaptirin kan da demir eksikligi akliniza gelebileek tum sorunlarin baslica sebebi ben kabizliktan korktugum icin hic kansizlik cekmedim ann eve bebek icin en onemli sey kansizlik oysa cok basit et portakal suyu yesil salata baklagillerin hepsi pekmez

bende hamile kalmaya karar verdikten sonra kullanmaya başladım folic plusı 1.5 aydır günde 3 tane alıyorum.Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim doktorum bana 3 ay daha kullanmam gerektiğini söyledi.Bebeğin gelişimi ve düşük tehlikesini önlemesi açısından çok önemli mutlaka kullanın derim

allah analı babalı büyütsün çok sevindi milacınıda bırakma sakın

sari zambak evet canim ama kis aylarinda kullandim ben balik hapini yazin icmedim.
yagmur26 allah tamamina erdirsin canim

bende 5 haftalık hamileyim hamile kaldığımı öğrendiğim gün doktorum verdi folic plusı günde 3 tane atıyorum sarızambak düzenli kullanman gerek dedi sakın aksatma dedi bebeğin omirilik gelişimi için çok önemliymiş......

zambak canim balik yagi hamilelik sonrasinda da kullanin hatta bebeklikten cikinca cocuklariniz icinde kullanin derim.
Surup olarak var balik yagi ama igrenc bi tadi ve kokusu var cok agir bunun icin portakal gibi meyva esansi koymuslar benim icin iki kez igrenc olmus o yuzden ben hapini iciyorum Her eczanede var fiyatini inan hatirlamiyorum ben kislari pekmez ve balik yagini bunye kuvvetlensin diye icerim hem kansizlik olmaz hemde kolay kolay usutmessin birde omega 3 balik yaginda cok ne kadar balik yersen ye hapini almak daha iyi birde tr deki baliklar yag acisindan cok zengin diil kuzey denizinde soguk sulardaki baliklar daha zengin menapoz doneminde kemik erimesinide engelliyo boyle seyler icin kullaniyorum

anladım canım saol ben balık yağını iyice bir araştırıyım

sarı zambakcım marincap tablet var çok balık yiyorsan günde 1 yeterli,az yiyorsan yada hiç yemiyorsan günde 3 tane içilecek,fiyatı ucuz en çok 10 milyondur,yada eczaneye gidip balık yagı tableti yada omega 3 tableti dersende olur

slm arkadaşlar bende yeni üyelerden sayılırım
bende folic plus kullanıyorum
birşey soracağım folic asit ile balık yağını bir arada kullana biliyormuyuz

arkadaşlar bende internet araştırmalarımda bebek 1-1,5 aylıkken alınmaya başlanırmış. 5 aylık olana kadar düzenli kullanılırmış. benim doktorum elevit diye bir hap vermişti. folit asit dışında diğer viteminleride içeriyor. 5. ayımdan sonra kan hapı almaya başladım. birde hamileliğinde tetenos aşısı olan varmı? mutlu günler herkeze...

Gebelik Öncesi Yapılması Gerekenler
Gebeliğin ilk adımı ve en doğru yolu, onu önceden tasarlamaktır. İdeal olarak gebe kalmak istediğiniz zamandan 3 ay öncesinde, doktorunuzla bir ön görüşme yapmanızda önemli yararlar vardır. Doktorunuz, sizin sağlık ve sosyal bakımlardan özgeçmişinizi değerlendirecek, muayenenizi yapacak, çeşitli tetkikler yapacak bu şekilde gebelik sırasında oluşabilecek anormal durumlar karşısında hem sizi hem de kendisini hazırlayacaktır. Ayrıca, gebelik öncesi vitamin (folik asit) desteği ile bebekte ortaya çıkabilecek sakatlıklara karşı tedbir alacaktır.
Doktorunuzun yapacağı tetkik ve muayeneler, önereceği tedaviler yanında sizin de yaşam tarzında değiştirmeniz gereken şeyler olacaktır.

Öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmelisiniz. Dengeli beslenmeyle kastedilen ana besin maddelerinin dengeli oranlarda tüketilmesidir. Yağ ve şeker tüketiminizi azaltmalısınız. Proteinden zengin bir beslenme şekli seçmelisiniz. Yağsız süt ve süt ürünleri, balık ve beyaz etler diyetinizde yer almalıdır. Mutlaka bol taze meyve ve sebze alınmalı, bunun yanında makarna, pirinç, baklagiller gibi farklı besin gruplarını da tüketmelisiniz.

Gebelik öncesi doktorunuza başvurduğunuzda destek tedavisi için folik asit kullanmanızı isteyecektir. Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle gebeliğin ilk haftalardan itibaren "B9 vitamini" yani folik asit alınması çok önemlidir. Vücutta depolanmadığı, gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu ve doğal gıdalarla yeterlince karşılanmadığı için her gün alınmalıdır. Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır, ancak uzun süreli pişirmeler ve uzun süre bekleyen gıdalardaki miktarını azaltır. En çok ıspanak, yer fıstığı, fındık, karnıbahar, kepekli ekmekte mevcuttur. Folik asit eksikliğinde “nöral tüp defekti” denen sinir sisteminde omurilik kanalının tam kapanamamasına bağlı anomaliler olur. Özellikle, daha önceden folik asit eksikliği saptanmış veya nöral tüp defekt anomalili bebek doğurmuş kadınlar, gebe kalmayı düşündükleri tarihin en az 3 ay öncesinden itibaren mutlaka folik asit alımına başlamalıdırlar.

Sigara kullanıyorsanız, mutlaka bırakmalısınız. Sigara gebe kalma şansını azaltır ve gebelikte kullanıldığında düşük ve çocukta gelişme geriliğine neden olur. Alkol de bırakılmalıdır.

Stres ve endişeden uzak durmalısınız. Gebeliğe karar verdikten sonra gebelik oluşumunun ilk aylarda olmaması sizi strese sokmamalıdır. Her şey normal olsa, uygun zamanda ilişki olsa bile her ay için gebelik şansı %25 civarındadır. Normal düzenli ilişkiye rağmen bir kadının gebe kalamaması durumunda kısırlık incelemelerini başlatmak için genellikle çok aşikar bir anormallik yoksa 1 yıl beklenir. Bir yıl sonunda herhangi bir patolojisi olmayan çiftlerin bile gebe kalma şansı %98’dir. Yani %2 olguda her şey normal olmasına rağmen gebelik 1 yıl gecikebilir. Gebe kalma şansı düzenli adet görenlerde adetin 12-15. günlerinde en fazladır. Düzenli bir cinsel yaşam ve haftada 3 veya daha fazla ilişki gebe kalma şansını artırır.

Bende 7 haftalık hamileyim kızlar ilk bebegim inşallah hayırlısı ve saglıklısıyla allah kucagıma almayı nasip etsin muaneye gittigimde doktorumda bana folik asit verdi FOLBİOL 1 ytl 50tablet folik asit bebekler icin cok yararlıymış araştırdım ben kulanmanızıda tavsiye ederim acıkcası ben bi sorunla karşılamşadım doktorum özlelikle akşam saatleri almamı tavsiye etti iştah actırdıgı icin ben öyle alıyorum iştahım acılmadı ama eşim benim yerime yiyo valla bu gidişle benim yerime alıcak eşim kiloları

bende 7 haftalıkken doktorum verdi folik asiti çok iyi diye duymuştum zaten çocuk düşünenlere doktor 3 ay öncesinden veriyo bi arkadaşıma vermişti ordan biliyorum.

hamile oldugumu ögrendigim andan itibaren kullandim,dogum yaptim,emziriyorum ve drumun tavsiyesiyle emzirme boyunca kullanmaya devam edecegim..

bende hamile kalmada önce kullanmaya başaladım simdiki doktorum eczanede satılan folbiolu öneriyor gramı fazla hem bu daha iyi pahalıya gerek yok diyor 1.5 ytl civarı sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…