- 22 Eylül 2020
- 1.161
- 471
- 53
- Konu Sahibi sensational
-
24 yaşındayım o kadar da yaşımın kücük oldugunu düsünmüyorum, çevremdekiler evlenmem icin baskı yapıyor aşırı sinirim bozuk her anlamdaben de size çalışmak istemiyorsunuz demedim varsayımda bulundum.
yaşlar çok küçük maalesef. toz pembe bir hayalin içindesiniz biz ne yazsak göremeyeceksiniz.
valla biriniz ailesinin dediğinden çıkmıyor diğeri çevre baskısını ciddiye alıyor. nasıl evleneceksiniz anlamadım. niye başkalarının ağzına bakıyorsunuz ya?24 yaşındayım o kadar da yaşımın kücük oldugunu düsünmüyorum, çevremdekiler evlenmem icin baskı yapıyor aşırı sinirim bozuk her anlamda
Onunla ciddi konuş. Nereye kadar bu rahatlıkla bekleyecekmiş. Bu devirde iş bulmak çok kolay değil bence kendimden biliyorum. Şimdi çalışsa bile hemen nişan olmaz çevresine vs alışmalı. Ben 4 ay oluyor nişanlamadı ben de yeni mezunum sizin gibi ama nişanlım mezun olalı 2 sene oluyor ve bu esnada askerlik yaptı mesleği var şuan. Belki doğru olmaz ama kıyaslama yapın canı sıkılıp gaza gelir belkiYok zaten o iş bulmadan nişan yapamayız zaten, ama işte bir iş bulsa keşke.
Evet işte, iş bulamasa bir şey demeyeceğim zaten ama çocuk iş aramıyor kibence ya çalışmaya kendi pek istekli değil sevgiliniz ki bahaneler üretiyor. ya da ailesi hep sevgiliniz adına karar verdiğinden karar verme mekanizmasını yitirmiş. şöyle ki evet bu zamanda iş bulmak çok zor ama istenilip aranılıp çaba gösterilmiyor önemli olan o. mesela şu an çok arıyor ama bulamıyor olsa bence siz bunu kafaya takmazsınız. benim babam "çalışmaya niyeti olan insan her zaman ayakta durur, çalışmaya niyeti olmayan insan da kendine her zaman oturmak için bahaneler arar" derdi. eşim kendi işini kurmadan önce bir tatilinde bile boş duramazdı hala da boş durmayı sevmez. bence biraz istek olsa çalışmasa bile olumlu düşünürdünüz.. sizin sevgilinizinki biraz bahane gibi geldi
Benimki askerlik de yapmadı belki bedelli yaparım diyor onu da, ne bileyim ya.... yaza doğru iş bakarım diyor, şu an pandemiden dolayı iş sıkıntısı var diyor da, iş bulmak için bir çaba sarf etmiyor ama ne yazık ki!Onunla ciddi konuş. Nereye kadar bu rahatlıkla bekleyecekmiş. Bu devirde iş bulmak çok kolay değil bence kendimden biliyorum. Şimdi çalışsa bile hemen nişan olmaz çevresine vs alışmalı. Ben 4 ay oluyor nişanlamadı ben de yeni mezunum sizin gibi ama nişanlım mezun olalı 2 sene oluyor ve bu esnada askerlik yaptı mesleği var şuan. Belki doğru olmaz ama kıyaslama yapın canı sıkılıp gaza gelir belki
İnsan ister istemez etkileniyor öyle basit değilvalla biriniz ailesinin dediğinden çıkmıyor diğeri çevre baskısını ciddiye alıyor. nasıl evleneceksiniz anlamadım. niye başkalarının ağzına bakıyorsunuz ya?
İşine gelmiyor herhalde. Ne yapsam sizce ne desem?
Benimki askerlik de yapmadı belki bedelli yaparım diyor onu da, ne bileyim ya.... yaza doğru iş bakarım diyor, şu an pandemiden dolayı iş sıkıntısı var diyor da, iş bulmak için bir çaba sarf etmiyor ama ne yazık ki!
İkiniz için olan bir şeyi dert etmiyorsa ya da bu süreç için düşünceleri yoksa sen de umursama hatta sen daha rahat ol bakalım o zaman hoşuna gidecek mi onun.Benimki askerlik de yapmadı belki bedelli yaparım diyor onu da, ne bileyim ya.... yaza doğru iş bakarım diyor, şu an pandemiden dolayı iş sıkıntısı var diyor da, iş bulmak için bir çaba sarf etmiyor ama ne yazık ki!
Aceleniz ne ki bosverin işini bulsun onceKızlar, neredeyse 4 yıla yakın bir ilişkim var. İkimizde üniversiteden bu yıl mezun olduk. Kendisi kpss’ye girdi ama tam atanabileceği puanı alamadı. Bir ihtimal belki atanır ama oda düşük bir ihtimal. Bu yıl da nişan yapmayı planlıyoruz, ama kendisi şu an çalışmıyor. Bir iş bul en azından biraz para biriktir diyorum, parayı dert etme eşimiz dostumuz ailemiz var hallederler inşallah diyor. Polisliğe başvurmuştu şimdi diyor ki bu mesleği çok yapmak istemiyorum ailem de sıcak bakmıyor (ailesi her konuda sanki kendisi 5 yaşındaymış gibi onun yerine karar veriyorlar). Bende dedim tamam artık Polislikten de vazgeçtin, kendi alanında atanma ihtimalin de düşük. Peki ne yapacaksın planın ne, nerede çalışacaksın diye soruyorum, işte memur alımları oldukça başvuracağım diyor. Şu an çalışmıyor öyle yatıyor evinde. Ama diğer arkadaşlarına bakıyorum çoğu öyle ya da böyle bir yerlerde çalışıyorlar. Kendisi iş bakacaktı abisi boşver şimdi pandemi süreci iş bulamazsın daha sonra bakarız demiş, benimki hemen okeylemiş tabi. Yani ne olacak böyle bilmiyorum, gerçekten artık gerilmeye başladım. Nişan yapacağız diyor ama ne işi var ne gücü var, bir yandan çok üstüne gitmeyeyim diyorum ama bir yandan da insan biraz çabalar birşeyler yapar diyorum. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Ona çok sinirliyim. Haksız mıyım sizce? Kızlar birşeyler diyin lütfen kafam allak bullak oldu haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum bile.
Evet ailesi baya sinirimi bozuyor bu aralar hemde coookk"Sen evliligi kaldiricak sorumlulukta ve kapasitede henüz degilsin..bence hic bu ise girmeyelim" diyebilirsiniz. Mesele su anda issiz olmasi bile degil. Ailesi büyümesini engelliyor ve engelleyecekte.
Evet ailesi baya sinirimi bozuyor bu aralar hemde coookk
Kendisi 25 yaşında.... evet baya itici. Bir ara iş bakıcaktı abisi zaten pandemi var iş bulmak zor boşver biraz zaman geçsin sonra bakarsın dedi ve şu an yatıyor malesefKaç yaşında arkadaşınız ? Erkeğin evde boş boş yatanıda çok itici.. ben kadinken evde ruhum sıkılıyor ..
Yönlendiriyorlar tabi. Bir ara benim yanıma gelecekti izin vermiyorlardı, adam 25 yaşında ama ailesi izin vermiyor! Yok pandemi var gitme riskli, yok bilmem ne.... sonra ben patladım baya baya, onları ikna edip gelmişti yanıma.. annesine de kinlenmedim degil o sıralarAileler herseyde fikir beyan eder, o normal. Ama onu yönlendiriyorsalar simdiden, bu evlendikten sonra da degismez. Bunu iyi gözlemleyin
Evet ama abisine kaç yıldır kinlendim.. başta ilişkimizi onaylamıyordu sevgilimi baya vazgeçirmeye çalışmıştı.... şimdi bişey demiyor ama bu 4 yıl süre içinde kinlenecek kadar çok şey olduyav is hazirmis ta sanki abisi engel olmus
is hic aramamis ki zaten senin ki
Öyle mi diyorsunuz?Bu süreçte iş kolay bulunmuyor.Hem geçici olarak da bir yere girse sınavla bir arada gitmez.Kpss uzun bir süreç.Siz çok aceleci davranıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?