Kızlar lütfen bir şey diyin fikir istiyorum

Bilmiyorum ya aslında normalde o kadar acele etmiyordum ama çevremdekiler yavaş yavaş evlenmeye başladı, ailem de sürekli yok artık yaşın geçiyor falan filan diyip duruyorlar. 24 yaşındayım şuan, hatta 23 buçuk. Normalde hiç bu kafada degildim ama son zamanlarda sanki canımı sıkacak bişeyler arıyorum

Çok mu baskı kurmuşum? Ya bu kadar rahat oluşu canımı sıkıyor. Bu yıl nişan yapabiliriz diyen de kendisi, evde boş boş yatan da kendisi. Evet iş bulmak zor bu devirde ama çabalamıyor bile, beni üzen durum bu

Teşekkür ederim, evet bu sene olmak zorunda degil ama ne bileyim işte, çevrem baskı yapıyor sürekli, artık kendimi cidden yaşım gelmiş gibi hissediyorum

Abisinden sadece bu durumdan dolayı nefret etmiyorum tabiki. Yıllar içinde kendisinden nefret etmem için bisürü şey oldu.

24 yaş evlenmek, nisanlanmak icin cok kucuk. kendinizi asla yasiniz gelmis gibi hissetmeyin. daha bence cok zamaniniz var.

daha bu sene mezun olmus, ailesi de arkasindaysa biraz durup calismamasi normal bence. kaldi ki abisi hakli, is bulmak cok zor, is arama stresine girmeden biraz vakit gecirebilir.

siz iliskinizi bir adim oteye tasimaya kanalize olmussunuz. bence birakin bu dusunceyi. hayatinizi yasayin, iliskiniz de bu süreçte aktığı yöne gitsin. siz işinizi bulun, sosyal cevrenizi genisletin, hobilerinize vakit ayirin, kendinize yatirim yapın.

benim mezun olur olmaz evlenen bir tek arkadasim oldu. ona da evlenirken cok acele ediyorsun dedim tersledi beni. yillar sonra kendisi cok kucuk evlendim keske once biraz yalniz yasasaydim dedi.

Ailesinin pamuğa sardığı oğlan çocuğundan bir halt olmaz. Hemen kaç kurtar kendini. Böyle yetişen çocuklardan asla adam olmuyor.

İnsan ister istemez etkileniyor öyle basit değil

Evet ama abisine kaç yıldır kinlendim.. başta ilişkimizi onaylamıyordu sevgilimi baya vazgeçirmeye çalışmıştı.... şimdi bişey demiyor ama bu 4 yıl süre içinde kinlenecek kadar çok şey oldu
23 buçuk yaşındasınız ya 24 bile değil. ne yaş geçmesi?

sizinki ne biliyo musunuz, erkek arkadaşınıza kendi dediğinizi yaptırtmak. iş bul dediniz iş bulacak evlenicez dediniz evlenilecek. toplum baskısı varsa bile bunu bahane etmeyin. siz erkek arkadsşınızın sizi değil ailesini dinlemesine takıksınız.

yükseğiniz bittiğinde şu an olduğunuz insan olmayacaksınız bi kere. belki hayatınızda görmek istediğiniz insan modeli de şimdiki sevgiliniz gibi olmayacak?

sevgiliniz daha sütten kesilmemiş o ayrı ama siz de henüz ergenlikten çıkamamışsınız.

Diyelim ki evlendiniz. Evlenince de eş dost mu yardım edecek size?
Silkelenip kendine gelmesi lazım koskoca adam evde yatar mi ya?

Ama ne bileyim en azından iş bulsaydı en azından bişeyler yapabilirdik söz falan. Kaç Yıldır bekliyoruz

Kaç yıldır derken

Durun okul daha yeni bitti hatta siz daha öğrencisiniz

Önce bir bağımsız hayatlarınız olsun

Ailesinin sözünü dinliyor çünkü hala evin küçük oğlu hiç sorumluluk almadı keza siz de

Bir para kazanıp geçim nasıl oluyor görülsün sonra evlenilir yaşlar küçük aceleye gerek yok

Sonuna kadar okumadım ama adam ne mezunu yazmamışsınız

Yani polis olma demiş ailesi ben de mühendis oğluma polis olma derim ya da eğitim bilimleri fakültesi mezununa ama dağ başı İİBF mezunu ise polisliği istiyorsan dene derim

Nedir o atanıp atanamayacağı belirli olmayan meslek hamle ona göre yapılmalı

Bir de abisi boş ver çalışma demiş de be iş yapacak paket servis elemanı mı olacak eğitimi aldığı alanda iş var da onu mu yapacak

Abi ne iş yapıyor, siz nefret ediyorsunuz abiden de belki o piyasa içinden bilerek bir şey söylüyordur

Hepsini okudum adam ne okumuş yok

Hani iş aramıyor ya ne tarz işler arayabilir o da yok konuda

Yine kaç puanla ne sıfatla atanıyor o kaç almış yok

Ama KPSS ile aranılacak bir bölüm olsa zaten asıl çalışma senesi bu sene

geçen sene okul vardı şimdi yok

deli gibi KPSS çalışmalı, iş miş boş ver, bakıyor ailem şimdi bana geleceğime yatırım yapmalıyım demeli ama o da yok

Adam ne mezunu ne iş yapmalı sizce

Böyle biriyle evlenme cok pisman olursun ailesi yonlendiriyor kendi alli kararlari yokmu klasik memur olayim rahat edeyim kafasi. Memur olana kadar gecici islerde çalışabilirdi bellki caliskan biriside degil ayrica ana kuzusu yol yakinken vazgec ne nisan yapmasi

Evlilik sırf evlenmek için yapılmaz. Daha doğru düzgün kendi kararlarını veremeyen biri ile hiç yapılmaz. Adamın okulu bitmiş çalışmak için binbir naz yapıyor.

Siz zorluyorsunuz çalış birikim yap diye. Ama beyefendi millete güveniyor . Düğün zamanı o millet saklanacak delik arayacak.
Hadi düğün birşekilde oldu diyelim evlenince ne olacak ne yiyip ne içeceksiniz?

Hadi iş meselesini hallettiniz diyelim bu çocuğun
evliliğinizle ilgili kararlarda ailesini katıştırnayacapının kanıtı var mı?

Evlilik çocuk oyuncağı değildir. Evlenenlere özenildiği için yapılan birşey hiç değildir.
Kalbinizi dinlerken mantığınızı susturmayın.

işi olmadan kendı ayakları uzerınde durmadan bence cıddı hıcbırsey yapmayın. evlılıkte bır sorumluluk hemde buyuk bır sorumluluk . iş bulmak bu sorumlulugun ılk adımı.

Evlilik isinde israr olmaz inanin bana..Sevgiliniz calismiyorsa bu onun bilecegi birsey.Ha size uymuyorsa ayrilin.Ikinizin beklentileri farkli bana gore..O zamana yayiyor bu isleri siz hemen olsun istiyorsunuz. Sizin israrinizla is bulacak adama gercekten saygi duyabilecek misiniz ilerde? Hayir tabiki..O sizinle bir an önce evlenmek istemeli.O düşünmeli is bulmayi..Bence birbirinize uyumsuzsunuz ben olsam yerinizde biraz daha beklerdim bakalim is vs icin adim atacak mi diye!? Atmazsa da yavastan yol verirdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…