kızlar ne yapmalıyım ben şimdi

Bana mantıklı gelmedi, sanırım aileme de gelmezdi..

Şimdiye kadar hasta iken kim bakmış çok merak ettim

Daha nişanlıyken sizden istendiğine göre..

aynı şeyi kendi kızı için talep etselerdi napardı acaba??

gidilir,yardım da edilir yerine göre ama bu şekilde olmaz..insan bi arar kızım böyle böyle der,rica eder..

oğluyla ferman yollamış valide sultan..gelin hanım tez elden gele k.valideye baka...:)

Kızı varmıs ıstese onu cagırır. Oglu bakar bı cok alternatıf var yanı. senın ılla gıtmem gerekmıyor. Annenlerle mutlaka konusuyordur. Annen acıklasa durumu yakın olsa gıder gelırdı sıze bakmaya ama uzak olunca kızımı gondermem uygun kacmaz gıbısınden ne bıleyım. Gıdersın 1-2 gun gecmıs olsuna belkı bırı de senınle gıder ama oyle gunlerce ona bakamıcagını acıklarsınız. En uygunu boyle olur bence

ya hadi hastanede kaldığı süre içerisinde yine refekatçılık yaparım bi şekilde belki ama evde on gün nasıl olur ya :S
kaç gün yatar bilmiyorum tabi ameliyattan sonra da hastanede :S

yani bide oğlu çalışmıyo ve elinden her iş gelir.
kızı da üni de okuyo belki dersleri sınavları var diedir
endoplazmik_kedi var ya nasılsa :S
offf

nişanlımı kırmadan üzmeden nasıl halledecem ben bunu şimdi yaa..
annem ameliyat oluyo gelmiyorsun der oda şimdi :S

Nişanlınıza "ailem nişanlı bir kızın öyle uzun süre o kadar uzağa gidip nişanlısının evinde kalmasını uygun bulmuyor" dersiniz, bu konuda sorun yaşayacağınızı ya da kırılacağını düşünmüyorum başta tepki gösterebilir belki ama geçer

Son düzenleme:
'Çok isterdim gelmeyi ama 'okuyorsan okulunu, çalışıyorsan işini, ev kızıysan başka birşey' olmasaydı gelirdim. Ama aklım sende kalacak anne' diyebilirsin. Ailem izin vermiyor deme, ileride bak kızlarına sanki birşey yapacaktım da yollamadılar yanıma demesin ailen için...
Nişanlına da bu durumun tersliğini hissettirme, erkekler böyle şeyleri farklı anlayabiliyorlar...
Dediğim gibi kendinle alakalı bahane bulup gitme...
Sana denk düşmez gitmek de nişanlıyken ailesinde kalmak da kayınvalidene bakmak da... :19:

Bir seyin oluru var olmazi var direk ailenizi one surun.
Olmazsa annen konussun nisanli kizin
Nisanlisinin evinde 10 gon kalmasi yakisik almaz,
Sizde kiz annesisiniz bilirsiniz diye.
Oooo isiniz zor sizin bunlarla.

'Çok isterdim gelmeyi ama 'okuyorsan okulunu, çalışıyorsan işini, ev kızıysan başka birşey' olmasaydı gelirdim. Ama aklım sende kalacak anne' diyebilirsin. Ailem izin vermiyor deme, ileride bak kızlarına sanki birşey yapacaktım da yollamadılar yanıma demesin ailen için...
Nişanlına da bu durumun tersliğini hissettirme, erkekler böyle şeyleri farklı anlayabiliyorlar...
Dediğim gibi kendinle alakalı bahane bulup gitme...
Sana denk düşmez gitmek de nişanlıyken ailesinde kalmak da kayınvalidene bakmak da... :19:

ya çok haklısın işte bende bundan çekiniyorum
yani ailem izin vermiyo desem ailem kötü olacak
hadi kv yi geçtim nişanlım aileme soğuk bakacak bu seferde
:S

hıç bahane uydurmaya gerek yok canım ailem bu durumu kabul etmedı dıyeceksın olacak bıtecek. oyle şeymı olur bence gıdıp bırgun bıle evlerınde kalma kendıne laf ettırme henuz evlı değilsin.

Kayınvalide'ye bak sen:)
Gelin hizmet etsin mantığında bir kadın anladığım kadarıyla ama siz daha evli değilsin, ne cüret:)
Yani bence birşeyler uydursan gidememek için, benim ameliyatımdan daha mı önemli diyecek, ya da öyle birşey olmalı ki, onun ameliyatından önemli olmalı.
Anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz, yoksa iş izni harika bir bahane olurdu.
Geriye kalan tek şey, ailem adetlerimize göre nişanlı kızın orda on gün kalması uygun olmaz dedi dersin, ailenle de konuşursun. Refakatçi olarak elbette kalacağım dersin. Gider refakatçi kalırsın olmadı, sonra çıkar gelirsin, 10 gün ne demek canım!
Gerçi refakatçi bile kalma diyesim geliyo, bu mantıkta bir K.V'ye ama... yine de toptan arayı bozmak da iyi değil nişan döneminde bence, arada alttan almak, arada üste çıkmak, arada dengeyi kurmak çok önemli bence..

ya çok haklısın işte bende bundan çekiniyorum
yani ailem izin vermiyo desem ailem kötü olacak
hadi kv yi geçtim nişanlım aileme soğuk bakacak bu seferde
:S

Sen dediğimi yap sonrasında da gidememekten ötürü ne kadar mahçup olduğunu belli et...
Bazen taktik yapmak gerekiyor böyle durumlarda...

Annene söyle durumu.O da normal karşılamaz sanırım.Annende arasın kv bizde böyle şeyler uygun karşılanmaz,etraf laf eder desin uygun bir dille.Sonuçta uygun da değil.1 hafta gider gezersin belki ama orada gidip kv bakman çok saçma.Dikkat et kv baştan mesafeni koru...

Gelsin baksın!demek başka..
Gelip yardımcı olsa ne kadar güzel olur vs demek çok başka..
Emri vaki bu.Gitmemelisin.
Keşke nişanlın annesinden ilk bunu duyduğunda topu sana atmak yerine,'anne ne işi var onun burada daha nişanlıyız..Ailesi izin vermez'falan deseymiş.

annem babam beni yalnız göndermez, ben gelirsem onlarda gelirler sonra annen babamın yanında rahat edebilir mi gibi bişeler söyleyebilirsin..

allah allah nye sen bakıyomussun anlamadım ... hayr yani evli bile olsan böle bişi talep edemezki zorlamı baktrcak kendine senin içinden geliyosa zaten o söylemeden gdersin , o çağrdı die zorlamı gdceksn böyle emrivaki şey olur mu ... şimdiden tavrını mesafeni koymazsan evlendiğinde çok sorun yaşarsın ...

ben evliyim ve tek gelinim kayınvalidem bgne kadar böyle bi talepte bulunmadı, benm abimde evli ve annemde yengemden 12 senedr byle bişi istemedi... he yardımcı olunur o ayrı gder kalırsın bakarsn yedirir içirir gerekse gece yanında kalır yardımcı olursun bi allah razı olsun der mutlu olursun... ama böyle şeyler talep edilmez kayınvaliden eline maşayı şimdiden almış .. dikkatli olmakta fayda var benden söylemesi....

Gelsin baksın!demek başka..
Gelip yardımcı olsa ne kadar güzel olur vs demek çok başka..
Emri vaki bu.Gitmemelisin.
Keşke nişanlın annesinden ilk bunu duyduğunda topu sana atmak yerine,'anne ne işi var onun burada daha nişanlıyız..Ailesi izin vermez'falan deseymiş.

işte üstelik bunu 2. teklif edişi ilki başta teşhis konduğunda evde yatıyorkendi.
o zmanda gelsin demişti ama nişanlıma dedim uygun olur mu sen varsın kızı var falan die.
ameliyat olsa neyse demiştim
o zman bile ufak çaplı da olsa nişanlım bozulmuştu farketmiştim bunu.
şimdi de ameliyat olacakmış haydi bakalım :S

öyle bi çizgi ki gelemem desem ayrı dert gitsem ayrı dert.
gidip 2-3 gün hastanede 1 gün de evde kalsam gelsem :S off bilmiyorum ki.

allah allah nye sen bakıyomussun anlamadım ... hayr yani evli bile olsan böle bişi talep edemezki zorlamı baktrcak kendine senin içinden geliyosa zaten o söylemeden gdersin , o çağrdı die zorlamı gdceksn böyle emrivaki şey olur mu ... şimdiden tavrını mesafeni koymazsan evlendiğinde çok sorun yaşarsın ...

ben evliyim ve tek gelinim kayınvalidem bgne kadar böyle bi talepte bulunmadı, benm abimde evli ve annemde yengemden 12 senedr byle bişi istemedi... he yardımcı olunur o ayrı gder kalırsın bakarsn yedirir içirir gerekse gece yanında kalır yardımcı olursun bi allah razı olsun der mutlu olursun... ama böyle şeyler talep edilmez kayınvaliden eline maşayı şimdiden almış .. dikkatli olmakta fayda var benden söylemesi....

ilerisi için de korkmuyo değilim hani. :S offf

Back
X