Saç Uzatma Yöntemleri Kızlar Şampuanınıza Sarımsak katın kesin sonuç

kırıklar ıcın tahta tarak kullan ben cok memnunum body shopta var

kırıklar için bir diğer öneri de gece yatarken kremlemek.yani gliss gibi durulanmayan saç spreyleri kullanmak.

ya kırıklar için nerdeyse denemediğim yöntem kalmadı,gliss'in spreyleri olsun yada elseve inki...
sanki daa bi kazık yapıolar gbi geldi bna ama son zamanlarda farklı bi yöntem yapıyorum çok ii geliyor;

duştan sonra (elseve şampuan+ wella saç kremi kullanıorum) glissin boyalı saçlar için olanından sıkıyorum,
sarıkız'ın serumu var şeffaf,ondan sadece bi damla damlatıp ellerime yaydıktan sonra özellikle uçlarına elimle tarar gbi sürüyorum,
sonra tahta tarakla tarıyorum ve havluya sarıyorum saçlarımı yarım saat kadar bekletiyorum,havluyu açınca inanın ne kadar yumuşak olduğunu göreceksiniz..
saç açıcılardan kazık gbi olmuştu bu yöntemle hem yumuşacık oluyor,saçım yağlı olmasına rağmen yağlanmıyorda,hee birde ılık fönle kuruluyorum,
çok sıcak fönle kurutulursa genel anlamda saçlar zamanla matlaşıyor zaten... böylece saçlarım inanın artık kırık nedir bilmiyor,mutlaka haftada iki kere duşta durulanan saç maskelerinden yaparım.

umarım faydalı olmuşumdur..

Hayallah yaa yarım saat önce keske okusaydim burayı.. Tamda duş yaptım:S
Neyse daha sonra duş yapınca denerim artık.. İns saclarım güzel sonuc alır

mutlaka dene,ben çıldırmış durumdaydım,burada okumadığım yorum kalmamıştı,tüm denediklerim saçlarımı kaşındırmaya başlamıştı artık..
her bitki her kafaya gitmiyor bunu anladım:) nihayetinde saçıma uygun şampuanı bulup bu şekilde terapi yaptım yumuşacık oluyor,bak denedikten sonra yorumlarını bekliyorum:)

Arkadaşlar bilmiyorum yazıldı mı her sayfayı okuyamadım malumunuz Ben daha denemedim yarın denemeyi düşünüyorum ama deneyen arkadaşlardan biliyorum çok az sütün içinde kaynatırsanız eğer kokusu gidiyormuş tabi sütü şampuana katmayın

arkadaşlar bilmediğiniz yağları kullanmayın,bende aktardan güya sorarak çilek yağı vs. bi sürü yağ almıştım hatta güzel koku salsın diye bi plastik kaba koydum 10 dk içerisinde koku yoğunlaştı döküldü sandım bir baktım;plastik erimiş..düşünün içinde nasıl bir kimyasal varsa!!bide bunu yüzüme cildime sürücektim..çeşit çeşit yağlar var ve hepsinin kullanım alanı farklı ve öyle 2liraya 3 liraya alınan yağların ben doğal olduğuna inanmıyorum mantıklı düşünün çileğin kilosu 10lira adam yağını nasıl yapıpta 3 liraya satsın.. aldığınız yağları iyice araştırın hatta test olarak kaba koyun erime yapıosa kesinlikle saça cilde kullanmayın bence

Haklısın bilinen, güvenilir markaları kullanmak gerekir ama plastiğe öyle bir etki vermesi seni yanıltmasın. Sanki ısıtıp eritmiş gibi görünüyor, o da senin gözünü korkutmuş.
Plastiği çözmüş olabilir, bu senin cildine zarar vereceği anlamına gelmez. Aynı asetonun ojeyi çözüp cildimize zarar vermemesi gibi... Bunun gibi düşün. Farklı bir tepkime de vermiş olabilir plastikle. Gıdalarımızı plastik kaplar yerine cam kaplarda saklamamız önerilir, sebebi bazı gıdaların plastiği çözmesi veya tepkime oluşturması olabilir. Plastik en ufak ısı artışında eriyen dayanıksız bir madde zaten, böyle bir şeyin olması gayet normal. Yani güvenle kullanabilirsin, sonuçta cildinle plastik bir değil.
Zaten bu tip esansiyel(uçucu) yağları kullanırken cildimize direk kullanmamamız, badem yağı gibi bir yağla karıştırarak kullanmamız öneriliyor. Bu tür yağları direk sürersen cildini yakar, kaşındırır ve hemen yıkamak zorununda kalırsın. Bu şekilde bir zararı olabilir ama cildine plastiği eritmesi gibi bir etki vermesi söz konusu değil.

sarımsak tanecıklerını arındırmak zor olmuyor mu ..??

Ben şişeye geri atıyorum ya da küvete atıyorum. Saçlarını da yıkayabilirsin onlarla, akıp gidiyor zaten. Ama saçlarımda sarımsak parçalarının dolaştığı düşüncesi benim hoşuma gitmediği için ben atıyorum.

Kırıkları hiç bir yöntem düzeltemez malesef ama kırıkları önlemek mümkün.

Yapmayı düşünüyordum ama şu koku olayı beni soğuttu :S

Sarımsakları sütte kaynatmanı tavsiye ederim;

Bak şöyle bir yazı buldum, tam da dediğim gibiymiş;

Plastik şişeler tamamen kaçınılmalıdır. Uçucu yağlar, plastik şiddetle tepki ve akşam yemeği. Bu onlara acımış ve zaman içinde saf olmayan yapacaktır. Bunu önlemek için, plastik şişeler asla kullanmayın.

Çeviri olduğu için yazım tarzı kötü. Yazı alıntıdır.

Kızlar bu akşam denicem yeni karışımlı şampuanımı Çamterebentin yağı ve menekşe yağını zaten kullanıyodum.Saçlarım yumuşacık oluyodu.Şu ana kadar bir kere de elma sirkeli suyla duruladım.Yeni şeyler kattım içine şimdi.Sarımsak ve zeytinyağı.

Saç kremi kullanırım,başka bir şampuanla yıkarım e elma sirkeli su da döküyorum.Çıkar kokusu heralde.Ya ama ya çıkmazsa?Ya ama çok kötü kokuyor.Ben bir kere denedim az kalmış şampuanıma banyoda nefesimi tuttum bayılıyordum. Neyse ama uzucaksa her şeye değer.

Son düzenleyen: Moderatör:
@slania araştırman içimi biraz olsun rahatlattı :) ama yinede yağlardan soğudum..herşeyin ucuzunu sahtesini çıkardılar,ozon yağı argan yağı 20ye de satan var 50yede 100 e de,hangisi orijinal ve işe yarar bilmek çok güç..en iyisi aktarlardan değilde eczanelerden almak yada tanınmış kimyacılardan

dax düzenli kullanmasamda saç dökülmesini engelliyor gibi geldi bana,albümümde bi resmim var saçlarım omuz hizasında şuansa tamsütyen altı hizasında hatta bi kere 4-5 cm kestirdim..yani her hafta kullanmıorum ama ayda 1 kullanmaya çalışıorum ve asla düzleştirici alet kullanmıorum,genelde doğal bırakıorum işe yarıo gibi geldi bana düzenli kullanmaya çalışıcam bundan sonra çünkü hiç bu kadar çok uzamamştı benden saçı daha uzun arkadaşım şaşırmıştı nasıl bu kadar uzadı diye,ama düzleştirici kullanmamamın detkisi var bence

kokusu azıcık saçınızda kalıyo başka şampuan uygulasanız bile.. şahsen bnm saçlarımda öyle oldu .. ama ben rahatsız olmuyorum pek zaten çok hafif bi koku kaldı.. bi de ben şampuanıma 1 yemek kaşığı kadar bal da ekledim saçlara parlaklık ve canlılık verip aynı zamanda beslenmesini ve güçlenmesini sağlıyormuş kızlaar :)) dökülen saçları da es geçmemek lazım banyoda yaklaşık 9-10 tane saç gitti banyodan sonrada 5-6 tane .. ama bitkisel birşey oldugu için bu dökülmenin sonunda da yeni ve daha güçlü saçların çıkacağına inanıyorum..

Merhaba arkadaşlar,
Bir dönem bende denemiştim bu sarımsaklı şampuan kürünü, düğünüme yakın saçım az daha uzasın diye deneemdiğim şey kalmadı. Sonuc ne oldu derseniz ben üzerine düştükçe saçım uzamadı, ne zaman oluruna bıraktım araya işler güçler telaşeler girdi,biraz da mevsim değişti işte o zaman saçımın hızla uzadığını farkettim.
Yani bu iş biraz da psikolojik.Kafanıza taktıkça algıda seçicilik oluyor ve uzasada siz farkedemiyorsunuz, annesinin çocugunun ne kadar boy attığını farkedememesi gibi, çünkü sürekli göz önündeki bir şeyin değişimini farkedemezsiniz.
Bir de ben sırf bu uzama konusu için dermatoloğa gittim.İnsanın metabolizmasına göre belli dönemlerde saçı daha şiddetli ve hızlı uzarmış ama bazı dönemlerde de tamamen dururmuş.Özellikle mevsim dönüşlerinde uzamada hızlanma olurmuş.
O yüzden çok takılmayın derim.
Yararlı olabilicek en güzel şey doğal şampuanlar kullanmak, beslenmenize dikkat etmek, havucu bol tüketmek ve en önemlisi saçınıza çok fazla kimyasal sürmemek. Mesela ben son 5 aydır saçımı boyamıyorum ve çoook faydalı oldu.Eğer elinizdeyse, saçınıza beyazlardan dolayı değilde keyiften boyuyorsanız biraz ara vermenizi ve saçlarınızı dinlendirmenizi öneririm.Ben 5 aydır saçımı boyamıyorum ve diyebilrimki kulağımın biraz altındaki saçım şuan omuzlarımdan aşağıda hatta 15 gün önce de biraz kestirdim.
Eğer iyi beslenir, saçınızı kimyasallardan uzak tutarsanız değişimi farkediceksiniz.Saçınıza bakım yaptığınızı zannederken çok kaliteli markalar bile olsa saçınıza pek sürmeyin. Saçınıza yapacağınız en güzel bakım zeytinyağı,hint yağı ve yılan yağını saçınıza azar azar karıştırıp yatmadan sürmeniz.Sabah yıkayıp kuruttuğunuzda farkı hissediceksiniz.
Bunu haftada 1 kez yapmanız yeterli dolayısıyla çalışıyoranız bile Cumartesi gecesi yapmadan yapabilirisniz.
Bir de en önemli nokta, kısa zamanda SAÇ KREMİ kullanmaktan vazgeçin, saçın bir numaralı düşmanı saç kremi. Eğer saçını açılmıyorsa duştan çıktıktan sonra avucunuza az miktarda bebe yağı döküp sadece uçlarını ovalamanız yeterli.Saçınız kaymak gibi açılacak.

Bu yazdıklarımın tamamını bizzat denemiş ve tecrübe etmiş bulunmaktayım.Herkeste işe yarar diye bir şey yok ama garantisini verebilirimki saçınıza sürdüğünüz kimyasalları azalttığınız yada tamamen bıraktığınızda uzaması da gürleşmeside istediğiniz hıza kavuşacak.

Sevgiler.

uzatmasına bana kalırsa etkisi olmuyo fakat saci yumusattıgına ve sac telinin kalınlastırdıgına katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…