nufus cuzdani fotokopisi peynir ekmek gibi kolayca aliniyor bayiilerde,esi bi islem icin nufus cuzdani vermistir,kimlik bilgilerinden adina sahte hatlar acilmistir..
bende sinir oluyorum operatorlerin kucuk islemler icin bile kimlik kopyasi almasina
Erkek arkadasim hukuk son sınıfta ona anlattim durumunu mesajini aynen yazıyorum :
Odeyip dava acacak baska yolu yok yada iyi bi avukat bulup isin pesine dusecekler ki onu yapacak avukat zaten baya bi para alir
Odedikten sonra dava acabiliyomussun
bazı arkadaşlar neden inanmamış anlayamadım. bizim bir akrabanın kimlik no sunun aynısından başkasına verilmişti. burası Türkiye her şey mümkün ve adaletsiz.. ama umarım sizin durum düzelir
Evet. Bize de avukat böyle söyledi. Borç kesildikten sonra bakacağız duruma ne yapmamız gerekiyorsa hepsini yapacağız. Buna tamam deyip ödesek arkası da gelir. İlgilendiğiniz için de ayrıca teşekkürler.
yanlış anlamayın ama
devlet 2013 yılında uyardı
adınıza açılmış hat var mı sorgulayın, hat sahibi kimse suçlu odur
"
son zamanlar da sürekli olarak açılan davalar arasında olduğu için böyle bir uygulama yaptıklarını ve en önemlisi de bir suçluyu ararken yanlış yönlendirmeleere açık oluşu emniyete zaman ve maddi zarar olduğu halk güvenliği için böyle bir uygulmaya geçildiğini "
açıklamışlardı...
beni yanlış anlamayın ama 2013 yılından beridir devlet hat kimin üstüneyse suçlu o dur... suçla hiçbir alakası olmasa da devleti gereksiz meşgulden yine suçludur diye 2013 yaz haberlerinde çok yer aldılar...
benim hukuk bilgim yok ama bildiğim kadarıyla ödemek zorundasınız (başka bir avukata daha danışın derim)
ayrıca önceden https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/ bu adresteydi sorgulama ama şimdi artık e-devlet ten girip kontrol edin... çünkü ciddi bir konu icra takibi dışında da başka şeyler çıkabilirdi başınıza
BENİM Kİ Nİ DE O TAŞIMAK İSTİYOR BEN KARŞI ÇIKIYORUM HEP,AMA TAŞIMAK LAZIM DEMEKKİBu olay biter bitmez, şu işlerden başımız bi çıksın, hemen hattını taşıyacak. . Tabi daha dikkatli olarak.
Madem borcu odeyeceksiniz turkcellin sundugu hat kapama kagidinin ornegin alip avukata sorun istersneiz yeniden borc yapabilirler mi diye. Turkcell berbat bi firma. Hattim faturaliydi taşıdım bana 1tl lik fatura yollamislar usenmeden. Onceki dönemden kalmismis ki faturami kredi kartiyla oduyodum kalmasi imkansiz
mesela hattı kim açtıysa ona ağır bir ceza verseler keşke... ama keşkeMaalesef ki şu an borcu ödeyeceğiz. Sonra yine işin peşinde olacağız. Yok ben sizi çok iyi anladım. Teşekkür ederim. Ama keşke bunun önünü alacak başka uygulamalar getirselerdi. Eminim halkı uyarmaktan başka da yapılacak şeyler de vardır güvenlik önlemleri almak adına diye düşünüyorum.
BENİM Kİ Nİ DE O TAŞIMAK İSTİYOR BEN KARŞI ÇIKIYORUM HEP,AMA TAŞIMAK LAZIM DEMEKKİ
mesela hattı kim açtıysa ona ağır bir ceza verseler keşke... ama keşke
bana göre de çoook haksız bir uygulama ben saf saf gidip başkasının borcunu ödeyeceğim
onun yerne ceza alacağım
ama kimliği mi kullananlara ceza yok
adelet de yok maaalesef
EVET AMA İLGİSİZLİK DE HER OPERATOR DE AYNI MI OLUR ÖNEMLİ OLAN OBir arkadaşın da dediğine katılıyorum aslında. Benim mağduriyetim Turkcell den. Ama sanıyorum bu diğer operatörlerden de başımıza gelebilirdi bu olay.
EVET AMA İLGİSİZLİK DE HER OPERATOR DE AYNI MI OLUR ÖNEMLİ OLAN O
Şu anda savcılıkta da var suç duyurumuz. Ama şu an yapabileceğimiz tek şey o cezayı ödemekmiş. Nasıl adaletse artık. . Yani bu iş araştırılır da çözülürse anca o zaman kurtuluruz. Belki paramızı geri alırız. Ama şu anki süreçte tek olacak şey parayı vermemiz imiş. Eşim memur. Maaşına haciz koydurmuşlar zaten. Kesilecek para.
Nasıl olur kısmı ise şöyle. Her şeyden önce burası Türkiye. Her şey olur. Kimlik fotokopimizi veriyoruz ve imzamızı atıyoruz. . Bunlar yeterli zaten yeni bir hat için.
Ama anlata anlata dilinde tüy bitti adamın. O kadar üzülüyorum ki. Ama bir insan da, ne Turkcell, ne hukuk bürosu, ne gittiğimiz koskoca ADALET SARAYI hiçbir şey yapamıyor. .
Benim kayinpederim de trafikten böyle bir ceza aldı, hiç gitmediği bir şehirden ceza geldi... Borcu önce odedi ama geri aldı, ama mahkeme surecini bilmiyorum...
naıl yapsınlar kı....sonucta sızın kullanmadıgınızı ıspat etmenız cok uzun bı surec...sonucta telefonlar dınlenmıyo kım kullanıyo hat sahıbı...bu sekılde ısler sıstem....üzüldüm adınıza ama yapılacak bırsey yok...sonucta hat kımlık sahıbı adına adılıyor...ıspat etmenız zor olsada ıspat edene kadar ödemek zorundasınız malesef
Ben yıllaar önce turkcellden vazgeçtim. Kimlik fotokobimi verip hat aldım 5 yıl kullandıgım hat bır anda blok oldu gittim sordum niye böyle meğer benim hat başkasının üstüneymiş kişi farkettim kapatırmış şok oldum.
O kadar aradım ki nasıl olur bende kimlik fotokobimi verdim nasıl baskasının üstüne olur karsıma dogru durust kımse cevap vermedi aldıgım yer bile olabılır boyle hatalar dedıler pişkinliğin böylesiŞu anda bizim kapattırdığımız hatların sahipleri de sizin gibi oldular. .
Cok haklisin cnm isterse 5 tl olsun bosu bosuna odemis olursun umarim paranizi geri alabilirsiniz.Borç 500 tl kadar. Hayır önemli olan borcun boyutu da değil. Şu an zaten yeni evliyiz ve ucu ucuna geçiniyoruz neredeyse. Ben haksız yere 50 tl, 100 tl de ödesem ben kendime bunu yediremiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?