Kızlar siz söyleyin

Baba ölünce mal varlığına eş ve çocuklar varis çıkmıyo mu zaten? Yoksa hak önce anne de sonra çocuklara mı geçiyor? Benim dedem ölünce bankadaki parayı mesela hepsi ortak aldı ama malları anlaşıp üzerlerine aldılar. Tam bilemiyorum o kısmı eğer şuan kullanım hakkı sadece annedeyse mallar onun sayılır kimse karışamaz ama şayet çocukların da hakkı varsa hukuksal açıdan, ben olsam bu şartlarda hakkımı arar dava açardım çünkü söz hakkım olurdu.
Hukuksal açıdan hakkımız var ama hiç o yola gidilmedi, bazen eşiminde canına tak ediyor bu durum şayet kv hiç yanaşmıyor

Aynen cnm bende bu duruma üzülüyorum sonuçta annesi mağdur olmayacak zaten emekli maaşı alıyor 2 yerden , çocuklarımın da hakkı var , ayrımcılık yapmasa bizide gönüllese destek olsa gene tamam diyeceğim, eşim para ne zaman istese yok diyor ayrımcılık yapıyor
Tüm kontrol kendinde olsun istiyor. Hakkınızı verirse dönüp yüzüne bakmazsınuz sanıyor. Aslında bu tıynette annenin yüzüne mecbur olmasa bakılmaz. Kendini tanımış kadın.

Merhaba arkadaşlar , eşimin babası biz evlenmeden Önce vefat etmiş Allah rahmet eylesin, adam ölmeden önce miras bırakmış oğluma dükkan kızlarıma ev diye, şayet kayınvalidem hepsi benim ben ölmeden kimseye birşey vermem diyor, Oturduğu ev kendinin ,hem kocasından hem babasından emekli maaşı alıyor, bir dükkan ve bir evden daha kira alıyor, Yaklaşık Aylık 10 bine yakın geliri var, kayınpederim vefat edeli 20 yıl olmuş, 2 çocuğumuz var Ve hamileyim eşim dişini tırnağına takıp Gece gündüz çalışıyor borcumuz çok fazla , Gündüzleri işteyken yemek yemeden bisküvi ile idare ediyor para harcamamak için ,orta halli geçiniyoruz, kayınvalidem kendi erkek kardeşine onun çocuklarına ve etrafına döke saça harcıyor paraları, eşim 45 yaşında babasının bıraktığı dükkanı almıyor annesine kıyamıyor , bu arada kayınvalidem benim çocuklarıma ve eşime birşey almıyor ,sadece kendi kızları ve onların çocuklarına harcıyor, ayrımcılık yapıyor, Bebeğim 8 aylık oldu bir çorap bile almadı bunları gördükçe üzülüyorum, dükkanı vermek için İse şart koşuyor ,kızlara kalan evin biri uzak çarşıdan ev alacaksın diyor Babanın vasiyeti diyor, yani 100 bine yakın para ödememizi istiyor, hem yıllarca kiraları alıp hem böyle yapması normal mi, bizde adetler baba vefat edince mal paylaşımı yapılır, siz ne diyorsunuz, ne yapardınız kızlar cevaplarınız için teşekkürler
Bu işin adeti olmaz miras haktır ama hukuki yönünü bilmem tahminimce vasiyet yoksa anneye kalıyor söz uçar yazı kalır sonuçta

Kocaniz üvey mi?
Ayrimcilik yapmasi cok yanlis ama hukkuken birsey yapabileceginizi sanmiyorum.

Aslında baba vefat edince anneyle birlikte çocuklarada babanın mallarından belirli bir miktar düşüyor.Ama yinede yardım etmeli tabi annesi sonuçta.Benim halamda babannemden kira alıyordu.

Hukuken babanin uzerindeki mallar, bana vefat edince paylaşılır. Mallar annenin uzerine ise, babanin vefatı hic birşeyi değiştirmez.
Ayrica vasiyet dediginiz şey hukuki bir vasiyet mi? Ölümüyle beraber varisler mahkemeye çağırılıp vasiyet okunmuş mu?
Yoksa agziyla söyleyip gecmis mi, eger oyleyse hukuken hakkiniz yok. Adamin neyi varsa ortak paylasilir varisler arasında.

Buraya kadar yazdiklarim realite idi. Bundan sonraki kendi fikrim.

Allah gecinden versin babama birsey olsa, annemin elinden birsey alamam. Kadinin harcadigi paraya da goz dikmem.
"Şayet" gecinemiyorsam ha bire çocuk dogurmam, maddi sıkıntımız varsa ben de çalışırım. Miras konusu eşim ve ailem arasindaki meseledir ben karışmam. Benim ailemdeki bir miras konusuna da eşimi karistirmam
Canım sen yazdıklarımı tam okumadın sanırım , mağdur olunacak bir durum ortada yok, Sokaklarda yaşasın aç kalsın ölsün demedim,aylık10 bine yakın gelir alıyor, eşime fatura parası bile vermiyor, oğlunun çocuklarına bir çorap almıyor, kendi erkek kardeşine kız kardeşine harcıyor, kızlarına harcıyor o böyle haksızlık yaparken kendi payına düşeni istemesi çok mu eşimin

Babam vefat etti annemin bi kendi emekli maasi bide babamdan aldigi maas var. Ama annem babamizin parasini 3 kardesiz hepimize bölüp her ay verir. Kendi aldigi maasin ona yettigini söyler. Biz istemedik ama annem kendisi bu sekilde düşünüp kararini verdi. Allah razi olsun..Biz boyle gorduk. Baskada ekstra geliri yok annemin. Sizin kayinvalideniz parayi seven biri belli ki. Cocuklari zorundayken baskalarini yedirenleri kusura bakmasinlar pek sevemiyorum. Miras konusuda esinizin uzerine yasal olarak ne gözüküyor ise isterse satar parasini alir tapularda vs şerh yoksa eğer. kimse de karisamaz. Biz babamdan sonra herseyi annemin uzerine yaptirmistik. Anneme allah gecinden versin birsey olursa da hepimiz yasal hakkimiz ne ise onu alalim diye.

Gelecek mirasa bel baglamadan yasamanizi oneririm. Kv nizi adaletsiz buluyorsaniz siz de ona gore davranin uzak durun tavrinizi koyun.
Arkadaşlar neden böyle yorum yapıyorsunuz ki , mirasa bel bağlayarak hayatımı idame ettirmiyorum tabikide, ortada olan haksızlıklardan bahsediyorum benim çocuklarımında hakkı varken biz böyle zorluk çekerken kv nin vurdumduymazlığı gücümüze gidiyor bize bir iğneyi layık görmüyor , madem öyleyse hakkımızı alalım diyorum, sonuçta ölüm hak miras helal

Canım sen yazdıklarımı tam okumadın sanırım , mağdur olunacak bir durum ortada yok, Sokaklarda yaşasın aç kalsın ölsün demedim,aylık10 bine yakın gelir alıyor, eşime fatura parası bile vermiyor, oğlunun çocuklarına bir çorap almıyor, kendi erkek kardeşine kız kardeşine harcıyor, kızlarına harcıyor o böyle haksızlık yaparken kendi payına düşeni istemesi çok mu eşimin
Magdur diye bir kelime kullandim mi ben? Almayin kadindan magdur etmeyin dedim mi?
Tabii ki torunlarina, evlatlarina esit davransa herkes icin sevindirici olur ama yapmiyorsa ne yapacaksiniz? Zorla girtlagina cokemeyeceginize gore? Kendi hayatinizi kendiniz kazanacaksınız. Isteyip istememek eşinizin kararı. Bisküvi yemeyi tercih ediyorsa, aile içi dinamikleri boyle demek ki. Taa siz bu aileye girmeden once vefat eden bir adamın mirasi neden sizi bu kadar ilgilendiriyor? Birakin esiniz dusunsun

Kayınbabanıza ait olan malların 3/4 ü çocuklarına 1/4 ü ise eşe geçer. Bu kadar basit. Kayınvalidenizin ben bunları vermiyorum deme lüksü yok. Herkes mallar üzerindeki payı oranında mülkiyet kazanmış olur.
Hukuka göre böyle , biz kırıcı olmayalım dedikçe bizi görmezden geliyor , Bugün başvursak mallar paylaşılır işte ama...

20 yıl olmuş tabi ki paylaşılmalı ancak sizinde 2 çocuğum var şu borç var diyip çocuklarımın hakkı vs demeniz saçma geldi. Sizin karışmanız saçma olur eşi olsanızda karışamazsınız. Eşiniz annesiyle konuşup kendine düşen payı alıcak. Yok annem vefat etmeden almam dersede kendi bilir anne oğul arasında bu durum.

Arkadaşlar neden böyle yorum yapıyorsunuz ki , mirasa bel bağlayarak hayatımı idame ettirmiyorum tabikide, ortada olan haksızlıklardan bahsediyorum benim çocuklarımında hakkı varken biz böyle zorluk çekerken kv nin vurdumduymazlığı gücümüze gidiyor bize bir iğneyi layık görmüyor , madem öyleyse hakkımızı alalım diyorum, sonuçta ölüm hak miras helal
İşte bu konuyu eşine,kv,ya da bir hukuk bürosuna açman lazım..

Yok yok yanlis anladin yada ben tam olarak ifade edemedim sanirim. Kendinde diyorsun gucumuze gidiyor diye. Esin de rahatsizsa bu durumdan tamamen esin ve kv ne kalmis bi durum bu. Eger sen araya girersen kotu olursun paragoz olmakla suclanirsin. Maddi sıkıntı varsa esin annesinden yardim istemeli o da bi anne sonucta ogluna kiyamaz. Ama sen gelinsin cogu kv nin zihniyetine gore el kızı babında, anlatabiliyormuyum ?:)

Merhaba arkadaşlar , eşimin babası biz evlenmeden Önce vefat etmiş Allah rahmet eylesin, adam ölmeden önce miras bırakmış oğluma dükkan kızlarıma ev diye, şayet kayınvalidem hepsi benim ben ölmeden kimseye birşey vermem diyor, Oturduğu ev kendinin ,hem kocasından hem babasından emekli maaşı alıyor, bir dükkan ve bir evden daha kira alıyor, Yaklaşık Aylık 10 bine yakın geliri var, kayınpederim vefat edeli 20 yıl olmuş, 2 çocuğumuz var Ve hamileyim eşim dişini tırnağına takıp Gece gündüz çalışıyor borcumuz çok fazla , Gündüzleri işteyken yemek yemeden bisküvi ile idare ediyor para harcamamak için ,orta halli geçiniyoruz, kayınvalidem kendi erkek kardeşine onun çocuklarına ve etrafına döke saça harcıyor paraları, eşim 45 yaşında babasının bıraktığı dükkanı almıyor annesine kıyamıyor , bu arada kayınvalidem benim çocuklarıma ve eşime birşey almıyor ,sadece kendi kızları ve onların çocuklarına harcıyor, ayrımcılık yapıyor, Bebeğim 8 aylık oldu bir çorap bile almadı bunları gördükçe üzülüyorum, dükkanı vermek için İse şart koşuyor ,kızlara kalan evin biri uzak çarşıdan ev alacaksın diyor Babanın vasiyeti diyor, yani 100 bine yakın para ödememizi istiyor, hem yıllarca kiraları alıp hem böyle yapması normal mi, bizde adetler baba vefat edince mal paylaşımı yapılır, siz ne diyorsunuz, ne yapardınız kızlar cevaplarınız için teşekkürler
2 yerden maas almasi yasal mi bilmiyorum.
Fakat kaynananızın hanimi kayinvalideniz hayattayken mal onun. Istedigini yapabilir. Benim bakis açım bu.

Mal paylaşımı yaptırabilirler. Herkes kanuni hakkı neyse onu alır. Ama çocukları bunu yapmak istemiyorsa sizin yapabileceğiniz bir şey yok ve sizin üzerinize vazife de değil zaten.

Kendi çocukları zorlanırken kardeşlerine para saçması kötü ama mal paylaşımı yapılmadığı sürece kadının neye para harcadığı kimseyi ilgilendirmez. Siz aile planlamanızı kendi bütçenize göre yapmalıydınız.

Ben olsam mal paylaşımı yaptırıp annemin elinde olanı almak istemezdim. Benim o malda mülkte bir katkım yok sonuçta. Gücü varken dilediği gibi yaşasın, gezsin tozsun isterdim.
Eşimin bu konuda yorum yapması da hoşuma gitmezdi. Herkes haddini bilmeli.

Annesi fatura parası bile vermiyor diyorsunuz. Kadın sizin çocuğumuza bir şey almak zorunda değil faturalarınızı ödemek zorunda değil. Evet oğlunada hakkını vermek zorunda ama sizin karışma gibide bir lüksünüz yok. Çünkü mal eşinizin ailesinin sizin ailenizin değil. Çocuklarımın hakkı var dıyorsunuz. Yahu benım dedemın malında nıye hakkım olsun babam mı öldü de onun hakları bana geçsin. Eşiniz gidip konuşucak payını alıcak. Bu kadar basit

Back
X