Kızlar siz söyleyin

Yok yok yanlis anladin yada ben tam olarak ifade edemedim sanirim. Kendinde diyorsun gucumuze gidiyor diye. Esin de rahatsizsa bu durumdan tamamen esin ve kv ne kalmis bi durum bu. Eger sen araya girersen kotu olursun paragoz olmakla suclanirsin. Maddi sıkıntı varsa esin annesinden yardim istemeli o da bi anne sonucta ogluna kiyamaz. Ama sen gelinsin cogu kv nin zihniyetine gore el kızı babında, anlatabiliyormuyum ?:)
Ben bu eve gelin geleli 16 yıl oldu , Ne zaman zora düşsek benim ailem destek oluyor kiralarımızı çoğu kez ailem ödüyor her ay bize para yolluyorlar, onun annesinden destek bekleyince bunun adı neden paragözlük olsun ki, zaten vicdanı olan böyle ayrımcılık yapmazdı kendi içinden gelirdi Allah büyük neyse bakalım

Eşiniz kendi hakkını istemiyorsa siz hiç karışmayın. Bir de nasıl şart koşabiliyor ki ev alın diye. Bu saydığıniz mülkler kimin üstüne?
Kayınpederimin üstüne, hakkını istiyor onunda gücüne gidiyor bu olanlar ama bir taraftan yapamıyor zamanı var diyor

Ben bu eve gelin geleli 16 yıl oldu , Ne zaman zora düşsek benim ailem destek oluyor kiralarımızı çoğu kez ailem ödüyor her ay bize para yolluyorlar, onun annesinden destek bekleyince bunun adı neden paragözlük olsun ki, zaten vicdanı olan böyle ayrımcılık yapmazdı kendi içinden gelirdi Allah büyük neyse bakalım
Bunları yazmamistin ki🤷🤷🤷🤷🤷🤷🤷

İşte eşine şöyle bunları senin ailende asla yapmasın!

16 yıldır siz kaç kere demissinizdir git al şöyle diye. Belki güzellikle belki tartışarak demissinizdir yani ben öyle düşünüyorum. 16 yıldır almadıysa daha da almaz gibi. Miras zaten kişiye kalır eşe değil karışmayın. Siz de ailenizden yardım almayı alışkanlık haline getirdiyseniz bir yerde bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz sanırım.

Eski konulariniza baktim da cok üzücü. Adam sizi anasının yaninda sacinizdan surukleye surukleye dövmüş, siz 3.hamilesiniz. 16 yıl ve 3 cocuk icin bu adama mi guvendiniz, mirasina mi, anasina mi? Ben anlayamıyorum ki.
Siz de ailenizden yardim kabul etmeyin o zaman. Belki kaynananiz vermek zorunda kalır o zaman.

Bence ev, araba, dükkan vs varsa ortak tapu olmalı ya da biri kadının biri erkeğin üzerine falan olmalı. Böyle tek kişinin üstüne olunca geride kalan mağdur olabiliyor. Bu konu için demedim genel diyorum. Insanlar her şeylerini genelde erkeğin üzerine yapıyor evliliklerde bence doğru değil.

16 yıldır siz kaç kere demissinizdir git al şöyle diye. Belki güzellikle belki tartışarak demissinizdir yani ben öyle düşünüyorum. 16 yıldır almadıysa daha da almaz gibi. Miras zaten kişiye kalır eşe değil karışmayın. Siz de ailenizden yardım almayı alışkanlık haline getirdiyseniz bir yerde bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz sanırım.
Senin evladın zor durumda olsa senin imkanın olsa yollamaz mısın para yardım etmez misin? Vicdanın rahat eder mi ? İşte ailem tamamen karşılıksız kendileri istedikleri için yardım ediyor

Sanırım tam kendimi ifade edemedim , ailem kendiliğinden yollluyor , Yollamasalar içlerine sinmez çocuklarımın ihtiyaçlarını herşeyini karşılıyorlar Allah bin kez razı olsun
Allah razı olsun tabii ama olmayana bu yardım yapılır sizin eş de sanırım alışmış bu hayata. Kendi ailesine baş kaldırmıyor.

Babam vefat etti annemin bi kendi emekli maasi bide babamdan aldigi maas var. Ama annem babamizin parasini 3 kardesiz hepimize bölüp her ay verir. Kendi aldigi maasin ona yettigini söyler. Biz istemedik ama annem kendisi bu sekilde düşünüp kararini verdi. Allah razi olsun..Biz boyle gorduk. Baskada ekstra geliri yok annemin. Sizin kayinvalideniz parayi seven biri belli ki. Cocuklari zorundayken baskalarini yedirenleri kusura bakmasinlar pek sevemiyorum. Miras konusuda esinizin uzerine yasal olarak ne gözüküyor ise isterse satar parasini alir tapularda vs şerh yoksa eğer. kimse de karisamaz. Biz babamdan sonra herseyi annemin uzerine yaptirmistik. Anneme allah gecinden versin birsey olursa da hepimiz yasal hakkimiz ne ise onu alalim diye.
Anneniz ne düşünceli bir insan hak yemekten korkuyor,Olması gerektiği gibi davranıyor, keşke birazı benim kv de olsaymış

20 yıl miras bölüşmeden durabiliyor mu gerçekten?
Ben buna çok şaşırdım

Adam öleli bilmem kaç yıl olmuş
İlla ki mal paylaşımı yapılmıştır bence
Yasal olarak bir hakkınız olduğuna emin misiniz?
Kişisel düşüncenizi değil de eşinizin üzerine geçmiş mi babasının mirası yoksa hepsi annede mi?
Miras anne üzerineyse ölene kadar yapacağı harcamadan kimseye sorumlu değil
Isterse hepsini komşusuna bağışlar yani
Bir de resmi vasiyet değilse iş inada binerse dükkan alacağım derken diğer kardeşler tüm mirasa ortak çıkabilir
Yerinizde olsam o açıdan da düşünüp ona göre adım atardım

Asıl konuya gelince ben bu miras işlerinde eşlerin müdahil olmasından hiç hoşlanmıyorum
Herkesin kendi anne babasından kalacak miras
Kocam annen şunu harcadı 10 bin maaş geldi şuna şunu verdi diye hesap dökse önüme bi tüylerim ürperir noluyoruz diye
Geçim sıkıntım varsa ona göre harcama yaparım

Bu konuda tek söz hakkı olan eşiniz
Mirasını istiyorsa talep etsin annesinden
Büyük ihtimalle eşiniz sizin kadar rahatsız değiş zaten bu durumdan

Senin evladın zor durumda olsa senin imkanın olsa yollamaz mısın para yardım etmez misin? Vicdanın rahat eder mi ? İşte ailem tamamen karşılıksız kendileri istedikleri için yardım ediyor

Bu kadar zor durumdasınız madem, neden 3 çocuk? Bunu sorunca biz vicdansız oluyoruz sonra ama neden yani? Üstelik şiddet de varmış.
Ailenizi de bu adama sponsor etmişsiniz. Buna üzülmeniz gerekirken "onlar destek oluyor, öteki de olsun" derdindesiniz :işsiz:

Ben zamanında eşimle emek emek biriktiriyim, eşim vefat edince gelin hanım hakkımızı bize ver desin bak sen :) vermem. Ben öldükten sonra napiyorlarsa yapsınlar ama ben hayattan mal veremem. Kadıncağız kendini düşünmek zorunda.

Ben zamanında eşimle emek emek biriktiriyim, eşim vefat edince gelin hanım hakkımızı bize ver desin bak sen :) vermem. Ben öldükten sonra napiyorlarsa yapsınlar ama ben hayattan mal veremem. Kadıncağız kendini düşünmek zorunda.
Kızlarına kardeşlerine veriyormuş ama bunların durumu kötü hiç bir fatura bile odemiyormus.Gelinin ailesi kira bile veriyormuş ...

Kızlarına kardeşlerine veriyormuş ama bunların durumu kötü hiç bir fatura bile odemiyormus.Gelinin ailesi kira bile veriyormuş ...
E vermesin gelinin ailesi de
Taşıma suyla böyle nereye kadar dönecek?

Bir de eşimle çalışıp kazandığım parayı da istediğim yere harcama hakkım olsun lütfen ya
Geline niye hesap vereyim kardeşime mi harcadım kızıma mı harcadım diye
Gelin niye bunları biliyor bunların hesabını yapıyor zaten?

Duruma göre ederim. Işsiz kalmıştır, yeni bir şey almak istiyordur parası yetmemistir, bir cesaretle yeni bir işyeri açmıştır vs o zaman, ev ya da araba almıştır parası çıkışmamıştır vs. Ama bazı durumlarda da etmem. Vicdanım sızlar mı öyle bir şey yaşarsam emin olurum şimdi sızlamaz gibi geliyor.

Back
X