Kızlar siz söyleyin

Kızlarına kardeşlerine veriyormuş ama bunların durumu kötü hiç bir fatura bile odemiyormus.Gelinin ailesi kira bile veriyormuş ...
Kızlarına ben yardımcı oluyor dıye anladım. Erkek kardeşinede para yediriyormuş. Bence kızların üstünede mal vermemiş. Ama kalkıpta şimdi para kendi parası maldan ayrı olarak söylüyorum aylık 10 bınden istediğine harcar. Bence miras ile ilgili bilinmeyenler var. 20 yıl hiç bir erkek beklemez. Konu sahibin ailesinin kira yardımı vs yapmasıda ayrı saçma karı kocanın evini aileler geçindiriyor. Geçinemeyen ve şiddet uygulayan adama 3 çocuk yapılmasıda ayrı olay iki tarafta çalışır durumuna göre çocuk yapılır. Ki ne kadar kötüde olsa bir imza ile eş kişisi aile mirasına hak sahibi söz sahibi olmuyor. Olması için mirasın eşine geçmesi gerek ve eşte vefat ederse hak sahibi olur. Boşanırken bile miras yoluyla kazanılanlar verılmıyor diye biliyorum

Kızlarına kardeşlerine veriyormuş ama bunların durumu kötü hiç bir fatura bile odemiyormus.Gelinin ailesi kira bile veriyormuş ...
Ama kadinin malı istediği yere harcayabilir isterse hepsini başkalarına bağışlar isterse hepsini bozdurur keyfi harcar. O onun kendi hür iradesi
Gelinin aileside yardim etmek zorunda degil ki. Ne zamana kadar anne baba yardımıyla geçinecekler? Benim maddi sorunum yokken 1 cocuga bile cesaret edemiyorum..
Allah korusun, babama bisey olsa, anneme bana şurdaki evi şurdaki arsayı ver diyemem, demem.

Kayınvalideniz belli etrafında gördügü bazı şeylerden dolayı vefat etmeden mal paylaşımı yapmıyordur. Bence de ölmeden mal paylaşımı yapılmamalı. Çünkü sonradan ortada kalanlar da oluyor. Evlatlar malları paylaşınca sende kalsın bende kalsın kavgasına girişiyor. Rahat rahat yaşasın.Faturalarımızı bile ödemiyor demişsiniz. Ödeme zorunluluğu yok ki. Evladına destek olsa tabiki güzel olur ama olmak istemiyorsa yapacak birşey yok.

Evlenmişsin evi geçindirecek duruma gelince cocuk yapsaydınız keşke. Evlendikten sonra başkalarından medet ummayı doğru bulmuyorum. Kaldı ki miras sizin aileden kalmamış, eşinin babasından kalmış bence kendi karar verip birseylwr yapacaksa yapmalı. Siz karışmamalısınız.

Miras yasal olarak verilmiş bir haktır. Düşünün ki kanun bunun için bir talepte bile bulunmanız gereğini duymadan doğrudan mirasçı olduğunuzu kabul etmiştir. Mirasbırakan vefat ettikten sonra tüm tereke mirasçılarına geçer. Tüm mirasçılar o malvarlığında ortaktır. Daha sonraki adım olarak miras paylaşımına başvurulması gerekir.

Yasal olarak ölen kişinin eşi ve altsoyu varsa miras 1/4 eşe 3/4 çocuklara pay edilir. Kaç çocuk varsa 3/4’ü kendi aralarında paylaşırlar.

Ancak dediğim gibi bunun yapılabilmesi için mirasçıların miras paylaşımına başvurması gerekir. Aksi halde herkes ortak bir tasarruf yetkisine sahiptir. Mesela bir ev varsa hepsi satılsın demeden o ev satılmaz, bankadaki parayı tüm mirasçılar çekilsin demeden kimse çekemez gibi detaylar.

Bir ihtimal daha var ki o da kayınpederinizin tüm varlığını kayınvalideniz üzerine geçirmiş olması. Buna bir şey yapamazsanız maalesef.

Yani eşiniz ve kardeşleri ancak malın bölünmesi talebinde bulunursa mal bölünürdü. Kendileri bu hakkı kullanmak istemiyor gibi ve sizin yasal olarak bu mal üstünde hiçbir yetkiniz yok. Aradan 20 değil 100 yıl da geçse miras paylaşımı için dava açılabilir. Bunun için öncesinde (genelde noterden alınır) veraset ilamı yani mirasçılık belgesi alınır ve bu belge ölen kişinin oturduğu yerdeki sulh mahkemesine verilerek paylaşım işlemleri başlatılır.

Detaylı yazıyorum ki belki eşiniz de bir şey yapmak ister fikir olsun :)

Konuyu anneleri ve kardeşleri kendi aralarında halletmişler gibi geldi ama bana sanki anneleri yaşarken haklarını kullanmayacaklar gibi.

Kaynanam oğluna acımıyor diyorsunuz ama siz de aynı şekilde kocanıza acımıyorsunuz. Adam çalışma yoğunluğundan yemek yemeye firsat bulamiyor, biskuvi yiyerek yarı aç yarı tok çalışıyormuş. Ee madem tek çocukta kalıp ya da en fazla iki çocuk yapıp işe girip eşinize destek olsaydınız, kaynanadan önce kendinizden sorumlusunuz. Ama siz evde oturup kaynanayi didikleme derdine düşmüşsünüz.
Kaynanaya laf söylerseniz gelin benden para bekleyeceğine girsin çalışsın, evinim geçimini kendi düşünsün eşine destek olsun diyebilir haklı olarak, o yüzden lafı yememek için siz bu işe hiç karışmayın.

Birebir hakkım olmayan bir varlık üzerinde bu kadar durmazdım. Varlık eşinizin ailesine aitse onu nasıl kullanacağı yine eşinizin ailesinin inisiyatifindedir. Annesi ister kullanır, ister çarçur eder isterse evlatlarına verir. Eşinizin annesinin yerine kendi anneniz, babasının yerine kendi babanızı ve kız kardeşleri yerine ise kendinizi koyabilirsiniz. Başkalarına ait olana tamah etmeyip yaşarsanız kimseye minnet duymak zorunda da kalmazsınız, canınız da sıkılmamış olur.

Ben bu eve gelin geleli 16 yıl oldu , Ne zaman zora düşsek benim ailem destek oluyor kiralarımızı çoğu kez ailem ödüyor her ay bize para yolluyorlar, onun annesinden destek bekleyince bunun adı neden paragözlük olsun ki, zaten vicdanı olan böyle ayrımcılık yapmazdı kendi içinden gelirdi Allah büyük neyse bakalım
Sizin ailenizden yapmak zorunda değil ki yapmasınlar zaten madem evlisiniz madem çocuklarınız var neden devamlı birilerine bel bağlıyorsunuz? 16 yıldır siz neden çalışmadınız? Devamlı birilerinden beklenti hakimdesiniz.. Ayrıca sizin aile içi miras ilişkilerine karışmanız eşiniz açısından da kv açısından da nahoş olur..

Miras eşinizin. O almıyorsa biz ne yapabiliriz siz ne yapabilirsiniz? Eşinizin babasının malı mülkü olmayadabilirdi. Evet kayınvalidenizin tutumu hoş değil ama sizin de değil. Ayağınızı yorganına göre uzatmalıydınız başkasının yorganının altına girmeye çalışmayın yani.

Merhaba arkadaşlar , eşimin babası biz evlenmeden Önce vefat etmiş Allah rahmet eylesin, adam ölmeden önce miras bırakmış oğluma dükkan kızlarıma ev diye, şayet kayınvalidem hepsi benim ben ölmeden kimseye birşey vermem diyor, Oturduğu ev kendinin ,hem kocasından hem babasından emekli maaşı alıyor, bir dükkan ve bir evden daha kira alıyor, Yaklaşık Aylık 10 bine yakın geliri var, kayınpederim vefat edeli 20 yıl olmuş, 2 çocuğumuz var Ve hamileyim eşim dişini tırnağına takıp Gece gündüz çalışıyor borcumuz çok fazla , Gündüzleri işteyken yemek yemeden bisküvi ile idare ediyor para harcamamak için ,orta halli geçiniyoruz, kayınvalidem kendi erkek kardeşine onun çocuklarına ve etrafına döke saça harcıyor paraları, eşim 45 yaşında babasının bıraktığı dükkanı almıyor annesine kıyamıyor , bu arada kayınvalidem benim çocuklarıma ve eşime birşey almıyor ,sadece kendi kızları ve onların çocuklarına harcıyor, ayrımcılık yapıyor, Bebeğim 8 aylık oldu bir çorap bile almadı bunları gördükçe üzülüyorum, dükkanı vermek için İse şart koşuyor ,kızlara kalan evin biri uzak çarşıdan ev alacaksın diyor Babanın vasiyeti diyor, yani 100 bine yakın para ödememizi istiyor, hem yıllarca kiraları alıp hem böyle yapması normal mi, bizde adetler baba vefat edince mal paylaşımı yapılır, siz ne diyorsunuz, ne yapardınız kızlar cevaplarınız için teşekkürler
Çok uzun ama vermez haklı, ben de gelinim eyvallah ama bu gelinler artık kaynananın kendi malına göz dikmesin. Kadın ölünce alırsınız. Yalnız ölsün diye beklersen zor ölür :)

Eşiniz kendi payını istemiyor ki. Zaten baba öldükten sonra pay edilirdi. Eşiniz kendi yasal hakkını almak yönünde bir çabası yok. Siz düşmüşsünüz ortalığa hayatınızda görmediğiniz bir adamın çalışıp elde ettiği parası için.

Eşinizde bitiyor iş almak istemiyorsa kendi tercihi ama burda tepki gösterdiğiniz insanın eşiniz değil kayınvalide olması garip. Kayınvalidenizin size bir şey almak, vermek gibi bir mecburiyeti yok. İster elindeki parayı kardeşlerine harcar, ister sobada cayır cayır yakar.

Geçinemiyorduysanız iki çocuk yapıp artı üstüne hamile kalacağınıza işe girip çalışsaydınız. Ne hikmetse bu forumda durumu iyi olanlar acaba ikinci çocuğa yetebilir miyim diye düşünürken durumu olmayanlar hep ikinciye üçüncüye hamile

Ben bu eve gelin geleli 16 yıl oldu , Ne zaman zora düşsek benim ailem destek oluyor kiralarımızı çoğu kez ailem ödüyor her ay bize para yolluyorlar, onun annesinden destek bekleyince bunun adı neden paragözlük olsun ki, zaten vicdanı olan böyle ayrımcılık yapmazdı kendi içinden gelirdi Allah büyük neyse bakalım

Sen eşine söyle mal paylaşımı açılsın bunca yıl neyi beklediniz ki? Niye beklio eşin hala buskivi cok mu tatli. Ya al hakkina düşeni ya da bana eyvallah yeter seni cektigim de eşine resti çek niye susuyosun? Ben anlamadim 20 yildir neyi bekliosunuz?

Bi de pardon da dünyaya isteyerek mi geliyoruz? Anne babalar eziyet olsun diye mi doğuruyor bizi azcik da rahat ettirsinler ne var yani mezara mi gidecek bu paralar sizin de gencligin gitmis daha neyin beklemesi bu.

Eski konulariniza baktim da cok üzücü. Adam sizi anasının yaninda sacinizdan surukleye surukleye dövmüş, siz 3.hamilesiniz. 16 yıl ve 3 cocuk icin bu adama mi guvendiniz, mirasina mi, anasina mi? Ben anlayamıyorum ki.
Siz de ailenizden yardim kabul etmeyin o zaman. Belki kaynananiz vermek zorunda kalır o zaman.
Ya bu senin kocansa sen yeme diye üstüne almio evi belli ki salak midir zaten miras bosanma durumunda bölüsulmez bence eşinin hainliği bu.

Ya bu senin kocansa sen yeme diye üstüne almio evi belli ki salak midir zaten miras bosanma durumunda bölüsulmez bence eşinin hainliği bu.
O kadar art niyetli olacagini sanmiyorum. Aklima bile gelmedi.

Ama mirastan gelen mal, boşanırken bölüşülmez zaten

Ben zamanında eşimle emek emek biriktiriyim, eşim vefat edince gelin hanım hakkımızı bize ver desin bak sen :) vermem. Ben öldükten sonra napiyorlarsa yapsınlar ama ben hayattan mal veremem. Kadıncağız kendini düşünmek zorunda.
Noluyo versen içeceğin bi çorba alasen o yaştan sonra aldigin nefesin bile marjinal faydası gun be gun düşüyor arkandan ölümünü gözlemelerine deger mi dunya mali icin. Ogluna 20 yilini vermis sana 3 torun vermis hic mi hatri yok gelin deyip atiosunuz ya nasi insanlik bu.

O kadar art niyetli olacagini sanmiyorum. Aklima bile gelmedi.

Ama mirastan gelen mal, boşanırken bölüşülmez zaten
Ben de onu diyorum bu adam bunu bilmedigi icin karısına yedirmeme derdinde olabilir. Karisini anasinin önünde döven adamdan tam da beklenilecek bi cahillikte art niyet.

Noluyo versen içeceğin bi çorba alasen o yaştan sonra aldigin nefesin bile marjinal faydası gun be gun düşüyor arkandan ölümünü gözlemelerine deger mi dunya mali icin. Ogluna 20 yilini vermis sana 3 torun vermis hic mi hatri yok gelin deyip atiosunuz ya nasi insanlik bu.
Herseyin bir usulu, bir yolu yordami, bir layigi var.
Cok haklisiniz kayinvalidenin 'ogluma 20 yil ve 3 cocuk vermis deyip' paylasmasi lazim.
Gelinin de, kendisi aileye bile girmeden vefat etmis kayinpederinin malına göz dikmemesi, bu durumun kocasıyla ailesi arasinda ozel birsey oldugunu kabul edip karari kocasina birakmasi lazim.
Bence yakisani budur

Back
X