Kızlar yardım!!

Aycemil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
4.690
6.909
158
36
Herkese merhaba, temmuzun 26 sında 6 yaşını dolduracak bir oğlum var, Bu yaz oğlumu bir aktiviteye yönlendirmek istedim, araştırmalarım sonucu da yüzmeye karar verdim. Aradım görüştüm fakat eşim bunun şuanda gereksiz olduğunu, şimdi 2 ayda öğrenirse seneye 1 ayda öğrenebileceğini gereksiz bir yükleme olduğunu söylüyor. Eşim öğretmen bu arada. Sizler ne diyorsunuz? fikriniz nedir? Eşim haklımı sizce? Not: ekonomik bir problemimiz yok. Güncelleme: karar verdik gidiyor fikirleriniz için teşekkür ederim 😊

Son düzenleme:
Herkese merhaba, temmuzun 26 sında 6 yaşını dolduracak bir oğlum var, Bu yaz oğlumu bir aktiviteye yönlendirmek istedim, araştırmalarım sonucu da yüzmeye karar verdim. Aradım görüştüm fakat eşim bunun şuanda gereksiz olduğunu, şimdi 2 ayda öğrenirse seneye 1 ayda öğrenebileceğini gereksiz bir yükleme olduğunu söylüyor. Eşim öğretmen bu arada. Sizler ne diyorsunuz? fikriniz nedir? Eşim haklımı sizce? Not: ekonomik bir problemimiz yok.
Konu illa öğrenmesi ise beklemek tamam ama eğlensin sosyalleşin zaman geçirsin ise gidebilir

Herkese merhaba, temmuzun 26 sında 6 yaşını dolduracak bir oğlum var, Bu yaz oğlumu bir aktiviteye yönlendirmek istedim, araştırmalarım sonucu da yüzmeye karar verdim. Aradım görüştüm fakat eşim bunun şuanda gereksiz olduğunu, şimdi 2 ayda öğrenirse seneye 1 ayda öğrenebileceğini gereksiz bir yükleme olduğunu söylüyor. Eşim öğretmen bu arada. Sizler ne diyorsunuz? fikriniz nedir? Eşim haklımı sizce? Not: ekonomik bir problemimiz yok.
6 yaşında çocuk hiç mi yüzme bilmiyor?daha da geç kalmasın öğrenmeliydi şimdiye .siz haklısınız gönderin kursa

Ben kardeşime 5 yaşında öğrettim.
Asıl erken yaşta kolay öğrenir.
Güvenip kendini bırakır.
Bence ne kadar erken o kadar iyi.

Onemli olan bizim ne dusundugumuz degil..
Esin gitmesin diyor,sen ne diyorsun ?
Yani sen de gitsin dedigin zaman 1-1 olacak fikirler..
Bu oldugu vakit cocuga mi soracaksiniz ?
Yahut fikir bazinda ayri dustugunuz vakit kimin sozu geciyor ?
2 ay bile olsa spor spordur..
Gitsin..Aktivite..

Yani sende gitsin dedigin zaman 1-1 olacak fikirler..
2 ay bile olsa spor,spordur..
Gitsin..Aktivite..
Çocuğa da sormak iyi fikir aslında ☻☻☻

Hiç öğrenemese yine de gereksiz mi yani?
Eşiniz enteresan bir yerden bakıyor.

Çocuk farklı ortama girecek, sosyalleşecek, nerede nasıl davranılır dağarcığına bilgiler ekleyecek, spor yapacak, enerji atacak.

Çocuk istiyorsa neden olmasın. İstemiyorsa gerek yok.

Yani sen de gitsin dedigin zaman 1-1 olacak fikirler..
2 ay bile olsa spor spordur..
Gitsin..Aktivite..
Ben de eşimle aynı fikirde olsam zaten konu açmazdım😊 eşim fikrini söyledi, ben de söyledim fikir ayrılığına düştük. Yüzme hocasıyla görüşmeye gidicez, oğlumuda götürüp tavrına bakıcaz ona göre karar vericez. Buraya konu açmamın sebebi de sizlerin ne düşündüğünü merak etmiş olmam. 😊

Kursun tek amacı o sporu öğrenmesi değildir. Sizin gönderme amacınız öyle olsa bile bu sene önümüzdeki seneden daha çabuk öğrenir ve yüzme unutulmaz.

Benim oğlum da 5.5 yaşında 1 aydır gidiyor yüzmeye. Gönderme amacımız astımı olduğu için ciğerlerini geliştirmesi ve çelimsiz olduğu için vücudun gelişmesi.

Ve oradaki hocalarla görüştürdüğümde de en uygun yaşlarda olduğunu çalıştırdıkları milli sporcuların çok büyük kısmının yüzmeye bu yaşlarda hatta daha küçükken başladıklarını söylediler.

Bu arada ben de öğretmenim. Çocuklara matematik mi öğretiliyor ki sanki seneye kafası daha iyi bassın buna.

Ben yüzmeyi 3-4 yaşında öğrenmişim niye 6 yaşını doldurmuş bir çocuk için erken olsun ki. Bazı şeyleri erkenden öğrenmesi bence daha kolay hem de yapılması gerekenlerden bir şey eksiltilmis olur.
Mesela benim kafamda kızım için bisiklete binmeyi öğrenmesi, yüzme ve ingilizce var yavaş yavaş da hepsinde ilerliyor. Henüz 4.5 yaşında...

Amac sadece ogrenmekse evet dogru biraz daha buyuyunce daha cabuk ogreniyorlar.. bunu bana oglumun yuzme hocasida soyledi.. ama eglensin suya girsin dersen gonder.

Ben buyuk oglumu 4 yasinda gondermistim suya olan korkusunu filan atsin diye

Tam tersi çocukluğumuzdan beri yüzen ve bir çok kişinin yüzme öğrenmesine yardımcı olan bir aileydik kesinlikle erken yaşta daha kolay öğreniliyor benim çocuklarım da bi kaç haftada 5 yaşındalarken kendileri öğrendi ama daha büyükler daha uzun sürede hem de başkalarının yardımıyla öğrendiler

Back
X