Kızlar yardım

cadaloz99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
327
2
46
- Yurtdışı
Konuyu tam olarak nereye acicami bilemiyorum .. Kizlar yardimlariniza ihtiyacim var .. Bir yillik evliyim ve mutfak islerinden pek anlamam.. Yardimlariniza ihtiyacim var .. Cuma gunu kahvaltiya misafirlerim var .. Ama ne hazirlayacagimi bilmiyorum .. Yurt disinda yasiyorum . Amerikadayim . Her seyi evde hazirlamak istiyorum . Ama ne yapacagimi bilmiyorum ... Bildiginiz guzel tariflar varsa bekliyorum .. Simdiden tesekkur ederimm ..

Mantarlı omlet, sigara böreği..
oyhh..
Çok canım çekti yaa..

Roka, maydanoz, domates doğrayıp biraz da üzerine limonu unutmamak lazım..

Son düzenleme:
Sigara boregi yapacagim .. Bide cok guzel yapabilecegim pagaca cesitleri istiyorum .. Gecen hafta evine gittigimiz arkadas cok guzel seyler hazirlamisti ben de oyle hazirlamak istiyorummm

Mayalı hamurun içine minik minik doğranmış
patlıcan biber dometes ve soğanı kavurup koyarak poğaça yapabilirsin
süper oluyor

pizza yapabilirsin
kahvaltı çeşitleri domates,salatalık yeşillik doğra büyükçe bir tabağa zeytinleri ni sosla şık kaselerde
krep yapabilirsin reçel sürebilirsin içine yada krem peynir
tost ekmeklerinin üzerine kaşar koyup fırında erit nefis oluyo
masanıda şık temiz bir örtü ile süsledinmi tamamdırbayanssulusmile

Bencede yesilligi kesinlikle unutma. Onun yani sira: mantar al biraz daha irice. icini cikar, sonra bi kasenin icine peynir rendele ve birtane yumurtanin sarisini bosalt. Bunu karistir sonra mantarlari bu kariismla doldur ve firina at.
Istersen normal peynir yerine mozarellada kullanabilirsin, veya hosuna gidiyorsa sucukta rendeleyebilirisn.
Gorunumu super, tadi super ve yapilisi basit.
Onun disinda kucuk simitler yapabilirsin.

ben sana geleneksel eskişehir mutfağından (yada anneanne mutfağından) bi tarif vereyim... Yoğurdu servi tabağına koy... içine bi fiske tuz at karıştır... sonra ateşte yağı kızart içine kırmızı toz biber dök... ikiside kızarınca yoğurdun üzerine dök... Ekmek bana bana yersiniz... çok lezzetli oluyor..

Kesinlikle Muhammara da yapmanı öneririm.kızarmış ekmek üstüne tadına doyulmaz,herkes parmaklarını yer.misafirlerine yapmasanda bunu dene ve ye süperdir ve çok çok basit yapımı. :lepi:

1 Kase Közlenmiş Kırmızı Biber
1 Kase Ceviz
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Kase Biber Salçası
Yarım Limon
Yarım Ekmek
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Hazırlanışı:
Kırmızı biberi makinada çekin. Ardından ceviz ve sarımsağı çekin. Ekmekleri ıslatın ve suyunu sıkın. Geniş bir karıştırma kabına biberi, ekmekleri, cevizi, sarımsağı koyun ve karıştırın. Limon suyunu sıkın tekrar karıştırın. Tabağa hazırladığınız karışımı tepeleme koyun. Nane, maydanoz ve cevizle süsleyin. Kızarmış ekmeğin üzerine sürerek servis edebilirsiniz.

[URL=http://img202.imageshack.us/i/93983283186284112591629.jpg/]
Uploaded with ImageShack.us[/URL]

Son düzenleme:
patates biber kızarta bilirsin

sabah sabah kafamçokkarıştı
ben bunu ana yemek olarak yaparim senede bi defa oda heryer yag oluyo kokuyo bide tembelim:roflol:

yumurtali ekmek ekmekleri ince ince kes, yumurtayi cirp tuzla, ekmekleri yumurtaya bula ve kizart, oglumun en sevdigi kahalticokacimcoook:ecrin_bebek:
sucuklu yumurta, menemen, krepbayanssulusmile

Kahvaltı için ağır olmaz mı kız bu :uhm:

yumurta salatası yap. yumurtaları haşla, doğra, maydonoz yeşil soğan küçük küçük doğra tuz kat hepsini karıştır üzerine bol karabiber ve kırmızı biber:teytey: çok güzel oluyor

Krep bence :)

hem çok basit!. ben bile yapabiliyorum, o derece basit yani :)))
içine de kaşar peyniri ya da beyaz peynir, domates ve maydonoz koyup rulo yap, çok iyi olur.

not: hamuru hazırlarken 1 çay kaşığı kadar şeker koyarsan daha da hoş oluyor.

domates maydonoz peynir salam sucuk vs. ye yumurta ekle derin bi kaseye bi karışım yap ve dilimlenmiş ekmeklerin üstüne sürüp fırına var enfes oluyo

super gozukuyo canim cekti vallacokacimcoook

biz buna acili deriz :) ama kahvalti icin agir olabilir bence..

ben yumurtali patates yapardim
sonra hamur kizartirdim
biber kizartirdim birde domates sosu
zaten kahvaltiliklarda olurdu
birde sucugu bir tabaga dogra üzerine kasar kes her tarafi kaplasin
bunu microdalgada kasarlar eriyene kadar cevir oda hos birsey oluyo
masayida güzelce hazirla..yeter

hic duymamistim daha once boyle bsy
ama soyle bi hayal ettimde guzel olur be

bu KK hanimlarida pek bi hamarat pek bi yaratici

Burda tavsiye edilenlerin hepsini yapsan zaten bir orduya yetecek kadar kahvaltı çıkar.
Bak acıktım sizin yüzünüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…