Kızlarım için bazı şeyleri saklamak zorundayım

size sadece acıyorum sizin durumunuz benden daha kötü Allah yardımcınız olsun inşallah..

Bu şekilde kızınızın velayetini de sizden alırlar hanfendi

neden hanfendi? 7 yıllık evliliğimiz boyunca beni aldatıp bi evlilikte olmaması gereken herşeyi yapan bi adama ben baba diye kızımı gösteriyorum kanunda buna izin veriyoda ben tekrar bi yuva kurdum ve tekrar anne oldum diye mi benden alıcak kanun kızımı? azıcık mantıklı olun lütfen kötü yola düşmedim yuva kurdum sadece

ben bidaha yorum yapmıyorum ve cevap vermiyorum isteyen istediğini yazsın çevreyi boşver deyip bi asmadığınız kaldı artık boşveriyorum kimseye bişey ispatlamak zorunda diilim. kolay gelsin. ve nokta

(tasvip etmesemde tarafsız bir gözle baktığımda)ya ortada boşanmaya çalıştığı onu aldatmış bir eş var..eski eş diyim..
boşanmış olsada nikah kıymamış olsa anlıycam tepkinizi..ama kadın boşanıp yeniden evlenicek..
neden bu kadar üstüne gittiniz..ahlaktan girmişsiniz namustan çıkmıssınız..ki annelik konusunda da çocuğunu yanına almak istiyormuş..hayat bazı insanlar için bu kadar kolay olmuyor bakın bu bayan için böyle zor olmuş neden bu kadar üstüne gidilmiş??çok acımasızca yorumlar yapılmış..
o adam sizin metresiniz oluyor bile denmiş..neden konu açmış bu hanım?
dertleşmek için..bravo..

Su an baska biriyle nikahsiz yasayarak ve cocuk yaparak bu bayanda eski es dediginiz kisiyi aldatmis olmuyor mu? Bu arada eski es tabir edilen bey eski es degil hala evliler bosanmaya calisiyor olabilirler ama kesinlikle su anki beraber yasadigi beyle evli degiller. Eski caglarda yasamiyoruz ki hangi hoca nikah kiyar daha kocasindan bosanmamis olan bir kadinla? Artik HOCALAR bile resmi nikahin durumuna gore nikah kiyiyor.Bu devirde imam nikahi gecerli degil bunu herkes biliyor...Madem esi aldatti gururuyla bekleseymis bosanma sureci gelene kadar bu yaptiklariyla kocasindan bi farki kalmadi... en azindan kocasi aldatmis bu ustune cocuguda meydana getirmis. En azindan su anki es adayiyla terbiye sinirlari icinde gorusebilirdi.

Nikahida kendi icin degil bebegi icin kiymasi gerekir ki bende evli olsamda evlilik kurumuna cok inanmayan biriyim.Genede bebegim olsaydi bu durumda ne yapar eder evlenirdim bebek icin cunku ulkemizde evli olmadan dunyaya getirilen cocuklara verilen isim cok agir herkes bilir ne demek istedigimi. kimsenin yavruma o sekilde seslenmesini istemezdim.

benim de bir tanıdığım var aynı durumda çok çok iyi örnek olur size lütfen okuyun
çok iyi tanıdığım abla şu an 45 yaşında güzel bir kadın
27 yaşında ilk evliliğinden 13 yaşında ikinci evliliğinden kızları var
ikinci eşi üst düzeyde bir asker ve lojmanlarda o ortamda yaşıyorlar
bu yüzden arkadşları komşuları hakkında kötü konuşmasnlar dedikodu yapmasınlar komutan olan eşinin itibarı zedelenmesin die
hala ilk evliliğinden olan kızını ikinci evlilik yaptığı çevresinden saklıyor hiçbirzaman evine davet etmemişti kızıda onu sakladığını bilmiyordu
7 yıl önce 20 yaşındayken annesinin yaşadığı şehire gitti görüşmeye o günde ilk kez annesinin evine gitti kalmaya
ve komşuları aile dostları eve geldiğinde kızının yanında kim bu cnm dediklerinde kardeşim dediği günden beri
annesinin adını ağzına almıyor

o olaydan sonra babasının evinide terk etti 7 yıldır istanbulda hayat kadınımı artık ne anlam verirseniz verin o durumda yaşıyor
bir gün onunla birgün bununla evli adamlarla takılıyor sabahlara kadar barlarda takılıyor ve bu kızda benim çok yakınım
ve söylediği şey umrumda bile değil ne olduğum annem bana tekmeyi vurmuş hayat vursa nolur dio tek başına yaşıo
annesinin ikinci eşinden olan kızıda prenses gbi yaşıyor

Son düzenleme:

Bu kizin umudu kalmamis ki.... ne yapsin?

Siz madem kızınızı çok düşünüyorsunuz ve eski eşiniz bir evlilikte yapmaması gereken şeyleri yapmış dahası 'dengesiz' bir adamsa neden şu an onun yanında kalmasına müsade ediyorsunuz?Evladınızı elbette babasıyla görüştüreceksiniz fakat velayet sizdeyken ne diye 'dengesiz' adamda kalmasına müsade ediyorsunuz ki?

Ayrıca yuva kurdum falan demeyin.Öyle yuva falan olmaz.Hem basit imza dediğiniz,nikah dediğiniz hem dinen hem de toplumsal olarak kadını korumak amaçlıdır.İlkinde kötü bir deneyim yaşamışsınız ancak şimdi mutluymuşsunuz.Ee mutluluğunuzu küçümsediğiniz imza bozamaz değil mi?Sanıyorum çevre çevre dediğiniz şeyden korkma sebebiniz eski eşinizin bu durumu duyma ihtimali.Sonuçta herkese böyle bir durum anlatılıp tembihlenemez.Siz evladını çok düşünen bir anne olarak keşke aşkınızı kızınızın önüne geçirmeseydiniz.Madem dolması gereken bir süreç var flört ederek geçirseydiniz de yasal süre dolunca beraber olsaydınız.Bir de küçücük bir bebek var ortada.Yarın öbür gün bu adam evlenmiyorum çocuğu da alıyorum dese sizden?He o bebek anneye verilir dimi?Peki şu an yaşadığınız karmaşık durum çıksa ortaya?Yine mi sizden yana mı olur adalet muamma.

Allah o iki evladın yardımcısı olsun.Büyük konuşmak,yargılamak istemem.Sadece evladını bu kadar düşündüğünü iddia eden bir annenin duygularına yenik düşmesini ben anlayamadım.​

hayat herkese adil değil malesef..
kimin ne yaşadığınıda bilemeyizki..
konuşmakla yaşamak arasında çok fark var..
kız hayata isyan ediyor ama zararı kendine..
rabbim yardımcısı olsun zor işler..

Konuyu açan arkadaş sen noktayı koydun ama başka hiç bir yorumu okuma sadece bu örneği iyi oku ve ilk kızına lütfen benzer durumlarını bile yaşatma. Annem beni istemiyor düşüncesine kapılıp raydan çıkmasın...

Son düzenleme:
Cok agir olacak yazacaklarim ama.... konu sahibi arkadas artik sen cocuk fln yapma istersen evlensende evlenmesende. Olan cocuklarina olacak en iyisi artik ders al bebek fln yapayim deme, cunku sorumlulugunu alamiyorsun sen ne kadar onemsemesende o dunyaya getirdigin cocuk coktan damgayi yedi bile... toplum maalesef acimasiz sen takmsanda cocugunun arkasindan babasiz ... diye seslencekler cok kotu bunlar, ne yap et bu ikinci adamla evlen bari.

Birde dikkatimi çekti ilk eşinizle 7 yıllık evliliğiniz olduğunu söylemişsiniz ancak 11 yaşında kızınız var.Asla yargılamıyorum.Çünkü o noktada ne yaşadığınızı bilmiyoruz fakat evlenmeden çocuk durumu gerçekten çocuk için riskli.Siz her iki defa da bu riski göze almışsınız sanırım.En azından bu saatten sonra çocuklarınız için daha dikkatli olun.​

işte asıl nokta .

Ayıp olan bir şey yok demişsiniz sayın konu sahibi ama ayıp olan bir şey var o da şudur ki; nikahsız bir birliktelikten çocuk yapmak ve ilk çocuğunuzu hiçe sayıp daha boşanmadan başkasıyla birlikte olmak. 2. evliliği falan geçtim zaten karşıyım da öyle şeylere, nikahsız yaşadığınız adama bir de eşim diyorsunuz komik cidden.

Bir arkadaşımın boşanma davası da 7 sene sürmüştü, malesef mahkemeler anlaşamayan çiftleri boşamamak için her gayreti gösteriyor.
Keşke evlenmek de böyle zorlaştırılsa, 2 sene de falan evlenebilse mesela insanlar en erken.
Boşanmak kadar evlenmek de ciddiye alınsa, zırt diye kıyılamasa o nikah..

Neyse ben sizi boşanmanızdan veya nikahsız birliktelik yaşadığınız dönemden ötürü yargılamam ve buna zaten kimsenin bir hakkı olmadığını düşünüyorum.
Meydana getirdiğiniz çocuğa sahip çıkmışsınız eşiniz ve siz, önemli olan budur.

Ama ben şu anki eşinizin değer yargılarını pek anlayamadım.
Zaten onu sakla, bunu sakla zor bir hayatınız var.
Büyük kızınızı kendi dost çevresinden gizleyerek, bir anlamda sizin dul olmanızı gizleyerek zor olan hayatınızı daha da zorlaştırıyor.
Bu şartlar altında da büyük kızınızı gerçekten kabullendiği yorumunuza katılmıyorum ben.

Ayrıca madem ki bu adam resmi olarak hala evli gözüken biriyle ilişki yaşayacak ve çocuk yapacak kadar radikal..
Çevre bunu yadırgamıyor, en azından eşiniz bu ilişkiyi yaşarken çevresini düşünmüyor.
E o zaman o kadının daha evvel evlenmiş ve çocuklu olmasını nasıl olup da kaldıramıyor bu çevre?
Anne ile kızın kuracağı iletişim engellemeye gelince mi devreye giriyor bu çevre denilen şey?

Boşanması 5 sene sürmüş, 7+5=12. Yani ilk kızı 11 yaşında olabilir.

ipekcim konuyu baştan okudun mu bilmiyorum ama o çevre o kadar hassas ki bu durumu kaldıramıyor ama o garibim 11 yaşındaki çocuk tüm bu varlıkların (isim bulamadım kadın eşi?? çevresi) durumunu kaldırıyor anlaması dahası bu durumu saklaması isteniyor ve ben inanıyorum ki bu çocuk kesinlikle korkutularak buna ikna ediliyor..bak beni bir daha göremezsin baban göstermez şeklinde o çocuğun halini bir düşün

zaten var ya senin ne yaptığın ne yaşadığın kimseyi ilgilendirmez kimsenin üzerine vazife değil

dünya hayat insanlar için insan denen varlık her hatayı yapmam dediği herşeyi yapabilir ben buna inanıyorum yani yaptığın hiçbirşey için seni suçlayamayız kendi hayatınla ilgili

ama çocuk çocuk deyince işler değişiyor işte o senin malın değil bu benim hayatım benim çocuğum kimse karışamaz diyemezsin

sen o çocuğu istediğinde yapıp istediğinde alıp istediğinde atamazsın hem de bir başkası bir erkek yüzünden

çocuk yaptıysan onun sorumluluğunu alacaksın ona bakacaksın büyüteceksin koruyacaksın eğiteceksin

sıkıldım bunaldım sevdim sevmedim diye onu istediğin gibi oynatamazsın

hele ki hiç anlayamadığım şey bunu kendi kızına kendi canından kanından olan kızına bunları yapmanın sebebi daha seni senin çocuğunu benimseyememiş biri ve onun ne kıymetli çevresi için yapman aklım almıyor alamaz almayacak

ben ki çok açık görüşlüyümdür hayatta insanın başına herşeyin gelebileceğine inanırım bu kadarı bana bile fazla

Hadi konu sahibi duruma aşk için katlanıyor,aşık olmuş.
Ama büyük kızın durumu hakikaten zor, anladım canım.
Hem babasından annesinin ilişkisini saklıyor. Hem annesinin yeni çevresinden kendi varlığı saklanıyor. Herkes kendine yeni bir hayat kurabilsin diye, o minicik bedeniyle ne fedakarlıklar yapıyor.

Ama işte benim anlamadığım şu.
Bu kadar muhafazakar çevreye sahipse bu beyefendi ve bu çevreye uygun bir hayat sürüyorsa, hala evli olan bir kadınla ilişki kuracak kadar radikal olması tutarsız değil mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…