kızlarınızı okutun, meslek sahibi yapın

çok doğru söylüyorsunuz eşlerin bir aile olduklarının farkına varması gerek önemli bi detayı belirtmişsiniz. erkek bunu idrak edememişse sıkıntı orda başlıoyr veya aynı şey kadın için de geçerli ama benim yaşadığım durumda erkek idark edemediği için onu belirttim önce.

hemen anlatayım nasıl bir resim çizdiğimi
işi bırakınca bütün gün kadın programları izleyen
kocasının yolunu gözleyen birisi olmayacağım elbette
kpss kursunu yazılıp ders çalışavağım yanı sıra evimin hemen yanında ki hobi kursuna gidip zamanımı değerlendireceğim
para kazanıp eşimin bitmek bilmeyen borçlarına ödemektense
kendim için yaşarım daha iyi
evet ders alması gerekirdi yaşanlardan belli ki hiç etkili olmamış yaşadıkları
ama ben çözümü boşanmakta da görmüyorum
o psikolojiyi yaşadım
o hak elime bir defa geçti ama ben sürdürmeyi tercih ettim
cuma gününden beri küsüz onun hatalı olduğu bir konu yüzünden
eski deniz peşinde koşar haklıda olsa haksızda olsa özür dilerdi huzuru için ama artık bitti bende
kendisinin fedakarlık yapma zamanıdır
o rahatsa bende rahatım umrumda değil
benim kararterim böyle küs olamamıza yatağı ayırmasına rağmen yinede dün akşam ikimizde yemek yapıp masayı tek başıma kurup topladım
senin daha iyi bir tavsiyen varsa dinlerim ama
hatalı mıyım bilmiyorum bu konuda

ben gerçekten pişmanım keşke evlenir evlenmez işi bıraksaymışım
kpss ye çalışsaymışım
belki şimdiye memur olurdum
ama eşimin arkasını toplamak için özel sektörde çalışmayı sürdürdüm
yıllarımdan çaldı o benim

yok canım terapiyle filan düzelecek gibi değil tek problem kendisi değil zaten ailece sorunlular. bir de cidden çok soğudum beni para için boşamaya kalkan insanla hayatımı geçiremem
eşin neden sana bu kadar muhtaç
borçları mı çok?

Bilemiyorum belki dediğin doğru bu kadar gözüne batmıyordu insanın
Ben dedemden bilirim saygıyı, anneanneme .... Hanım diye hitap ederdi, bir naif, bir zarifti, saygılıydı. Ailemizde ilk onlarla büyüdük, sofraya bile kumaş pantalonu ve beyaz gömleği ile, pırıl pırıl oturan bir adamdı, saçlarını limonla tarardı, hiç pasaklı görmedim dedemi. Ama şu an da öyle çirkin ki aile ilişkileri, öyle çok şey görüyorum ki etrafımda; ikinci çocuğu isteyen eşine, madem çalışmıyorsun yapamazsın diye bağıran adam gördüm ben, ben çalışıyorum o halde senin söz hakkın yok diyen adamlar....

Babasız büyüdüm ben, annem çok güçlü bir kadındı, tüm bu gördüklerim bana başka dünyadanmış gibi geldi hep. Bizi de kendi gibi büyüttü, para için kimseye eğilmeyeceksiniz derdi, hatta biraz da sertti bu konularda, belki babamla ayrılığından ötürü iyi erkek diye bir şey yok derdi, sen işine geldiği gibi olursan o da iyi olur =)) Annemin endişelerini çok sonra anladım. Şükür ki neredeyse 20 yıldır çalışıyorum ama bizim toplulumuz yapısı çok değişik bir toplum. Güçlü olmanın, ayaklarının üzerine basmanın da ağır bedelleri var. Nereden baksan Türk Kadını'nın hayatı zor, sanki kadınlığın bir depozitosu var ve bizler ömür boyu ödemek zorundayız gibi.

Meslek sahibi olanı da ezmek isteyenler var ki
Millet dili olmayan, parası olan gelin istiyor.
Az konuş, çalış ama susmayı bil. Öyle hakkını çok arama senden iyisi yok :26:

anladığım kadarıyla aslında çalışma hayatını bırakacak değilsiniz, kpss' ye hazırlanacaksınız bence çok doğru bir tutum içindesiniz ilk yazdıklarınızdan sanki tamamen çalışma hayatını bırakacakmışsınız gibi anlaşıldı eğer öyle olsaydı yanlış olurdu siz atanana kadar işe ara vermiş olacaksınız bu süreçte de eşiniz sizin çalışarak eve ne kadar katkı sağladığınızı idrak eder ve kıymetinizi anlar.

Bu arada tabi KPSS için kurs parasını eşinizden isteyeceksiniz...!!! Hobi için gittiğiniz kursta , sizden istenen malzemelerin parasını da eşinizden isteyeceksiniz... Vermem dediğinde ne yapmayı düşünüyorsunuz?? Kendiniz için bir resim çizmişsiniz ama, kalem de kağıtta başkasının elinde maalesef, hemde o başkası maalesef sizin emeklerinize değer vermeyen eşiniz.

Kpss gibi bir düşünceniz varsa ne güzel. Ama bu da eşinize biraz sabredersem kpssyi kazanıp işe girecek diye bir düşünce verebilir. Hobi kursu ücretsiz mi? Değilse eşiniz bunu karşılayacak mı? Ya da size komik rakamlarda para bıraksa ya da param yok diyip hiç bırakmasa bunun tartışması olmayacak mı? Eşinizden para istemek konusunda ne düşünüyorsunuz? İstediğinizde yok param kalmadı derse bir planınız var mı? Şu kadarını söyliyim biri benim bütün çamaşırlarımı yıkasa ütümü yapsa, yediğim önümde yemediğim arkamda olsa ilişkimizi düzeltme zahmetine girmeden aylarca aynen devam ederim. Siz eşinize ne hissediyorsunuz, işten ayrılın/ayrılmayın, memur olun/olmayın bunların dışında aranızda saygı var mı? Eşiniz kendisi için yaşıyor. Tek kişilik yaşıyor. Bir de evi pırıl pırıl, yemeği var, dolapta ütülü gömleği var. Siz de artık ben de kendim için yaşayacağım diyorsunuz. Kendi hayatınıza dönüyorsunuz. Bu kadar bireyselleşmiş bir ilişki de nasıl "biz" olacaksınız yeniden? Çocuk istemiyor musunuz en basitinden?

aynen öyle tamamen çalışma hayatını bırakma gibi bir düşüncem olmadı olamazda

valla ben 2 yıldır veriyorum ona oda bana verecek vermek zorunda şu durumda
nasıl ki ben ona vermek zorundaysam onun gözünde
bizim evliliğimiz normal evlilikler gibi olmaktan çıktı
paraya dayatıldıysa benim tavrımda o yönde olur
ben okuyup emek vereyim ama emeğimin kıymeti bilinmezse tek birgün bile çalışıp emeğimi avucunun içine koyamam bu kadar yani

Çok toz pembe bir tablo çizmişsiniz. Umarım haklı çıkarsınız ama eşinin kıymetini anlayacak adam o evi bırakıp gidince ayrı kaldığı aylarda anlardı. Ev dönünce prensesler gibi davranırdı.

eşin neden sana bu kadar muhtaç
borçları mı çok?

muhtaç değil ki hem de hiç değil borcu filan da yok. sırf eziyet olsun diye yapıyor, ben hem çalışayım hem de onun eline bakayım diye yapıyor ben maaşımı ona verecekmişim harçlık verecekmiş beyendi bana tabi annesinden akıl alıyor... çalışmadığım dönem de oldu o zaman bile gayet rahat geçiniyorduk ben işe başladım adam benden para ister oldu e diyorum çalışmasam ne olacaktı, anlamıyor laftan...

anlamaz biliyorum. sadece temenni ettim umarım öyle olur anlamında aslında....

Meslek sahibi olanı da ezmek isteyenler var ki
Millet dili olmayan, parası olan gelin istiyor.
Az konuş, çalış ama susmayı bil. Öyle hakkını çok arama senden iyisi yok :26:

Kesinlikle var. Ama o insanların çalışmayan bir gelini olduğunda onu da ezecekler zaten. Yani ezecek adam ezmeye her türlü yelteniyor. Burada çalışmanın avantajı bunlara katlanmak istemiyorsan sana bir seçenek oluyor.

ahh ahhh bir kuzenimin okumasını çok istedim liseyi bitirir bitirmez kocaya kaçtı, hemen çocuk yaptı. Başka bir kuzenim için de kendimi parçaladım, bir yandan tez yazmakla uğraşırken bir yandan her akşam ona ders çalıştırdım, notları birden bire yükselmişti. Ben iş için başka şehre gidince gene bırakmış dersleri, lise terk bir erkek arkadaş bulmuş, onla evlenicem diye tutturuyor (yaş 17 bu arada). Yemin ederim sinir hastası edecekler beni.

ikimize çocuk istiyorum ama artık benim çekincelerim var eşimin tutumundan ötürü
geçen sene 2 ay çalışmadım düzenli olarak ben istemeden harçlığımı koydu masaya ama bunda yeniden bir araya gelmemizin bir etkisimiydi bilemiyorum.
baştada söyledim eşimin çalışmam konusunda baskısı yok ama bunu bir şekilde belli ediyor.
maaşımı takip etmez ama olmadık bir anda para ister yok deyince tartışma yaratır vs.
eşim öğretmen maaşıda iyi benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecek durumda buna eminim
istediğim zaman para verir mi emin değilim
ama vermese bende tepki gösteririm onun yaptığı gibi
ben yapım gereği hep evimi evliliğimi çok sevdim ama eşim kıymet biledi
hata mıydı
ona hizmet etmek
şimdi bunu düşünüyorum

valla sen en büyük hatayı çalışarak yapıyorsun bunu bilir bunu söylerim ben

son günlerde çevremde çokca duyuyorum ki erkekler eşlerinden daha fazla para koparma çabasında.
hepsinde bir maaş kartına el koyma durumu var.

üstelik çoğu türkiyenin en iyi üniv.den mezun kişiler.
nedir bu para sevdası anlamış değilim.
çalışsın,çalışmasın kadın ne kadar değersiz olmuş gözlerinde.

bu devrin kızları çok taviz veriyor.
yakın zamanda bir tanıdığım eşinden ayrıldı daha 2 yıl olmuştu evleneli.

kız türkiye dercesiyle çok önemli bir üniv.de okudu.
güzel bir kariyeri var.

eşi tüm harcamalrını takip eden,sürekli parasının peşinde aç gözlü biri.
ve tüm ev işleri de yapılacak aynı zamanda!

evlilikleri boyunca kendi maaşını ve kızın maaşının büyük kısmını kendi hesabına biriktirmiş.
evin masrafları kıza.ve kızın yol masrafı vs. kendisine ait.

şimdi kızın aklı nihayet başına geldi.neden onu o kadar idare etmişim diyor.

ha burdan okumasın gibi bir şey çıkarılmasın.
okumasa ömür boyu onu çekecekti,çaresiz.

erkekler çok ucuz görerken kadını,kadın kendi değerini bilmeli.

ben hep söylerim yıllardır.hala aynı fikirdeyim.
erkeklere acımamak lazım.yani eğer bir kadını istiyorsa gümüş tepside bulmamalı.
elde etmek için yorulmalı.zor kazansın ki zor harcamaya kalksın!

evlenince zaten çok rahatlıyorlar.fazla taviz görünce de ezmekten çekinmiyorlar.

aşk,sevgi vs. güzel de mutlu olmaya yetmiyor.

donanımlı,akıllı ve kendinden emin olmalı bir kadın.

erken yaşta evlenen kızcağızlar maalesef hayatı acı tecrübeyle görüyorlar.

valla sen en büyük hatayı çalışarak yapıyorsun bunu bilir bunu söylerim ben

hayır çalışarak hata yapmıyorum olur mu hiç öyle. ben mesleğime yıllarımı harcadım kendini bilmez insanlar uğruna mesleğimi mi feda edecem aslaaa.... boşanmak daha doğru, hayat uzun varsa kısmetimde karşıma adam akıllı biri de çıkar çıkmazsa da hiç sorun değil ben zaten kendi gücüme güveniyorum kendime yeterim. böyle insanlarla ömür geçmez asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…