- 10 Ekim 2015
- 542
- 788
- 103
2010dan beri paşalar gibi dolaşıyordum formda,ceza nedir bilmeden olacağı varmış oldu
olsun limoncunun derdine can feda
Sizi cok iyi anliyorum esimde ayni elektronik esya meraklısı bosa para gibi geliyo bana o esyalara para vermek bence haklisiniz ben olsam bende vermem bizde aldik araba ama Tamam'ı kreditle ve cok fazla 10 hic bisey yaninda kendi guvencem derken demek istediğinizi anladim ilerde yine aileniz icin kullanirskniz ama gercekten gerekli bi sekilde bazi arkadaslar biraz sert tepki vermiskızlar esim araba almak istiyo 10 bin tl kredi cekmek istiyor ondan daha fazla cekmeyi düsünmüyor cünkü ödemesi fazla gelir bendende 4 bin tl istiyor altınlarımdan kenara attıklarımdan simdi böyle diyince tabi cogu bayan beni bildigi icin ver dicek esin cok iyi ne dersen yapıyor falan filan ,
ama söyleki onlarda bi bakıma benim garantim pek vermek istemiyorum
eger vermezsem en az 1 yıl beklemek zorunda hatta 1.5 yıl bile o 4 bini toplamak icin
daha önce 2 kere verdim hatta 10 bin 8 bin gibi simdi dicekler o parada esinin ama esim toplamıyor o paraları ben sıka sıka günlere gire gire bilezik yapıyorum ne biliyim ikramiye geliyo mesela senede 2 kere ben almıyorum o parayı esim elektronige yatırıyo gereksiz seylere yılda 3 bin harcadıgı oluyo hatta bu gereksizleri yüzündne sıkısıyoruz mesela ama 1 sene sonra o malı satamazsın ama ben bilezik yapınca 1 sene sonra kar yapmıs oluyorum bu yüzdende kendi hakkımı kendimden fedakarlık ederek biriktirdigim altınlarımdan vermek istemiyorum
sizce iyimi yapıyorum kötümü bunlarıda göz önünde bulundurarak yazın lütfen
ve 2ci planımız ise 10 bin cekip 2 senede ödeyip ordan sonra yeniden 10 bin cekmek eger kredi cektirmezsem esim aylık maası car cur etiyo onu ille bi yere borca sokmam lazım
O kadar maaşla nasıl birikim yapabiliyorsunuz ? Bu işin sırrı nedirben sıkmasam baskı yapmasam zor mesela ikramiye oluyo aynı sene icinde bi basında bi sonunda birinde gitti cok kızmama ragmen 4 bine büyük ekran tivi aldı yani dedim müdür olursun isin maasın 3 bin üstü olur ala ama sen 1800 2000 maasla evde 4 üncü tv nin ne iis var o yetmedi samsung un yeni telefonlarındna aldı bu yüzden güvencem yok kenara sürekli biseyler atmak istiyorum
evlenmeden önce çalışıyomuş, evliyken çalışmak ona göre değilmiş. bilip bilmeden hemen dalga geçmeye yer arıyosunuzGit calis para kazan desek totonu kaldirmazsin ama hm adamin parasini yiyosun hem de adami begenmiyosun lemmmoooonnncu git pazarda limon satta calismak para kazanmak neymis ogren
evlenmeden önce çalışıyomuş, evliyken çalışmak ona göre değilmiş. bilip bilmeden hemen dalga geçmeye yer arıyosunuz:)
O kadar maaşla nasıl birikim yapabiliyorsunuz ? Bu işin sırrı nedir
aynen valla burda ben ne yasarsam yazıyorum gizli saklı olmadan beni burda elestirenler korkudan konu bile acamıyolar cünkü burda 5 sene sonrada adamın yüzünü vuruyolar diye cekiniyolar benim bi cekincem yok burası bir derdim var bölümü kendimle celistigi sormak istedigim her an sorarım kimseyi baglamaz onlar yazsın onlarıda görelim dimi amaEvet tanınan bir üye:) ben de biliyorum hatta ama bence onun tarzı o rol yapmıyor sanki. Bence hayatının bi yerinde baya zorluk çekmiş onun için para çok değerli onun için. Sonuçta derdi de bu dalga geçilmesini anladım hatta bazıları komikti ama çok üstüne gidenler olmuş o abartı niye onu anlamadım
konuları okumadna yorum yapma 2 sefer büyük meblalar verdim arada verdigim liralar altınlar haric erkeler ne kadar yüz bulursa bi o kadar fazlasıı ister bunu anlamamısın bence anlaBırak araba almayı eşim borçlarımız yüzünden daraldığında bile bileziğimi çıkarıp verdim öde kurtulalım diye.
Onun yüzü gülmedikten sonra kolumda sıra sıra bilezik olsa kaç yazar ?
Sizdeki durum biraz takıntı olmuş.Kimileri altın deyince kendinden geçer çevremde var böyle tipler, ben hazzetmiyorum altından falan ama sizi de kınayamıyorum,tabiat meselesi.
Ama şu da bir gerçek ki 10 bin liraya alınacak araba el arabası statüsündedir.Bugün araba almak için eğer 10 bin kredi de çekilecekse elinizin altında en az bir 7-8 bin olmalı.
Yani demem o ki bir araba için en az 17-20 bin civarında parayı gözden çıkarmalısınız.
Bekleyin almayın,para biriktirip öyle alın.
Hatta belli ki siz bu tasarruf işlerinden anlıyorsunuz eşiniz adına siz biriktirin parayı sonra krediyle birleştirip alırsınız.
Tabi biriktirdiğiniz paraya el koymamak şartıyla :)
ne hakla dalga geciyolar burda kimisine göre altın ıyy igrenctir bana göre san seref gösteristir yani bi tabu gibi bisey altınsız gelin olmaz bizde kolları bos doguna bayrama cıkamazsın yani kime göre dalga gecmek dengesiz insan cok kendi sorunlarını yazsın da göriyim korkudan yazamıyolar insanlar yüzlerine vurcak diyeŞu yorum beğenmedikçe sen gününü görürsün bak nasıl kib.liyorum tavrınıza da hayranım! Bilmem kaç tane konu açmışsınız altın da altın diye, insanlar sizi çözmüş ama siz bıkmamışsını yapılan yorumları beğenmemissiniz sonra ayyy benimle dalga geciyorlar.
ben paraya düskün biriyim tamam ask güzel sey evlilikte ama borc harc oldumu gör bakalım ask kalırmı burda kac bin tan e konu var yeni evlendi arkadaslarım keyif yapıyo ben borc ödiyorum diye evlilkte huzur icin borcsuz olmak cok önemki ben kendimi garantide huzurlu hissetmem lazım yoksa gece uyku uyuyamam o yüzdende altın biriktiriyorum bi arsa almak amacım insalalhhhValla sık karşılaşsam da diğer konularını pek okumadım, ama bu konuda haklı buldum limoncuyu. Niye alay etmiş ki herkes doğru söylüyor kadın insan ayağını yorganına göre uzatmalı. Koca habire har vurup harman savurunca kadın da iç güdüsel olarak kendini koruyor. Keşke böyle olmasa ama biraz da yaşadıkları limoncuyu böyle yapmıştır.
farklı biri ben calısmıyorum ama esimle bosanıcam dese burdakilerin hepsi o altını al onlar senin ev esyalarıı al bilmem ne gibi yazarkar ben burda kendi baogazımdan kısık aldıgım altınlara hakkım yok diyolar hic umrumda dgeil biliyomusun burdaki yorumlar beni elestiricekler diye ben asla konu acmamazlık yapmam elestirsinler cokta umrumda vallakadin ev hanimi olunca ,biriktirdigi parada bile hakki yok oylemi!!!!!
limoncu'nun ustune gidiceksiniz diye kadinlari yerlebir etmenizi amlayamadim."adamin parasi ,sen nasil vermezsin.O parayi sen mi kazandin?"
kadin o evin hanimi ve eline gecen parayi istedigi gibi degerlendirir.
ben esler arasinda sen ben ,senin benim olaylarini tasvip etmiyorum ama bu olayda bencede boyle bir ese sıka sıka biriktirdigi altinlar vermemesini garipsemiyorum.
not:ben calisan bir kadinim ve en zor isin ev kadinligi oldugunu her zaman her yerde soylerim.
sen bu hakkı bilemezsin ev kadınımısın ki calısan insna degil evde olup esinden kendinde kısıp biriktir sonra gel 2 kisinin maasıyla burda ahkam kesmeAy birde ben biriktirdim diyosun ya, hayatında 1 gün çalışıp para kazandın mı acaba.
valla benim isime hic yaramaz esim suan is yeri servisiyle ise gidiyo esim arabası varken asla servisle gitmez ise kendi arabasıyla gider esim zaten yogun calısıyor 12 saat cogunlukla yani araba sabah 6 d cıkıcak aksam 8 de gelicek cumartesi dahil benim isime yarayan tafaı yokKaygılarını anlıyorum ki sonuna kadar haklisinda ama o araba artık lux değil ihtiyaç seninde işine yarayacak seninde malin olacak.
canım verme tabi okadar uğraşmışsın birktirmişsin sende işe girsenaslında 10 binede güzel araba var al diyorum gez 2 sene gezdigin kar sonra cek bi 10 daha istedigin arabayı al neden 2 sene daha bekleyesin ama yok o istedigi arabayı almak istiyor bende diyorum neden 2 sene bosuna bekliyim 5 binde gezdiriyo insanı 10 binden
Ya git calis o zaman eve iki maas girsin kendi maasinla altinmi aliyon altin suyunda banyomu yapiyon naparsan yap adamin parasiyla adama hava yapmasen bu hakkı bilemezsin ev kadınımısın ki calısan insna degil evde olup esinden kendinde kısıp biriktir sonra gel 2 kisinin maasıyla burda ahkam kesme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?