- 8 Aralık 2010
- 10.168
- 6.717
- 448
- Konu Sahibi SUTASAYRAN
-
- #19.261
Annemin komşuları :))
Yani kuşum bekarkene aynı mahallede oturduğum komşularımız
benı cok severler bende onları cok severim
onlar dün geleceklermiş ama ben evde yoktum ablama gitmiştim
bugüne davet ettim...
Kısır istediler onu yapıcam,
çayın yanınada havuçlu cevizli pasta yaptım
kekini sabah pişirdim soğudu birazdan kremasını hazırlıycam
birde tuzlu bişey yaparım tamamdır
o haklar beni bağlıyo zaten.memursun canım sen ama hakların var sonuçta istifa etme bence
sağol canım. hepimiz için öyle.Bu da çok ilginçmiş yayani paranı harcayamadıktan sonra neden çalışacaksın ki
Hakkında hayırlısı olsun Bilgecim
kız hiç koca odaklı yaşama bacım. valla. ye iç , keyfini çıkar. adamında ütüne düşme. onada ferahlık ver. herşey daha güzel olaacak.Ay kızlar hepinize teşekkür ediyorum
valla rahatladım...
Çatlıycamdım düşünmekten günlerdir
sizede söyleyemıyrodum
Bugün artık dedim yeter akıl akıldan üstündür
farklı bakıs acıları düşünceler bana yol gösterir dedim
ohh rahatladım..
Öğlenede misafirleirm var,bu surat ve morelle nasıl ağırlayacam diyede düşünüyordum
azda olsa morelim düzeldi
kıyamam sana canım benim ya
çok iyi anlıyorum seni yasadıgın zorlukları
arada tepenin atmasını işten ayrılmak istemeni
hepsini yürekten anlıyorum
çünkü senin sorumluluğun daha cok ve zor
herkes kaldıramaz çocuklar+iş+ev+eş
İşten ayrılma sakın,imrenme ev hanımlarına
en azından işin iyi sağlam,paran cebınde bitanem
off off hayat sartları işte
kız yaprak eve gidiyom ev berbat. günde iki kere makina açarım. erkeksen bi gün eksik aç. her yer dağınık. şu borç bizi mahvetti. senanın kocası gibi benim herifte bana ver aranı diyo . yetiremiyom diyo. ev hanımı komşularım abakıyom bi eller yağda bi elleri balda. ne isteseler alıyolar. hergün gezme geziyolar. ben çalışıp paramı kazandığım halde eşimden onaysız (ki bazen valilik onayı bile istiyo kendileri) bişey alamıyom. boğuluyorum. oda 3 ay daha sabret yüzdük kuyruğuna geldik. diyo. ama bilemiyom işte. 3 ay sonrada ev hizmetçi tutacak kadar zengin olmayacağıma göre bilemiyom yani.
kız yaprak eve gidiyom ev berbat. günde iki kere makina açarım. erkeksen bi gün eksik aç. her yer dağınık. şu borç bizi mahvetti. senanın kocası gibi benim herifte bana ver aranı diyo . yetiremiyom diyo. ev hanımı komşularım abakıyom bi eller yağda bi elleri balda. ne isteseler alıyolar. hergün gezme geziyolar. ben çalışıp paramı kazandığım halde eşimden onaysız (ki bazen valilik onayı bile istiyo kendileri) bişey alamıyom. boğuluyorum. oda 3 ay daha sabret yüzdük kuyruğuna geldik. diyo. ama bilemiyom işte. 3 ay sonrada ev hizmetçi tutacak kadar zengin olmayacağıma göre bilemiyom yani.
Kısırı çok severim yaaaElelrine sağlık tubişimmm
biz çok düşünceliyiz galiba nihanım ya . bazı hanımlar (burdaki tüm ev hanımı arkadaşlarımı tenzih ediyom onların hepsi çok düşünceli.ceydam,senam, hazalım, polyannam. tuğbamaynen canım senin durumundayım varsa
gerçi bişey istesem alır ama bende düşünmek zorunda olduğum için kıyamıyorum istemiyorum
kaynım tek çalışır evde eltim çalışmaz ve kaynım benim maaşım kadar alır sırf istediye hanfendiye yürüyüş bandı aldırdı kadın ya ve onlarında bir sürü borcu var nasıl yetiştiriyo anlamıyorum
ama benim kendi maaşım var şöyle istediğimi alamıyorum
borçlar bi bitse
:)
İnsan hayret ediyor değil mi
bende çalışırken evli olup evde oturan arkadaşlarıma imrenirdim
bakardım tek maaşla bizden iyi geçiniyorlar daha mutluluar
her istediklerini alıyorlar,en güzelini giyiyorlar vs..
biz derdim çift maaş ama hiçbişey yapamıyoruz
benim eşim paramı asla ellemezdi hakkını yiyemem
ama bende o ellemese bile evin büyük ihtiyaclarını karsılıyordum
dara düştüğünde haberi olmadan yetişiyordum
iyi oluyordu ama cok yorucu işte
gezmek hayal olmustu,mutlu değildim bunalmıstım falan
al işte şimdi evdeyım,ama evdende sıkıldım
ay seninkide bi alemmiş. e ben bu yaşıma kadar neden okudum. yarın kızı da okuyup meslek sahibi olcak. hiç okutmasın madem öyle. ne entersanlar ya.kız yok benimki benim paramı da itemiyo. o para durcakmış öyle kenarda. hatta dedim ki bu ayki karı dağıtcam diye bütün parayı sağa sola dağıttım da adamın hiç sesi çıkmadı oh oh ver gitsin evden senin paran dedi evden. sakın eve bişey alma eğer alırsan kendi paranla alırsan diyo yani hakkımıhelal etmem diyodu. valla ben bi sürü şey alıyorum...
madem bana bakmak zorundasın sen almak zorundasın bunları da diyorum eğer benim paramı yedirmiceksen kendime dedim. onun da hiç ses çıkmıyo artık tamam harca benim paramı diyo..
evet canım haklısınbiz çok düşünceliyiz galiba nihanım ya . bazı hanımlar (burdaki tüm ev hanımı arkadaşlarımı tenzih ediyom onların hepsi çok düşünceli.ceydam, hazalım, polyannam. tuğbam)
paranın nasıl kazanıldığını bilmedikleri için rahatlıkla istiyolar. biz zor şartlarda kazandığımız için haryamıyoz. ben çoluğumu çocuğumu bıarkıp geliyom. onlardan çaldığım zamanı para kazanmaya veriyom. dolayısıyla harcarken elim titriyo. eşimde almamamı istediği zaman ısrar edemiyom .
:)
hiç bişeyden mutlu mu olamıyoz acaba. :26:
biz çok düşünceliyiz galiba nihanım ya . bazı hanımlar (burdaki tüm ev hanımı arkadaşlarımı tenzih ediyom onların hepsi çok düşünceli.ceydam, hazalım, polyannam. tuğbam)
paranın nasıl kazanıldığını bilmedikleri için rahatlıkla istiyolar. biz zor şartlarda kazandığımız için haryamıyoz. ben çoluğumu çocuğumu bıarkıp geliyom. onlardan çaldığım zamanı para kazanmaya veriyom. dolayısıyla harcarken elim titriyo. eşimde almamamı istediği zaman ısrar edemiyom .
ay seninkide bi alemmiş. e ben bu yaşıma kadar neden okudum. yarın kızı da okuyup meslek sahibi olcak. hiç okutmasın madem öyle. ne entersanlar ya.
evet canım haklısın
insanın yetişme tarzıylada alakalı ben babamada kıyamazdım
valla ya evime hasretim benCanım benim çok çok haklısın inan ki. Bir bayanın çalışması ile erkeğin çalışması gerçekten çok çok farklı. Ben de evliyken 1.5 sene çalıştım ve gerçekten çok zor.yine de şimdi bir işe girip çalışmayı düşünüyorum. Yeni ev aldık, bi borcun altına girdik. Tamam eşim kredi borcunu ödeyip evi geçindirecek parayı kazanıyor Allah' a şükür ama herşey bu değil ki. Geleceğimiz var, kıyafetiydi, arada sırada da olsa dışarı çıkıp gezmesiydi vs bunlar hep ekstra maliyet ben de birikim yapmak adına 1-2 sene daha çalışmayı istiyorum. Bazen de düşünüyorum, Mayıs' ta evime taşınacağım mis gibi yepyeni evimde hergün oturamayacağım o ilk zamanlarını işyerinde geçireceğim vs.. ama olsun ne yapalım.
anlıyom seni bacım ya senin bizden fazla olarak ilgini alakanı bekleyen çocukların var hepsine birlikte yetişmek çok zor gerçekten
şu maaş işine bende katılıyorum insanın zoruna gidiyor her ay çalış çabala istediğin gibi harcayama off off
valla ya evime hasretim ben
bide benim şöyle bi sorunum var eşim vardiyalı 2 kat daha zor benim işim sabah onu yatakta bırakıp gelmek koyuyoo uyuyo ben işe geliyorum ben eve o işe
okurken babam ban az bi para gönderirdi 50 kez arardı para gönderdim diye bi daha para istemeyim diye.20lira-50 lira falan gibi çok az bi para. 110 liraydı devlet yurdunun parası düşünün yani ..ben yurt parasını falan kendi kredimden yatırırdım hep. aç kaldığım zamanlar oldu. 1lira 30kuruşla 3 gün geçirdiğimi biliyorum yürüyerek kızılaydan tandoğana gittiğimi bi sürü başka şey..
şimdi 10000lira kadar öğğrenim katkı kredi borcum var onu ödüyorum. benim ailemin evine gelmiş ödeme kağıdı babam diyo ki bana'ben anlamadım sana gönderiyim de bak...' anlamıcak ne var git yatır parayı di mi
kız kardeşime aldırmdı kredi falan.. ayrıca verdiği içbir sözü tutmadı bu arada babamın 3 evi ve arabası var 100 dönüm kadar tarlası var..
kızkardeşim 2 yılık bi yeri kazandı zorla. buna diyo ki sana özel ünv. yazalım diyodu rezil olcak ya etrafa kızı 2 yılllığı kazanmış diye(babamın düşüncesi yani bu)
ben kazandım tabi ii bi yeri anca sağda solda övünmeyi bildi. attı beni dandik yurdun birine ne para ne pull
ayakkabım su geçiriyodu söyledim para istedim göndermedi.. ve ayağıma pazar poşetlerini giyip de ayakkabımı giyip öyle gidiyodumm fakülteye.. ama sorsanız babama babam okutmuştur beni.. hiç para istetmemiştir ben istemeden göndermiştir....
..
senin ki daha zor canım. allah sabır versin.valla ya evime hasretim ben
bide benim şöyle bi sorunum var eşim vardiyalı 2 kat daha zor benim işim sabah onu yatakta bırakıp gelmek koyuyoo uyuyo ben işe geliyorum ben eve o işe
okurken babam ban az bi para gönderirdi 50 kez arardı para gönderdim diye bi daha para istemeyim diye.20lira-50 lira falan gibi çok az bi para. 110 liraydı devlet yurdunun parası düşünün yani ..ben yurt parasını falan kendi kredimden yatırırdım hep. aç kaldığım zamanlar oldu. 1lira 30kuruşla 3 gün geçirdiğimi biliyorum yürüyerek kızılaydan tandoğana gittiğimi bi sürü başka şey..
şimdi 10000lira kadar öğğrenim katkı kredi borcum var onu ödüyorum. benim ailemin evine gelmiş ödeme kağıdı babam diyo ki bana'ben anlamadım sana gönderiyim de bak...' anlamıcak ne var git yatır parayı di mi
kız kardeşime aldırmdı kredi falan.. ayrıca verdiği içbir sözü tutmadı bu arada babamın 3 evi ve arabası var 100 dönüm kadar tarlası var..
kızkardeşim 2 yılık bi yeri kazandı zorla. buna diyo ki sana özel ünv. yazalım diyodu rezil olcak ya etrafa kızı 2 yılllığı kazanmış diye(babamın düşüncesi yani bu)
ben kazandım tabi ii bi yeri anca sağda solda övünmeyi bildi. attı beni dandik yurdun birine ne para ne pull
ayakkabım su geçiriyodu söyledim para istedim göndermedi.. ve ayağıma pazar poşetlerini giyip de ayakkabımı giyip öyle gidiyodumm fakülteye.. ama sorsanız babama babam okutmuştur beni.. hiç para istetmemiştir ben istemeden göndermiştir....
..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?