Klomen den baslayıp tedavi süreçlerimizi adım adım paylasalım dertleşelim....

canım dr.un gözümde ofsayt üstüne ofsayata düştü.
fsh değerin yüksek olabilir ancak bunu kesinleştirmek için 2.bir test daha istemesi gerekiyordu. Ona göre amh testi yani yumurta rezervine bakılmalıydı ondan sonra sana erken menopoz başlangıcı diyebilir. Öyle düşünme herşey yoluna girer hemen bir kan testiyle sonuca ulaşılamaz kaldı ki klomenle 4tane yumurta elde edilmiş ki yumurta rezervi problemli bayanlarda tüp bebek tedavisinde bile 2-3tane elde edilince havalara uçuyor insanlar bir de hemen niye aşılamaya girişti ki dr.un eşinin tetkikleri yapıldı mı durum ne bakıldı mı ona göre bir tedavi planı hazırlanır. Ben bizim çocuğumuz olmuyor diye ilk gittiğimde ki özele falanda gitmedim ünv. hastanesi benden hormon testi rahim filmi eşimdende aynı şekilde hormon testi ve spermiogram istedi. Tüp bebek yaptırsan ok diyeceğim o zaman rahim filmine gerek yok ancak aşılama da yapılması gereken bir tetkik diye düşünüyorum. Bu arada yaşın kaç acaba yaşından dolayı mı acele etti dr.un 4tane yumurtayla 4veya daha fazla bebiş sahibi bile olabilirsin tatlım

henüz doldurmadım yarın batınım

30.unda 12.gün diye okuyunca heyecan yaptım bende

Kür 1: Adet düzensizliğine ve tüylenmeye karşı
Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte on dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır ve ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün bir su bardağı içilir. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır. Kürün en uygun içim zamanları sabah kahvaltısından iki saat sonra veya öğleden sonra aç karnına içmektir.
İleride adet düzensizliği tekrar ederse, kür 1 aynı şekilde tekrar edilir.
Kür 2: FSH hormonu yüksekliğine karşı
Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte beş dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır, ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün iki defa bir su bardağı içilir. İlki kahvaltıdan iki saat sonra, ikincisiyse akşam yemeğinden iki saat sonra içilir. Her defasında taze hazırlanması şarttır. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır.

mrb kızlar il dışında olduğum için yazamadım klomeni 5 gün günde 3 kez kullandım bugün dr a gittim yumurtalar iyiymiş yani hamile kalma şansım var bugün çatlama iğneside yapıldı bakalım hayırlısı artık hala yanlarımda ağrı oluyo sizdede ağrılar oldu mu

yaşım 28 canım..bende ilk gittim dedim doktorbey çocuk istiyoruz fakat olmuyor oda bana durumu anlattı..dedi sende hemen tedaviye başlamak istiyorum klomen verdi ve aynı gün adetimin 3.günüydü hormon testi yaptı.ve bana cuma gel dedi adetimin 5. gününden başlayarak klomni kullandım ve çarşamba bitti.cuma yanına gittim tekrar.hormon sonucumuda aldım ogün yanınagirdim.sonuca baktı fsh 15.19 hiç beklemiydum böyle sonuç dedi.erken menepoz başlangıcı sendeki dedi..E2 değerime normal dedi oda 19.22 ydi..ki topiklerdebakıyorum benimki düşükk sanırım..sonra bende moral bozuldu ağlıcam zor tutuyorum kendimi..35 yaşındaki insann durumundaymışım ben..dedigel hadi birde yumurtalarına bakalım..ozman şaşırdı dedi 4 yumurta harika ve 20mm 17mm boyutlarnda..eşimin sperm sonucu vardı bende yeni baktırmıştı onda problem yok sadece çok hafif enfeksiyon oluşuyormuş onda oda sperm kalitesini az derece bozuyormuş..daha sonra dediki isterseniz iğnenizi vurulun normal ilişki şekli isterseniz aşılam yapayım dedi bende siz en iisini bilirsiniz ddince oda aşılama daha iyi olur bence dedi.ondan yarın ilk aşılama yapılcak bana..

Bana kalırsa bence doktor yumurtalarımı görünce vakit kaybetmek istemedi şansını denemek istedi gibi geliyor bana..ama kesinlikle rahim filmim çekilmeliydi..nasıl garantilicek ki işi..ya sakat bir durum varsa boşa gidicek yaptığı işlem..beni düşündürdü çokk..

Bir çelişkili konuştu 4 yumurtayı gördükten snra ikiz bile olabilir dedi aşılamadan sonrafsh değerime bir kez daha bakcakmış buay tutmassa eğer senden bazı şeyler isticem dedi ne gibi dedim..dedi tekrar hormon testi kesin yapıcaz dedi birde film dedi oda rahim filmi sanırım..Aklıma ilk gelende bence bukadar acele ettiğine göre yumurtlarım kaçırmak istemedi heralde..3kere aşılama yapcakmış sonra hemen tüp bebek dedi..

Anladığım kadarıyla canım seninde dediğin gibi yumurtaları kaçırmak istememiş ama eşinde problem yoksa aşılama ile normal ilişki arasında çok büyük fark yok diyebilirim. Benimde amh testi 3,23 çıkmıştı dr. bana normalde 4ün üzerinde bekleriz ama ultrasonla bakmadan bişey diyemem dedi. Ultrasonla baktığımızda da 10küsür yumurta görmüştük gayet normal dedi o zaman testleri tekrarlatmadan asla emin olamazsın o yüzden endişelenme lütfen. Evet 4yumurtanın 4ününde döllendiğini düşünsene
Rabbim bu ay nasip etsin meleğini inşallahh. Bize de tüp bebekten başka şansınız yok dediler ancak ben mart ayında bir düşük yaşadım Rabbim herşeyi bilir verir unutma

amin canım yaa Allahım herkese tez zamanda versin aratmasın..aslında takıntılı bir insandeğilimdir çokta durmam böle şeylerin üstünde Allah yazmışsa zatenolur..benim endişem sadece menopoz diince şok oldum amasonra forumlara çok baktım millet fsh 40 ta 50 hataa 400teolanbile hamile kalmış düşünebiliyomusun.Rabbim istesin yeterki..içimi ferahtutuyorum..aşılamam oldu bugün hafif kasıklarda ağrım var ve işlem sırasında da az bişey canımm yandı..bakalım canım yaa Allah inşallah seninde bebişine en kısa zamanda kavuştursun..sen kaç yaşındasın buarada ve kaç yıldırçocuk istiyorsunuz??tüpe bebek denedinmi hiç??

inşallah olur... doktor klomeni yumurtalar olgunlaşsın diye veriyor... bilemiyorum ne zaman gebelik oluyor... doktor ümitli konuştu...

ne güzel ya benim doktorum 10 kişiden 1 yada hiç diyo çok ümitsiz öyle deyince ben de de ümit kalmadı dün çatlatma iğnesi oldum solda 2cm olmuş dedi ama hiç bi belirtim yok çatladı mı bilmiyorum

hadi hayırlı olsun canım inşallah ikiz haberi alırız senden inşallahhh bence de canım çok sıkma canını ben anlamıyorum bu dr.ları zaten ben 29 yaşındayım canım 1yılı doldurduk bu ay ilk tüp denememiz olacaktı mayıs başında ama düşük yaşayınca beklemeye karar verdik bir de eşimin testleri güzel çıkınca dr. bir ay deneyelim ondan sonra bakalım duruma dedi şimdi çatlatma iğnemi oldum 18ini bekliyorum güzel haberler için inşallahhhhh

ne güzel ya benim doktorum 10 kişiden 1 yada hiç diyo çok ümitsiz öyle deyince ben de de ümit kalmadı dün çatlatma iğnesi oldum solda 2cm olmuş dedi ama hiç bi belirtim yok çatladı mı bilmiyorum

mrb hazan senin durumu bi kaç kez okumuştum tam olarak anlamadım ne 2cm olmuş dr ne dedi yumurtalrın hakkında
bende dün çatlama iğnesi vuruldum bekliyorum

Tamda şimdi ben bunları yaşıyorum sürekli acaba geldimi diye lavabodayım :)

hadi inşallahhh inşallahhhhhh
ya ben cumartesi çatlatma iğnesi oldum ya benim ovulasyon testim pazardan beri çift çizgiyi gösteriyor çok net bir şekilde acaba iğneden dolayı mı oluyor yoksa hala yumurtalarım mı çatlıyorrr bilginiz var mı acabaaa

hiç kullanmadım ovulasyon testlerinden... Benim dr iğneyi vurulduğum gün ve sonrasındaki üç gün birlikte olun dedi demekki o günlerden birinde çatlıyo..

hiç kullanmadım ovulasyon testlerinden... Benim dr iğneyi vurulduğum gün ve sonrasındaki üç gün birlikte olun dedi demekki o günlerden birinde çatlıyo..

hani kaçırmayayım diye kullanıyorum ama eşiminde sayı-hareketlilik sıkıntısı olduğu için hergün bize sıkıntı oluyor gün aşırı çalışıyoruz biz bakalım hakkımızda hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…