- Konu Sahibi Huzurumsun01
-
ınsallah gülüm yumosların cok we boyutları ıyı olur bakalım bu ay benım yumoslarda ıyıdır mukemmel dedı dr ama allah bılır gerısını
hayırlısı inş bol bol saglıklı yumoşların olur..
cnm yaş 28 samsundan.üç aydır klomen kullanıyorum buay da progestan norprolac ve estrofem folic kıllaniyorum bir deiğne oldum..17 sinde.. bu sabah lanet okuya okuya gittim tuvalete adet oldum sanırsam.. ama anlamadım yok gibi bişe..ama her an gelecek gibi....
İnşallah canım çok sağol...dediğini dikkate alıcam yani saat kavramını...aynı saatlerde içerim...İnşallah bana da iyi gelir... :):)
yaben saate bakmadım kullanırken ama 15 mm olmuştu yarın gene gitcem bakalım büyüdüyse çatlatma ve progestan verecek kızlar bu progestan ney ya?
canım bat ne zaman
çok mutsuzum
bugün doktora gittim 15 mm yumurtam yok olmuş çatlamış sanrm.biçok yumurtan olusmus ama büyük değil dedi.iğne falan vermedi yani.genede ilşkiye girin bugün dedi.bazen olabiliyormuş gebelik.birde progestan verdi.adet ol gel klomenin dozunu artıralım dedi.ya nereye gitti güzelim yumurta.nasıl oluyor anlamadım.çatlayınca adet olmuyormuyum.hala anlamadım ben bu durumu.gecen gün başka yumurta yoktu çoğalmış ama işe yaramıyor.aranızda böyle olan var mı.progestan ne yapack şimdi.hamile değilim.adet mi olcam onla.çok üzgünümçok....
canım bı test yapsaydın keske ben bu ay 2-3 tane test aldım adet gunu ve gekırsem dıger gunler yapacam ıyı oluyor ole:)
Herkese merhaba,
Uzun bir süredir forumları çok sıkı bir şekilde takip ediyorum.
Benim tedavi sürecimi anlatmak ve birazcık da olsun sizlere fikir vermek için yazmak istedim.
Kasım 2012 den itibaren klomen, progestan ve pregnyl iğne tedavisne başladım, 3 kere çatlatma iğnesi oldum ve üçünde de tutmadı. Sonra doktorun ilgisizliğnden ve bu kısır döngüden çok bunladığım için başka br doktora gittim. Yeni gittiğim doktorum bu ayda deneyelim olmadı rahim filmi çekelim ( daha önce ki doktorum ben sormama rağmen şimdilik gerek yok diyordu ) diyerek o ayda çatlatma iğnesi yaptı ama bu sefer Ovitrelle ile deneyelim dedi.
Yalnız bu tedavi de klomeni uzun süre kullanan kadınlarda rahim duvarında incelme olduğu için bebek rahme tutunamadan düşük oluyormuş. Onun için çatlatma iğnesinden 3 gün sonra 10 gun boyunca progestan kullanmamı söyledi.
Forumlarda ayrıca ( artık önüme gelen herseyi denediğim için ) PRE SEED adlı jelle ilgili konuları tesadüfen gördüm ve bu konuda da
vajinal kuruluğu olan biri olarak denemeye karar verdim.
çatlatma iğnesinden sonra sadece 2 kere kullandım . Ve şuanda 9 haftalık gebeyim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
ÖZETLE yazdıklarımın önemli noktalarını tekrarlamak istiyorum. Klomen ve Çatlatma iğnesini uzun süre kullanıyorsanız rahim duvarınız incelebilir doktorunuza danışarak progestan kullanın bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyor ve hiçbir zararı yok.
Vajinal kuruluğunuz varsa medikal olmayan hiçbir kayganlaştırıcıyı kullanmayın, tükürük dahil ( hepsinin sperm üzerinde öldürücü ve yavaşlatıcı etkisi var)
Veeee lütfen gebe kalmış kişilerin belirtileriyle kendi belirtilerinizi kıyaslarken herkesin biyolojik ve fizyolojik yapısının farklı olduğunu unutmayın. Çoğu kişide olan akıntıda artma ben de hiç olmadı :)
Sevgiyle kalın umarım birazcık da olsun aydınlatmışımdır.
Bende ilk defa vuruldum bendede yaptı ağrı inşallah çatlamıştır ve döllenmiştir yumurtalarımız...Sizin az kalmış gününüze hayırlı haberler alırsınız inşallah ben daha 15 gün bekliycem...
İnşallah bebişin seninledir inşallahh
Bende cumartesi günü oldum çatlatma iğnemi ondan önce bana fostimon diye bir iğne vurdurdu 2gün sonrasında cumartesi çatlatma iğnemi de oldum. Şimdi çalışma sürecindeyiz ama bana bir süre vermedi şu kadar süre ilişki diye şimdi biz ne kadar çalışma yapmalıyız bilemedim bir de ben progestan kullanmalı mıyım diye sordum ama gerek yok dedi bakalım bu süreç ne kadar yorucu yaa beklemek çok zor geliyorrr
Ctesi akşamı test yaptım tek çizgi çıktı canım..Henüz günüm geçmedi yarını bekliyorum...Benim doktorum iğneyi vuruldum gün ve sonrasındaki üç gün birlikte olun dedi ama biz garanti olsun diye süreyi uzattık.. Doktorun progestan vermemişse vardır bi bildiği beni mahfetti progestan kimseden duymadım bukadar yan etki dr bile şaşırdı...
ben mart ayında düşük yaşadım eşimde sayı-hareket-morfoloji problemi vardı ancak bu ay ki testimizde rakamlar iyi olunca dr. kaçırmayalım deyip böyle bir tedavi uyguladı canım düşük tehlikem varken bende kullanıyordum bende de acaip uyku ve mide bulantısı yapıyordu hatta ben günde 600mg içiyordum devamlı uyuduğum için mide bulantısını uyurken atlatıyordum.
İnşallah gelmez kırmızılar canım inşallahhh
Benim hala yumurtalıklarım patlayacakmış gibi hissediyorum iğneden kaynaklı mı acaba diye düşünüp duruyorum ama bi tarafımıda bebekten olsun inşallah demekten alıkoyamıyorum
İnşallah iyi olur herşey de alırız bu ay müjdeli haberleriii
Çok geçmiş olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın...Ben acillik oldum ayağa kalkamıyodum mide bulantım hat sahfadaydı ama dün akşam bitti çok şükür...Benimde öyleydi ağrım oluyodu hatta bugün bile var kasık ağrım... İnşallah müjdeli haberler veririz birbirimize..
Aminnnn inşallah sanırım ilk haber senden gelecek hayırlısıyla inşallahhh 9ay gelmez o kırmızılarrr inşallahhh
Amiinnn Rabbim istiyen herkese evlat sevgisi versin...benim kırmızılar gelmezse perş yada cuma netleşcek doktorum ultrason tahlil yapar yine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?