- 9 Eylül 2013
- 12.058
- 27.776
- 798
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Eee yavaş yavaş alıştırıyorlar insanlarıgünaydın ,
derdin bu mu demeyin ancak dün akşamdan beri gerçekten beni ciddi derecede rahatsız eden bu dizinin konusuna takıldım.
eşimle tavla oynuyorduk ve bu dizi arka fonda açıktı.
duyduğum diyaloglar beni çok rahatsız etti,
adam orta yaş bunalımına giriyor , kendisine emek veren 3 cocuk doğuran kadına aldatarak karsılık veriyor.
en çok yadırgadığım durum ise şu oldu ;
çocuklardan biri annesine diyor ki;
-anne sen metres misin?
diğer kardeşine annesinden bahsederek;
-babam annem, aldatıyormuş biliyor musun, boşanacaklarmış, babam metres tutmuş vs vs.
bir başka kadının kocası onu defalarca aldatmış,hatta karşısına çıkan her kadınla!!!
kadının birinin kocası ölmüş ama başka bir kadından çocuğu olmuş adamın kadın bunu yeni öğreniyor falan.
erkek karakterlerden emlakçı olan , çağkınlığı maddi durum ile bağdaştırıyor(normalleştiriyor)
bu adama göre hayat bir çiçekle sürüp gitmez gibi sanki vurgulanan nokta bu.
eşimle bir saate yakın tavla oynadık ve bu dizideki diyaloglara ister istemez şahit oldum arada zaten belli bir noktandan sonra da dikkatimi çekiti
o aldatılan kadının 3 çocugunun ağızlarında ; metres, boşanma , aldatma kelimelerinin sakız olması beni çok rahatsız etti.
metres olan kadının da , kendisine yağlı kapı aradığı , zengin avcısı olduğu falan vurgulanıyor.
bu durumlar eskiden ayıp sayılırdı, çcoukların yanında konusu olmazdı.
bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu
ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti, okul çağındaki bir çocugun annesine bakarak babam sana metres mi tuttu demesi ne kadar normal.
neden böyle saçmasapan dizilere prim veriliyor .
tv yi açtığımda neden eski diziler gibi konular , ya da eğitici öğretici yayınlar yok artık.
benim evladım yok ancak bir cocugum olsa tv karsısında yayılıp bu berbat diziye kulak misaifiri dahi olsun istemezdim.
sizin fikirleriniz ne yönde?
Kesinlikle katılıyorum, aldatan erkeği normalleştiren caaanım kadını salak yerine koyan bir dizi. Bikerelik miş de bilmemne. Aynı dizinin kadın versiyonu çekilse kıyametler kopardı. Yayından kaldırılmalı .günaydın ,
derdin bu mu demeyin ancak dün akşamdan beri gerçekten beni ciddi derecede rahatsız eden bu dizinin konusuna takıldım.
eşimle tavla oynuyorduk ve bu dizi arka fonda açıktı.
duyduğum diyaloglar beni çok rahatsız etti,
adam orta yaş bunalımına giriyor , kendisine emek veren 3 cocuk doğuran kadına aldatarak karsılık veriyor.
en çok yadırgadığım durum ise şu oldu ;
çocuklardan biri annesine diyor ki;
-anne sen metres misin?
diğer kardeşine annesinden bahsederek;
-babam annem, aldatıyormuş biliyor musun, boşanacaklarmış, babam metres tutmuş vs vs.
bir başka kadının kocası onu defalarca aldatmış,hatta karşısına çıkan her kadınla!!!
kadının birinin kocası ölmüş ama başka bir kadından çocuğu olmuş adamın kadın bunu yeni öğreniyor falan.
erkek karakterlerden emlakçı olan , çağkınlığı maddi durum ile bağdaştırıyor(normalleştiriyor)
bu adama göre hayat bir çiçekle sürüp gitmez gibi sanki vurgulanan nokta bu.
eşimle bir saate yakın tavla oynadık ve bu dizideki diyaloglara ister istemez şahit oldum arada zaten belli bir noktandan sonra da dikkatimi çekiti
o aldatılan kadının 3 çocugunun ağızlarında ; metres, boşanma , aldatma kelimelerinin sakız olması beni çok rahatsız etti.
metres olan kadının da , kendisine yağlı kapı aradığı , zengin avcısı olduğu falan vurgulanıyor.
bu durumlar eskiden ayıp sayılırdı, çcoukların yanında konusu olmazdı.
bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu
ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti, okul çağındaki bir çocugun annesine bakarak babam sana metres mi tuttu demesi ne kadar normal.
neden böyle saçmasapan dizilere prim veriliyor .
tv yi açtığımda neden eski diziler gibi konular , ya da eğitici öğretici yayınlar yok artık.
benim evladım yok ancak bir cocugum olsa tv karsısında yayılıp bu berbat diziye kulak misaifiri dahi olsun istemezdim.
sizin fikirleriniz ne yönde?
rtük e şikayet edin,Kesinlikle katılıyorum, aldatan erkeği normalleştiren caaanım kadını salak yerine koyan bir dizi. Bikerelik miş de bilmemne. Aynı dizinin kadın versiyonu çekilse kıyametler kopardı. Yayından kaldırılmalı .
Sadece bu dizide değil eşkıya dünyaya hükümdar olmaz çukur ufak tefek cinayetler hepsinde evli adamların bir dünya kötüsü karısı melekten kesmece metresi her birinin baska kadından çocuğu vartv de artık örnek olacak tek bir program bile göremiyorum.
haberlerden bile nefret ettim
kadına şiddet haberi verirken erkeğin nasıl dövdüğünü , tekmelediğini açık açık gösteriyor.
hırsızlık haberi verirken hırsıza yol gösterir gibi nasıl yapıldığı tarif ediliyor.
Toplumun aile yapısını ve ahlakını bozan sadece aldatma yada cinsel çağrışım yapan sahneler değil tabiki hepimizin bildiği meşhur kurtlar vadisi mesela..
şiddetin vahşetin ırkçı kafatasçılığın mafyacılığın tetikçiliğin çeteciliğin rantçılığın ve özellikle barbarlığın özendirildiği bu dizi uzadıkça uzadı üstelik..
Küçücük çocuklar bile mafya olmaya özendirildi
Siddet çok mu ahlaklı bir tavırdır sanki?
Şu anda dizi ve filmlerin çoğunda bu var.
Ihanet,metres,siddet,silâh mafya,kötü ama yakışıklı ve sempatik mafya adamlar arayada iki romantizm ve drama koyuyorlar birazda gözyaşı al sana reytingi bol bir dizi yada film..
Halbuki sansürleyince daha çok merak uyandırıyor..adamın elindeki sigara sansürlü çıkan dumanlar ne peki?Silah sansürlenmez ama rakı sansürlenir. Ne bekleyebiliriz ki bu kafadan?
Bizim burada lise çocuklarını görmeniz lazim hepsi uyduruk cukur dovmeleriyle saclariyla ortaya çıkıyorToplumun aile yapısını ve ahlakını bozan sadece aldatma yada cinsel çağrışım yapan sahneler değil tabiki hepimizin bildiği meşhur kurtlar vadisi mesela..
şiddetin vahşetin ırkçı kafatasçılığın mafyacılığın tetikçiliğin çeteciliğin rantçılığın ve özellikle barbarlığın özendirildiği bu dizi uzadıkça uzadı üstelik..
Ihanet,metres,siddet,silâh mafya,kötü ama yakışıklı ve sempatik mafya adamlar arayada iki romantizm ve drama koyuyorlar birazda gözyaşı al sana reytingi bol bir dizi yada film..
evet biliyorumSadece bu dizide değil eşkıya dünyaya hükümdar olmaz çukur ufak tefek cinayetler hepsinde evli adamların bir dünya kötüsü karısı melekten kesmece metresi her birinin baska kadından çocuğu var
Işte bu dizilerden etkilenmişler belliki iğrenç ya..Wattped mi ne, öyle bi yazı yazma hikaye uydurma, sanal kitap gibi herkesin yazdığı karman çorman bi ergen yeri var, aklıma geldi sen böyle yazınca. Baya oluyor; canım da sıkılıyordu. Hikaye-sanal kitap filan aratırken oradaki popüler öykülerden birkaçı aramaya düştü. Girdim "Ne yazmışlar bakim topseller" filan derken; okuduklarım dehşete düşürdü beni.
Aşk-romantizm bölümü en popülerlere bakayım dedim; ya 15 bilemedin 17 yaşındaki kızların kaleme aldığı, neredeyse sıfır imla bilgisi, bol hatalı şeyler ama bu Türkçe-imla-noktalama-dil bilgisi yetersizliğinden öte, konu olarak işledikleri kendi kafa ürünlerinin hemen hemen hepsinde "Mafya tarafından kaçırılan kızın aşkı" filan var.
Resmen stockholm sendromu gibi yazılar, genç kızlar hep karizmatik, zengin, güçlü, astığı astık kestiği kestik adamlarla aşk fantezilerini yazmışlar.
Baktım ya May, merakla günümüz Türkiyesi ergen kafasına girdim resmen. Bir değil iki değil, yüzlerce...
Yüzlerce şiddetli, yasaklı menli, bol kıskanmalı, esir hayatlı aşk hikayesi. Ya bu kızlar 15 yaşlarında ya. Bunlar nasıl fantezilerdir?
Kaliteli tek program yok bende sadece tlc açık ağır yaşamlar evi yeniledikleri programlar onları izliyorum o kanal olmasa televizyon tamamen çöpevet biliyorum
ben dizi izlemem zaten hatta tv pek izlemem
bazen kulak misafiri oluyorum sadece ancak tv kanallarındaki yayınlara komple al atılması taraftarıyım.
evet eski diziler bizim hayatlarımızdan kesitler içeriyorduKaliteli tek program yok bende sadece tlc açık ağır yaşamlar evi yeniledikleri programlar
Eskiden 7 numaralar mahallenin muhtarlari vs. Vardi gittikçe yok ettiler
Mesela gencler için voleybol maçlari buz pateni sampiyonalari yayınlanıyordu
Şimdi hepsi yok oldu
Baba evi de çok güzeldiAhhh Perihan abla vardi eskiden ne güzel diziydi o ya..nerde şimdi o güzel seneryolar((
Işte bu dizilerden etkilenmişler belliki iğrenç ya..
Işin en kötü yani ise bu yazdıkları hikayeleri hayatlarında yaşamak istemeleri.
Sonuç;bol şiddetin yer aldığı mutsuz bir aile ve onların yetiştirdiği aynı kafadaki çocuklar..
Burada (ingiltere)yıllardır süren iki aile dizisi var şu aralar homo seksüel ve lezbiyenlere karşı olumsuz düşünce ve tavırlara karşı önlem olsun!diye iki gay yada lezbiyenlerin aşk ve öpüşme sahneleri var aklıma geldi de..normallestirelim derken özendirici olduğunu hiçe sayıyorlar ne demeli bilemiyorum artık..
Dediğin gibi olması gerekiyor gerçekte ama öyle değil biliyormusun içindeyim görüyorum mesela oğlumun sınıfında henüz 13 yaşındayken bile en az 3 çocuk gay olduğunu iddia ediyordu.Ama orada bi ayırım var, eşcinselliğe özenip öyle olamazsın. Aynı mantıkla bakarsan, şimdiye kadar zaten eşcinsellik diye bir şeyin kalmaması lazımdı, çünkü heteroseksüel ilişkiler her yerde-her dizide ve en normali olarak var; niçin eşcinsel çocuklar buna özenip heteroseksüel olmadı senelerdir?
Bu ayrı bir konu; tercih değil, doğuştan bir yönelim-fıtrat ve kişilerin kendi özel hayatları dahilinde yaşadığı bir durum olduğu için, bunun toplumlarca kabul edilmesi gerekiyor zaten. Senelerce gizlenmek, cinsel kimliklerini açık etmemek adına paravan hayatlar yaşayarak başkalarının da hakkına girmek zorunda bırakıldılar, üstelik tedavi maksatlı türlü türlü eziyet de gördüler.
Bunun normalleşmesi ve onların da normal insan gibi yaşayabilmeleri hakları.
Çocuklara açıklaması da basit... Zaten eşcinsel olmayan çocuk tercihini değiştirip de gidip "Ben hemcinsimle olacağım" demez dizi yüzünden. En fazla eşcinsel bir çocuk kendini fark ederek, yanlış yola sapmaktan ve dışlanacağı korkusundan kurtulur, açık bir şekilde kendini ifade ederek topluma kazandırılır.
Bu ayrı bir şey kuzum.
Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz.Toplumun aile yapısını ve ahlakını bozan sadece aldatma yada cinsel çağrışım yapan sahneler değil tabiki hepimizin bildiği meşhur kurtlar vadisi mesela..
Dediğin gibi olması gerekiyor gerçekte ama öyle değil biliyormusun içindeyim görüyorum mesela oğlumun sınıfında henüz 13 yaşındayken bile en az 3 çocuk gay olduğunu iddia ediyordu.
Bazıları doğuştan farkına varıyorsun zaten helede eskiden tanıyorsan ama bazıları var ki farklı olmak ve ilgi cekmek için bu durumu iyice ortaya çıkartmaya çalışıyor.Ozendigi o kadar belli ki.
Normal bir durumun zaten normalleştirmek için ekstra bir çabaya ihtiyacı yoktur aslında.Bunu özellikle bu ülke için söylüyorum.Zsten burada toplum çok özgür ve rahat her konuda.Bunların yaptığı özendirmek diye o yüzden söylüyorum
Aşkı memnu yüzünden herkes yengesine mi yürüdü abartmayın isterseniz sizdeAynı rahatsızlığı ben de duydum. Tabii dizi de hassas olunan bir nokta var asla orta yaş bunalımına giren adam genç kız ile birlikte olmuyor sadece kızın amacı adamla evlen yemek yiyor çay içiyorlar. Kadının arkdşları da kadına diyorki sadece çay içmişler affet vs...
Bu ülkede aşkı memnu diye dizi yapıldı bütün millet yengesine yürümeye başladı aleni bir şekilde. Böyle bir dizi sonrası ne olu Allah bilir...
Dizi de amaç aldatan kocanın pişmanlığı vs gibi bir şey bile işlemek olsa dahi adamın ciddiyetsizliği sürekli esprilerin olması bence tam tersi bir etki yaratmakta. Genç ve güzel kızlara siz zengin evli adamları eşlerinden boşatıp sadece güzel olduğunuz için o zengin hayatı elde edebilirsiniz mesajı verirken evli kadınlara da eşiniz ne yaparsa yapsın boşanmayın böyle fettan kadınlar eşinizin parasının peşinde siz direnin gibi saçma bir mesaj veriyor bence. Ve bu mesajı verirken de aldatma meselesini normalleştiriyor. Gerçekten çok çok acı. Kaldı ki dizideki bütün kadınlar aldatılıyor ama fakrında olmuyorlar vs... Bütün erkekler aldatır ama eşlerini boşamaz ikisini bir arada idare eder diyor özetle filim. En çok merak ettğim ise oyuncular nasıl oldu da böyle bir senaryoda yer almayı kabul etti...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?