Koca koca yalanlar ...

Ben bize abd birşey yaptı demedim zaten.

Durum o kadar vahim ki.. Çook normalmiş gibi göstermeleri yokmu birde!!
Aldatıldıgı hem cinsini kocasını elinde tutsaydı deyip haklı duruma bile sokuyorlar ..
Ve aldatılan EŞ hala saf gösterilmekle beraber kocasını geri kazanmakla bile ugrastı...
izlenilmemesi gereken türk aile yapısına uymayan bir dizi daha...

Vardır. Hatta oradaki bi mesajı da söyleyeyim Arzu-Merve kıyası yaptırarak "Bazı kadınlar aldatılmayı hak eder" vurgusu da var. Ama olayların işlenişi derin; hepsinin psikolojik örüntüsü mevcut. Masumane verildiği noktalar, karakterlere oturuyor çünkü olay aldatma olsa da karakterlerin yapısı masumane. Sonrasında kirlenmeye başlıyor zaten ortalık.
Ha şahane bir yapım mı? Değil, benden kıt not alıp ilk sezonun yarısında kaldı. Devamında nasıl işlediler bilmiyorum ama "Herkes aynı şartta aldatmıyor" vurgusu da vardı ve doğruydu. Sonuna doğru bedel ödetirlerse Aşk-ı Memnu gibi, toparlarlar.

Aşk-ı Memnu'da mesela; ilk yayınlandığında izlemedim. Sonrasında çok övgü toplayınca başladım ve iki kere bitirdim. Orada bir bedel var. Ağır bir nasihat gibi.

Bazı konuların cıvkı çıkarılacak türden komedi haline getirilmesi beni rahatsız ediyor şahsen.
Kaliteli bir komedi olsun, işlesinler aldatmayı; ama (Tanıtımda gördüğüm kadarıyla) bu ağızda bu konuyu işlemek, akla hakaret ve yineliyorum -cinsiyetçilik-. Bizim toplumun layığı bu mu? Maalesef bu. Dizinin kalitesinden önce, izleyenlerin kalitesini sorgulamak lazım esas.

Ben fragmanini bile görmeye tahammül edemiyorum. eşeğin aklina karpuz kabuğu resmen. 1 bolum dahide izlemedim konusunun evdeki esi suslu puslu bi kokanayla aldatan kart horozun hikayesi oldugunh duydugumdan beri. Insallah kaldirilir yayindan.

Sadece Merve ve Serhan ilişkisini sorunlarıyla, tek taraflı yaşanan bi evliliğin sonuçlarıyla işleselerdi bu dediğine ben de katılırdım.
ama öyle yapmadılar işte. işin içine Oya'yı da kattılar. karakter olarak bambaşka yansıttıkları Oya'yı da aşağıladılar aslında. geçmişte yaşadıklarından dolayı Serhanı ona hak ettiği ödül gibi sunup izleyenlere de oh dedirttiler, Oya'yı metres yaptılar.
bu ödül müdür hakaret mi?

Kocasından ve babasından başka dayanağı olmayan kocası onu terketmesin diye yapamayacağı şey olmayan Pelin'i söylemiyorum bile. bu da kadını aşağılamaktır.

Burcu mesela sırf para uğruna evli ve 2 çocuklu bir adamla ilişki yaşamaktan kaçınmayan, adamın karısını zehirlemeye kalkışan bir kadın.
bu da aşağılamadır.

Bihter konusunda haklısın, herkes bir şekilde hayatına devam ederken olan ona oldu. ha kimin seçimiydi Adnanla evlenmek, onun.

bu dizi hakkında zaten hemfikiriz

Son düzenleme:
hamile kalması çok ayrı bir komedi. arkadaşı ona tedavi uygularken Serhanla görüşmüyordu bile. düşünce gücüyle hamile kaldı herhalde

Recep İvedik, Sağ salim, çakallarla dans ve bilemediğim aklıma gelmeyen bir sürü film. Çarkıfelek benzeri hiç bir tarafında komedi barındırmayan güya yarışma programları.
Ve malum gündüz kuşağı.
Bu kadar rağbet görmelerinin sebebi var, adamlar bunu seviyor.
Kaliteli olan şeyler izlenmiyor bile.
E nabza göre şerbet. Arz talep.

Evet ya izlerken içim gidiyor :/

Simpsonlarda bir bolum vardi. Homer suc isliyor ve haberlerde gosteriliyor. Ailesi bile inaniyor. Bart yani oglu " Televizyon soylediyse yalan olamaz" diyor. Televizyon, netflix, su bu adi ne olursa olsun, algi yonetimi aracidir. Mis gibi download var, sahsen ben onume sunulani degil kendi izlemek istedigimi izliyorum. Benim de algim yonetiliyordur ama biraz ordan biraz burdan oluyor en azindan.Canim ulkemizde de iki senedir cok esli dizilere doyamadilar. Sanki zorla izlettiriyorlar, herkesin evinde internet var. Televizyona muhtac degilsiniz. Her aksam 1 film oh mis :))

Aşağılama değil, reelde olabilecek karakterlerin işlenmesidir. Tüm kadınları bir laboratuvarda zaman makinesi geliştirirken verdikleri bir dizi de aynı şekilde kadına övgü değildir. Reelde olabilecek bir anın tasviridir.

Ancak tüm bunların cıvık bir komedi ile işlenip, buna gülünmesi, bu tam olarak bi aşağılamadır.
Yalan Dünya'daki Tülay, Selahattin, Gülistan; belli bir çizgideki komedi, aldatmayı komedi içinde dahil kabulsüzlüğüyle ve bedeliyle işler.
Ancak (Yine parantez açıyorum tanıtımda gördüğüm kadarıyla biliyorum çünkü) bu yeni dizi, kabul ettiği ve kabul ederek üzerine güldüğü tüm noktalarıyla aşağılama olarak geliyor.

kocam bu saydıklarının hepsini izliyor malesef
hiçbiri bana hitap etmiyor
kocamın da izlemesine deli oluyorum.

boş şeyler kafasını dağıtıyormus , gün içerisinde yeterince stresli imiş miş miş miş.

Bu dizi benide çok sinir ediyor....
Alakasiz şeyleri bile haber yapan haber bultenleri ve sacma sapan dizi programlar sayesinde dünyada turklerden nefret eden o kadar cok insan varki...

Maalesef ve gittikçe de düşüyor o kalite, bi "Anafikri" yok neredeyse.
Belki çok klişe kalacak ama, benim çocukluğumun en sevdiğim ve oturup ailece izlediğimiz dizisi Mahallenin Muhtarları idi. O kadar farklı karakteri, yardımlaşmada tek çatı altında toplardı. "Bizimkiler" dizisi mesela, sadece bir çocuğun ağzından dinlerdik bütün apartmanı.
Şimdi ne otursan sen ben izleyebiliriz keyifle, ne de çocuklarımıza izletebiliriz şu saçmalıkları.

Toplumun aile yapısını ve ahlakını bozan sadece aldatma yada cinsel çağrışım yapan sahneler değil tabiki hepimizin bildiği meşhur kurtlar vadisi mesela..

şiddetin vahşetin ırkçı kafatasçılığın mafyacılığın tetikçiliğin çeteciliğin rantçılığın ve özellikle barbarlığın özendirildiği bu dizi uzadıkça uzadı üstelik..
Küçücük çocuklar bile mafya olmaya özendirildi
Siddet çok mu ahlaklı bir tavırdır sanki?
Şu anda dizi ve filmlerin çoğunda bu var.
Ihanet,metres,siddet,silâh mafya,kötü ama yakışıklı ve sempatik mafya adamlar arayada iki romantizm ve drama koyuyorlar birazda gözyaşı al sana reytingi bol bir dizi yada film..

Ama böyle kadınlar da var yahu. Mesela Şeyma Subaşı örneği. Kendi kendilerini yeterince aşağılıyorlar.
Bence Taylan karakteri en az Pelin kadar zayıf bir karakter. Asalak gibi yaşıyor. Dizi kadınlar etrafında dönüyor ama erkekleri de yüceltmiyor diye düşünüyorum.

Silah sansürlenmez ama rakı sansürlenir. Ne bekleyebiliriz ki bu kafadan?

evet arka sokaklar da buna bir örnek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…