- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 44
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Ben bize abd birşey yaptı demedim zaten.Benim yaşadığım yerde yaşlılara hemen yer veriliyor.
Kıstas buysa.
Saygılı bir toplumda yaşadığımızı söylemedim. Şuan belki de en saygısız dönemi yaşıyoruz ama eskiden de ülkenin dört bir yanından pembe balonlar uçmuyordu.
Yine ahlaksızlıklar vardı, cehalet vardı. Yani "amariga bizi yozlaştırdı bizi ahlaksız yaptı" düşüncesine ters düştüm başta. Amerika'nın bize bir şey yaptığı yok, bu coğrafyanın kaderi mutsuzluk.
kanal dHangi kanalda ki bu saçmalık.
Televizyon almamakla iyi ettiğimize bir kez daha kanaat getirdim.
Bence basitleştirmesi iyi çünkü aptallıkları anlayabiliyorsun.
Mesela kadına masa dansı yaptırdılar iğrenç bi yüz ifadesiyle izledi herkes bir kadını nasıl böyle gösterebilirler diye.
Ve metres olan kadının amacını açık açık gösterebiliyorlar.
Utc’de öyle bi duygu sömürüsü, aşk açlığı, hayatta karşına çıkacak tek şans gösteriliyor ki. Bu dizide herkes ortak düşüncede, ama utc’de değil.
Aşklarını izlerken ağlayanlar vardır eminim.
Ben de size yazmamıştım zaten, başka birine cevap vermiştim, siz araya girdiniz.Ben bize abd birşey yaptı demedim zaten.
Sadece Merve ve Serhan ilişkisini sorunlarıyla, tek taraflı yaşanan bi evliliğin sonuçlarıyla işleselerdi bu dediğine ben de katılırdım.Ben katılmıyorum.
Aldatmayı işlemek var, işlemek var.
Utc'yi okul yangınına kadar izledim (Ama o sündüre sündüre bol hatalı ve abartı bölümde -öff- deyip kapattım, kapatış o kapatış)
Aldatmayı ciddi, gel gitleriyle, sorgularıyla işlemek; düşünme payı da koyuyor.
Aşk-ı Memnu'da da öyle; mesela tüm o olayların içinde en büyük kurbanın Bihter olduğunu düşünürüm. Eşini aldatmasına rağmen. Psikolojik örüntüleri vs vs... Neyse.
Ama bu bahsedilen diziden, konu ve işleniş olarak, oturup izleme şansım olmamasına karşın, sürekli dönen tanıtımlarından birine zaplarken denk geldiğim için özetçe haberdar oldum. Seçilen müziklerinden tut, olayı basitleştirmesine, erkekleri bilmem ne peşindeki çocuk gibi göstermesinden, kadınların aleni aşağılanmasına ve erkek kadın ilişkisini karı-koca değil, anne-evlat gibi bir düzene itmesine kadar; üzerine bir de bunu güle oynaya, komiklikler olarak vermesi; baştan sona cinsiyetçi ve kadına hakaret bir dizi olduğunu düşünüyorum.
Zerre açıp izleyemem bu aptallığı, vaktime yazık.
Ayırımcılık elbette yapılacak.
İkisi de meyve ama biri elma, öbürü çürük domates.
hamile kalması çok ayrı bir komedi. arkadaşı ona tedavi uygularken Serhanla görüşmüyordu bile. düşünce gücüyle hamile kaldı herhaldeDizi oralara kadar güzeldi benim için. Oya böyle bir şey yapmayacak biri gibiydi.
Sonra nasıl olduysa hamile bile kaldı. Klasik Türk dizisi oldu dizi. Bir de finalde Serhan-Oya-Merve karşılaşması var tam komedi
Serhan bunları karşısına almış diyor ki "siz neyi paylaşamıyorsunuz"
Salak olduğunu bilirdim de resmen tescilledi
Ay neyse sinirliyim o diziye
İşlediği konuyu rezil etti
Dizideki 3987598235 mantık hatasından yalnızca biri...hamile kalması çok ayrı bir komedi. arkadaşı ona tedavi uygularken Serhanla görüşmüyordu bile. düşünce gücüyle hamile kaldı herhalde
Recep İvedik, Sağ salim, çakallarla dans ve bilemediğim aklıma gelmeyen bir sürü film. Çarkıfelek benzeri hiç bir tarafında komedi barındırmayan güya yarışma programları.Vardır. Hatta oradaki bi mesajı da söyleyeyim Arzu-Merve kıyası yaptırarak "Bazı kadınlar aldatılmayı hak eder" vurgusu da var. Ama olayların işlenişi derin; hepsinin psikolojik örüntüsü mevcut. Masumane verildiği noktalar, karakterlere oturuyor çünkü olay aldatma olsa da karakterlerin yapısı masumane. Sonrasında kirlenmeye başlıyor zaten ortalık.
Ha şahane bir yapım mı? Değil, benden kıt not alıp ilk sezonun yarısında kaldı. Devamında nasıl işlediler bilmiyorum ama "Herkes aynı şartta aldatmıyor" vurgusu da vardı ve doğruydu. Sonuna doğru bedel ödetirlerse Aşk-ı Memnu gibi, toparlarlar.
Aşk-ı Memnu'da mesela; ilk yayınlandığında izlemedim. Sonrasında çok övgü toplayınca başladım ve iki kere bitirdim. Orada bir bedel var. Ağır bir nasihat gibi.
Bazı konuların cıvkı çıkarılacak türden komedi haline getirilmesi beni rahatsız ediyor şahsen.
Kaliteli bir komedi olsun, işlesinler aldatmayı; ama (Tanıtımda gördüğüm kadarıyla) bu ağızda bu konuyu işlemek, akla hakaret ve yineliyorum -cinsiyetçilik-. Bizim toplumun layığı bu mu? Maalesef bu. Dizinin kalitesinden önce, izleyenlerin kalitesini sorgulamak lazım esas.
Tlc'de özellikle emlak savaşları ve gösterilen adalardaki evleri harika buluyorum :)
Ağaç evlerde favorimdi mesela.
Adamların ev bakarken ki en begenmedikleri evi bile Tr'de bize verseler koşa koşa atlarim valla.
Adamlar cennet gibi yerlerde yaşıyor.
Ev bahçeleri, yeşillikler, havuzlar felan :))
Sadece Merve ve Serhan ilişkisini sorunlarıyla, tel taraflı yaşanan bi evliliğin sonuçlarıyla işleselerdi bu dediğine ben de katılırdım.
ama öyle yapmadılar işte. işin içine Oya'yı da kattılar. karakter olarak bambaşka yansıttıkları Oya'yı da aşağıladılar aslında. geçmişte yaşadıklarından dolayı Serhanı ona hak ettiği ödül gibi sunup izleyenlere de oh dedirttiler, Oya'yı metres yaptılar.
bu ödül müdür hakaret mi?
Kocasından ve babasından başka dayanağı olmayan kocası onu terketmesin diye yapamayacağı şey olmayan Pelin'i söylemiyorum bile. bu da kadını aşağılamaktır.
Burcu mesela sırf para uğruna evli ve 2 çocuklu bir adamla ilişki yaşamaktan kaçınmayan, adamın karısını zehirlemeye kalkışan bir kadın.
bu da aşağılamadır.
Bihter konusunda haklısın, herkes bir şekilde hayatına devam ederken olan ona oldu. ha kimin seçimiydi Adnanla evlenmek, onun.
kocam bu saydıklarının hepsini izliyor malesefRecep İvedik, Sağ salim, çakallarla dans ve bilemediğim aklıma gelmeyen bir sürü film. Çarkıfelek benzeri hiç bir tarafında komedi barındırmayan güya yarışma programları.
Ve malum gündüz kuşağı.
Bu kadar rağbet görmelerinin sebebi var, adamlar bunu seviyor.
Kaliteli olan şeyler izlenmiyor bile.
E nabza göre şerbet. Arz talep.
Recep İvedik, Sağ salim, çakallarla dans ve bilemediğim aklıma gelmeyen bir sürü film. Çarkıfelek benzeri hiç bir tarafında komedi barındırmayan güya yarışma programları.
Ve malum gündüz kuşağı.
Bu kadar rağbet görmelerinin sebebi var, adamlar bunu seviyor.
Kaliteli olan şeyler izlenmiyor bile.
E nabza göre şerbet. Arz talep.
Ama böyle kadınlar da var yahu. Mesela Şeyma Subaşı örneği. Kendi kendilerini yeterince aşağılıyorlar.Sadece Merve ve Serhan ilişkisini sorunlarıyla, tek taraflı yaşanan bi evliliğin sonuçlarıyla işleselerdi bu dediğine ben de katılırdım.
ama öyle yapmadılar işte. işin içine Oya'yı da kattılar. karakter olarak bambaşka yansıttıkları Oya'yı da aşağıladılar aslında. geçmişte yaşadıklarından dolayı Serhanı ona hak ettiği ödül gibi sunup izleyenlere de oh dedirttiler, Oya'yı metres yaptılar.
bu ödül müdür hakaret mi?
Kocasından ve babasından başka dayanağı olmayan kocası onu terketmesin diye yapamayacağı şey olmayan Pelin'i söylemiyorum bile. bu da kadını aşağılamaktır.
Burcu mesela sırf para uğruna evli ve 2 çocuklu bir adamla ilişki yaşamaktan kaçınmayan, adamın karısını zehirlemeye kalkışan bir kadın.
bu da aşağılamadır.
Bihter konusunda haklısın, herkes bir şekilde hayatına devam ederken olan ona oldu. ha kimin seçimiydi Adnanla evlenmek, onun.
bu dizi hakkında zaten hemfikiriz
Silah sansürlenmez ama rakı sansürlenir. Ne bekleyebiliriz ki bu kafadan?Toplumun aile yapısını ve ahlakını bozan sadece aldatma yada cinsel çağrışım yapan sahneler değil tabiki hepimizin bildiği meşhur kurtlar vadisi mesela..
şiddetin vahşetin ırkçı kafatasçılığın mafyacılığın tetikçiliğin çeteciliğin rantçılığın ve özellikle barbarlığın özendirildiği bu dizi uzadıkça uzadı üstelik..
Küçücük çocuklar bile mafya olmaya özendirildi
Siddet çok mu ahlaklı bir tavırdır sanki?
Şu anda dizi ve filmlerin çoğunda bu var.
Ihanet,metres,siddet,silâh mafya,kötü ama yakışıklı ve sempatik mafya adamlar arayada iki romantizm ve drama koyuyorlar birazda gözyaşı al sana reytingi bol bir dizi yada film..
evet arka sokaklar da buna bir örnekToplumun aile yapısını ve ahlakını bozan sadece aldatma yada cinsel çağrışım yapan sahneler değil tabiki hepimizin bildiği meşhur kurtlar vadisi mesela..
şiddetin vahşetin ırkçı kafatasçılığın mafyacılığın tetikçiliğin çeteciliğin rantçılığın ve özellikle barbarlığın özendirildiği bu dizi uzadıkça uzadı üstelik..
Küçücük çocuklar bile mafya olmaya özendirildi
Siddet çok mu ahlaklı bir tavırdır sanki?
Şu anda dizi ve filmlerin çoğunda bu var.
Ihanet,metres,siddet,silâh mafya,kötü ama yakışıklı ve sempatik mafya adamlar arayada iki romantizm ve drama koyuyorlar birazda gözyaşı al sana reytingi bol bir dizi yada film..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?