Koca koca yalanlar ...

Eşcinsellik dünya genelinde hala bir ''alay'' konusu.İngilizce yazın internete neden bahsettiğimi göreceksiniz.Evet ''kimsenin hayatı bizi ilgilendirmiyor'' diyenler de çok ama saygı duyuyorum deyip ''bir gayle arkadaş olmak istemezdim'' diyenler de çok.Sadece İngiltere değil,Finlandiya,İsveç gibi dünyanın en ileri ülkelerinde bile bu konu üzerinden dalga geçen insanlar tanıdım.Hala aşılmış bir konu değil yani.İnsanlar hala eşcinsellere yabancı gözle bakıyorlar.

Bir de bazı sahneler var mesela, asıl kız ilk gösterildiğinde göya mağazada çalışıyor öğle yemeğine çıkmış ama minicik şort ile, baştan ayağa iç gıdıklayıcı müzik ile kızı gösterdiler. Sonra kadının arkadışlarından bir tanesi kursa gidiyor, eşi onu almaya geliyor, kurs hocasına zoom yapılıyor, 15 cm topuklu stiletto, dapdar kalem etek, göğüs dekolteli buluz ve gayet çekici bir kadın gene zoom. Bu nasıl bir şeydir yahu...Ben buna sinir oluyorum kadınların metalaştırılması, bakın onlar güzel dolayısı ile aldatılmanız normal zihniyeti.

Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz.
Hepsini bir arada harmanlayan muhteşem yapı
Haha aynen işin kötüsü ben o diziyi izliyorum Allahtan özenmedim ordaki hayatlara..ama mafyanın bu kadar da masum ve hakli gösterildiği kaç tane daha dizi vardır diye düşünürken aklıma The God Father geldi..Ahh Al Pacino ah yaktın bizi..Eşkiya senaristi bu filmden de esinlemediyse bende birşey bilmiyorum))

Ben izleyenlere ziyarete gittiğimde gördüm bir kaç defa. Baya baya adam ikisini de seviyorum diyo ve Kadınlar gayet olabilirli yaşıyor bu durumu değil mi?
Yoksa sezon ilerledi durum değişti mi

iyi de bu dizide işlenen olaylar da reelde olan şeyler olmaz veya olmadı diyemeyiz. dediğim gibi işleniş farkı. ki bu dizideki konu hakkında seninle aynı fikirdeyiz. benim söylediğim bence utcnin de bundan farkı yok biri komedi biri drama şeklinde işliyor. totalde hepsi aynı
var, ben yok demiyorum. ama herkes Şeyma Subaşını tanımıyor mesela. ama herkes tv izliyor.

Taylan konusuna bilerek girmedim, kadınlardan bahsediyoruz diye. ondan ayrı bir konu çıkar

Vardır mutlaka arada alay konusu yapanlar da..bunu açıkça yapanlar inanın farklı düşünenler tarafından tepki alıyorlar ama.
Irkçılık nasıl tepki alıyorsa ve cezası varsa bu da böyle artık.o yüzden insanlar alay edip aşağılamadan önce iki kere düşünüyorlar.
Bizde de asılabilirdi bu konu ama olayın dini bakımdan ele alındığınida var sayarsak biraz zor gibi..

Utc'de erkek-kadın olarak erkeği ekstradan üste çıkaran bi durum da yok ama. En azından benim izlediğim kısıma kadar yoktu :))) Valla al birini vur ötekine işte doğru diyorsun hepsi aynısının laciverti. Ama iş komedi olunca konu daha bıçak sırtı oluyor. Orada "Bu cinsiyetçi yaklaşım komik mi?!" dersin üstüne. Gülüneceği düşünülerek çekilmesi de zaten toplum olarak nerede olduğumuzu gösteriyor.

Ya ben niye bu kadar ciddileştim ya
Bu kadar ciddiyet bana iyi gelmiyor, diziyle alay etmem lazım

Ben izleyenlere ziyarete gittiğimde gördüm bir kaç defa. Baya baya adam ikisini de seviyorum diyo ve Kadınlar gayet olabilirli yaşıyor bu durumu değil mi?
Yoksa sezon ilerledi durum değişti mi
Çoktan değişti Allahtan baktılar izleyiciler tepki veriyor anında seneryo değişti))

Nasıl izlediğine bağlı...
Bana göre ne güzel sıcak bir yuvanız sizi seven emek veren eşiniz çocuklarınız var. Aldatmak nedir. Aldatırsan ne hallere düşersin bak. Ayrıca ikinci kadın hiçbir zaman karın kadar iyi ve fadekar olamaz. Anca seni kullanma derdindedir paranı yeme derdindedir mesajı veriyor.
Üç yakın erkek arkadaş var. biri zamparanın önde gideni. Karaktersiz herifin teki. Ki bu her fırsatta öne çıkarılıyor. Karısını aldatan adam fırıldağın tekidir. Güven olmaz diye bas bas bağırıyorlar.
Diğer adam Osman... O karşı böyle aldatma işlerine. Sadakati savunuyor. Sevdiği bir kadın var ona açılma derdinde. Daha duygusal bir adam. Efendi, aklı başında, kendini bilen bir karaker olduğu ön planda.
Yani dizinin aldatmaya teşvik eden bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Hatta daha çok yuvanın karının kıymeti bil. Saçma sapan heyecanlar için hayatını mahvetme mesajı var.

Diğer yandan mesela aldatılan başroldeki kadın kendi halinde sade abartılı olmayan bir kadın. Arkadaşı tavsiye veriyor eşine işve yap cilve yap aldatmasın diye ama kendisi bunları fazla fazla yaptığı halde aldatılıyor. Burda da aldatılmalarda kadının suçu olamaz. Aldatacak adam her türlü aldatır. Karakter meselesi mesajı var.

Bir sürü saçma sapan dizi varken bu dizi çok gündeme geldi. Hatta ben de sırf bu yorumlardan dolayı merak edip izlemiştim. Muhtemelen bu haberler yapımcılar vs. Tarafından gündeme gelmek adına ortaya atıldı. Ki başarılı da oldu.

Diğer yorumları okumadım ama ben sana katılmıyorum ya. Türk dizisi yıllardır izlemiyorum çünkü hepsi birbirinin aynısı oluyor, farklı bir yapım nadiren çıkıyor. Şimdi aldatma, aldatılma olayı çok yaygınken, burada bile her gün aldatıldım konusu açılırken bunun üzerinden bir senaryo yapılması çok normal, çocuklar var diye her kanal çizgi film yayınlasın o zaman. Yurtdışında çocuklar shameless, game of thrones, californication vs izliyor hatta bunları ailelerinin yanında izliyorlar. Bizde de bi sevişme sahnesi çıksın herkes panik halinde, ortamda ölümcül sessizlik, biri kumandayı arıyo kanalı değiştirmek için... Gerçek hayatta varolan şeyleri tabulaştırmayın artık, küçücük çocuklar bile biliyo artık onları leylekler getirmediğini. Biraz rahat olun herseyi bu kadar takmayın

Aşkı memnu yüzünden herkes yengesine mi yürüdü abartmayın isterseniz sizde

Bence aynen de öyle oldu bu bir abartı değil Aşkı memnu yu kötülemek amaçlı olarak yazmıyorum bunu eğer bir dönem severek izlediğiniz bir diziyi kötülediğimi düşünerek yorumuma OHA dedi iseniz bunu anlayabilirim. Nitekim Aşk ı Memnu bir edebiyat klasiğidir sanatsal açıdan bakıldığında. Ancak işlenen konunun izleyici üzerindeki etkisi Aşkı Memnu dizisinin klasikleşmiş bir edebi eserin güncel uyarlaması olmasından ziyade yengelerinize, kuzenlerinize aşık olabilirsiniz şeklinde ortaya çıktı. Ve ayrıca bu oldukça heycanı yüksek bir aşk çeşididir şeklinde oldu. Google dan dizilerin Türk izleyicisi üzerine etkilerini araştıran makaleleri okursanız bu konuda istatiksel bir veri bile edinebilirisiniz. Bu dizi de benzeştirdiğim nokta izleyici diziyi oldukça ham şekilde izliyor ve yorumluyor üstüne üstelik hayatında uygulamaya çalışan hatrı sayılır da bir çoğunluk var. O nedenle yaptığım benzetme de OHA denecek bir abartı olduğunu düşünmüyorum.

Tabii verilen ham mesajlardan biri de bu zaten.... Gzüellik algısı uzun bacaklar parlak saçlar pürüzsüz cilt vs... Gerçekten oluşturulmaya çalışılan algılar çok acı...

Sıkıntı aldatma değil zaten.Dizi dünyasındaki kadınların yeri.
Shameless,Game of Thrones vs. hepsinde kadınlar aldatsa da aldatılsa da güçlü karakterler.Fiona evli bir adamla da ilişki yaşar,yeri gelir tek gecelik ilişki yaşar ama hiçbirinde küçük düşürülmez,bakın kadınlar böyledir mesajı verilmez.

Sen kadınların aldatıldığı bir dizi üzerinden komedi çekip,içine de azıcık kadının 2.sınıf olduğuna dair mesaj koyarsan tepki alırsın.Almalı da zaten.Bu diziyi her yaştan insan izliyor adım kadar eminim.

buna ben de sinir oluyorum aynı fikirdeyim

Tamam da tv de gösterilen cinsellik bile abartılı ve gerçek dışı ki çoğu zaman. Hep aşırı zevk alınan ilişkiler, ön sevişme öpüşme bol bol. Bunun gerçek olarak algılanması sorun zaten. Kaç kişi tv deki gibi cinsellik yaşıyor açık olalım hadi.

Eğlencelik gülmelik dizi yapmışlar, bu kadar abartılacak ne var anlamadım. Aldatma öyle veya böyle her dizide var. Büyük dizilerin çoğunda evin damadının kötü niyetli metresi vardır. Eskiden yayınlanan Meksika dizilerinde de çok vardı, kimse böyle eleştirmiyordu. Bu dizi yerli değil yabancı olsaydı eminim bu kadar eleştirilmezdi.

Bana göre, yaz dizilerinde erkeklerin cinsel obje olarak kullanılması daha absürd. Geçmiş dönemlerde Kiraz Mevsimi, Kiralık Aşk gibi dizilerde gördük, şimdi de Erkenci Kuş ta bol bol var. Başroldeki jön duştan veya havuzdan çıkar, başrol kızımız yutkunarak bakakalır. Sık sık dudak dudağa gelirler ama asla öpüşemezler. Kız libidodan fenalık geçirir, ter basar, bakmamaya çalışır. Bakarsa ne olacaksa... Ey sansür sen nelere kadirsin.

bu dizi reytinglerde birinci olmuş
burdaki yorumlara gore çok da şaşırmamak gerek

İyi de bu durum gerçeği yansıtıyor. Evet yabancı dizilerde kadınlar aldatılsa da dimdik ayakta durmasını biliyor ama bizde kadınlar aldatıldığını bile bile ayrılmıyor, çocuğu bahane ediyor bir şekilde o gücü kendinde bulamıyor. Ayrılanlar bile "ben şimdi ne yapacağım" modunda geziyor yahu yalan mı? Diziyi izlemediğim için eleştiremiyorum ama bu toplumdaki kadınların genel olarak zayıf olduklarını biliyorum.

İyi de ön sevişmenin uzun olması ve cinsellikten zevk alınması cinselliği güzel yapan şey zaten, kaç kişi böyle yaşıyor bilmem de ben öyle yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…