- 1 Haziran 2012
- 7.274
- 25.281
- 798
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Dediğin gibi olması gerekiyor gerçekte ama öyle değil biliyormusun içindeyim görüyorum mesela oğlumun sınıfında henüz 13 yaşındayken bile en az 3 çocuk gay olduğunu iddia ediyordu.
Bazıları doğuştan farkına varıyorsun zaten helede eskiden tanıyorsan ama bazıları var ki farklı olmak ve ilgi cekmek için bu durumu iyice ortaya çıkartmaya çalışıyor.Ozendigi o kadar belli ki.
Normal bir durumun zaten normalleştirmek için ekstra bir çabaya ihtiyacı yoktur aslında.Bunu özellikle bu ülke için söylüyorum.Zsten burada toplum çok özgür ve rahat her konuda.Bunların yaptığı özendirmek diye o yüzden söylüyorum
Aynı rahatsızlığı ben de duydum. Tabii dizi de hassas olunan bir nokta var asla orta yaş bunalımına giren adam genç kız ile birlikte olmuyor sadece kızın amacı adamla evlen yemek yiyor çay içiyorlar. Kadının arkdşları da kadına diyorki sadece çay içmişler affet vs...
Bu ülkede aşkı memnu diye dizi yapıldı bütün millet yengesine yürümeye başladı aleni bir şekilde. Böyle bir dizi sonrası ne olu Allah bilir...
Dizi de amaç aldatan kocanın pişmanlığı vs gibi bir şey bile işlemek olsa dahi adamın ciddiyetsizliği sürekli esprilerin olması bence tam tersi bir etki yaratmakta. Genç ve güzel kızlara siz zengin evli adamları eşlerinden boşatıp sadece güzel olduğunuz için o zengin hayatı elde edebilirsiniz mesajı verirken evli kadınlara da eşiniz ne yaparsa yapsın boşanmayın böyle fettan kadınlar eşinizin parasının peşinde siz direnin gibi saçma bir mesaj veriyor bence. Ve bu mesajı verirken de aldatma meselesini normalleştiriyor. Gerçekten çok çok acı. Kaldı ki dizideki bütün kadınlar aldatılıyor ama fakrında olmuyorlar vs... Bütün erkekler aldatır ama eşlerini boşamaz ikisini bir arada idare eder diyor özetle filim. En çok merak ettğim ise oyuncular nasıl oldu da böyle bir senaryoda yer almayı kabul etti...
Haha aynen işin kötüsü ben o diziyi izliyorum Allahtan özenmedim ordaki hayatlara..ama mafyanın bu kadar da masum ve hakli gösterildiği kaç tane daha dizi vardır diye düşünürken aklıma The God Father geldi..Ahh Al Pacino ah yaktın bizi..Eşkiya senaristi bu filmden de esinlemediyse bende birşey bilmiyorum))Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz.
Hepsini bir arada harmanlayan muhteşem yapı
7 numara ve günümüze yakın Leyla ile mecnunAhhh Perihan abla vardi eskiden ne güzel diziydi o ya..nerde şimdi o güzel seneryolar((
Ben izleyenlere ziyarete gittiğimde gördüm bir kaç defa. Baya baya adam ikisini de seviyorum diyo ve Kadınlar gayet olabilirli yaşıyor bu durumu değil mi?Haha aynen işin kötüsü ben o diziyi izliyorum Allahtan özenmedim ordaki hayatlara..ama mafyanın bu kadar da masum ve hakli gösterildiği kaç tane daha dizi vardır diye düşünürken aklıma The God Father geldi..Ahh Al Pacino ah yaktın bizi..Eşkiya senaristi bu filmden de esinlemediyse bende birşey bilmiyorum))
iyi de bu dizide işlenen olaylar da reelde olan şeyler olmaz veya olmadı diyemeyiz. dediğim gibi işleniş farkı. ki bu dizideki konu hakkında seninle aynı fikirdeyiz. benim söylediğim bence utcnin de bundan farkı yok biri komedi biri drama şeklinde işliyor. totalde hepsi aynıAşağılama değil, reelde olabilecek karakterlerin işlenmesidir. Tüm kadınları bir laboratuvarda zaman makinesi geliştirirken verdikleri bir dizi de aynı şekilde kadına övgü değildir. Reelde olabilecek bir anın tasviridir.
Ancak tüm bunların cıvık bir komedi ile işlenip, buna gülünmesi, bu tam olarak bi aşağılamadır.
Yalan Dünya'daki Tülay, Selahattin, Gülistan; belli bir çizgideki komedi, aldatmayı komedi içinde dahil kabulsüzlüğüyle ve bedeliyle işler.
Ancak (Yine parantez açıyorum tanıtımda gördüğüm kadarıyla biliyorum çünkü) bu yeni dizi, kabul ettiği ve kabul ederek üzerine güldüğü tüm noktalarıyla aşağılama olarak geliyor.
var, ben yok demiyorum. ama herkes Şeyma Subaşını tanımıyor mesela. ama herkes tv izliyor.Ama böyle kadınlar da var yahu. Mesela Şeyma Subaşı örneği. Kendi kendilerini yeterince aşağılıyorlar.
Bence Taylan karakteri en az Pelin kadar zayıf bir karakter. Asalak gibi yaşıyor. Dizi kadınlar etrafında dönüyor ama erkekleri de yüceltmiyor diye düşünüyorum.
Vardır mutlaka arada alay konusu yapanlar da..bunu açıkça yapanlar inanın farklı düşünenler tarafından tepki alıyorlar ama.Eşcinsellik dünya genelinde hala bir ''alay'' konusu.İngilizce yazın internete neden bahsettiğimi göreceksiniz.Evet ''kimsenin hayatı bizi ilgilendirmiyor'' diyenler de çok ama saygı duyuyorum deyip ''bir gayle arkadaş olmak istemezdim'' diyenler de çok.Sadece İngiltere değil,Finlandiya,İsveç gibi dünyanın en ileri ülkelerinde bile bu konu üzerinden dalga geçen insanlar tanıdım.Hala aşılmış bir konu değil yani.İnsanlar hala eşcinsellere yabancı gözle bakıyorlar.
iyi de bu dizide işlenen olaylar da reelde olan şeyler olmaz veya olmadı diyemeyiz. dediğim gibi işleniş farkı. ki bu dizideki konu hakkında seninle aynı fikirdeyiz. benim söylediğim bence utcnin de bundan farkı yok biri komedi biri drama şeklinde işliyor. totalde hepsi aynı
var, ben yok demiyorum. ama herkes Şeyma Subaşını tanımıyor mesela. ama herkes tv izliyor.
Taylan konusuna bilerek girmedim, kadınlardan bahsediyoruz diye. ondan ayrı bir konu çıkar
Çoktan değişti Allahtan baktılar izleyiciler tepki veriyor anında seneryo değişti))Ben izleyenlere ziyarete gittiğimde gördüm bir kaç defa. Baya baya adam ikisini de seviyorum diyo ve Kadınlar gayet olabilirli yaşıyor bu durumu değil mi?
Yoksa sezon ilerledi durum değişti mi
Aşkı memnu yüzünden herkes yengesine mi yürüdü abartmayın isterseniz sizde
Bir de bazı sahneler var mesela, asıl kız ilk gösterildiğinde göya mağazada çalışıyor öğle yemeğine çıkmış ama minicik şort ile, baştan ayağa iç gıdıklayıcı müzik ile kızı gösterdiler. Sonra kadının arkadışlarından bir tanesi kursa gidiyor, eşi onu almaya geliyor, kurs hocasına zoom yapılıyor, 15 cm topuklu stiletto, dapdar kalem etek, göğüs dekolteli buluz ve gayet çekici bir kadın gene zoom. Bu nasıl bir şeydir yahu...Ben buna sinir oluyorum kadınların metalaştırılması, bakın onlar güzel dolayısı ile aldatılmanız normal zihniyeti.
Diğer yorumları okumadım ama ben sana katılmıyorum ya. Türk dizisi yıllardır izlemiyorum çünkü hepsi birbirinin aynısı oluyor, farklı bir yapım nadiren çıkıyor. Şimdi aldatma, aldatılma olayı çok yaygınken, burada bile her gün aldatıldım konusu açılırken bunun üzerinden bir senaryo yapılması çok normal, çocuklar var diye her kanal çizgi film yayınlasın o zaman. Yurtdışında çocuklar shameless, game of thrones, californication vs izliyor hatta bunları ailelerinin yanında izliyorlar. Bizde de bi sevişme sahnesi çıksın herkes panik halinde, ortamda ölümcül sessizlik, biri kumandayı arıyo kanalı değiştirmek için... Gerçek hayatta varolan şeyleri tabulaştırmayın artık, küçücük çocuklar bile biliyo artık onları leylekler getirmediğini. Biraz rahat olun herseyi bu kadar takmayın
buna ben de sinir oluyorum aynı fikirdeyimBir de bazı sahneler var mesela, asıl kız ilk gösterildiğinde göya mağazada çalışıyor öğle yemeğine çıkmış ama minicik şort ile, baştan ayağa iç gıdıklayıcı müzik ile kızı gösterdiler. Sonra kadının arkadışlarından bir tanesi kursa gidiyor, eşi onu almaya geliyor, kurs hocasına zoom yapılıyor, 15 cm topuklu stiletto, dapdar kalem etek, göğüs dekolteli buluz ve gayet çekici bir kadın gene zoom. Bu nasıl bir şeydir yahu...Ben buna sinir oluyorum kadınların metalaştırılması, bakın onlar güzel dolayısı ile aldatılmanız normal zihniyeti.
Diğer yorumları okumadım ama ben sana katılmıyorum ya. Türk dizisi yıllardır izlemiyorum çünkü hepsi birbirinin aynısı oluyor, farklı bir yapım nadiren çıkıyor. Şimdi aldatma, aldatılma olayı çok yaygınken, burada bile her gün aldatıldım konusu açılırken bunun üzerinden bir senaryo yapılması çok normal, çocuklar var diye her kanal çizgi film yayınlasın o zaman. Yurtdışında çocuklar shameless, game of thrones, californication vs izliyor hatta bunları ailelerinin yanında izliyorlar. Bizde de bi sevişme sahnesi çıksın herkes panik halinde, ortamda ölümcül sessizlik, biri kumandayı arıyo kanalı değiştirmek için... Gerçek hayatta varolan şeyleri tabulaştırmayın artık, küçücük çocuklar bile biliyo artık onları leylekler getirmediğini. Biraz rahat olun herseyi bu kadar takmayın
İyi de bu durum gerçeği yansıtıyor. Evet yabancı dizilerde kadınlar aldatılsa da dimdik ayakta durmasını biliyor ama bizde kadınlar aldatıldığını bile bile ayrılmıyor, çocuğu bahane ediyor bir şekilde o gücü kendinde bulamıyor. Ayrılanlar bile "ben şimdi ne yapacağım" modunda geziyor yahu yalan mı? Diziyi izlemediğim için eleştiremiyorum ama bu toplumdaki kadınların genel olarak zayıf olduklarını biliyorum.Sıkıntı aldatma değil zaten.Dizi dünyasındaki kadınların yeri.
Shameless,Game of Thrones vs. hepsinde kadınlar aldatsa da aldatılsa da güçlü karakterler.Fiona evli bir adamla da ilişki yaşar,yeri gelir tek gecelik ilişki yaşar ama hiçbirinde küçük düşürülmez,bakın kadınlar böyledir mesajı verilmez.
Sen kadınların aldatıldığı bir dizi üzerinden komedi çekip,içine de azıcık kadının 2.sınıf olduğuna dair mesaj koyarsan tepki alırsın.Almalı da zaten.Bu diziyi her yaştan insan izliyor adım kadar eminim.
Tamam da tv de gösterilen cinsellik bile abartılı ve gerçek dışı ki çoğu zaman. Hep aşırı zevk alınan ilişkiler, ön sevişme öpüşme bol bol. Bunun gerçek olarak algılanması sorun zaten. Kaç kişi tv deki gibi cinsellik yaşıyor açık olalım hadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?