- 28 Ağustos 2018
- 66
- 20
- 3
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Evet cok dogru soyluyorsun turkiyedeki dizilerin genelinin konusu koca tavlama evli erkek nasil ayartilirBir kaç dizim var eskiden kalma döndürüp döndürüp onları izliyorum. Yeni dönem dizilerine denk geldikçe Allah'ım bunu yazana kimse sen ne yazdın demiyor mu diye de düşünüyorum.
Mesela Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz... Bir sahneye denk geldim kadın ve kadının kocasının hamile sevgilisi kaza yapıyorlar. Adam duyup hastaneye geliyor ve bu ikisine kızıyor.
Yasak Elma adam eski/yeni karılarını bir evde yaşatıyor.
Koca Koca Yalanlar kadının kardeşi eniştesini başka bir kızla yakalıyor. Söylememek için para istiyor.
Daha çok örnek var. Ben TV pek izlemiyorum izlersem de belli başlı programlara bakıyorum. Şu aralar radyo tiyatrosuna sardım mutfakta iş yaparken onu dinliyorum ve en önemlisi bol bol kitap okuyorum. Birileri izlemekten vazgeçmediği müddetçe böyle salak saçma diziler yayınlanmaya devam edecek yapacak bir şey yok.
Aşk-ı Memnu'nun nesini sikayet edelim ki ?
Halit Ziya'yı mı ahlaksizlikla suclayalim,yazıldığı dönemin durumunu analiz eden realist bir roman. Tvye uygulanırken fayton degil de son model araba kullanmis olmalari dizinin ahlaki kismina ekstra bir katki ya da etki yapmadı.
Osmanli'da olan durum neyse onu yansıttı eserlerine.
Aşk-ı Memnu bir eserin televizyona uyarlanmasıdır. Tekrar söylüyorum bu ucuz dizilerle kıyaslanamaz. Kadınları aşağılayan ya da yasak aşkları normalleştiren bir yanı da yoktur.Aşkı memnu ?nun üstün kadrosu ve hayal dünyası ,iğrenç ilişkilerin üzerini mi örttü?
O diziden sonra tüm genç delikanlılar Behlül'e özenerek ,böyle yengeye can kurban diye ortalıkta gezdi.
Belki 80 li yıllarda bu dizi bir ders niteliğinde bir ibret niteliğinde adlandırılıyor olabilir ama günümüzde gayet özenildi...
Nitekim bir hafta önce burada (amcasının karısına aşık olduğunu öğrenen bir kadının kocasının konusunu okuduk ...
Demem o ki ; Yıkılsın diziler açılsın belgeseller
Lütfen yanlış bilgiler vermeyelim .
Osmanlıdan esinlenerek yazılan fakat ,aslıyla bire bir bağdaşmayan bir hayal ürünü hikayedir.
Nitekim Hatice sultanın birlikte olduğu kocasının yeğeni değil,öz kuzeninin kocasıdır ..
Bekar Yeğen amcasının karısına göz dikmemiş,iki evli kişi yasak aşk yaşamıştır.
Nereden nereye geldik....
Kaliteli bir yazarın hikayesinin filme alınması yazara saygı diye adlandırılarak konuya sahip çıkılmasını anlamadım...
Ortada her türlü ahlaki defarmasyon var .Bunu ben yapınca veya babam yapınca affettirmiyor hafiflettirmiyor.
Bence hepsini kaldirsinlarNiye insanlar bu kadar bu filme taktı kafayı ?
Adam eşini aldatıyor diye mi ? O zaman "Yeni Gelin de ki adamın 3 tane eşi var. Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz da da adam eşini aldatıyordu. Ufak tefek cinayetlerde de durum aynı.
Eşler dizilerden etkilenip mi aldatacak ?
Kimisi şiddet içerikli kimisi aldatma. Sadece bir diziyi kaldırmakla olmaz ki.Bence hepsini kaldirsinlar
Adamin kocasi mi??? O nasi oluyo yahuBen de dün zaplarken farkettim
Sanırım sen onu görmedin.
Metres olarak tabir edilen kadın intihar ediyor ve onu adamın kocası hastaneye götürüyor.
Kanki oluyorlar bir bakıma ...
O kadarını izleyebildim gerisini midem kaldırmadı.
Güncel olayları vurgulayıp dikkat çekmek istemişler ama gelecek neslin zihinsel gelişimini ve bilinç altını düşünmemişler.
Asla bir aile dizisi değil.
Ve kadınları son derece aşağılayan bir konu olduğunu düşünüyorum ,sana katılarak.
sanırım kadının kocası demek istedi.Adamin kocasi mi??? O nasi oluyo yahu
Aşk-ı Memnu'da en çok acı çeken ve sonunda malum şekilde intihar eden karakter Bihter. Behlül'ün de nasıl bir zavallı olduğu gösterildi, ikisini de bitirdi bu ilişki. Dizide en ufak bir özendirme yok. Ki bu dizinin kitabı edebiyatımızda önemli bir eser. Dizi de çok acı şekilde bitti. Bu ilişkiyi normalleştirmedi hatta bence tamamen soğuttu. Bu diziden bile özenen insanlar zaten içinde bu ahlaksızlığı taşıyan kanı bozuk insanlardır. Ben dizilerden özenip oradaki gibi davranan insanları normal bulmuyorum.Aşkı memnu ?nun üstün kadrosu ve hayal dünyası ,iğrenç ilişkilerin üzerini mi örttü?
O diziden sonra tüm genç delikanlılar Behlül'e özenerek ,böyle yengeye can kurban diye ortalıkta gezdi.
Belki 80 li yıllarda bu dizi bir ders niteliğinde bir ibret niteliğinde adlandırılıyor olabilir ama günümüzde gayet özenildi...
Nitekim bir hafta önce burada (amcasının karısına aşık olduğunu öğrenen bir kadının kocasının konusunu okuduk ...
Demem o ki ; Yıkılsın diziler açılsın belgeseller
RTÜK e şikayet edintelevizyon açıktı ve biz kalabalıktık. diziyi farkettim ama o kalabalıkta kumandayı bulamadım..
babanneler torunlar falan var ortamda konuşuyoruz bişeyler ama birden ekrana odaklandık ama ben şok içerisindeyimaldatılan kadın cilve! yapıyordu koltuk, sehpa tepelerinden kayarak inmeler, dans etmeler falan.. gerçekten utandım gördüğüm şeylerden ve hemen kapattım söylenerek. yani bu nasıl bişey, bu rtük sigara alkol vs. şeylerden daha önemli olan değerlerden haberdar değil sanırım. bide bunun reklamını yapan o ünlü oyuncuları hiiiç anlamıyorum. herşey para için, neyin içinde olduklarının önemi yok tabi... bu dizi yüzünden bende çok sinir doluyum
Bende aşkı memnu için aynen böyle düşünüyorum özenecek birşey yok behlül pislik sefil bir adam oldu Bihter hayatından oldu daha ne olsun kim ister böyle birşeyi. Bu durumda aşkı memnunun özenilecek birşey olmadığı ortada aşkı memnu bu durumda kategori dışı kalıyorAşk-ı Memnu'da en çok acı çeken ve sonunda malum şekilde intihar eden karakter Bihter. Behlül'ün de nasıl bir zavallı olduğu gösterildi, ikisini de bitirdi bu ilişki. Dizide en ufak bir özendirme yok. Ki bu dizinin kitabı edebiyatımızda önemli bir eser. Dizi de çok acı şekilde bitti. Bu ilişkiyi normalleştirmedi hatta bence tamamen soğuttu. Bu diziden bile özenen insanlar zaten içinde bu ahlaksızlığı taşıyan kanı bozuk insanlardır. Ben dizilerden özenip oradaki gibi davranan insanları normal bulmuyorum.
Bende aynen sizin gibi dusu dum diziyi gorunce. Sacma sapa da bir dizi. Basit konusmalar. Yarisinda kapadim dayanamadimgünaydın ,
derdin bu mu demeyin ancak dün akşamdan beri gerçekten beni ciddi derecede rahatsız eden bu dizinin konusuna takıldım.
eşimle tavla oynuyorduk ve bu dizi arka fonda açıktı.
duyduğum diyaloglar beni çok rahatsız etti,
adam orta yaş bunalımına giriyor , kendisine emek veren 3 cocuk doğuran kadına aldatarak karsılık veriyor.
en çok yadırgadığım durum ise şu oldu ;
çocuklardan biri annesine diyor ki;
-anne sen metres misin?
diğer kardeşine annesinden bahsederek;
-babam annem, aldatıyormuş biliyor musun, boşanacaklarmış, babam metres tutmuş vs vs.
bir başka kadının kocası onu defalarca aldatmış,hatta karşısına çıkan her kadınla!!!
kadının birinin kocası ölmüş ama başka bir kadından çocuğu olmuş adamın kadın bunu yeni öğreniyor falan.
erkek karakterlerden emlakçı olan , çağkınlığı maddi durum ile bağdaştırıyor(normalleştiriyor)
bu adama göre hayat bir çiçekle sürüp gitmez gibi sanki vurgulanan nokta bu.
eşimle bir saate yakın tavla oynadık ve bu dizideki diyaloglara ister istemez şahit oldum arada zaten belli bir noktandan sonra da dikkatimi çekiti
o aldatılan kadının 3 çocugunun ağızlarında ; metres, boşanma , aldatma kelimelerinin sakız olması beni çok rahatsız etti.
metres olan kadının da , kendisine yağlı kapı aradığı , zengin avcısı olduğu falan vurgulanıyor.
bu durumlar eskiden ayıp sayılırdı, çcoukların yanında konusu olmazdı.
bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu
ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti, okul çağındaki bir çocugun annesine bakarak babam sana metres mi tuttu demesi ne kadar normal.
neden böyle saçmasapan dizilere prim veriliyor .
tv yi açtığımda neden eski diziler gibi konular , ya da eğitici öğretici yayınlar yok artık.
benim evladım yok ancak bir cocugum olsa tv karsısında yayılıp bu berbat diziye kulak misaifiri dahi olsun istemezdim.
sizin fikirleriniz ne yönde?
Koca koca yalanlarHangi dizi bu ya
hemen şikayetimi yaptım bende inşallah çabucak kaldırılır. Daha adını gördüğümde ilk tanıtımda iğrenmiştim içeriğinden.RTÜK e şikayet edin
Biz ettik
inşallahhemen şikayetimi yaptım bende inşallah çabucak kaldırılır. Daha adını gördüğümde ilk tanıtımda iğrenmiştim içeriğinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?