Koca koca yalanlar ...

Bir dizi yuzunden agzimizin tadi bozulmasin Ali Riza Bey
Konuyla ilgili fikrimi belirtirsem Türk dizilerini sirf bu nedenlerle izlemiyordum. Bu dizinin konusu komik sinifina giremeyecek türden.

Biz netten izliyoruz ya ben mutfakta yemek yaparken izliyorum eşimde ara ara bakıyor 42. Bölümdeyim
Kiz kanal d de gunduzun galiba tekrari var:) bende izliyom dedimde oturup izlemiyom sesini acip yemek yapip supurge tutuyom:) nasilsa cogu yeri biliyomusum:))

Türk aile yapısını korumak için öpüşme sahnelerini kesip, lan kelimesini bile bipleyip, alkol buzlayacaklarına bu dizilere el atsın RTÜK ya! Asıl bunlar bozuyor toplum yapısını. Hele ATV de bir dizi vardı, prime timeda sado mazo işkence sahneleri izlettirdiler millete dizi adı altında. Allahsız kitapsız RTÜK ya. Çok sinirliyim!!

Aski memnuyla ne alakasi var?Orda normallestirme yok ki,aksine bir skandal bir ailenin cokmesine sebep oluyor. Bihter ölüyor, Firdevs yamuluyor, Nihal yataklara dusuyor, Adnan Beyin itibari yerlere iniyor, Behlul sersefil sokaklara dusuyor, hepsi belasini buluyor. Tam ibretlik diziydi. Yaprak dokumu de oyle

Aynen katılıyorum..

Aşk-ı Memnu'ya kim özenmiş olabilir yav? Kendini Bihter'in yerine koyup "Keşke Bihter gibi kocamın yeğeniyle ilişki yaşasam da rezilliğim ortaya çıkınca kendimi vursam" diyen var mı? Ya da kendini Behlül'ün yerine koyup berduş olmayı dileyen? Adnan gibi en cilalısından boynuzlanmayı, efendime söyleyeyim Nihal gibi ruh ve sinir hastalıkları hastanesine kadrolu yatış yapmayı dileyen falan? Dilerim yoktur, varsa onun adına epey üzülürüm.

Bu diziyi izlemedim ama anladığım kadarıyla ikinci kadın olmayı yücelten ve normalleştiren, sanki ailede aldatmak çok normalmiş gibi çocukların doğal bir durummuşçasına söz etmesi, metres gibi kelimeleri kullanmaları falan eleştirilmiş. Hak verdim, ama bu sırf dizilerle kalmamalı. Yerli/Yabancı ünlüler arasında da epey çarpık ilişkiler var, çocuklarınız bu insanların hayranı olabilir, çeşitli Youtuber'ların küfür ve seks içerikli konuşmalarını izleyip o Youtuber gibi davranmaya/konuşmaya çalışabilir, madde kullanımına özenebilir. Diziler endişelenmeniz gereken son şey; sizin endişelenmeniz gereken "İstediğiniz hayatı yaşamanın ve özgürce para yemenin tek yolu zengin bir erkeği kapaklayıp kendinize yapmaktır kızlarrr okumak falan nedir yaa sınırsız kredi kartlı bir kociş varken" mesajını veren kadınlar, ağzı küfürden geçilmeyen vasıfsız ergenlerin tomar tomar para saçtığını gösteren videolar olmalı.

tl kazanan koca adayları out dolar Euro kazananlar in olmuş artık ahahaaa

ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti,

İşte bu harika diziler sayesinde normalleşti,aşk-memnu da Adnan bey karakterine kızanlar bile vardı.buyuk aşka engel oldu diye.ya da mesela Bihter'e herkes kizarken Behlül'e kimse birşey demedi. bu tarz konularda en önemli dizi olduğu için bunu orneklendirdim.hata bir ara tatlı küçük yalanlar diye,duyunca inanamadığım bir gençlik dizisi yayınlandı ama neyse ki tutmadı ve kaldırıldı.özellikle özel kanallarda aile ve gençliğe karşı bilinçli yapılan bir dejenerasyon çalışması var ama halk artık seçici ve çoğu kısa sürede yayından kaldırılıyor.

Bu dizi bi kere çok avam...basit klişe komedi öğeleri var...

Çocukların işin içine sokulması ciddi üzerinde durulması gereken bi konu...bir anne baba senaryoyu okuyup buna nasıl izin verebilir anlaşılmaz...

Sizlere katıliyorum galiba komedi olunca milletin zoruna gitti dram yada mayfa olunca sorun olmuyor.
Aldatmayı tiye aldıklarını dusunuyorum. Kadınları küçük düşürmekle alakası yok erkeklere ders verir cinsten aldatırsan sonuçları adli calısma diye dusunuyorum komedi yapicaz diye biraz konusmalari basitlestirmisler gibi.
Çukur dizisinde kadınlar daha çok assalaniyo ona bi bakın isterseniz. Kendi hemcinsleri hanımağa gelinlerinin kıyafetlerini yakıyo takilarini topluyo tokatlıyo ama o mayfa dizisi komedi degil
Ufak tefek cinayetleri niye rtük e şikayet etmediniz orda aldatma yok mu ama tabi orda aldatma dram ile isleniyo ahh yazık bole olmamalıydı kadınlar assalanmıyo dram girince merve hakkediyo arzu hakketmemisti pis adam
Eşkiyaya hukumdar olmaz peki
Hadi toplanıp tüm dizileri rtüke şikayet edelim

Konuyu yanlış anlamadıysam tvde yayınlanan dizilerin topluma etkisi temalı bir konu olmuş bu topik.

Özür dilerim kusura bakmayın hanımlar ama televizyonu hayatının merkezine oturtup tüm kanallardaki dizileri, tüm yarışmaları izleyerek hata yapan sizlersiniz, bu işler arz-talep meselesidir, en çok izlenme oranı olan dizilerin senaryolarına yakın diziler çekilir seyredilsin diye, adamlar bu işe ticari bakıyor doğal olarak, çünkü onlar ticaret yapıyor.

Bir sürü dizi örneği verilmiş galiba bu diziler sizler seyrettiğiniz için çekiliyor ve uzun soluklu hale geliyor, kurtlar vadisi örneği gördüm yahu dizi 10 yıl devam etti, içinde mafyanın, silahın, insan öldürmenin normalleştirildiği birçok sahne vardı, 10 yıl sürmesi seyredilmesi yüzündendir, ki çocukların seyretmemesi gereken bu dizi neredeyse her evde seyrediliyordu, o dönem çocuklar Memati, Polat olacağım diye evden kaçıyordu, bu dizinin yapılmasına temel olan dizi de Deli Yürek adlı dizidir, hatırlarsınız onda da konu hemen hemen aynıydı, amacım dizi sektörünü kötülemek değil, bir gerçeği dile getirmek, bu öyle bir sektördür ki halk tarafından tutulan dizilerde kullanılan kıyafetler, takı ve aksesuarlar bile ticari hale gelir, Miroğlu kazağı, Polat yüzüğü, Bihter elbisesi, Hürrem kızılı :)
Sultan bakırı mı kızılı mı nedir öyle bir saç boyası var artık piyasalarda, oysa eskiden bakır kızılı, koyu kızıl gibi tonlamalar yazılırdı saç boyaları üzerine:)

Halk bir diziyi tutar, seyredilme rekoru kırdırır, benzer dizilerin yapılmasına olanak sağlar, ya ağalı diziler seyredilir ya vurdulu kırdılı diziler veyahut içinde bol entrika, şaşalı ihtişamlı hayatların sürdüğü diziler, gerçek yaşamdan kopma kaçma gibi görüyor bu dizileri seyredenler.

Kaldırılan dizilerin çoğunluğu inceleme imkanı olsa eminim içinde bolca aksiyon olmadığı için tutulmamıştır, geçenlerde gece tv açayım dedim bir yerli diziye denk geldim kırgın çiçekler diye, 100 küsür bölüm mü ne çekilmiş, üvey babanın sapkınlıkları, çokça acının olduğu bir dizi, demek ki çok seyredilmiş o kadar bölüm çekilmiş, seyredilmese çekilmez, onca oyuncu, çalışanın parasını çıkarıp üstüne kar bırakmayan projeyi kimse devam ettirmek istemez çünkü.

Dizi sektörüne kızamam, seyircinin istediğini veriyor onlar, seçici olmak seyircinin elinde, herkesin elinde kumanda var, tıklar farklı kanala geçersiniz ki yüzlerce kanal var, belgeseller, kültürel yayınların olduğu kanallar mevcut, sizlere dizi dayatması yapılmıyor, tercihiniz bu yönde olduğundan diziler çekiliyor, bu aynı sosyal medyayı amaca uygun kullanmayıp sosyal medya çıktı aldatmalar arttı demek gibi birşey, oysa sosyal medya ne kadar faydalı bir araç, normalde asla ulaşmayı başaramayacağınız kadar insana ulaşıp ihtiyaç sahibi birine yardım edebilirsiniz, hasta bir çocuğa donör bulabilirsiniz, bir hayvancığa yuva bulabilirsiniz, senelerdir görmediğiniz bir arkadaşınıza ulaşıp hasret giderebilirsiniz, kayıp insanların bulunmasını sağlayabilirsiniz.

Tvde aynı şekilde, dizi seyretmek zorunluluğu hatta o tvyi açma zorunluluğu bile yok, artık herşey sosyal medyada mevcut, internette yer alan video kanallarında insanlık tarihi, dünyanın oluşumu, uzay, teknoloji üzerine birçok belgesel var, tarihi mekanları, ülkeleri anlatan kültürel yayınlar mevcut, seçimler, tercihler bize ait, çocuklarımızı da bu tercihler doğrultusunda yetiştirip büyütürüz.

İşin içinde olan insana mı anlatıyorsun :-|

Vahşi kapitalizm diyorsunuz yani.bu evlilik programları ile ilgili tartismaların olduğu dönemde,bir TV programında biri"aman efendim arz talep meselesi,izleniyor ki yayınlanıyor"demişti aynı program da cemil İpekçi de vardı ve şöyle bir cevap vermişti"genel evler de arz talep dengesiyle varlığını sürdürüyor ama bu onların iyi bir yer olduğu anlamına gelmez"tabiki iş izleyicide biter ama bu sektöre bir şekilde standart getirilmelidir.

Standart getirilmesi konusunda size kesinlikle katılıyorum ama bunu başaracak olan seyircidir, size annemden örnek vereyim, annem ciddi manada bir tv bağımlısı, kesinlikle bir seçiciliği yok maalesef, yani inanın evde 10 tane televizyon olsa hepsinde ayrı bir kanal açık olur, tüm kanallardaki dizileri, yarışmaları soluksuz seyrediyor, tamam yalnız yaşadığı için evde canı sıkılıyor ama tvye ayırdığı zamanı çok daha verimli olacak aktiviteler de kullanabilir, kendi yaş grubuna yönelik aktivitelere katılabilir ama yapmıyor, yemin ediyorum bazen biriyle buluşma saatini bile tvde seyrettiği programlara göre ayarlıyor, annem seyretmese veya annem gibi tv bağımlıları her verileni seyretmeyip seçici olsa otomatikman yayın kalitesi değişir.

Bizim evde de tv var ama çoğu zaman kapalıdır, mesela şu an kapalı, açık olursa da ekonomi finans, belgeseller veya yabancı bir film olacak da açıp seyredeceğiz, yerli dizi de seyrettik yeri geldi lakin aman haftaya ne olacak acaba diye her bölümü soluksuz beklemedik.

Standart için arz etmeli herkes yoksa gerçekten arada gece tv açıyorum bakıyorum yerli dizilerin tekrarı oluyor, aman Allahım her türlü entrika, kuralsızlık, fütursuzluk ve yozlaşma var, belki sizler diziye dizi gözüyle bakarsınız ama bir kısım genç bireyler diziyle gerçekler arasında sıkışıp kalıyor, gerçeklik anlayışları değişiyor, bana kalsa ben dizilere tümden karşıyım, en azından bugüne kadar yayınlanan birçok diziye karşıyım, seyretmiyorum, buna bilgi ve kültür ağırlıklı yarışmalar dışındaki yarışma ve bir takım tuhaf gündüz kuşağı programlarda dahil.

Ben şahsen dizi olyani çok çözemedim zaten.birde her akşam her kanalda iki dizi.bu dizilere giden paraları hiç anlamıyorum.zaten çoğu kısa sürede yayından kaldırılıyor.ben kanal sahibi olsam haftanın bazı günleri belgesel(ki çok güzel yabancı yapım belgeseller var),bazı günleri sinema filmleri yayinlardim.daha az maliyetli olurdu.bence Türk halkı bu dizi filmlere doydu artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…