- 11 Mart 2013
- 33.630
- En iyi cevaplar
- 1
- 53.982
- 798
- 32
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Biz hala izliyoruzYaprak dokumunu seviyodum hayrite hanim favorimdi :)) aski memnuyu pek ixlemedim
Cikiyi dimi tekrari:) ben doktorlari izliyorum:) vakit olursa tabiiBiz hala izliyoruz
Biz netten izliyoruz ya ben mutfakta yemek yaparken izliyorum eşimde ara ara bakıyor 42. BölümdeyimCikiyi dimi tekrari:) ben doktorlari izliyorum:) vakit olursa tabii
Kiz kanal d de gunduzun galiba tekrari var:) bende izliyom dedimde oturup izlemiyom sesini acip yemek yapip supurge tutuyom:) nasilsa cogu yeri biliyomusum:))Biz netten izliyoruz ya ben mutfakta yemek yaparken izliyorum eşimde ara ara bakıyor 42. Bölümdeyim
Hahaha çok zevkli oluyor ama dimiKiz kanal d de gunduzun galiba tekrari var:) bende izliyom dedimde oturup izlemiyom sesini acip yemek yapip supurge tutuyom:) nasilsa cogu yeri biliyomusum:))
Aski memnuyla ne alakasi var?Orda normallestirme yok ki,aksine bir skandal bir ailenin cokmesine sebep oluyor. Bihter ölüyor, Firdevs yamuluyor, Nihal yataklara dusuyor, Adnan Beyin itibari yerlere iniyor, Behlul sersefil sokaklara dusuyor, hepsi belasini buluyor. Tam ibretlik diziydi. Yaprak dokumu de oyle
tl kazanan koca adayları out dolar Euro kazananlar in olmuş artık ahahaaaAşk-ı Memnu'ya kim özenmiş olabilir yav? Kendini Bihter'in yerine koyup "Keşke Bihter gibi kocamın yeğeniyle ilişki yaşasam da rezilliğim ortaya çıkınca kendimi vursam" diyen var mı? Ya da kendini Behlül'ün yerine koyup berduş olmayı dileyen? Adnan gibi en cilalısından boynuzlanmayı, efendime söyleyeyim Nihal gibi ruh ve sinir hastalıkları hastanesine kadrolu yatış yapmayı dileyen falan? Dilerim yoktur, varsa onun adına epey üzülürüm.
Bu diziyi izlemedim ama anladığım kadarıyla ikinci kadın olmayı yücelten ve normalleştiren, sanki ailede aldatmak çok normalmiş gibi çocukların doğal bir durummuşçasına söz etmesi, metres gibi kelimeleri kullanmaları falan eleştirilmiş. Hak verdim, ama bu sırf dizilerle kalmamalı. Yerli/Yabancı ünlüler arasında da epey çarpık ilişkiler var, çocuklarınız bu insanların hayranı olabilir, çeşitli Youtuber'ların küfür ve seks içerikli konuşmalarını izleyip o Youtuber gibi davranmaya/konuşmaya çalışabilir, madde kullanımına özenebilir. Diziler endişelenmeniz gereken son şey; sizin endişelenmeniz gereken "İstediğiniz hayatı yaşamanın ve özgürce para yemenin tek yolu zengin bir erkeği kapaklayıp kendinize yapmaktır kızlarrr okumak falan nedir yaa sınırsız kredi kartlı bir kociş varken" mesajını veren kadınlar, ağzı küfürden geçilmeyen vasıfsız ergenlerin tomar tomar para saçtığını gösteren videolar olmalı.
günaydın ,
derdin bu mu demeyin ancak dün akşamdan beri gerçekten beni ciddi derecede rahatsız eden bu dizinin konusuna takıldım.
eşimle tavla oynuyorduk ve bu dizi arka fonda açıktı.
duyduğum diyaloglar beni çok rahatsız etti,
adam orta yaş bunalımına giriyor , kendisine emek veren 3 cocuk doğuran kadına aldatarak karsılık veriyor.
en çok yadırgadığım durum ise şu oldu ;
çocuklardan biri annesine diyor ki;
-anne sen metres misin?
diğer kardeşine annesinden bahsederek;
-babam annem, aldatıyormuş biliyor musun, boşanacaklarmış, babam metres tutmuş vs vs.
bir başka kadının kocası onu defalarca aldatmış,hatta karşısına çıkan her kadınla!!!
kadının birinin kocası ölmüş ama başka bir kadından çocuğu olmuş adamın kadın bunu yeni öğreniyor falan.
erkek karakterlerden emlakçı olan , çağkınlığı maddi durum ile bağdaştırıyor(normalleştiriyor)
bu adama göre hayat bir çiçekle sürüp gitmez gibi sanki vurgulanan nokta bu.
eşimle bir saate yakın tavla oynadık ve bu dizideki diyaloglara ister istemez şahit oldum arada zaten belli bir noktandan sonra da dikkatimi çekiti
o aldatılan kadının 3 çocugunun ağızlarında ; metres, boşanma , aldatma kelimelerinin sakız olması beni çok rahatsız etti.
metres olan kadının da , kendisine yağlı kapı aradığı , zengin avcısı olduğu falan vurgulanıyor.
bu durumlar eskiden ayıp sayılırdı, çcoukların yanında konusu olmazdı.
bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu
ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti, okul çağındaki bir çocugun annesine bakarak babam sana metres mi tuttu demesi ne kadar normal.
neden böyle saçmasapan dizilere prim veriliyor .
tv yi açtığımda neden eski diziler gibi konular , ya da eğitici öğretici yayınlar yok artık.
benim evladım yok ancak bir cocugum olsa tv karsısında yayılıp bu berbat diziye kulak misaifiri dahi olsun istemezdim.
sizin fikirleriniz ne yönde?
ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti,
Ben sevdim. Erkek cocuklara sozde delikanliligi ya da her kabarip silah tasimayi ogreten cukur yada kurtlar vadisinden, karisini doveni yada kocasi olsada baskasina kacmayi normal gosteren karadenizden, tecavuzcusune asik olan fatmagulun sucu ne , pezevenk gibi kizlarini zengine satan faziletin kizlari filminden daha medeni. Ihanetde oldurmek yerine affetmek yada bosanmak gerekdigini gosteriyor, ihanetin yalnis oldugunu ve kadin erkegin eşit haklari oldugunu gosteriyor. Luxs yalilara ozenip evini terk eden kadinlara daha normal gunluk hayati aşiliyor. Siz yalniş tarafdan bakiyorsunuz başka tarafindan bakin. Erkeklere boyle yapmanin cocuklara etkisini gosterip ornek oluyor. Yani oyle yapmaya çagirmiyor oyle yapmanin sonuclariyla uyariyor bu dizi
Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz dizisindede ayni şeyi yapıyorlar. Zaten ilk bölümde adamın metresi vardi, cocugu oldu, sonra o kadın gitti, eski sevgilisi cocuguyla cıktı geldi. Şimdi de eski sevgilisiyle karısı kanka olmuslar.
Ne kadar saçma dizi konulari var .
En üzücüsüde eskiya reytinglerde yüksekte. Onca insan normal buluyor ki seyrediyor.
Sizlere katıliyorum galiba komedi olunca milletin zoruna gitti dram yada mayfa olunca sorun olmuyor.Ben de size şöyle söyleyeyim. Milyon tane dizi var ihanet konulu veya Ahlaki değerden yoksun. Misal eşkıya dünyaya hükümdar olmaz...
Ama nedense bu diziler arasında tepki alan sayısı var olan dizilere oranla çok az. Şimdi de koca koca yalanlara taktı millet. Sanki diğer dizeler ahlak abidesiymiş gibi.
Burdan anlıyorum ki dizinin yapım şirketi falan iyi çalışıyor. Atmış ortaya haberleri. Şöyle skandal böyle skandal. Bizim millet böyle şeylere atlamayı sever. Üç beş kişi laf söylüyor geriye kalan beş on kişi bu kadar konuşuldu açayım bakayım bir şu diziye diyor yapımcılar arkasına yaslanmış reytingleri tadını çıkarıyor. Yani burda bile milletin tepkisi diziyi yapanların yönlendirmesiyle.
İşin içinde olan insana mı anlatıyorsun :-|Ana tema olarak yaşanmış bir çok gerçek olay, siyasi olaylardan bahsediyorum karakterler tabi ki kurgu olarak normal hayatla birebir olmaz adı üstünde dizi. Ama bu tarz mafyalar sizin mahallede olmasa bile gayet de yaygın.
Ben cinayet masası, narkotik vs bir çok insan tanıyorum ve gayet fazlalar emin olabilirsiniz.
Konuyu yanlış anlamadıysam tvde yayınlanan dizilerin topluma etkisi temalı bir konu olmuş bu topik.
Özür dilerim kusura bakmayın hanımlar ama televizyonu hayatının merkezine oturtup tüm kanallardaki dizileri, tüm yarışmaları izleyerek hata yapan sizlersiniz, bu işler arz-talep meselesidir, en çok izlenme oranı olan dizilerin senaryolarına yakın diziler çekilir seyredilsin diye, adamlar bu işe ticari bakıyor doğal olarak, çünkü onlar ticaret yapıyor.
Bir sürü dizi örneği verilmiş galiba bu diziler sizler seyrettiğiniz için çekiliyor ve uzun soluklu hale geliyor, kurtlar vadisi örneği gördüm yahu dizi 10 yıl devam etti, içinde mafyanın, silahın, insan öldürmenin normalleştirildiği birçok sahne vardı, 10 yıl sürmesi seyredilmesi yüzündendir, ki çocukların seyretmemesi gereken bu dizi neredeyse her evde seyrediliyordu, o dönem çocuklar Memati, Polat olacağım diye evden kaçıyordu, bu dizinin yapılmasına temel olan dizi de Deli Yürek adlı dizidir, hatırlarsınız onda da konu hemen hemen aynıydı, amacım dizi sektörünü kötülemek değil, bir gerçeği dile getirmek, bu öyle bir sektördür ki halk tarafından tutulan dizilerde kullanılan kıyafetler, takı ve aksesuarlar bile ticari hale gelir, Miroğlu kazağı, Polat yüzüğü, Bihter elbisesi, Hürrem kızılı :)
Sultan bakırı mı kızılı mı nedir öyle bir saç boyası var artık piyasalarda, oysa eskiden bakır kızılı, koyu kızıl gibi tonlamalar yazılırdı saç boyaları üzerine:)
Halk bir diziyi tutar, seyredilme rekoru kırdırır, benzer dizilerin yapılmasına olanak sağlar, ya ağalı diziler seyredilir ya vurdulu kırdılı diziler veyahut içinde bol entrika, şaşalı ihtişamlı hayatların sürdüğü diziler, gerçek yaşamdan kopma kaçma gibi görüyor bu dizileri seyredenler.
Kaldırılan dizilerin çoğunluğu inceleme imkanı olsa eminim içinde bolca aksiyon olmadığı için tutulmamıştır, geçenlerde gece tv açayım dedim bir yerli diziye denk geldim kırgın çiçekler diye, 100 küsür bölüm mü ne çekilmiş, üvey babanın sapkınlıkları, çokça acının olduğu bir dizi, demek ki çok seyredilmiş o kadar bölüm çekilmiş, seyredilmese çekilmez, onca oyuncu, çalışanın parasını çıkarıp üstüne kar bırakmayan projeyi kimse devam ettirmek istemez çünkü.
Dizi sektörüne kızamam, seyircinin istediğini veriyor onlar, seçici olmak seyircinin elinde, herkesin elinde kumanda var, tıklar farklı kanala geçersiniz ki yüzlerce kanal var, belgeseller, kültürel yayınların olduğu kanallar mevcut, sizlere dizi dayatması yapılmıyor, tercihiniz bu yönde olduğundan diziler çekiliyor, bu aynı sosyal medyayı amaca uygun kullanmayıp sosyal medya çıktı aldatmalar arttı demek gibi birşey, oysa sosyal medya ne kadar faydalı bir araç, normalde asla ulaşmayı başaramayacağınız kadar insana ulaşıp ihtiyaç sahibi birine yardım edebilirsiniz, hasta bir çocuğa donör bulabilirsiniz, bir hayvancığa yuva bulabilirsiniz, senelerdir görmediğiniz bir arkadaşınıza ulaşıp hasret giderebilirsiniz, kayıp insanların bulunmasını sağlayabilirsiniz.
Tvde aynı şekilde, dizi seyretmek zorunluluğu hatta o tvyi açma zorunluluğu bile yok, artık herşey sosyal medyada mevcut, internette yer alan video kanallarında insanlık tarihi, dünyanın oluşumu, uzay, teknoloji üzerine birçok belgesel var, tarihi mekanları, ülkeleri anlatan kültürel yayınlar mevcut, seçimler, tercihler bize ait, çocuklarımızı da bu tercihler doğrultusunda yetiştirip büyütürüz.
Vahşi kapitalizm diyorsunuz yani.bu evlilik programları ile ilgili tartismaların olduğu dönemde,bir TV programında biri"aman efendim arz talep meselesi,izleniyor ki yayınlanıyor"demişti aynı program da cemil İpekçi de vardı ve şöyle bir cevap vermişti"genel evler de arz talep dengesiyle varlığını sürdürüyor ama bu onların iyi bir yer olduğu anlamına gelmez"tabiki iş izleyicide biter ama bu sektöre bir şekilde standart getirilmelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?