- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 44
- Konu Sahibi victoryvivi
-
belki yeterlişikayeti alırsa kaldırılır yayından ya da bir çeki düzen verilir biraz bilemiyorum.Dizi izlenme sırasında 1 numara.
Kimsenin dizi konusu ile ahlaki değer kaybı yaşayacağını düşünmüyorum ama
Bizim toplum olarak kabul etsekte etmesekte iki yüzlü olduğumuz bir gerçek.
En çok eleştirilen dizi, program vs.. en çok izlenen oluyor.
Eki Görüntüle 2183532
Kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum.Dizi izlenme sırasında 1 numara.
Kimsenin dizi konusu ile ahlaki değer kaybı yaşayacağını düşünmüyorum ama
Bizim toplum olarak kabul etsekte etmesekte iki yüzlü olduğumuz bir gerçek.
En çok eleştirilen dizi, program vs.. en çok izlenen oluyor.
Eki Görüntüle 2183532
Haklısın dizi gerçekten aldatmayı normalleştiriyor.çocuklar uyuduktan sonra ilk bölümün tekrarına denk geldim ve bütün gece rüyamda aldatmalar görüp durdum artık nasıl etkilemişsem...günaydın ,
derdin bu mu demeyin ancak dün akşamdan beri gerçekten beni ciddi derecede rahatsız eden bu dizinin konusuna takıldım.
eşimle tavla oynuyorduk ve bu dizi arka fonda açıktı.
duyduğum diyaloglar beni çok rahatsız etti,
adam orta yaş bunalımına giriyor , kendisine emek veren 3 cocuk doğuran kadına aldatarak karsılık veriyor.
en çok yadırgadığım durum ise şu oldu ;
çocuklardan biri annesine diyor ki;
-anne sen metres misin?
diğer kardeşine annesinden bahsederek;
-babam annem, aldatıyormuş biliyor musun, boşanacaklarmış, babam metres tutmuş vs vs.
bir başka kadının kocası onu defalarca aldatmış,hatta karşısına çıkan her kadınla!!!
kadının birinin kocası ölmüş ama başka bir kadından çocuğu olmuş adamın kadın bunu yeni öğreniyor falan.
erkek karakterlerden emlakçı olan , çağkınlığı maddi durum ile bağdaştırıyor(normalleştiriyor)
bu adama göre hayat bir çiçekle sürüp gitmez gibi sanki vurgulanan nokta bu.
eşimle bir saate yakın tavla oynadık ve bu dizideki diyaloglara ister istemez şahit oldum arada zaten belli bir noktandan sonra da dikkatimi çekiti
o aldatılan kadının 3 çocugunun ağızlarında ; metres, boşanma , aldatma kelimelerinin sakız olması beni çok rahatsız etti.
metres olan kadının da , kendisine yağlı kapı aradığı , zengin avcısı olduğu falan vurgulanıyor.
bu durumlar eskiden ayıp sayılırdı, çcoukların yanında konusu olmazdı.
bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu
ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti, okul çağındaki bir çocugun annesine bakarak babam sana metres mi tuttu demesi ne kadar normal.
neden böyle saçmasapan dizilere prim veriliyor .
tv yi açtığımda neden eski diziler gibi konular , ya da eğitici öğretici yayınlar yok artık.
benim evladım yok ancak bir cocugum olsa tv karsısında yayılıp bu berbat diziye kulak misaifiri dahi olsun istemezdim.
sizin fikirleriniz ne yönde?
bilemiyorum kiToplu halde şikayet edilecek bir platform yok mu?
Ben de edeyim, ne kadar çok o kadar iyi
Ergenmisin kardes sen? Nerden biliyosun aski memnuyu sikayet etmedigimi?Romantik komedi tadında bir dizi yani aşkı memnuyu şikayet etmezsiniz gelir şu diziye kafayı takarısnız alkışlıyorum sizleri
Aşk-ı Memnu Madam Bovary(dönemin ünlü realizm anlayışı bunu gerektirir)etkisinde yazılmıştır ne Haticesi ne kuzeni ne kocası...
(Perdeleme teknigi)
Yozlaşan toplum yapisini irdelemek maksadıyla birebir aynı olmayan bir icerikle oluşturulmuştur.
Napalım olana göz mü yumalim ?
Toplumda var olan şeyleri yaziyorlar diye yazarlara düsman mi kesilelim?
Toplumun ahlaki yapısını Halit Ziya,Vedat Türkali bozmadi onlar malumun ilanini yapan kisiler
Olaylar ne ara yazarlara geldi ??
Adam yazmış kitap haline getirmiş , ben istersem tercih edersem o kitabı alır okur evimin kütüphanesine koyar dilersem çocuğumun okumasına izin veririm .
Ama tv ye uyarlanıp her eve rahatlıkla girmesini sağlıklı bulmuyorum ....
Siz hoşlanıyorsanız tabiki izleyin , bende izledim zamanında konu sınırını aştı takibi bıraktım buda benim iradem .
Konu Osmanlı zamanını yansıtır demenize şaşırdım sadece .
Ben Ask-i Memnu dizisinden değil romanindan yola cikarak bir analiz yaptim sadece.
O donemde yazilan romanlar dönemin zihniyetini yansitir tipki bugün oldugu gibi.
Yani benimki edebi bir degerlendirmeydi.
Ama size hak veriyorum konu maksadini aştı.
Banlanan kisiler olmuş, basliktaki ucuz ve gereksiz dizi yüzünden.
Iyi gunler diliyorum
Yok artıkkurtlar vadisi dizisinde ölen karakterler için mevlüt okutan bir halkımız var.
Osmanlı’yı yakalayamadımKonuyu bir açtın kaç kişi banlandı ,olaylar nerelere geldi .
Yazarlardan girdik Osmanlı devletinden çıktık
Malesef öyle cnmYok artık
Ölmeden mezara
Şimdi bu insanlarla an toplum adı altında anılmak hakarettir
Cakir icin cenaze namazi kildi millet:)) komik ama seviyodum o diziyi:)Yok artık
Ölmeden mezara
Şimdi bu insanlarla an toplum adı altında anılmak hakarettir
Bende aşkı memnu ve yaprak dökümü favorilerimdiCakir icin cenaze namazi kildi millet:)) komik ama seviyodum o diziyi:)
Yaprak dokumunu seviyodum hayrite hanim favorimdi :)) aski memnuyu pek ixlemedimBende aşkı memnu ve yaprak dökümü favorilerimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?