- 9 Eylül 2014
- 12.902
- 19.923
- 498
- Konu Sahibi hostes_destan
-
4 sene
Maaşın 3 bin olsa ve bin tlsini ailene verince maddi yönden sıkışacak olsanız adam haklı dicem ama maaşın 5 bin günümüz şartlarında iyi bir miktar bu yüzden bin tlsini ailene vermen sizi sarsmaz.
Eşin olcak kişi ne kadar kazanıyor?
Şimdiden paranı sahiplenmiş ve sende hayırdır diyipnrest çekmek yerine yalan söylemişsin. Bırak bin tlyi bu adam yalan söyledin diye ilerde maaş kartına bile el koyabilir sende sinip oturursun demedi deme.
4 sene uzun bir sure,
es adayiniza ben hak veriyorum,
bir de bu uzun surede hesapta olmayan seyler de cikacak elbette.
bakin soyle yapabilir misiniz?
evlilik oncesi aylik odemeden daha fazla odeyip ne bileyim evlendiginizde son bir yili falan kalmis olsa mesela daha kabul edilebilir bir durum gibi.
Böyle bi insan derken??Evlenmek zorundamısınız boyle bı ınsanla ?
Aynen oyle.istiyorsa borc bitince evlensin.Ama borc bitince aileye gerekli hallerde destek bitmeli mi bence bitmemeli.
En mantıklısi bu aslında ....4 sene uzun bir sure,
es adayiniza ben hak veriyorum,
bir de bu uzun surede hesapta olmayan seyler de cikacak elbette.
bakin soyle yapabilir misiniz?
evlilik oncesi aylik odemeden daha fazla odeyip ne bileyim evlendiginizde son bir yili falan kalmis olsa mesela daha kabul edilebilir bir durum gibi.
Erkekler bunu eslerine sormadan danismadan yaparlar genelde emrivaki olur.calisan kadin kendi parasini ailesine danisarak gonderse bile kotu olur.
Ama suna da karsiyim hem calismayip hem kocam ailesine para gonderiyor diyenleri de dogru bulmuyorum
Aılenız sızı buyuttu okuttu emek verdı 1000 lıra nedır kı 5000 tl maas alırken neden buna musade etmeyen bırıyle evlenıyorsunuzkıBöyle bi insan derken??
Ortak hesabı çok konuşmadık. Ailesi öyle yapıyomuş. Amaç benim paramı kontrol değil bi eve giren para o evindir. 2000 alanda koyar 10.000 alanda koyar. Ev içinde senin paran benim param olursa bereket olmaz, o ayrıma girersek bu evlilik olmaz. Evlenince işsizde kalsan 2000 de kazansan 5000 de benim karım olacaksın senin borcunda benim borcum olacak ben ailenin kredisi varken para biriktiremem, 2 kredi aynı anda ödeyemem, işten çıkarırlarsa seni altından kalkamam çocuk istiyosun çalışmycaksın 10 sene sonunda neden benim evim yok diye bana ağlycaksın diyo
Iyi de sizin birikiminize güvenip mi ev alacak ki. Kendi birikimi yok mu
Eş yerden göğe kadar haklı. “ evi sen alacaksın çocuk olacaksa sen okutacaksın” lafını duyduktan sonra hala sizinle görüşen adamla ben olsam zaten evlenmem. (Dahi anlamındaki -de -da’yı sizin gibi yazmaya gönlüm elvermedi. Oraları değiştirdim, kusura bakmayın)Sagolun yorumlar icin.
Aslinda benim maasima karisip mudahale etmiyor.
Simdi aslinda birazda soyle, ben aileme ev aldim. 3000 odmedi vardi.
Evlenmeye karar verdik, dediki 3000 bizi sarsar, benim toplu param vardi odedim, dustu 2000 e, yine toplu param vardi odedim dustu 1000e.
Onunda evi yok kiraya cikcaz. Oda hep dediki bizim kendi evimiz yuvamiz yokken bu yaptigin etik degil artik sen kendi aileni cocuklarini dusunecksin biz evlenince.
Bende dedim evi sen alacaksin, cocukta olcaksa sen okutacaksin. Oda bana biseyi tartisirken ben inanmiyorum mutlu olabilecegimize. Sen hala ben evlenicem ceyiz yapmam gerekir demiyosun kendin icin bisey yapmiyosun adamin cocugunu dogurup ona bi gelecek hazirlycam demiyosun ben aileme vereyim kocada bana versin diyosun. 200-500 olsa neyse yuksek meblag ve 7 sene dedi.
Bana cok para getirme ama evlenince kendimizi dusunmeliyiz dedi.
Baska bi sebeple ayrilcak olduk hatta ayrildik, sen o borcu ödedikce bu evlilik zaten olmazdi dedi birazda inatlasiyo galiba, bende ben artik ödemiyorum tamammi babam oduyo diye artistlik yaptim.
Simdi tukurdugumu yalamak istemiyorum, barismak icin yalanmi soyledin diycek.
Oysa ben evime temizlige kadin alsam 300
Sacimi boyatsam 300
Tel faturami yuksek secsem 100
Bikac kez taksi kullansam 300
1000 lira para degil ama iste..
Ortak hesapta %50 hak sahibi oluyormuş
es adayinizin maasi ne kadar?
sizin yerinizde olsam teklifim, eve herkes 4 bin koysun madem, kalani da kisisel harcasin veya ailesine yardim etsin demek olurdu.
bu sekilde para gizlemeniz yasal bile olmayabilir, belki bilen bir arkadas yazacaktir, cunku bildigim kadariyla evlilikte yasal olarak tum edinilenler ortak, miras olmadigi surece.
Ortak hesapta %50 hak sahibi oluyormuş
Herkesin kendi düşüncesi tabi ki saygi duyarim. Ama ben kadinin maasinin erkek tarafindan sorulmasina karsiyim.Çalışmayadabilirdi ne ya? Erkekler eşek mi hem kadına bakacak, hem ev geçindirecek, hem ailesine lazım olduğunda para veremeyecek. Ama kadın çalışınca “ e benim param benim kararım, çalışmayabilirdim” diyecek. Noldu hayat müşterekti? Kadınlar çalışmıyorken bile ev işlerini adamla ortak yapmak zorundaydı? Sonuçta kadın erkeğin hizmetçisi değildi.
Kendi ayakları üzerinde durmak bu mu? Evlilik bilinci diye bir şey var. Gelir tekte olsa çiftte, evde oturan kadında olsa erkekte her şey ortaktır. O adam 2 gün sonra işten çıkarılırsa, çalışan kadın ona bakmak zorundadır. Evde oturan adamda evin büyük bölümünün işini yapması gerekir. Büyük meblağ harcanacaksa bu ortak kararla olur. Biraz empati.
Eş yerden göğe kadar haklı. “ evi sen alacaksın çocuk olacaksa sen okutacaksın” lafını duyduktan sonra hala sizinle görüşen adamla ben olsam zaten evlenmem. (Dahi anlamındaki -de -da’yı sizin gibi yazmaya gönlüm elvermedi. Oraları değiştirdim, kusura bakmayın)
Siz de soyluyorsunuz? Alin karsiniza konusun.sen bana ailen icin birsey yaptiginda soyluyorsun.ben de senden saklamak istemiyorum diyeceksiniz.ailenizin ihtiyaci olsun olmaasin söz sözdur.belki 1000tl daha odemekle ac kalmazlar ama incitici olur 1000tlyi kesmeniz.5000maas kazanan evlat yetistirmisler 1000 tl cok mu ? Taviz tavizi getirir.nisanliniz da 5000 tl maasi olan birini kaybetmek istemez bu kadar maddiyatciysa.cekin restinizi uygun bir dille zaten kabul etmiyorsa evlilik mevzuunu bir dusunun derim.İşte onuda yapmıyor. Annesine para verecekse eve bişeyler alcaksa bana söylüyor
Anneniz sizin gibi düşünmemiş sanırım.Ev alma sorumluluğu kocanın bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?