Koca ve Maas

4 sene uzun bir sure,
es adayiniza ben hak veriyorum,
bir de bu uzun surede hesapta olmayan seyler de cikacak elbette.

bakin soyle yapabilir misiniz?
evlilik oncesi aylik odemeden daha fazla odeyip ne bileyim evlendiginizde son bir yili falan kalmis olsa mesela daha kabul edilebilir bir durum gibi.

Yavaaaşş alır o maaş kartını.

Öyle olabilir

valla kimse kusura bakmasın kadının her söylediği yalanda erkeğin bir rolü vardır ki yalan söylemeye itmiştir,nişanlısı konu sahibinin üstüne düşmese 1000 tl borcu babam ödüyor artık demezdi ,bu kadarda yok eşe yalan söylemeyin yok evlilikte güven sarsılır yok o evlilik 3 yıl sürer bunlarda hikaye ,hiçbir erkeğe acımayacaksın ben burada aldatılıp mağdur olan ve 5 parasız çocukları yüzünden çile çekmeye mahkum olan bir sürü konu okuyorum ,hiç çile çekmiş erkek görmedim yada 3 çocukla ortada kalan,her zaman kadının köşesinde bir miktar parası olacakkkk.güven karşıdakiyle alakalıdır eğer karşıdaki anlayışlıysa zaten kadın yalan söylemez ama sen onu buna itiyorsan ceremesini de çekeceksin.

En mantıklısi bu aslında ....

Erkekler bunu eslerine sormadan danismadan yaparlar genelde emrivaki olur.calisan kadin kendi parasini ailesine danisarak gonderse bile kotu olur.
Ama suna da karsiyim hem calismayip hem kocam ailesine para gonderiyor diyenleri de dogru bulmuyorum

İşte onuda yapmıyor. Annesine para verecekse eve bişeyler alcaksa bana söylüyor

Adam %100 haklı. Yanlışım yoksa 4 yıl ödenecek gibi bir şey okudum.
Yapacağınız şey belli. Evliliği bir sene erteleyin. Ailenizin borcunu ödeyin ve bir kısmını aileniz karşılasın.

Eş yerden göğe kadar haklı. “ evi sen alacaksın çocuk olacaksa sen okutacaksın” lafını duyduktan sonra hala sizinle görüşen adamla ben olsam zaten evlenmem. (Dahi anlamındaki -de -da’yı sizin gibi yazmaya gönlüm elvermedi. Oraları değiştirdim, kusura bakmayın)

3500

Ortak hesapta %50 hak sahibi oluyormuş

Bizim başımıza geliyor her gün, boşanma vs olayı olduğu an uyanık olan taraf gelip pat diye alıyor parayı. Hatta eşi yatalak hasta olduğunda ortak hesabındaki tüm parayı kendine geçiren birisi vardı, mirasçılar tarafından dava vs açıldı ama ne olacak bilmiyorum sonuçta hakkı var hepsi üzerinde tasarruf sahibi olmaya. Vefat durumu ayrıdır.

Herkesin kendi düşüncesi tabi ki saygi duyarim. Ama ben kadinin maasinin erkek tarafindan sorulmasina karsiyim.

Ev alma sorumluluğu kocanın bence

İşte onuda yapmıyor. Annesine para verecekse eve bişeyler alcaksa bana söylüyor
Siz de soyluyorsunuz? Alin karsiniza konusun.sen bana ailen icin birsey yaptiginda soyluyorsun.ben de senden saklamak istemiyorum diyeceksiniz.ailenizin ihtiyaci olsun olmaasin söz sözdur.belki 1000tl daha odemekle ac kalmazlar ama incitici olur 1000tlyi kesmeniz.5000maas kazanan evlat yetistirmisler 1000 tl cok mu ? Taviz tavizi getirir.nisanliniz da 5000 tl maasi olan birini kaybetmek istemez bu kadar maddiyatciysa.cekin restinizi uygun bir dille zaten kabul etmiyorsa evlilik mevzuunu bir dusunun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…