Koca ve Maas

Ben de aksini düşünmüyorum zaten. Ailelerin durumu yoksa elbette yardım edilmeli.

Anlatmak istediğim şey çok farklı. Burada daha önce de konular açıldı.
"Eşim ailesine para gönderiyor ne yapmalıyım " diye. Burada birçok kişi adamı topa tuttu. Boşan diyenler bile oldu. Adamın ailesinin parası yoksa almasaydı , yapmasaydı denildi. Fakat ailesine yardim eden kadin olunca nedense cevaplar değişti.

Tamam öyleyse adam da kazandığı parayı istediği gibi harcasın. Karısına sormasın. Neden adam kazandığı parayı harcarken rahatsızlık duysun ki. Kadın parasıyla rezil oluyorsa erkekte rezil oluyor. Öyleyse her iki tarafta istediğini harcasın ve her iki tarafta hesap sormasın.

Yok öyle benim param benim param, kocamın parası benim param yiyiciliği. Evlenmişseniz o evin geçimini de sağlamak zorundasınız. Evlilik paramı istediğim gibi harcıyayım adam çalışsın evi geçindirsin bananecilik değil.

KK da kural: Kadının ailesi aile, annesi anne, babası baba.
Erkeğin ailesi, yiyici, paragöz, ara bozucu, fitne fücür. Kötü aileden yetişen nadide iyi karakterli erkek.

Maaşın 3 bin olsa ve bin tlsini ailene verince maddi yönden sıkışacak olsanız adam haklı dicem ama maaşın 5 bin günümüz şartlarında iyi bir miktar bu yüzden bin tlsini ailene vermen sizi sarsmaz.
Eşin olcak kişi ne kadar kazanıyor?
Şimdiden paranı sahiplenmiş ve sende hayırdır diyipnrest çekmek yerine yalan söylemişsin. Bırak bin tlyi bu adam yalan söyledin diye ilerde maaş kartına bile el koyabilir sende sinip oturursun demedi deme.

konusun, ailemin durumu yok tekrar ödemeye başladım deyin. buna karışma hakkı vermeyin

Evliliğin en sağlam temeli güvendir. Yalana dolana gerek yok elbet bir gün ortaya çıkar ve açıklaması zor olur.
Bir aile de senin paran , benim param olayı varsa bir yerde patlak verir. Ortak hesap açıp açmamak sizin kararınız.

22 yıllık evliyim. Hiç senin paran benim param olmadı evimiz de. Açken de beraber aç, tokkende beraber tokuz.

Aynı şekilde eşiniz sizden saklasa ne hissedersiniz onu bir düşünün ve siz verin kararınızı

Mutlulular dilerim :)

"Ailem bana güvenip bu krediyi aldılar. Yüzüstü bırakamam. Ödemek zorundayim ki zorunluluktan öte ailem onlar elbette ki yardım ederim seve seve. İstersen borç bitince evleniriz" deyip kestirip at.

Yalan söyleme. Doğrusunu söyle. Karışmasına izin verme. Karışacak olursa güle güle de.Yoksa verdiğin her tavizde yenisini isteyecektir.

Pardom esinizi ne ilgilendirir onla evlenmeden once girmis oldugunuz borclar.ailenize soz vermisseniz sozden donmek olur mu.ortak hesap olur herkes esit miktarlar aktarir.bittikce yine aktarir.ben calisirken biz oyle yapardik esimle.harcama disi maas benimdir nasil istersem oyle harcarim.tum maasin aktarilmasi ne demek?herkes haddini bilecek.bu erkekler de es mi aliyor yolunacak kaz mi aliyor anlamadim kusura bakmayin ama.yalan yalani dogurur.mertce alin karsiniza korkmadan tartismadan dimdik soyleyin.isine gelirse.sizi seviyorsa ses etmeyecektir.

Aynen oyle.istiyorsa borc bitince evlensin.Ama borc bitince aileye gerekli hallerde destek bitmeli mi bence bitmemeli.

Nişanlım dört sene kayınvalidemin kredisin ödeyecekmiş benden gizledi diye konu açılsa burası yıkılırdı herhalde. Sözümona eşitlik var. Ama nedense kadın olunca maaşına karışılmıyormuş evlenince. Bunu da burada öğrendim. Gizleyecekseniz ödemeyin. Ödeyecek ama söyleyemiyorsunuz da evlenmeyin. Ortak bir hayat niyetine giren birisinin daha baştan yalana başvurması hiç sağlam bir temel değil. Elbette ailenize yardım edebilirsiniz ama bunu gizlemeniz açık ara ayrılma nedenidir benim gözümde.

Erkekler bunu eslerine sormadan danismadan yaparlar genelde emrivaki olur.calisan kadin kendi parasini ailesine danisarak gonderse bile kotu olur.
Ama suna da karsiyim hem calismayip hem kocam ailesine para gonderiyor diyenleri de dogru bulmuyorum

herkesin evliliğe bakış açısı bir olmayabilir

dediğim gibi ben pozitif ayrımcılıktan yanayım

bu durumda hiç bir maddi katkısı olmayan ev hanımları napacak evlenme haklarını kaldıralım bu mantıkla

çiftler karşılıklı olarak nasıl mutluysa öyle davranmalı

saygılar sevgiler ....

Erkekler ailesine para verse hele bide bunu gizli yapsa, burda boşanınlar, tazminat davası açınlar, sen kim köpekler hava da uçuşur. Ama kadın yapınca “ senin paran ona ne, bunu saklama zorunda hissettiren evliliği bi daha düşün, daha şimdiden buna mı karışıyor” . Oldu canım.

Kendinize gelin ya. Böyle bi evlilik olabilir mi? Yalan söyleyeceksiniz bide kılıfına uydurmamızı bekliyorsunuz. Ayıp.

Aynen oyle.istiyorsa borc bitince evlensin.Ama borc bitince aileye gerekli hallerde destek bitmeli mi bence bitmemeli.

Bence de bitmemeli.

Burada kız ailesi olunca kimse ses çıkarmıyor erkek ailesi olunca herkes karşı çıkıyor demişler ama kız ailesi verici erkek ailesi sürekli bekleyen taraf maalesef. (benim de erkek kardeşim var bu arada)

Şu anda eşimin özel durumundan dolayı ailemin yanındayım, daha bir kere bile bir şeye ihtiyacın var mı, al bunu da torunuma-yeğenime harçlık yap demediler. Kaç bayram geldi geçti, bir kuruş bayram harçlığı dahi vermediler yeğenlerine. Benim ailemin bir tek emekli maaşları olmasına rağmen (üstelik ben çalışıyorum) bizim için torunu için nasıl çırpınıyorlar. Bana tek kuruş harcatmazlar, biriktir ileride lazım olur derler. Sadece para da değilim. kardeşlerine-evladına (yani eşime) karşı da çok ilgisizler. Ona vermedikleri değere üzülüyorum.
Bu durumda ailesine vereceği para elbette ki beni rahatsız ederdi.

Erkekler bunu eslerine sormadan danismadan yaparlar genelde emrivaki olur.calisan kadin kendi parasini ailesine danisarak gonderse bile kotu olur.
Ama suna da karsiyim hem calismayip hem kocam ailesine para gonderiyor diyenleri de dogru bulmuyorum
O zaman adamin ailesine para göndermesi de çok normal.
Kadının da adamın da ailesinin ihtiyacı varsa eşler ortak karar alıp , ailelerine destek olmalı.

O zaman adamin ailesine para göndermesi de çok normal.
Kadının da adamı da ailesinin ihtiyacı varsa eşler ortak karar alıp , ailelerine destek olmalı.
Asgari musterekte bulusulmali.ciftler birbirine emrivaki yapmadan ailelerine destek olabilirler.

Erkeklerde artık çocuk dogurup bir zahmet ev işide yapsınlar? 5000 maas alıyormus millet asgari ücretle gecınıyo? Hem ev işi yapalım hep cocuk yapalım üstune bırde maasımın hesabını yapacak ayıptır sormasıda bunların hepsını ben yapıyorsam erkek ne yapacak????

Bu işin sonu pek hayırlı görünmüyor. Eski mesajlarinda yazdığın kişiyle aynı kişiyse evlenseniz bile büyük ihtimalle kısa sürede bosanırsınız...

Eşine yalan söyleme çünkü bir gün çıkar ve güven biter, güven bitince evliliği toparlamak çok zor olur. İyi niyetlisin belli ki ama yalan yalandır iyi niyetli de olsa kötü niyetli de olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…