Koca ve Maas

Ayrıca bir bankacı olarak şunu söyleyeyim; ortak hesap açtığınızda tüm parayı karşı taraf anında çekebilir bir anda paranız uçabilir haberiniz olsun. Ben ortak gider hesabı olarak açtırabilirdim, kalanını gere kendim biriktirirdim. Biz bankacıyız eşimle ortak hesaba falan hiç ihtiyaç duymadık, herkes kendine düşeni zaten ödüyor. Ben birikimimi ayrıyeten kendim yapıyorum, eşim de biliyor birikimimi ve ev araba vs için kullanmak amacıyla yaptığımı da biliyor.

Biz kiza git kocana yalan söyle demiyoruz ki. Bence söylesin ödeyecegim diye. Adamin karisma hakki yok. Hele simdiden daha evlenmemisler. Yok ortak hesap acalim para orda dursun vs vs. Sen kimsin yani hayirdir. Yarin bir gün o hesabi adam hop bosaltsa dersiniz ki neden ortak hesap actiniz. Hem erkek de el altindan ailesine hep yardim eder ve kadina söz hakki vermez genelde. Calisan kadin neden ailesine yardim edemesin? Zaten bin tl verince 4000 kaliyormus Allah bereket versin. Calismayadabilirdi yani bu kadin. Simdi bunu yapan adam ilerde o ortak hesaptan giden her harcamaya karisir. Kendi ayaklarinin üzerinde durmak bu degil bence....

Sagolun yorumlar icin.
Aslinda benim maasima karisip mudahale etmiyor.
Simdi aslinda birazda soyle, ben aileme ev aldim. 3000 odmedi vardi.

Evlenmeye karar verdik, dediki 3000 bizi sarsar, benim toplu param vardi odedim, dustu 2000 e, yine toplu param vardi odedim dustu 1000e.
Onunda evi yok kiraya cikcaz. Oda hep dediki bizim kendi evimiz yuvamiz yokken bu yaptigin etik degil artik sen kendi aileni cocuklarini dusunecksin biz evlenince.

Bende dedim evi sen alacaksin, cocukta olcaksa sen okutacaksin. Oda bana biseyi tartisirken ben inanmiyorum mutlu olabilecegimize. Sen hala ben evlenicem ceyiz yapmam gerekir demiyosun kendin icin bisey yapmiyosun adamin cocugunu dogurup ona bi gelecek hazirlycam demiyosun ben aileme vereyim kocada bana versin diyosun. 200-500 olsa neyse yuksek meblag ve 7 sene dedi.

Bana cok para getirme ama evlenince kendimizi dusunmeliyiz dedi.

Baska bi sebeple ayrilcak olduk hatta ayrildik, sen o borcu ödedikce bu evlilik zaten olmazdi dedi birazda inatlasiyo galiba, bende ben artik ödemiyorum tamammi babam oduyo diye artistlik yaptim.

Simdi tukurdugumu yalamak istemiyorum, barismak icin yalanmi soyledin diycek.

Oysa ben evime temizlige kadin alsam 300
Sacimi boyatsam 300
Tel faturami yuksek secsem 100
Bikac kez taksi kullansam 300

1000 lira para degil ama iste..

Ortak hesap simdi degil evlenince ve paranin tamamini bosaltma hakki olmuyormus. Onun aileside oyle yapiyormus. Annesi maasini babasi maasini cocuklar maasini koyuyor tum giderler kartlar masraflar ordan cikiyormus

Iyi de sizin birikiminize güvenip mi ev alacak ki. Kendi birikimi yok mu

Ortak hesapta %50 hak sahibi oluyormuş

yapmayin lutfen bin lira gayet de para.
boyle hesapla 5 bin de para degil,
bir elmas alsam ona bile yetmez.

ailenize yardim etmek istemenizi kesinlikle anlamakla beraber, bu konuya bu kadar takmis birine yalan soylemenizi hic etik bulmuyorum.
ve kesinlikle bosanma sebebidir bu durum.
es adayiniz mantikli konusmus,
siz de ailenizin ev borcunu odeyemeyeceklerini, onlar evsiz sikinti cekerken sizin icinizin rahat etmeyecegini anlatmaya calisin.

Çalışmayadabilirdi ne ya? Erkekler eşek mi hem kadına bakacak, hem ev geçindirecek, hem ailesine lazım olduğunda para veremeyecek. Ama kadın çalışınca “ e benim param benim kararım, çalışmayabilirdim” diyecek. Noldu hayat müşterekti? Kadınlar çalışmıyorken bile ev işlerini adamla ortak yapmak zorundaydı? Sonuçta kadın erkeğin hizmetçisi değildi.

Kendi ayakları üzerinde durmak bu mu? Evlilik bilinci diye bir şey var. Gelir tekte olsa çiftte, evde oturan kadında olsa erkekte her şey ortaktır. O adam 2 gün sonra işten çıkarılırsa, çalışan kadın ona bakmak zorundadır. Evde oturan adamda evin büyük bölümünün işini yapması gerekir. Büyük meblağ harcanacaksa bu ortak kararla olur. Biraz empati.

Canım bu adamla çok sorun yasarsın söylım 4000 tl az para degıl hangı bayan bu zamanda bu kadar alıyo?
Bu şimdi buna karısırsa yarın neler olur sen düşün
Bir erkek maddı acıdan kadına güvenıyorsa o evlılkten hayır gelmez
Ne ac gözlü adammış yahu bence ondan koca olmaz paralı kadın arıyo o eş degıl

Anlattım, oda dediki bizde evsiziz. Ve sen ailene ev aldığın için biz ev alamycaz. O evin borcu bitince hamilelik çocuk derken çalışmycaksın ve ben bunun üstesinden gelemem.

Oysa ben 1000 lira eksik alsamda basaracağımıza inanıyorum 2000 ile ev geçindiren var. Bu sebeple gizlesem ve anlamazsa bizde geçiniriz bence

es adayinizin maasi ne kadar?
sizin yerinizde olsam teklifim, eve herkes 4 bin koysun madem, kalani da kisisel harcasin veya ailesine yardim etsin demek olurdu.
bu sekilde para gizlemeniz yasal bile olmayabilir, belki bilen bir arkadas yazacaktir, cunku bildigim kadariyla evlilikte yasal olarak tum edinilenler ortak, miras olmadigi surece.

kendi ailenize yaptığınız yardım mı etik değil? Açıkçası benim kafamın rahat olması için öncelikle ailemin huzurunu garantilerim ardından kendi düzenime bakarım. ben gencim ve nasıl olsa kurarım kendi hayatımı. aileniz sizi bugünlere getirmiş şimdi iki kuruşun hesabını mı vereceksiniz beyefendiye. ben olsam böyle hesaplı kitaplı bir evlilik düşünmezdim. şimdiden bu huzursuzluğu yaşatıyorsa size bir süre daha düşünmenizi tavsiye ederim.

Yahu herkes erkek yapsa kıyamet kopar demiş tamam da bu kızın kazancı var, ama ev hanımı da olabilirdi. Sonuçta evine destek olacak. Niye arkadaş ev hanımlarına kocaları bakarken iyi de çalışan kadının maaşından biraz ailesine destek olması niye kötülük olsun. Ha eğer aynı durumda benim eşim olsa seslenmezdim ki eşim kaynanama destek oluyor en başından beri ben verme demiyorum. Tabi bazı kadınlar kabul etmiyor ama herkesin ne yaptığı beni çok ilgilendirmiyor. 3 bin ailesine verse kadın o zaman kızarım ama 1000 lira kabul edilebilir bi miktar ki 5bin maaş alıyor yaa.

Adam sonuna kadar hakli

Ama Adam yerden göğe haklı

Bana sen bakmalısın ben aileme bakacağım derseniz bu tepkiyi alırsınız

Babanızın maaşı yok mu

1000 lira kira gibi zaten kalanını o ödese

Onların ihtiyacı var yardımcı olurum demek ile evi de sen al çocuğa da sen al demek arasında dünyalar kadar fark var

Evet temizlikçiye 300,dışarda yemeğe 500 kuaföre gezmeye 300 harcarım ama kocama sen bizim aileye bak ben anne babama bakacağım diyemem ihtiyaç varsa ikimiz konuşur yardım ederiz ama bunu görev halinde dayatamam

Adam eve takmış kafayı.
Evlenir evlenmez ev almak zorunda mısınız?
İlk evimizi aldığımızda 12 yıllık evliydik üstelik ben oğlumuzu büyütmek için çalışmaya ara vermiştim.
Karı koca çalıştık o evi daha geniş ve sıfır eve çevirdik,birer de araba aldık orta halli.
Adamın gözünü sizin kazandığınız para bürümüş.
Sizin ben aileme yardım ederim,bizi sen geçindireceksin düşünceniz , 1000 tl'yi saklama ve yalan söyleme niyetiniz de yanlış.
Üstelik bahsettiğiniz rakam az buz değil,
ayrıca adam bu konuda işkilli olduğu için harcamalarınızı kuruş kuruş takip edecek, demedi demeyin.

Ayıp değil mi yaptığınız? Onun parası sizin paranız, sizin paranız sadece sizin paranız.
Benim param 2000 olsa olmazdı tabi bence hiç ayıp değil ben o 5000 için 12 saat ayakta sabaha kadar uyumadan çalışıyorum. Onun gibi akşamları dizi seyretmiyorum. Marlbora içmiyorum dışarda yemiyorum vakko giyinmiyorum. 1000 liraya ev alıyorum bence bu hakkım.

O da derki vakkodan giyin git nusretde yemek ye iphone x al ama kendin için ailemiz için yap. Ve mutlu ol. Banada gelip hala bi ev alamadın diye beni yeme.

Benim yaptığım hiç ayıp değil. 3 kuruşum olsun diye şirketimin verdiği taksi parasını ayırıp minübüsle gidiyorum işe

Eşinizin birikimi var mı? Evlenirken, ev alırken onu mu kullanacak? Sizin evlilikten önce ailenize yaptığınız yardımlar konusunda nasıl söz hakkı oluyor?

Ay bir de bu şirket ortaklığı mı allah aşkına.
İhtiyaç olur ailelere verilir.
Burada soru, eşiniz ailesine 7 yıl boyunca düzenli ödeyecek olsa siz bunu anlayışla karşılar mıydınız?

Bir de bu mevzular aranızda kaç defa geçmiş, sorun oluyor, üstüne bir se yaşan söylerseniz hepten işin içinden çıkılmaz bir hal alır, dürüst olun. Arkada iş çevirmek yerine, Kararınızın arkasında durun.

Eşinizin ailesinin sistemi size uymayabilir. Eğer hoşunuza gitmediyse size dayatmasına izin vermeyin. Masraflara katkıda bulunun ama paranızı harçlık alır almayı kabul etmeyin.
Ben buna alışkın değilim, bu şekilde bir kontrol beni rahatsız eder diyin oldu bitti.

Çalışmayan ev hanımları zaten evlendiklerinde eşleri tarafından çalışmadıkları bilinilyor değil mi? Kaldı ki, çalışıp evlendikten sonra da çalışmamaya başlayabilir bir kadın. O zaman erkeğin sen çalışmıyorsun yada çalışıyordun ama işi bıraktın hadi herkes yoluna deme hakkı bulunmuyorsa, çalışan kadının da bu para benim sen erkeksin evi sen geçindireceksin deme hakkı yoktur. Zaten konu çalışıp çalışmamak değil ki. Çalışıp para kazanıp bu para benim ama ortak kurduğumuz yuvanın geçimi senin olayıdır.

Evliliklerde, açta kalabilirsiniz tokta olabilirsiniz. Amaç ortak bir hayatı yüklenmek, iyisiyle kötüsüyle bu hayattı sürdürmektir.

Ben sizin fikrinizi pozitif ayrımcılık olarak görmüyorum. Sizin fikriniz çıkarcılık. Kazandığım bana ama kurduğum yuvanın tüm yükü kocama fikri asla pozitif ayrımcılık olarak görülemez.

Eşim özelde çalıştığı için kriz zamanlarında işsiz kalmışlığı çoktur. İşsiz kaldığı veya kalmadığı hiç bir gün (28 yıllık evliyim) para benim param çalışıp emek veriyorum demedim demem de zaten. Hele ki gizli saklı iş olmaz.

Ama ben gene de bir kadının eşinden gizli kıyıda köşede kendisi için bir yatırımın olması gerektiğine de inanırım.

Ayrıca, ben KK nın üye kadınlarını anlamakta zorlanıyorum. Buraya bir kadın, nişanlım annesinin ev kredisini ödüyormuş, evlendikten sonrada bunu devam ettirecekmiş deseydi ortalık toz duman olurdu. Şimdi nedense yakıp yıkanlar, aile tabi ki destek olunmalı nidaları atıyorlar.

Ben bir birey olarak (bakın kadın yada erkek demiyorum) çalışıp keser gibi kendime yontamam. Evimin geçimine, eş olarak seçtiğim erkeğe destek olmaktan zevk duyarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…