- Konu Sahibi hostes_destan
-
Ben de eski bankaciyim da o nasil oluyormus? Bir kisi hesabi bosaltamiyorsa her islemde herkesin imzasi onayi gerekirOrtak hesap simdi degil evlenince ve paranin tamamini bosaltma hakki olmuyormus. Onun aileside oyle yapiyormus. Annesi maasini babasi maasini cocuklar maasini koyuyor tum giderler kartlar masraflar ordan cikiyormus
Adam eve takmış kafayı.
Evlenir evlenmez ev almak zorunda mısınız?
İlk evimizi aldığımızda 12 yıllık evliydik üstelik ben oğlumuzu büyütmek için çalışmaya ara vermiştim.
Karı koca çalıştık o evi daha geniş ve sıfır eve çevirdik,birer de araba aldık orta halli.
Adamın gözünü sizin kazandığınız para bürümüş.
Sizin ben aileme yardım ederim,bizi sen geçindireceksin düşünceniz , 1000 tl'yi saklama ve yalan söyleme niyetiniz de yanlış.
Üstelik bahsettiğiniz rakam az buz değil,
ayrıca adam bu konuda işkilli olduğu için harcamalarınızı kuruş kuruş takip edecek, demedi demeyin.
Kesinlikle haklısın, kadın hem dışarda çalışsın, hem ev işlerini yapsın, maaş kartını da kocasına versin, erkek de böyle hainlik yapsın... Aklım almıyor çalıştığı halde tüm maaşı erkeğin eline verip ondan harçlık almayı, şimdi erkeklerin çoğu böyle olsun istiyor. Evin giderleri ortak olarak sağlanır geriye kalan kısmı kadın da erkek de istediği şekilde tasarruf etme hakkına sahiptir.Emın ol cnm arkadasım böyle yaptı kız evın işini yapıyor cocuklara bakıyor üstüne gece gündüz calısıyordu
kocasıda rahata alıstı calısmamaya basladı kız kurusuna dek verıyordu 4 sene sonunda adamın bırde sevgılısı varmıs
bıraktı gıttı kızı dımdızlak ortada erkeğe bıraz sorumluluk yuklemek lazım bu zamanın kadınları herseyı kendı yapıyo ve adamlar rahat takılıyo
Sagolun yorumlar icin.
Aslinda benim maasima karisip mudahale etmiyor.
Simdi aslinda birazda soyle, ben aileme ev aldim. 3000 odmedi vardi.
Evlenmeye karar verdik, dediki 3000 bizi sarsar, benim toplu param vardi odedim, dustu 2000 e, yine toplu param vardi odedim dustu 1000e.
Onunda evi yok kiraya cikcaz. Oda hep dediki bizim kendi evimiz yuvamiz yokken bu yaptigin etik degil artik sen kendi aileni cocuklarini dusunecksin biz evlenince.
Bende dedim evi sen alacaksin, cocukta olcaksa sen okutacaksin. Oda bana biseyi tartisirken ben inanmiyorum mutlu olabilecegimize. Sen hala ben evlenicem ceyiz yapmam gerekir demiyosun kendin icin bisey yapmiyosun adamin cocugunu dogurup ona bi gelecek hazirlycam demiyosun ben aileme vereyim kocada bana versin diyosun. 200-500 olsa neyse yuksek meblag ve 7 sene dedi.
Bana cok para getirme ama evlenince kendimizi dusunmeliyiz dedi.
Baska bi sebeple ayrilcak olduk hatta ayrildik, sen o borcu ödedikce bu evlilik zaten olmazdi dedi birazda inatlasiyo galiba, bende ben artik ödemiyorum tamammi babam oduyo diye artistlik yaptim.
Simdi tukurdugumu yalamak istemiyorum, barismak icin yalanmi soyledin diycek.
Oysa ben evime temizlige kadin alsam 300
Sacimi boyatsam 300
Tel faturami yuksek secsem 100
Bikac kez taksi kullansam 300
1000 lira para degil ama iste..
Çalışmayan ev hanımları zaten evlendiklerinde eşleri tarafından çalışmadıkları bilinilyor değil mi? Kaldı ki, çalışıp evlendikten sonra da çalışmamaya başlayabilir bir kadın. O zaman erkeğin sen çalışmıyorsun yada çalışıyordun ama işi bıraktın hadi herkes yoluna deme hakkı bulunmuyorsa, çalışan kadının da bu para benim sen erkeksin evi sen geçindireceksin deme hakkı yoktur. Zaten konu çalışıp çalışmamak değil ki. Çalışıp para kazanıp bu para benim ama ortak kurduğumuz yuvanın geçimi senin olayıdır.
Evliliklerde, açta kalabilirsiniz tokta olabilirsiniz. Amaç ortak bir hayatı yüklenmek, iyisiyle kötüsüyle bu hayattı sürdürmektir.
Ben sizin fikrinizi pozitif ayrımcılık olarak görmüyorum. Sizin fikriniz çıkarcılık. Kazandığım bana ama kurduğum yuvanın tüm yükü kocama fikri asla pozitif ayrımcılık olarak görülemez.
Eşim özelde çalıştığı için kriz zamanlarında işsiz kalmışlığı çoktur. İşsiz kaldığı veya kalmadığı hiç bir gün (28 yıllık evliyim) para benim param çalışıp emek veriyorum demedim demem de zaten. Hele ki gizli saklı iş olmaz.
Ama ben gene de bir kadının eşinden gizli kıyıda köşede kendisi için bir yatırımın olması gerektiğine de inanırım.
Ayrıca, ben KK nın üye kadınlarını anlamakta zorlanıyorum. Buraya bir kadın, nişanlım annesinin ev kredisini ödüyormuş, evlendikten sonrada bunu devam ettirecekmiş deseydi ortalık toz duman olurdu. Şimdi nedense yakıp yıkanlar, aile tabi ki destek olunmalı nidaları atıyorlar.
Ben bir birey olarak (bakın kadın yada erkek demiyorum) çalışıp keser gibi kendime yontamam. Evimin geçimine, eş olarak seçtiğim erkeğe destek olmaktan zevk duyarım.
Evliliginizi böyle ciddi bir yalanla nasil yürütmeyi düsünüyosunuz? böyle yalanlarla baslarsaniz sonu hayirli olmaz bence.. ayrica esiniz böyle bisey yapsa ve siz ögrenseniz kendinizi nasil hissederdiniz?
Aynennn öyle. Bunu söyleyen erkek olsaydı. Vay efendim adam sizi ve geleceğinizi düşünmüyor, evleneyim diye naralar atarlardı.Adam sonuna kadar hakli
Aslında bizim durumumuz iyi olsa kirada oturmasak konu etmezdi bence. Ama sen ailene ev alacaksın ben kirada oturcam kısmını aşamıyo bence. Banada zaten bu işi yapma 2000 şiraya çalış akşam evinde ol yorulma o kredi yi de ödeme diyo. Ama ben bınu aileme yapmam. Babamın ödeme gücüde var ama ben artık sen öde diyemem
Bana ve çocuğuma sen bakacaksın ben aileme bakacağım kafasında erkekler şu ara çoğaldı ve çok itici gelirdi.Sagolun yorumlar icin.
Aslinda benim maasima karisip mudahale etmiyor.
Simdi aslinda birazda soyle, ben aileme ev aldim. 3000 odmedi vardi.
Evlenmeye karar verdik, dediki 3000 bizi sarsar, benim toplu param vardi odedim, dustu 2000 e, yine toplu param vardi odedim dustu 1000e.
Onunda evi yok kiraya cikcaz. Oda hep dediki bizim kendi evimiz yuvamiz yokken bu yaptigin etik degil artik sen kendi aileni cocuklarini dusunecksin biz evlenince.
Bende dedim evi sen alacaksin, cocukta olcaksa sen okutacaksin. Oda bana biseyi tartisirken ben inanmiyorum mutlu olabilecegimize. Sen hala ben evlenicem ceyiz yapmam gerekir demiyosun kendin icin bisey yapmiyosun adamin cocugunu dogurup ona bi gelecek hazirlycam demiyosun ben aileme vereyim kocada bana versin diyosun. 200-500 olsa neyse yuksek meblag ve 7 sene dedi.
Bana cok para getirme ama evlenince kendimizi dusunmeliyiz dedi.
Baska bi sebeple ayrilcak olduk hatta ayrildik, sen o borcu ödedikce bu evlilik zaten olmazdi dedi birazda inatlasiyo galiba, bende ben artik ödemiyorum tamammi babam oduyo diye artistlik yaptim.
Simdi tukurdugumu yalamak istemiyorum, barismak icin yalanmi soyledin diycek.
Oysa ben evime temizlige kadin alsam 300
Sacimi boyatsam 300
Tel faturami yuksek secsem 100
Bikac kez taksi kullansam 300
1000 lira para degil ama iste..
Ben aldığım 5000 lira benim eve o bakacak bende çatır çatır yicem demiyorumki ama. Oda 5000 lira alıp 1000 lira ailesine destek olsa ben konu etmezdim. Beni kimseye muhtaç etmeyip eksik bırakmycaksa. Ben 5000 alıp 4000 alıyorum yada 5000 aldım ama şuraya harcadım diyerek kumar da oynamıyorum, kocamdan gizli para da biriktirmiyorum.
Aslında eskiden bi işyerim vardı ve oranında borcunu ödedim yıllarca, bunu hiç konu bile etmedi, evlenincede ödycektik.
Onun konusu bizim evimiz yokken ailene ev alıyor olmam. Yoksa fatura ödemişim anneme telefon almışım bunlar hiç konu bile olmuyor
Sanırım nişanlısınız..
Ortak hesap kimin adına olacak, ortak hesabı kim yönetecek onlarıda konuştunuz mu?
Nişanlıniz sizin paranızı kontrol etmek istiyor, buradan gözüken net bu..
Daha önce işten çıktım ama 1700 e de çalıştım. O zaman da aynı fikirdeydiAçıkca söyleyin evlenmeden .Ve ortak hesap işinden vazgećin .
Daha evkenmeden ortak hesap filan .Maasiniza goz dikmis
4 seneKredi ne zaman bitecek
Kocanız da 1000 lirasını ailesine versin. Öyle anlaşın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?