Koca ve Maas

Ortak hesap simdi degil evlenince ve paranin tamamini bosaltma hakki olmuyormus. Onun aileside oyle yapiyormus. Annesi maasini babasi maasini cocuklar maasini koyuyor tum giderler kartlar masraflar ordan cikiyormus
Ben de eski bankaciyim da o nasil oluyormus? Bir kisi hesabi bosaltamiyorsa her islemde herkesin imzasi onayi gerekir

Aslında bizim durumumuz iyi olsa kirada oturmasak konu etmezdi bence. Ama sen ailene ev alacaksın ben kirada oturcam kısmını aşamıyo bence. Banada zaten bu işi yapma 2000 şiraya çalış akşam evinde ol yorulma o kredi yi de ödeme diyo. Ama ben bınu aileme yapmam. Babamın ödeme gücüde var ama ben artık sen öde diyemem

Adam haklı diyenler o zaman adam bu kızı değil maaşını sevmiş arkadaş. Benim de ablam annemin evine 40 bin masraf yaptı. Ve eşi o zaman sevgilisiydi, eniştem memur bile değildi adam inşaatçıları bile kendi buldu be. Şimdi de evliler, eniştem evlendikten 5 yıl sonra atanabildi. şimdi evleri de var arabaları da var. 2 de çocukları var.

Kesinlikle haklısın, kadın hem dışarda çalışsın, hem ev işlerini yapsın, maaş kartını da kocasına versin, erkek de böyle hainlik yapsın... Aklım almıyor çalıştığı halde tüm maaşı erkeğin eline verip ondan harçlık almayı, şimdi erkeklerin çoğu böyle olsun istiyor. Evin giderleri ortak olarak sağlanır geriye kalan kısmı kadın da erkek de istediği şekilde tasarruf etme hakkına sahiptir.

Bir şekilde ortaya çıkar bununla uğraşan adam bir yolunu bulup öğrenir, daha da sıkıntı yaşarsınız. Şöyle bir şey deneseniz. Sanki o parayı siz onlardan peşin almışsınız ve borcunuzu ödüyormuş gibi yapsanız. Biraz para biriktirip söz gelimi babam krediyi kapatacaktı ama parasını ben aldım şimdi ödüyorum diye ona benzer şeyler. Nişanınızın yaptığı da ayıp gerçekten. Ben de ilk evlendigim de babam kredi çekmişti az da olsa katkı sağlıyordum inanın eşim de kızıyordu az gönderiyorsun daha fazla gönder diye.

Son düzenleme:

Eeee siz zaten bu evliliği yalan üzerine inşa etmeye başlamışsınız. Adama ben ödemiyorum diye yalan söylemişsiniz. Şimdi de maaşınızı 5000 yerine 4000 deseniz ne olur ki. Yalan yalanı doğurur. Siz bu olayın üstüne daha çok yalan üretirsiniz ve inanın bir yerde yakalanırsınız. Ayrıca bu kadar olaya ve strese bünye dayanmaz yahu.
Bu arada 1000 TL paradır söyleyeyim. Ben sizden daha fazla kazandığım halde 1000 TL yi para olarak görüyorum.

Ben aldığım 5000 lira benim eve o bakacak bende çatır çatır yicem demiyorumki ama. Oda 5000 lira alıp 1000 lira ailesine destek olsa ben konu etmezdim. Beni kimseye muhtaç etmeyip eksik bırakmycaksa. Ben 5000 alıp 4000 alıyorum yada 5000 aldım ama şuraya harcadım diyerek kumar da oynamıyorum, kocamdan gizli para da biriktirmiyorum.

Aslında eskiden bi işyerim vardı ve oranında borcunu ödedim yıllarca, bunu hiç konu bile etmedi, evlenincede ödycektik.

Onun konusu bizim evimiz yokken ailene ev alıyor olmam. Yoksa fatura ödemişim anneme telefon almışım bunlar hiç konu bile olmuyor

H hostes_destan erkek arkadaşınız, annesi,babası tüm maaşlarını ortaya koyup öyle biriktiriyormus da bunun size faydası ne?Sizin oturmaniz için ev mi almışlar?Siz de babanızla birlikte biriktirip ev almissiniz farkı ne? Evlenmeden önce ona ev almadiginiz için sitem görüyorum erkek arkadasinizda.Umarim o da "artık kredi borcuna destek olmayacağım" lafıniz için barismamistir.Tavsiyem siz 3000 koyun ,o 3000 gül gibi gecinirsiniz...3500 maaşının tamamını ortaya koyup kredi kartından 2000 TL kozmetik/kuafor/kiyafet/ev aksesuari alışverişi yapan arkadaşlarım var.Oturup konusun...bu ödemenin keyfi değil zaruri olduğunu anlatin.

Evliliginizi böyle ciddi bir yalanla nasil yürütmeyi düsünüyosunuz? böyle yalanlarla baslarsaniz sonu hayirli olmaz bence.. ayrica esiniz böyle bisey yapsa ve siz ögrenseniz kendinizi nasil hissederdiniz?

Yalan söylemesine gerek kalmazdı ben komu emezdim. Benzer durumlar oldu etmedim

Artık evlılıkler ticarete döküldü arkadaslar
Kadınlae calısın gece gündüz ev işide yapın
Cocukta dogurun kımseye para vermeyın kocanız sızın hayatınızın merkezı zaten
Aıle falan bos sakın sakın yardım falan etmeyın zor durumda kalsın gebersınler
Kadınlar sızde calısın ıyı maas almayana koca falan yok
Devır ekonomı devri isten cıkarsanız kocanızda sızı terkeder kadınlar eşşek gıbı calısacak ev işide yapacak cocugada bakacak ve iyi para kazananacak
Erkekler eve bakmak zorunda degıl
Aılede onemlı degıl bakıp büyütüp okutmasalardı
Artık calısıp kocanıza bakmak zorundasınız adam sonuna kadar haklı iyi para kazanmayan kadını ne yapsın cnm

Lütfen konuya açıklık getirin. Çünkü ilk yazdığınız mesajınızdan daha farklı boyuta geldi olaylar.

Nişanlınız maaş kartını bana ver mi dedi size. Çünkü konu sizin maaş kartınızı eşinize teslim etmenize kadar geldi.
Ailenizin bu krediyi ödeme gücü var mı? (ki var demişsiniz) Yani aileniz yardıma muhtaç mı?
Ve en önemlisi bir aile nasıl olurda evlenmek üzere olan kızına, kızım sen çeyizini yap gerisini ben öderim demez anlamadım.

Bana ve çocuğuma sen bakacaksın ben aileme bakacağım kafasında erkekler şu ara çoğaldı ve çok itici gelirdi.
Şuan sizin bana bakacaksın ben aileme bakarım tavrınız aynı derece itici.
Mesela bana böyle diyen erkekle ben evlenemezdim. İnsan karşısındakini enayi yerine koymamalı.
Siz bir aile olacaksınız adam bu konuda haklı.
Evlenmeden önce aileniz için yaptığınızın hesabını tabii ki vermeyeceksiniz.
Fakat o borç evliliğe yansıyorsa yalan söylemeyeceksiniz anlamasını sağlamalısınız yada borç bitene kadar evlenmeyin.
Ben adamın 1000 liraya takılmasından ziyade, sizin "aile" olacağınızın bilincinde olup olmadığınızdan endişelendiğini düşünüyorum.
Bence bu konuda endişesini giderirseniz evlenmeden önce ailenize yaptığınız yardım konusunda objektif olacaktır.

Evlendikten sonra ailelere olası sağlık ve bazı acil durumlar dışında eşler arası bilgi dışı para verilmemeli.
Eşinde bilgisi olduktan sonra sizin aile bütçeniz zora girmedikten sonra yardım yaparsınız zaten. Olağan akışı budur.
Not: Yorumumdan maaşınızı eline verin fikrini çıkarmayın öyle demiyorum.

Zaten ben de size yazmadım ki onları. Başka bir üyeden alıntı yaptım.
Başta sormuştum zaten size, siz olsanız nişanlınız size her ay aileme 1000 tl ödeyeceğim dese ne yaparsınız diye. Eğer siz bunu umursamıyorsanız nişanlınıza da aynen böyle söyleyip ben ödeyeceğim gerekirse sen de yardımını yap diyeceksiniz.
Ailelere yardıma (ailenin ihtiyacı varsa) sonuna kadar katılıyorum. Ama bu yardım için her iki tarafta gönüllü olmalı. Bir taraf gönülsüzse zaten bu iş fazla yürümez.

Sanırım nişanlısınız..

Ortak hesap kimin adına olacak, ortak hesabı kim yönetecek onlarıda konuştunuz mu?

Nişanlıniz sizin paranızı kontrol etmek istiyor, buradan gözüken net bu..

Ortak hesabı çok konuşmadık. Ailesi öyle yapıyomuş. Amaç benim paramı kontrol değil bi eve giren para o evindir. 2000 alanda koyar 10.000 alanda koyar. Ev içinde senin paran benim param olursa bereket olmaz, o ayrıma girersek bu evlilik olmaz. Evlenince işsizde kalsan 2000 de kazansan 5000 de benim karım olacaksın senin borcunda benim borcum olacak ben ailenin kredisi varken para biriktiremem, 2 kredi aynı anda ödeyemem, işten çıkarırlarsa seni altından kalkamam çocuk istiyosun çalışmycaksın 10 sene sonunda neden benim evim yok diye bana ağlycaksın diyo

Yalanla evlilik yürümez. Bunu kabul etmiyorsa ayrilin ya da ödemeyeceksiniz yani ikisi bi arada olursa bigün zaten yalandan dolayi evlilik zedelenecek.

Aileniz sizi büyüttü, okuttu onca masraf etti. Sizin ailenize yardım etmeniz normal birşey. Üstelik maaşınızda çok iyi. Bence birşey dememeli. Vefa diye birsey var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…