Kocam 2. Çocuk istemiyor 🥲

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Istemiyorsa zorla yapamazsiniz ki.Belki verecegi ilgi maddi imkan bu kadar bir tane daha cocuga imkani sabrı yoktur.Is sadece bez islak mendil esyayla bitmiyor ki büyüyecek anaokuluna krese gidecek diger kardesleri üniversite yasina gelmis neredeyse dershanesi özel dersi 2 yasinda bir cocugunuz daha varmis onun da masraflari olacak ülkemiz sartlari belli,bir baba 4 cocuga birden nasil yetsin ? Insan belli bir yastan sonra sakinlik ister ayrica 40 li yaşlardaymış zaten sürekli sar başa yapmak istemeyebilir.32 yasindayim inan 2 cocukla sabahtan aksama kafam ari kovani gibi oluyor Allahin gücüne gitmesin ama bir daha cocuğa tövbe ettim maddi manevi olarak asla bakamam.Zorla cocuk yapsanız bu sefer ilgilenmediginde size destek cikmadiginda ne yapacaksiniz ?

Yaranızı deşmişim anlaşılan kusura bakmayın tekrardan Allah yardımcınız olsun
Yaramı deşecek bi durum yok ama neyin ne olduğunu anlıyoruz işte çocukları eve ayda 2 3 geliyormuş bu babalık olmuyo yarın senden de boşanır senin çocuklarını da unutur o zaman da iyi baba der misin

Kocanız ikinci çocuğu istemiş. Hatta üçüncüyü isteyip onu da yapmış. Dördüncüyü istemiyor aslında ve çok haklı.
Çocuk gibi önemli bir konuyu bile konuşmuyorsanız ne konuşarak evleniyorsunuz merak ediyorum.

Eşinizin oğullarını evinizde daha çok ağırlarsanız kızınız da kardeşleriyle büyüyebilir.

Aaa gerçekten mi ben bunu hiç düşünmemiştim siz evlenmeden önce şu kadar çocuk istiyorum diyemi konuşuyorsunuz offf sırf yargı dağıtıcam diye yazmayın ya karşıdakini anlayıp yazın gerçekten

Çocuklu adamla evlenirken bu ihtimali düşünmeliydin.adam yine yapmış bir tane senin için.

Biz konuştuk valla bir de ikinci evlilik ya konuşman şarttı

Kocanız istemediği için bu durumu mecbur kabul edeceksiniz.

Çok çocuk istiyosanız çocuksuz adam alacaktınız, adamın yeterince çocuğu var zaten neden istesin ki?

Eger maddi olarak 3 çocuğun sorumluluğunu tamamen tek basina karşılıyorsa (eski eş ve siz çalışmıyorsaniz) şu devirde nasıl yetissin Nalan Hanım? Anca 3 çocuğun maddi ve manevi sorumluluklarını yerine getiriyordur. Sağlıklı olanin da bu olduğunu düşünüyorum

Evlenmiş boşanmış 2 çocuğu var diye 2. çocuğu isteyemez mi bilmiyorum herkes konu sahibine yüklenmiş ama

Düşünmediğiniz belli olduğu için önerdim zaten.

Evet, çok şaşıracaksınız ama mantıklı insanlar çocuk konusunu evlenmeden önce konuşuyorlar.
Çocuklu insanlarla evlenen çocuksuz insanlar özellikle konuşmalı zaten bunu.
"Ya bunun zaten x sayıda çocuğu var, başka çocuk ister mi, isterse kaç tane ister" diye sorgulamadan koştur koştur evlenmek mantıklı insan işi değil.
Eşiniz iki çocuk yeter deyip üçüncüyü istemeseydi ne yapacaktınız?
20 yaşında evlenseniz neyse diyeceğim ama 30 yaşında evlenen insan bunları düşünmeli bir zahmet.

Senin istemek hakkin, onun da istememek hakkı, baştan konuşulacak şeyler bunlar, şimdi dayatmak olmaz, çalışmıyorsan kendin bakamayacak durumdaysan olan çocuğa olur. Üç çocuğa yapılan masraf belli, bir tane daha eklemek diger çocuklara da haksızlık. Adam bunu istemekte çok haklı, bence akıllıca bı hareket, istenmeyen fazla sorumluluk ilişkinizi de yipratabilir.

Son düzenleme:
Evlenmiş boşanmış 2 çocuğu var diye 2. çocuğu isteyemez mi bilmiyorum herkes konu sahibine yüklenmiş ama

İsteyebilir ama kendisi 2 çocuk annesi olmak isterken evleneceği adamın 4 çocuk babası olmak istemeyebileceğini göz önünde bulundurmalıydı.
İki ayrı evdeki 4 çocuk hem maddi hem manevi açıdan korkunç bir sorumluluk. Adam istememekte haklı.

Onu soruyolar zaten ne konuşuyorsunuz evlenmeden önce? O konuşulmaz bu konuşulmaz ne konuşulur evlenmeden? İki çocuklu adamla evlendiğinize göre en çok sizin konuşmanız gerekiyordu, akıl var izan var, hiç çocuk da istemeyebilirdi napacaktınız o zaman?

İki tarafta kendince haklı evet keşke baştan konuşsalarmış

Ne yapabilirim diye insanların fikrine sunup her yoruma ayrı çemkirmek nasıl bir avamlıktır? Adamı almadan önce iki çocuğu olduğunu bilerek aldın bir zahmet düşünseydin belki de tavşan gibi üremek istemeyeceğini. Sen kendini düşünerek hareket edeceksen baştan çocuklu adama gitmeseydin. Ne yapabilirim demene de cevap olarak adam istemediğine göre yapılabilecek tek şey senin tarzında avam birine göre adamın ırzına geçmek kalıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…