Kocam 2. Çocuk istemiyor 🥲

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay senin 1 taneyle kalman çok ideal . Senin yetiştirdiğinden ne olur bu seviyeyle , olsa olsa bizlerin başına bela olur
Senin gibi dimi benim çocuğumu ağzına almak senin haddine mi sen kimsin burda çocuğumu ağzına sakız ediyorsun terbiyesiz

Kocamın da benim de tek çocuğumuz var. Kocam asla ikinci bir çocuk istemiyor. Ben de istemiyorum gerçi ama o benden daha da net öyle söyleyim.
Şimdi benim saygı duymaktan başka bir durumun olabilir mi? Hayır.
Aynı şekilde ben de net istemesem adama söz hakkı düşmez.
Burada bir de üç çocuk var. İlk iki çocuk zaten en masraflı yaşlarına gelmiş. Başka şehride okul kazansa mesela nasıl geçineceksiniz?
Yurtlar ne kadar pahalı haberiniz var mı?

tek çocuk olup yalnız hissetmeyen çok çocuk var önemli olan anne ve babanın çocuğu doğru yönlendirmesi. Parka çıkar kaynaşsın veya kreşe gönder oyun grupları hobi yerleri oluyor. Adamın zaten 3 sorumluluğu var bu devirde anlayışlı olmak lazım.

Valla sizin gibi insanlara yazdıklarım az bile ne kadar boş varsa burdaymış maşallah sizlere daha çok şey yazılır ama gerek yok ilk defa buraya girdim birşey yazdım ve seviyenizi gördüm
yazılan şeylere saygı duymayıp millete çemkiren sensin hala milleti seviyesiz olmakla mı itham ediyorsun şaka gibi adamın neden istemediğini anladım asdfghjklsdf

Evet diger uyeler icin ayni seyi soyleyemem ama sizinkini direk yanlis anlayip yersiz size yukseldi.diger uyelerde bence bundan irrite oldular ve kendisine yukseldiler.ilk size cikisti cunku ve size cikisi cok haksizdi.umarim yazdigini birdaha okur ve ne demek istediginizi anlar.ama anlasada kendisi cok burnundan kil aldirmaz biri.kusura bakmayin yanlis anladim diyecek biri olmadigini coktan belli etti:)

Aile içi anlaşmazlığa neden olacak bir konu
Ama eşinizin daha haklı sebepleri var
Adam psikolojik fiziksel ekonomik olarak hazır değilim istemiyorum diyor 3 çocuğum var diyor ki bunlar gayet tutarlı haklı sebepler
Siz kızıma kardeş diyorsunuz biraz keyfi ve şımarıkça
Olmaz Siz bu konuda haksızsınız
Buradan prezervatif delin hamile kalın emrivaki yapın mı diyelim
Sizin istekleriniz yönünde nasıl bir çözüm önerisi istiyorsunuz

En naif üye bi de, yanliş anlaşılcam korkusuna yazar da yazar uzun uzun, bi yerden sonra okumayı bırakırım.

En naif üye bi de, yanliş anlaşılcam korkusuna yazar da yazar uzun uzun, bi yerden sonra okumayı bırakırım.
İste bol kitap okumali insan:) bosuna demiyoruz.okumali ve okudugunu yorumlayip anlamali. Uzun, devrik, mecazi vs. cumle kuruldumu bazilarinin contalar yaniyor sanirim
Bu durum kendi icin degil, cevresi icin zor, kendi maalesef farkinda degil.cunku o hep hakli:)
Kadinlar klubununde herksi tek bir fikirde toplamak ne demek farkinda mi acaba

Evlenmiş boşanmış 2 çocuğu var diye 2. çocuğu isteyemez mi bilmiyorum herkes konu sahibine yüklenmiş ama
Ben de size katılıyorum. Mesela kadın evlenmiş boşanmış 2 çocuğu olsaydı, erkeğin de kadından 1 çocuğu olsaydı ve 2.yi isteseydi bence bu kadar tepki almayacaktı. Sonuçta iki türlü de doğuran kadın. Maddi imkanlar varsa neden yapılmasın ki? Kadın da çalışıyormuş.

Dört çocuğa iki maaşlı insan bakamaz bence.
16 yaşındaki iki sene sonra üniversite kazanacak. Belki başka şehire gidecek. Yurt çıkmıyor kolay kolay ev yada özel yurt masrafı olacak. Diğeri lisede olacak. Bu arada iki küçük çocuk masrafını karşılamak için şu zamanda gerçekten gayrimenkul zengini büyük esnaf falan olmak lazım bence.
Benim bu sene ufak yeğen üniversite kazandı. Yurt için yıllık 40 bin ödediler. Bu sadece yurt parası. Daha kitap gibi masrafları da var. Onlar da iki çalışan tek çocuk ancak okutuyorlar. Bu arada yurt da apart tarzı. Yemek hariç 40 bin. Daha çocuğun da mutfak masrafı olacak yanş

Ama mesele sadece maddi imkanlar değil ki çocuk sahibi olmak için.
Maddi durumumuz gayet iyi olmasına rağmen bir tane çocuğum var ve ikinciyi asla istemiyorum.
Konu sahibinin eşi de belki maddi imkanlardan bağımsız olarak 4. bir çocuk istemiyordur.
Bu konular evlenmeden önce konuşulmalıydı burada konuyu açan kadın ben istemiyorum kocam istiyor deseydi aaaa beden senin bedenin kocam seni zorlayamaz denilirdi
Kadın erkek farketmez iki taraftan biri çocuk istemiyorsa bence o çocuk yapılmamalı

ya burada konu maddiyat değil, istememek. tersi durum olsaydı da istemiyosan yapma derdik. adamın maddi durumu iyi diye 4. cocuk yapmak zorunda mı ya? karısı istiyor diye yapsa ilgilenmese iyi mi olacak mesela?

Ne yapacaksın sence ? Ya şöyle adamları darlayan hanımları çok değil ya 3 ay çalışıp ev geçindirip çocuk bakmaya davet ediyorum ya ekonomi almış başını gidiyor halkın çoğu yaşıyor olmakla yaşamak arasındaki farktan bir haber ama 4 çocuk olsun koca eşek gibi çalışıp baksın istiyor yani ne yorum yapılır bilemedim

Adam kendi çapında gayet haklı. Siz niye evlenmeden bu konuların konuşulmasına bu derece şaşırdınız ki? Adamın iki çocuğu varsa hele sizin bu konuyu enine boyuna konuşmanız ve anlaşmanız lazımdı. Kardeş zaruri değil. Ki zaten var çocuğunuzun kardeşleri. Aynı evde büyümek inanın bana çokta büyük bir olay değil. Aynı evde büyüdüğüm kardeşim ile görüşmüyorum bile. Olanı sağlıkla büyütün boşverin.

Evlenince mutlaka çocuk yapılacak, en az iki tane olacak diye bir kural yok ki adam çocuk sayısı normalin üzerine çıkacak diye düşünsün.
Şurada bir sürü konu var ikinci evliliğinde hiç çocuk istemeyen adamlarla ilgili.

Bu sadece maddi güç meselesi de değil. Manevi yükü de var.
Söz konusu erkek olunca işin manevi tarafı göz ardı ediliyor genelde ama çocuklarıyla ilgilenen bir baba için 3 çocukla 4 çocuk arasında dağlar kadar fark var.
Çocuklarıyla ilgilenmiyorsa da ikinciyi yapıp ne yapacak konu sahibi?

Konu sahibi saçma buluyor ama evet evlenmeden konuşmalıydı bu konuyu.
Sonuç olarak istemeyen tarafın istediği oluyor işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…