• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ailemi ziyarete gitmiyor

3 Senedir esimin ailesi ile telefonda bile görüşmüyorum. Saygısız değilim. Bu kendimi korumakla ilgili. Çünkü kimse benimle mezara girmeyecek. 75 yıllık ömrümün 30 senesini başkaları ne ister diye düşünerek yaşayacak kadar ahmak değilim.
Yo gayet saygısızsın eşinin ailesi iyi insanlarmış bunu sorun etmemişler ( sadece su paragrafa bakarak yazıyorum) bir problem yokken kendi kendine araya sınır çizenler ne diye evlilik gibi geleneksel bir şeyin içine giriyor ki ?

Kimse gitsin sabahtan akşama orda otursun demiyor , telefonla arayabilir , içeri girmeden kapıdan iki üç poşet bir şey alıp bırakırken hal hatır sorabilir.

Yürekten destek olmak isteyene bahane çok , ama olmak istemeyene daha çok gibi sanki.

Bu saatten sonra sizde gitmezsiniz heralde artık. Herkes kendi ailesini ziyaret etsin.

Yo gayet saygısızsın eşinin ailesi iyi insanlarmış bunu sorun etmemişler ( sadece su paragrafa bakarak yazıyorum) bir problem yokken kendi kendine araya sınır çizenler ne diye evlilik gibi geleneksel bir şeyin içine giriyor ki ?
Forumlarda denk gelmemiştir yaşadıklarım. Hiç yazmayayım. Herkes yerinde sağ olsun. Yalan hakaret her türlü şeyi yaşadım.

Forumlarda denk gelmemiştir yaşadıklarım. Hiç yazmayayım. Herkes yerinde sağ olsun. Yalan hakaret her türlü şeyi yaşadım.
Böyle durumlarda sınır çizmek en doğrusu ve sonuna kadar haklısınız tabi ama konu sahibinin anlattığı kadarıyla damat ve aile arasında bir sorun yok. Ay ne bileyim eş bu sonuçta ben uzaktaysam ve o yakındaysa, arada bir problem de yoksa ben az biraz ilgilensin isterdim ya. En azından eşinin içinin biraz rahatlaması için

Merhabalar aranıza yeni katıldım ben bir öğretmen olarak ailemden uzağa atandım ve tek başıma başka şehirde yaşıyorum eşim kendi memleketimizde ailelerimizin yanında dönem başında babam vefat etti ve geri dönmek zorunda kaldım görev yerime döneli baya zaman olmasına rağmen eşim aileme bir kere bile uğramadı ve bunu diyincede beni arayan yokki diyor halbuki kendi aileside bana aynısını yapıyor ama yinede ben suçlu oluyorum benim mi söylemem lazımdı ona aileme git diye bilmiyorum en son kavga ettim gitme diye beni istemiyorlar dimi diyor halbuki o kadar zamandır gitmeyen oydu ben her gittiğimde onun ailesine uğramadan gelmiyorum ama benimkine gelince umursamıyor ne yapmalıyım
Aynısı siz de onun ailesine yapın. Bir şey söylerse de ikinci cümleyi kurmasına fırsat vermeyin.

Öncelikle başınız sağolsun. Ben evlenince eşim ailemin bi parçası oldu gibi hissetmek isterim. Dahil olsun, bizden olsun isterim. Anamın babamın oğlu olsun her derde koşsun çözsün halletsin demek istemiyorum. Fakat bu büyük bi kayıp. Komşumun böyle kaybı olsa her akşam yemek yapınca onlarla da paylaşırım. İhtiyaçlarını gözetirim. Bunu yapmayı öğrenerek büyüdük. Zaten acıları var ufak tefek şeyleri düşünmesin insanlar, insan insanın acısını görebildiği sürece insandır öğretisini aldık. Eşiniz gitmiyo ve davet bekliyosa ayıp. Ben de üzülürdüm ama karşılığında onun ailesiyle herhangi bi sorunum yoksa misilleme yapmazdım. Ona doğru olanı anlatır, ailemin ona ihtiyacı olabileceğini, benim yetemediğim noktada beni temsilen var olabildiğini söylerdim. Siz yokken bi ihtiyaca cevap vermesinden daha güzel ne olabilir. Kardeşimi, annemi kocamdan daha çok kime güvenerek emanet edebilirim ki? Olması gereken arada bir araması, ihtiyaçlar için çabalaması değil mi? Neden evleniyoruz o zaman?

Merhabalar aranıza yeni katıldım ben bir öğretmen olarak ailemden uzağa atandım ve tek başıma başka şehirde yaşıyorum eşim kendi memleketimizde ailelerimizin yanında dönem başında babam vefat etti ve geri dönmek zorunda kaldım görev yerime döneli baya zaman olmasına rağmen eşim aileme bir kere bile uğramadı ve bunu diyincede beni arayan yokki diyor halbuki kendi aileside bana aynısını yapıyor ama yinede ben suçlu oluyorum benim mi söylemem lazımdı ona aileme git diye bilmiyorum en son kavga ettim gitme diye beni istemiyorlar dimi diyor halbuki o kadar zamandır gitmeyen oydu ben her gittiğimde onun ailesine uğramadan gelmiyorum ama benimkine gelince umursamıyor ne yapmalıyım
Ay boşver değmez bunların hepsi aynı b*k emin ol herkesin evinde aynı muhabbet. Ellerinde saz ağızlarda hep aynı türkü bıktık walla.

Sen aileni ziyaret et ona da ister gel ister gelme de çekil kenara.

N*amus davası yok k*davası yok, kimse birbirne küfür etmemiş kimse kimseye bişey yapmamış. Saçma sapan tripler.

Aile büyükleri bizler için büyük bir şükür sebebi. Ve karşılıklı saygı sevgi çercevesinde hall edilmeyecek şey yoktur. Yeterki gönüller bir olsun. Olmak istemeyenin de yolu açık olsun kendince. Yalnız olmak onların tercihi.

Bende ilk zamanlar eşimi zorluyıdum şimdi zorlamıyorum annemlere gidiyorum diyorum geliyor. Sen gelme yorgunsun diyorum çıkıp geliyor gelmediği zaman da telefonla yokkluyo napıyosnuz diye 😂 hiiiiç ilgilenmeyin kızlar cinsler bunlar bu devranın bu devirin son modelleri bidaha aynısından türemeyecek modeller bunlar cinsler tuhaflar..🤣

Senin konunla ne alakası var konu sahibinin durumunun? Konu sahibi eşimle ailemin bir sorunu yok yazmış görmedin herhalde.

Yok gitmek zorunda değil vs yorumlarına inanamadım. Konu sahibinin babası vefat etmiş eşi bostan korkuluğu mu ya insan utanır bir kere uğrar aynı şehirde. Üstelik konu sahibi git diyor ısrarla eşine de. Başın sağ olsun konu sahibi. Beklentini kes bence yoksa mutsuz olacaksın.

Normalde hiç bir sıkıntı yok ailemle onun arasında ben gidip bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormasını beklerdim ve iş yeri benim ailemin evine baya yakın
İnsanlik görevini yerine getirmeyi bilmeyen insanimsilar için çok fazla düşünmeye gerek yok. Kötü gunumde benim ve ailemin yanında olmayan adam bir daha hiç olmasın. İnanın hiç kayıp olmaz. Bu adamla geçen günler kayıp asıl.

Allah razı olsun baş sağlığı dileyenlerde Zor bir dönemden geçiyorum eşimin bunu yapması gerçekten beni üzüyor ve ne desemde boş gibi geliyor
başınız sağolsun Allah rahmet eylesin
babanızın cenazesinde gidip geldi dimi burada yanlış anlayanlar olmuş

eşiniz evdeki tek erkek babanızsa ondan da çekiniyor olmasın
yakınsa evler kapıdan uğrayabilir gerçi

ve o gitmiyorsa sizi de bize gel diye zorlayamaz!

Ay boşver değmez bunların hepsi aynı b*k emin ol herkesin evinde aynı muhabbet. Ellerinde saz ağızlarda hep aynı türkü bıktık walla.

Sen aileni ziyaret et ona da ister gel ister gelme de çekil kenara.

N*amus davası yok k*davası yok, kimse birbirne küfür etmemiş kimse kimseye bişey yapmamış. Saçma sapan tripler.

Aile büyükleri bizler için büyük bir şükür sebebi. Ve karşılıklı saygı sevgi çercevesinde hall edilmeyecek şey yoktur. Yeterki gönüller bir olsun. Olmak istemeyenin de yolu açık olsun kendince. Yalnız olmak onların tercihi.

Bende ilk zamanlar eşimi zorluyıdum şimdi zorlamıyorum annemlere gidiyorum diyorum geliyor. Sen gelme yorgunsun diyorum çıkıp geliyor gelmediği zaman da telefonla yokkluyo napıyosnuz diye 😂 hiiiiç ilgilenmeyin kızlar cinsler bunlar bu devranın bu devirin son modelleri bidaha aynısından türemeyecek modeller bunlar cinsler tuhaflar..🤣
Bunu deneyeceğim kesinlikle öyle olmadı bunu yapmalı

başınız sağolsun Allah rahmet eylesin
babanızın cenazesinde gidip geldi dimi burada yanlış anlayanlar olmuş

eşiniz evdeki tek erkek babanızsa ondan da çekiniyor olmasın
yakınsa evler kapıdan uğrayabilir gerçi

ve o gitmiyorsa sizi de bize gel diye zorlayamaz!
Erkek kardeşimde var maalesef babam hayattaykende babam yokkende

Sizin anne babanız size ait ve duygusal hissiyat da size ait. O bir duygu beslemiyor onlara önce bunu bir anlayın. Zorlanıyorsaniz siz de gitmeyin. Bayram seyran falan filan yeterli. 1950 yılında yaşamıyoruz. Herkesin kendi hayatı var.
Ölümde gidilir ya. O kadar da değil

Davet etmeleri gerekir galiba yaa. Düşününce ben geliyorum mu diyecek.
Konu sahibinin babası vefat etmiş.Damadın gidip arayıp sorması lazım.Bişey lazım mı yapmam gereken bir şey var mı diye?Yakın zamanda bir kayıp yaşamışlar davet mi edecekler gel diye?En azından ben eşimden öyle gördüm.Ailemde bir sıkıntı olduğunda benden önce koşuyor.

Bu sizin konunuz değil ama. Taraflı yaklaşıyorsunuz. Siz kendi yerinizden bakmayacaksınız meselelere, objektif ve tarafsız Bi yerden bakacaksınız. Çünkü konu siz değilsiniz.

Bakın ben de eşimin ailesinden hoşlanmam. Aramam, sormam. Onlar da beni aramaz. Annem ameliyat oldu beni aramadılar. Ama zaten böyle bir ilişki içindeyiz. Aramamaları sorun değil.

Kp öldü benim. Aradım görümcemi kayinvalidemi ama bu ekstra bir durum diye aradım. Bayramlarda filan giderim. Eşim görüntülü konuşuyorsa kadraja girip selam verip geçerim.

Ama burda konu sahibinin durumu bizden farklı olabilir.

Adam olan eşini kaybetmiş bir insana hatır sorar. Bunun lamı cimi yok.

Konu sahibi arkadaş, bu kadar para etmeyen adamları nerden buluyorsunuz? Bakın eleştirmek için sormuyorum, cidden nerden buldunuz? Bu tipler çok var kk da . Biri de çıkıp şurda buldum demiyor.

Ben 37 yaşındayım. Gözümle böyle bir tip görmedim mesela. Üniversite okudum.. bin çeşit insanla tanıştım bu kadar adam, insan olmayanla karşılaşmadım.

Back
X