- 24 Eylül 2010
- 6.213
- 20.316
- 548
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Adamın evinde annesi müdehale etmiyorsa uyarması gerekiyor tabii ki. Buradaki baş sorumlu konu sahibinin annesi zaten. Çocuğa asıl kötülük sınır koymamaktır.Burada yazılan yorumları dehşet içinde okudum. Herkesin şaka anlayışı kendine 3 yaşında bebeğe tükür deniyor. 3 yaşında bebeğe !! Bunun nesi hakaret olabilir? Ebeveynler bebeğin altı bezlenirken bir birlerne oh bir suratına işesinde gör vs diye şaka yapabilirler. Klişedir. Konu insanların şaka anlayışı mı? Diğer tarafta 9 yaşında bir çocuk var? Çocuk simarmasin diye azarlanmali kafası nedir yahu!! Cocuklar su ile oynamayı sever. Bin kere de uyarsan yapabilirler. Çocuğu annesi uyarir ablası uyarır ama eniştesi kötü kötü bile baksa o çocuk korkar. Eniştenin çocuklar el yıkadı diye sinirlenmeye hakkı nasıl olabilir yahu? iyi mi herkes! En fazla abicim su israf oluyor diye gidip musluğu sessizce kapamaliydi. İçeri giren ablaya sinirli sinirli hesap sormak filan nasıl çirkin. O çocugun herkesin içinde hesap vermek zorunda kalması mi doğru ? Çocuk terbiyesinden bunu mu anliyorsunuz?
Anneyi bulamayınca çocuğu mu azarlamis? Çocuğu azarlamak yerine uyarsaymis çocuk yeterince terbiye almayacak mıymış ? Damat söz konusu bir çocuk ve bir bebek oldugu için öfkesini içinde tutamamış mı? Çocuklar yokken eşiyle bu konuyu konussaymis olmaz mıymış ? Adam hödük değil çocuk şımarık eş saygısız. Peki.Çocuk simarmasin diye azarlanmaz ama çocuğun annesi nerdeymis peki ? Yani konu sahibinin annesi neden 15 dk boyunca uyarmamis? Konu sahibinin eşi de buna ofkelenmis, şımarık çocuğa katlanmak zorunda mı ? Egerki çocuğun annesi zamanında kızına suyu kapatip gerekli açıklamayı yapsaydı bunlar zaten yaşanmayacakti. Büyük ihtimal o arada elinde çekirdek dizi izliyordu. Damatta öfkelendi. Konu sahibi de babana tükür diyerek tüy dikti.
Ayyy konu sahibinin ne kadar cahil oldugunu gorunce yazdigi yorumlardan kocasi az bile demis diyorum. Kimse kendini yormasin bu kadina laf anlatmakla bence
Anneyi bulamayınca çocuğu mu azarlamis? Çocuğu azarlamak yerine uyarsaymis çocuk yeterince terbiye almayacak mıymış ? Damat söz konusu bir çocuk ve bir bebek oldugu için öfkesini içinde tutamamış mı? Çocuklar yokken eşiyle bu konuyu konussaymis olmaz mıymış ? Adam hödük değil çocuk şımarık eş saygısız. Peki.
İyi de adam uyarmamış çocuğu üzmüş! Uyarsaymis haklısınız. Ayrıca çocuk suyu açık bırakmadığını elini kopukledigini söylemiş. O sırada şu açık değildi sonucu çıkarıyorum ben buradan. Yani kabahati yokmuş. Elini biraz uuzn uzun kopukledi. O kopuge bakmak biraz boşuna gitti diye çocuk azarlayan tahammülsüz bir adam görüyorum ben bu hikayede. Kadın da çocuk üzüldü diye tamam yarene herşey serbest demis. Araya da bebeği katmış. Çocuk oyunu gibi bak biz kiziyoruz eniştene sen merak etme diye gönlünü almaya çalışmış. Ortada haksız yere azarlanmis kalbi kırılmış bir çocuk var. Bunu niye kimse gormuyor. Kadının yöntemlerini tartışmak çok saçma bana kalırsa. Çocuğa tükür babana demek yerine parmağını sallitip hii baba bir daha yapma bak yaren çok üzüldü deseymis keske. Ama adamın gaddarligi yanında çok hafif bir kusur. Hem çocuğu üzmüş hem hala bağırmaya devam ediyor.Adamın evinde annesi müdehale etmiyorsa uyarması gerekiyor tabii ki. Buradaki baş sorumlu konu sahibinin annesi zaten. Çocuğa asıl kötülük sınır koymamaktır.
Gaddarlık mi oluyor uyarmakİyi de adam uyarmamış çocuğu üzmüş! Uyarsaymis haklısınız. Ayrıca çocuk suyu açık bırakmadığını elini kopukledigini söylemiş. O sırada şu açık değildi sonucu çıkarıyorum ben buradan. Yani kabahati yokmuş. Elini biraz uuzn uzun kopukledi. O kopuge bakmak biraz boşuna gitti diye çocuk azarlayan tahammülsüz bir adam görüyorum ben bu hikayede. Kadın da çocuk üzüldü diye tamam yarene herşey serbest demis. Araya da bebeği katmış. Çocuk oyunu gibi bak biz kiziyoruz eniştene sen merak etme diye gönlünü almaya çalışmış. Ortada haksız yere azarlanmis kalbi kırılmış bir çocuk var. Bunu niye kimse gormuyor. Kadının yöntemlerini tartışmak çok saçma bana kalırsa. Çocuğa tükür babana demek yerine parmağını sallitip hii baba bir daha yapma bak yaren çok üzüldü deseymis keske. Ama adamın gaddarligi yanında çok hafif bir kusur. Hem çocuğu üzmüş hem hala bağırmaya devam ediyor.
Pedagog musunuz? Eger soyleyse aciklar misiniz cocuklar olumsuz davranislari kac yasinda ve ne sekilde ogrenmeye basliyorlar?Ne kadar da pedogojik açıklamalar... Hanımefendi 3 yaşındaki çocuğa tükür deyince normallestirmis oluyor tükürmek ertesi gün de okulda arkadaşlarına tüküsün ? 3 yaşında! Henüz bebek. Davranışlari böyle gelişmiyor. 9 yaşındaki çocuğun da eniştesi azarladiktan sonra üzüldü diye ablası ona herşey serbest demesi çocuğun zihninde hiç bir şey ifade etmez. O cocugun kalbi kırılır öz güveni zedelenir. Azarlamak asla bir terbiye yöntemi degildir. Hiç bir işe yaramaz ters teper. Özellikle enişte gibi arada güvenli bağlanmanin olmadığı bir yetiskin tarafindan azalanan çocugun kalbi bunu tölere etmez. Kalıci hasar bırakır. Ablanın yaptigi sadece faydasız bir iyilestirme çabasından öteye gitmemiş. O kadar!!
Bir okul oncesi ogretmeni olarak sizin gibi veliler yuzunden cocugunuza kazandirdiginiz yanlis davranislari duzeltmekle geciyor derslerimiz. Yazdiginiz yorumlari okuyunca yaptiginiz hatanin farkinda olmadiginizi gordum cok yazik...Nerden bu kanıya vardınız tanımadığınız birine cahil deme cürretini nerden alıyorsunuz sizde çok hadsizsiniz
Çocuk misafir olduğu evde kafasına göre hareket edemez. En başta konu sahibinin annesi müdehale etmeliydi ama maşallah etkisiz eleman. Çocuğun suyu akıtıp akıtmadığını bilmiyoruz ama belli ki adam 15 dakika banyonun işgal edilmesinden rahatsız olmuş. Eğer çocuğunun “elalemden” laf işitmesini istemiyorsa annesi sahip çıkacaktı.İyi de adam uyarmamış çocuğu üzmüş! Uyarsaymis haklısınız. Ayrıca çocuk suyu açık bırakmadığını elini kopukledigini söylemiş. O sırada şu açık değildi sonucu çıkarıyorum ben buradan. Yani kabahati yokmuş. Elini biraz uuzn uzun kopukledi. O kopuge bakmak biraz boşuna gitti diye çocuk azarlayan tahammülsüz bir adam görüyorum ben bu hikayede. Kadın da çocuk üzüldü diye tamam yarene herşey serbest demis. Araya da bebeği katmış. Çocuk oyunu gibi bak biz kiziyoruz eniştene sen merak etme diye gönlünü almaya çalışmış. Ortada haksız yere azarlanmis kalbi kırılmış bir çocuk var. Bunu niye kimse gormuyor. Kadının yöntemlerini tartışmak çok saçma bana kalırsa. Çocuğa tükür babana demek yerine parmağını sallitip hii baba bir daha yapma bak yaren çok üzüldü deseymis keske. Ama adamın gaddarligi yanında çok hafif bir kusur. Hem çocuğu üzmüş hem hala bağırmaya devam ediyor.
Masallah bu cocuklarin hic anadan babadan çekincesi yok nasi oluosa kimseden korkmuyorlar özgür o, biz onu serbest biraktik, diye diye. İlerde napacaklar bakalim hic zapdolmaz küçükken zapdolmayan.Ailesini uyardım, aldığım cevap “bizi de dinlemiyor ki” oldu.
Eșșek kadar kız ya 9 yasinda pek tabi karşına alip konusabilirsin. Adam da uyarmis zaten nerde dedi ki azarlamis diye? Azicik baskasinin evinde dogru durmayi ogrensinler ya. Eşimin 12 yasindaki yegeni de bizde dolaplari karistiriyor. Annesinin yaninda diyorum cocugum baskasinin evinde dolap karistirilmaz diye niye çünkü put gibi duruyor orda yapma demio.Anneyi bulamayınca çocuğu mu azarlamis? Çocuğu azarlamak yerine uyarsaymis çocuk yeterince terbiye almayacak mıymış ? Damat söz konusu bir çocuk ve bir bebek oldugu için öfkesini içinde tutamamış mı? Çocuklar yokken eşiyle bu konuyu konussaymis olmaz mıymış ? Adam hödük değil çocuk şımarık eş saygısız. Peki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?