- 17 Mart 2019
- 3.211
- 4.429
- 133
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Eşiniz siz uyurken çocuklar la zaman geçirmiş ve çocuklarla ilgilenmiş annenizin yanında eşinizi siz rencide etmişsiniz önce.ayrica yarene her şey serbest bu çok hatalı bı cümle hem kızınız kıskanır teyzesini buna sebep olursunuz hemde yaren doğru davranışi kazanamaz.bir de bir ebeveyin bir şeye yanlış diyorsa diğer ebeveyin çocukların yanında verilen kararı desteklemeli.Merhaba kızlar çok üzgünüm akşama kadar uyudum sinirim çok bozuk ve kocama karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum kk nin akıllı kadınları bana bir fikir verin..
Annem 1 haftadr bende kalıyor, kardeşim de var kardeşim 9 yaşında birde benim çocuğum var oda 3 yaşında
Dün hep birlikte yemekler yedik çay içtik herşey keyifliydi saat 9 gibi ben çok yoruldum biraz uyuyum dedim eşim de tamam biz annenle bakarız çocuklara dedi. Ben yattım çocuklar tabi şımarmaya başladı çocuklar banyoya girmiş 15 dk el yıkıyor eşim kızdı 15 dk el yıkanmaz hemen içeri geçin diye kardeşim de biraz yaramaz vs derken eşim baya sinirlenmis
Sonra 23.30 gibi ben uyandım geldim anladım eşim baya sinirli ama bana birşey demiyor Nyse bende dedim çocuklara neden kızdın falan oda anlattı halen kardeşime kızmaya devam ediyor Yaren sen 10 yaşındasın on beş dk el yıkanmaz,. Yaren de enişte biz on beş dk el yikamadk elimizi köpükledik dedi bende orda yaren baya üzülmüs diye yarene herşey serbest dedim kızıma da şaka olsun diye kızım bana tükür neşesi yerine gelsin dedim
Eşim o sırada bana Allah belanı versin senin dedi bağırdı ve yatmaya gtti ben kala kaldım. Biraz dan işten gelecek nasıl davranmam gerekli
Konuşmayı düşünmüyorum kalbim çok kırıldı
Yani 9 yaşındaki çocuk için ona herşey serbest demek, 3 yaşındaki çocuğa babana tukur demek doğru öyle mi ?Yalnız bir tarafta çocuk söz konusu. Çocuga terbiye vermenin yolu azarlamak ya da ablasına bağırmak değildir. Görmezden gelmek, örnek olmak doğrusunu sakince anlatmak gerekir ki çocuk 15 dk yikamadim, elimi kopukledim diyor. Belli ki çocuğa tahammulu olmayan kişilerden ki ben nefret ederim böyle tiplerden. 9 yaşında bir çocuk azarlanacakken ortam gergin diye kadıncagiz çocuklar etkilenmesin diye şakaya vurmuş. Ne yapsaymis o gergin ortamda çocuk mu azarlasaymiş? Benim saygıdan anladığım bu değil.
Yaaa bunu bana mı söylüyorsunuz?? Konu sahibi ben değilim ama benim mesajımı alıntılımışsınız?? AnlayamadımKonu sahibi bu nick 2.üyeliğiniz mi?Mune
Burada yazılan yorumları dehşet içinde okudum. Herkesin şaka anlayışı kendine 3 yaşında bebeğe tükür deniyor. 3 yaşında bebeğe !! Bunun nesi hakaret olabilir? Ebeveynler bebeğin altı bezlenirken bir birlerne oh bir suratına işesinde gör vs diye şaka yapabilirler. Klişedir. Konu insanların şaka anlayışı mı? Diğer tarafta 9 yaşında bir çocuk var? Çocuk simarmasin diye azarlanmali kafası nedir yahu!! Cocuklar su ile oynamayı sever. Bin kere de uyarsan yapabilirler. Çocuğu annesi uyarir ablası uyarır ama eniştesi kötü kötü bile baksa o çocuk korkar. Eniştenin çocuklar el yıkadı diye sinirlenmeye hakkı nasıl olabilir yahu? iyi mi herkes! En fazla abicim su israf oluyor diye gidip musluğu sessizce kapamaliydi. İçeri giren ablaya sinirli sinirli hesap sormak filan nasıl çirkin. O çocugun herkesin içinde hesap vermek zorunda kalması mi doğru ? Çocuk terbiyesinden bunu mu anliyorsunuz?Aynen bende öyle yaptım
Ben yanlıs neresinde anlamadım ? Saygı anlayışlarımiz muhtemelen çok farklı.Yani 9 yaşındaki çocuk için ona herşey serbest demek, 3 yaşındaki çocuğa babana tukur demek doğru öyle mi ?
O yaştaki bir çocuk için herşey serbest olamz, öyle birşey derseniz çocuk sınırsızca istediğini yapabileceğini zanneder.Ben yanlıs neresinde anlamadım ? Saygı anlayışlarımiz muhtemelen çok farklı.
Diğer hanımefendi dediğiniz kişi ben miyim?? Lütfen biriniz cevap verin anlayamadım.. yanlış mı anladım..?? Şimdi konu sahibi ve ben aynı kişi olarak mı algılandım??Hanımlar lütfen polemiğe girmeyin, üsluplara dikkat edin, konu sahibesiyle diğer hanımefendinin aynı kişi olduğuna dair hiçbir somut delil yok.
Eşiniz orada haklı bir sekilde cocuklar uyarırken onun otoritesini yerle bir etmiş bir de tükür bana kızım diyerek akıllara ziyan bir adım atmışsınız. Bence biraz cocuk eğitimi kitabı okuyun. Bela okuması kısmı hatalı ama eşiniz öfkelenmekte haklıMerhaba kızlar çok üzgünüm akşama kadar uyudum sinirim çok bozuk ve kocama karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum kk nin akıllı kadınları bana bir fikir verin..
Annem 1 haftadr bende kalıyor, kardeşim de var kardeşim 9 yaşında birde benim çocuğum var oda 3 yaşında
Dün hep birlikte yemekler yedik çay içtik herşey keyifliydi saat 9 gibi ben çok yoruldum biraz uyuyum dedim eşim de tamam biz annenle bakarız çocuklara dedi. Ben yattım çocuklar tabi şımarmaya başladı çocuklar banyoya girmiş 15 dk el yıkıyor eşim kızdı 15 dk el yıkanmaz hemen içeri geçin diye kardeşim de biraz yaramaz vs derken eşim baya sinirlenmis
Sonra 23.30 gibi ben uyandım geldim anladım eşim baya sinirli ama bana birşey demiyor Nyse bende dedim çocuklara neden kızdın falan oda anlattı halen kardeşime kızmaya devam ediyor Yaren sen 10 yaşındasın on beş dk el yıkanmaz,. Yaren de enişte biz on beş dk el yikamadk elimizi köpükledik dedi bende orda yaren baya üzülmüs diye yarene herşey serbest dedim kızıma da şaka olsun diye kızım bana tükür neşesi yerine gelsin dedim
Eşim o sırada bana Allah belanı versin senin dedi bağırdı ve yatmaya gtti ben kala kaldım. Biraz dan işten gelecek nasıl davranmam gerekli
Ne kadar da pedogojik açıklamalar... Hanımefendi 3 yaşındaki çocuğa tükür deyince normallestirmis oluyor tükürmek ertesi gün de okulda arkadaşlarına tüküsün ? 3 yaşında! Henüz bebek. Davranışlari böyle gelişmiyor. 9 yaşındaki çocuğun da eniştesi azarladiktan sonra üzüldü diye ablası ona herşey serbest demesi çocuğun zihninde hiç bir şey ifade etmez. O cocugun kalbi kırılır öz güveni zedelenir. Azarlamak asla bir terbiye yöntemi degildir. Hiç bir işe yaramaz ters teper. Özellikle enişte gibi arada güvenli bağlanmanin olmadığı bir yetiskin tarafindan azalanan çocugun kalbi bunu tölere etmez. Kalıci hasar bırakır. Ablanın yaptigi sadece faydasız bir iyilestirme çabasından öteye gitmemiş. O kadar!!O yaştaki bir çocuk için herşey serbest olamz, öyle birşey derseniz çocuk sınırsızca istediğini yapabileceğini zanneder.
3 yaşındaki çocuğa da babana tukur diyerek tukurmeyi öğretip normallestiremezsinjz. O çocuk parkta, okulda arkadaşlarına tukurmeyi normal birşey zanneder.
Bunları size açıklamam bile çok yazık.
PekiNe kadar da pedogojik açıklamalar... Hanımefendi 3 yaşındaki çocuğa tükür deyince normallestirmis oluyor tükürmek ertesi gün de okulda arkadaşlarına tüküsün ? 3 yaşında! Henüz bebek. Davranışlari böyle gelişmiyor. 9 yaşındaki çocuğun da eniştesi azarladiktan sonra üzüldü diye ablası ona herşey serbest demesi çocuğun zihninde hiç bir şey ifade etmez. O cocugun kalbi kırılır öz güveni zedelenir. Azarlamak asla bir terbiye yöntemi degildir. Hiç bir işe yaramaz ters teper. Özellikle enişte gibi arada güvenli bağlanmanin olmadığı bir yetiskin tarafindan azalanan çocugun kalbi bunu tölere etmez. Kalıci hasar bırakır. Ablanın yaptigi sadece faydasız bir iyilestirme çabasından öteye gitmemiş. O kadar!!
Çok güzel yazmışsın valla aynen katılıyorum ve ilaveten şunu diyim siz annenizin yanında kocanızın yüzüne tükürtüyorsunız sonra da niye böyle dedi diyorsunuz tamam eşiniz de öyle yapmamalıydu ama bu ateşi siz harlamışınızBen sizi haksız buldum. Eşiniz doğru bir şeyi anlatmaya çalışıyor. Gelip çocukların ikisini de yaptıkları şeyin doğru olduğunu belirtir gibi ödüllendirmişsiniz.
Evet, eller 15 dakika boyunca yıkanmaz. Su israfıdır. Babası da çocuğu bu konuda doğru şekilde uyarırken "Tükür babana" denmez. Eğer derseniz, annem benim nasıl olsa arkamda der. 15 dakika değil, 30 dakika yıkar bu sefer. Sizin yapmanız gereken "baban doğru söylüyor" deyip eşinizi onaylamaktı.
O çocuk büyüdüğünde ikinizin arasındaki bu terslikten yararlanıp muhtemelen şımaracak. Dediği, istediği olmadığında ağlayıp sızlanıp yaptırmaya çalışacak. Tam klasik türk çocuklar gibi. Baba "yapma" der, anne "ne var canım nolcak yapsın" der. Ya da anne yanlış bir şey için uyarır "bunu böyle yapmalısın" der, babası "çocuk o ya, ne var" der.
Elin yabancı bebeleri hiç böyle değil. Babasına karşı saygısızlık yaptırıp bir de yanlışı övmüşsünüz. Beddua etmesi çok yanlış ama bence eşiniz asıl sizinle konuşmamalı, bu yanlış tavrınızdan dolayı.
Uhüü eniştem bana 9 yasinda suyla 15 dk oynanılmaz dedi diye hep özgüvensiz oldum bu ne yaNe kadar da pedogojik açıklamalar... Hanımefendi 3 yaşındaki çocuğa tükür deyince normallestirmis oluyor tükürmek ertesi gün de okulda arkadaşlarına tüküsün ? 3 yaşında! Henüz bebek. Davranışlari böyle gelişmiyor. 9 yaşındaki çocuğun da eniştesi azarladiktan sonra üzüldü diye ablası ona herşey serbest demesi çocuğun zihninde hiç bir şey ifade etmez. O cocugun kalbi kırılır öz güveni zedelenir. Azarlamak asla bir terbiye yöntemi degildir. Hiç bir işe yaramaz ters teper. Özellikle enişte gibi arada güvenli bağlanmanin olmadığı bir yetiskin tarafindan azalanan çocugun kalbi bunu tölere etmez. Kalıci hasar bırakır. Ablanın yaptigi sadece faydasız bir iyilestirme çabasından öteye gitmemiş. O kadar!!
Burada yazılan yorumları dehşet içinde okudum. Herkesin şaka anlayışı kendine 3 yaşında bebeğe tükür deniyor. 3 yaşında bebeğe !! Bunun nesi hakaret olabilir? Ebeveynler bebeğin altı bezlenirken bir birlerne oh bir suratına işesinde gör vs diye şaka yapabilirler. Klişedir. Konu insanların şaka anlayışı mı? Diğer tarafta 9 yaşında bir çocuk var? Çocuk simarmasin diye azarlanmali kafası nedir yahu!! Cocuklar su ile oynamayı sever. Bin kere de uyarsan yapabilirler. Çocuğu annesi uyarir ablası uyarır ama eniştesi kötü kötü bile baksa o çocuk korkar. Eniştenin çocuklar el yıkadı diye sinirlenmeye hakkı nasıl olabilir yahu? iyi mi herkes! En fazla abicim su israf oluyor diye gidip musluğu sessizce kapamaliydi. İçeri giren ablaya sinirli sinirli hesap sormak filan nasıl çirkin. O çocugun herkesin içinde hesap vermek zorunda kalması mi doğru ? Çocuk terbiyesinden bunu mu anliyorsunuz?
Görmezden gelmek, örnek olmak doğrusunu sakince anlatmak gerekir ki çocuk 15 dk yikamadim, elimi kopukledim diyor. Belli ki çocuğa tahammulu olmayan kişilerden ki ben nefret ederim böyle tiplerden. 9 yaşında bir çocuk azarlanacakken ortam gergin diye kadıncagiz çocuklar etkilenmesin diye şakaya vurmuş. Ne yapsaymis o gergin ortamda çocuk mu azarlasaymiş? Benim saygıdan anladığım bu değil.
Ne kadar da pedogojik açıklamalar... Hanımefendi 3 yaşındaki çocuğa tükür deyince normallestirmis oluyor tükürmek ertesi gün de okulda arkadaşlarına tüküsün ? 3 yaşında! Henüz bebek. Davranışlari böyle gelişmiyor. 9 yaşındaki çocuğun da eniştesi azarladiktan sonra üzüldü diye ablası ona herşey serbest demesi çocuğun zihninde hiç bir şey ifade etmez. O cocugun kalbi kırılır öz güveni zedelenir. Azarlamak asla bir terbiye yöntemi degildir. Hiç bir işe yaramaz ters teper. Özellikle enişte gibi arada güvenli bağlanmanin olmadığı bir yetiskin tarafindan azalanan çocugun kalbi bunu tölere etmez. Kalıci hasar bırakır. Ablanın yaptigi sadece faydasız bir iyilestirme çabasından öteye gitmemiş. O kadar!!
Biri beni bıçaklasınBurada yazılan yorumları dehşet içinde okudum. Herkesin şaka anlayışı kendine 3 yaşında bebeğe tükür deniyor. 3 yaşında bebeğe !! Bunun nesi hakaret olabilir? Ebeveynler bebeğin altı bezlenirken bir birlerne oh bir suratına işesinde gör vs diye şaka yapabilirler. Klişedir. Konu insanların şaka anlayışı mı? Diğer tarafta 9 yaşında bir çocuk var? Çocuk simarmasin diye azarlanmali kafası nedir yahu!! Cocuklar su ile oynamayı sever. Bin kere de uyarsan yapabilirler. Çocuğu annesi uyarir ablası uyarır ama eniştesi kötü kötü bile baksa o çocuk korkar. Eniştenin çocuklar el yıkadı diye sinirlenmeye hakkı nasıl olabilir yahu? iyi mi herkes! En fazla abicim su israf oluyor diye gidip musluğu sessizce kapamaliydi. İçeri giren ablaya sinirli sinirli hesap sormak filan nasıl çirkin. O çocugun herkesin içinde hesap vermek zorunda kalması mi doğru ? Çocuk terbiyesinden bunu mu anliyorsunuz?
Tükür mü dedınız ?Merhaba kızlar çok üzgünüm akşama kadar uyudum sinirim çok bozuk ve kocama karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum kk nin akıllı kadınları bana bir fikir verin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?