Kocam benden habersiz ailesine Para göndermiş

behayat

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2022
92
85
8
28
Merhaba arkadaşlar. Ben yeni evliyim ve bundan dolayı borçlarımız var. Şuan evde sadece eşim çalışıyor. Size bugün karşılaştığım durumu anlatmak istiyorum. Sabah eşim işe gitmek için hazırlanırken bende onun hesabından kendime para göndermek için eşimin mobil bankacılık uygulamasına girdim karşıma dün yapılan bir eft çıktı ne olduğunu anlayamadım. Açıklama kısmını okuyunca direk ne olduğunu anladım. Babasının saçma sapan bir işi için göndermiş. İhtiyaç dolayayısıyla olsa sinirlensem de belli etmem ailesi sonuçta ma Şuan ucu ucuna ay sonunu getirirke 3 aylık ev kiramız kadar parayı göndermiş ve bana da söylememiş. Gerçekten çok sinirlendim. Ailesi düğün sürecinde hiçbirşey yapmadılar. Borçlarımız olduğunu da biliyorlar. Zaten babası sürekli para lafı ediyor rahatsız olmama rağmen hiçbirşey söylemiyordum ama bu beni çok sinirlendirdi. Dün gece yemeğe davetliydik geç eve döndük hemen uyuduk hiç konuşmadık ama bugün bekleyeceğim ağzını arayacağım onun söylemesini istiyorum.

Bırak kıçı açıkta kalsın
O zaman paranın hesabını yapmayı öğrenir belki
Babayada şöyle okkalı bir gönderme şart
Para kazanıyorum eşim ve babam paramın hesabını yapıyor
Empatisi bile çıldırtır beni

Eger ailenin ihtiyaci olmadigina eminseniz, siz de biraz daha fazla harcayin ki gonderemesin. Ya da borclari fazla fazla odetin. Ama once bir konusun belki gerekli bir ihtiyac icin gondermistir.
İhtiyaç değil ne olduğunu direk anladım ihtiyaç için olsa zor durumda dahi olsak lafını etmezdim yine kızardım ama eşime yansıtmazdım . Zaten şuan onlar bizden daha iyi durumdalar onların bize destek olmadı gerekirken keyfi durumlar için para istiyorlar.

Ne demek istediğinizi anlayamadım paranın hesabını yapmıyorum gereksiz bir durum için bize sokmadına katlanamıyorum

Bu konuda konusup ailelerimize asla para gondermicez dediniz mi? Belki adam sizin kizdiginizin farkinda bile degildir

Tipik erkek modeli canım.alissan iyi olur çünkü böyle devam edecek

B
Agzini aramayin. Kendisiyle bunu acik acik konusun. Evliligin en temel tasi acik, serbest diyalogdur. Esinizle bu konuyu rahatlikla konusabiliyor olmalisiniz.

Benim eşim de ilk evlendiğimiz hafta düğünde gelen takıları annesinin üzerine altın hesabı açtırıp yatırtmıştı. Ben anlamıyorum bu eş ailelerinin oğullarının yeni bir yuva kurduğunu idrak edememesini. Sanki oğulları ömür boyunca onların oğluşu olarak kalmak zorunda. Bir de ihtiyaç yokken para almak cok saçma. Destek olmamışlar ne yüzle bi de sizden destek bekliyorlar. Ay sinir oldum. Ben de evimi ayırdım bu yüzden. Çünkü benzer şeyler yaşanmaya devam etti. Düzgünce konuşun ve rahatsız olduğunuzu açıkça ifade edin ama güzelce söyleyin gönderemezden demeyin sadece biz de zor durumdayız şuan bizim daha çok ihtiyacımız var diyin. Laftan anlamazsa cok para harcayın o zor duruma girsin.

isterseniz önce ne olduğunu öğrenin ,sizi zor duruma sokacak şekilde davranmamalı tabi ama bir anda 3 aylık kira bedeliniz kadar para veriyorsa önemli birşey olabilir . yeni evlisiniz birbirinizin huyunu suyunu şimdi daha iyi anlayacaksınız, konuşarak çözebileceğinizi düşünüyorum

Tek kişinin çalıştığı bir ortamda 3 aylık kira bedeli yuksek maaş almıyorsa sıkıntıya sokar hele hele borçlar var, zar zor ayı tamamlıyoruz demişsiniz. Üstelik size söylememiş bile. Susmak, ağız aramak vs asla işe yaramaz önünü simdi sertçe kesmelisiniz ki daha olmasın. Yoksa böyle devam eder

Sizi zora sokacaksa bu kadar fazla bir miktar göndermemesi gerekir elbette. Yoksa aileye yardım iyidir. Ama öncelikle sorun,belki gerçekten acil ve gerekli bir durumdur

Kavga cikarmayin sakince sorun sonucta babasi ,zaten esiniz maddi durumunuzu biliyor demekki onemli bir sey var, siz maaslari kendilerine yetiyor demissiniz ama yetmemis istemis,huzurunuzu bozmayin

Benim eşim açık açık gönderiyor. Abisi cezaevinde heray 1700 TL gönderiyor ve babasının, kız kardeşlerinin faturasına kadar, babasının tatlısına kadar alışveriş yapıyor ben 3 Yıldır evliyim evlenmeden önce bilmiyordum böyle olduğunu ve minik bebeğim var. Çok söyledim konuştum ama nafile. Babasıgile gelince parası var bana gelince yok, idare et boş boş işte.. yani sıkma canını beterin beteri var o da benim daha bu yazdıklarım az kalır yanında..

Ilk once sakin sakin konusun.lakin su düşünceyi birakin bize bisey yapmadilar düğünde artik o devir degil. Sizede bizde çalışan yada memur gelin istiyorduk kendi kazanciniz olsun iki maas eve girsin derlerse bozulursunuz.sakin konuşmakta yarar var sonra esinize para gönderecegin zaman benimde fikrimi alsaydin iyi olurdu diyebilirsiniz benden gizli birsey yapma buradi ortak hane diyin ama uslubinuz cok onemli ailesi oldugi icin yeni evli olduguniz icin kalbinizi kirmasin guzel güzel ama biryandanda benimde fikrimi al msj verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…