Kocam benden habersiz ailesine Para göndermiş

Altınlarınızi geri alabildiniz mi

Calismiyorsaniz karisamazsiniz. Düğünde bisey yapmadılar laflarini birakin. Evlenen sizsiniz. Yasli yasli insanlar ne yapacaktı ? Düğünden sonra çalışmadığınıza göre, bu evlilige , asil maddi bir sey katmayan sizsiniz. Daha dun evlenmissiniz insanlarin en az 30 yillik evladı, birakin da biraz maddi destegi olsun.

Kendinizden kismayin harcayin hatta fazla para alip altin alip kenara atin gorundugu gibi esiniz evden kisip ailesine gonderebiliyor parasi kalmazsa gonderemez

eşlerden biri çalışsa da çalışmasa da birbirlerinde söz hakkı vardır, bunun hukukda da yeri var. adam kafasına göre evin borcu varken ,eşten habersiz yüklü para veremez, hatta eşten izinsiz kefil bile olamaz. evlilik bir sözleşmedir aynı zamanda. herkes karşılıklı bu ortaklığın gerektirdiği kurallara uymak zorundadır. eş çalışmıyorsa söz hakkı yok gibi birşey o yüzden kimse söyleyemez çünkü bunun hiç bir anlamda yeri yok. bu konuda tek söylenebilecek yeni evlisiniz adam düşünememiş konuşulması ortak paydada buluşulması gerektiğidir. bazı yorumlardaki gibi alman usulu evlilik olmaz.

Şahsen ne ben ne eşim ailemize para harcadığımızda, verdiğimiz ufak miktarlardan haberimiz dâhi olmaz; fakat her ilişkide dinamikler farklıdır ve miktar olarak eğer büyük paralar verilecekse eş görüşü alınmalı. Evdeki ihtiyaçları karşılayıp evi geçindiriyorsa sizi ele güne muhtaç etmiyorsa verdiği de 10 15 bini geçmiyorsa sıkıntı etmeyin derim, benimkinin annesine kız kardeşine verdiği para gözüme batmıyor; evimizin faturalarını ödüyor ve birikim için bana para veriyor ortak hesaba koymaya, sonrasına karışmıyorum. Belki borç da vermiş olabilir, sakince karşınıza alıp konuşun.

Dügünde olan olmus. Onu gecin. Esinizle bu konulari sakin bir sekilde konusun. Kavga etmenin anlami yok. Sunu da eklemek istiyorum. Cok okuyorum burda: "Calismiyorsan esinin parasina karisma hakkin yok". Öyle bir dünya yok. Esler basta anlasiyor böyle konularda. Erkek calisip, kadin evde kaliyorsa da ayni. Ikisi de calissa ayni. Iki esin de ailenin gelirinde söz hakki olur. Yoksa es baskalara savursun, kumar oynasin, cocugun riskini baskalarina yedirsin kadin da sussun. Kusura bakmayin ama kendi degerinizi evliligin icinde yok saysaniz kimse sizi adam yerine koymaz.

Nası yani hem calışmıyorsunuz hem de adamın kazandıgı paradan ailesine vermesine mi kızıyorsunuz?
Çalışıncamı söz hakkı oluyor para konusunda?Ozaman çalışıyor istediği gibi dağıtsın kazandığını ne anlamı kaldık ki bu evliliğin.Evlilik birlik beraberlik değilmi?Evlendiğimizde bende çalışmıyordum KPSS ye hazırlandım 1 yıl ozaman eve giren paradan benimde hakkım yoktu böyle saçma bir düşünce var mı?Ailesine verdiği parada 3 aylık kiraya denk birseymiş az mı devirde?Tuzu kuru olan atıp tutmayı ne çok seviyor hayret birsey.

Herseyi geçtim de bu aileler nasıl para alıyor ya.
Ya ihtiyacı vardır anlarım da .
İhtiyaçları da yokmuş.
Zaten yeni evlisiniz borcunuz varmış.
Bu tarz konularda babası sonuçta verebilir derim de bu konu farklı.
Bence eşinle konuş

Bu nasi sacma bi yorum. Calismiyor diye sesini kesip kendi aile rizkini karisina sormadan gizli gizli harcamasina izin mi vericek. Size gore çalışsaydı ayrı ayrı hesapları olurdu demekki. Bunu demek istediniz sanırım.Yeni ev kurulunca borc varsa eş aileleri yardimci olur köstek değil.onlar artık bi aile. Birbirinden gizli saklı iş yapılmaz. Para da ortaktır hayat da. Belki eşine durumu anlatsaydi arkasindan iş cevirmeseydi kizcagiz da halden anlardi

Nası yani hem calışmıyorsunuz hem de adamın kazandıgı paradan ailesine vermesine mi kızıyorsunuz?
Hele hele vizyona.
Kadın evde çalışmıyor mu? Yemek gökten zembihle mi iniyor? Bulaşık temizlik ıvır zıvır?

Bastan tepkini koy cici gelini oynayıp susup sonra çıldırma noktasına gelme , benden demesi, kötü olacaksan da ol bu sebepten...

Bu nasıl bir mantık,anlayamadım. "Çalışmıyorsanız karışamazsınız"evliliğimizin 2 senesi çalıştım,gelir,gider,masraf,keyfi harcama,alacak-verecek ortaktı.Şu an çalışmıyorum hepsi yine ortak. Eşimin şu an evliliğimizdeki sorumluluklarından biri çalışmak,benim sorumluluklarının biri ev işi,düzeni.Çalışmak da çalışmamak da benim kararımdı. Herkesin yaptığı kendine mantığını doğru bulmuyorum,zira müşterek bir hayattan söz edemeyiz.

Hele hele vizyona.
Kadın evde çalışmıyor mu? Yemek gökten zembihle mi iniyor? Bulaşık temizlik ıvır zıvır?
Mesaisi olmayan bir iş ev hanımlığı.Bitişi,sonu,saati yok. Çalışmayan kadın boş kadın mantığına sinir oluyorum. Uzun yıllar mesleğimi icra ettim,şu an evdeyim.İnanın daha fazla yoruluyorum ve ev hanımlarını aşağılayan çoğu kişiden daha verimli,dolu zaman geçiriyorum diyebilirim.

Kızcağızın yapması gereken halden anlamak değil işe girmek. Kendisinden gizli gönderilen para konusunda da eşiyle oturup konuşmak

Çalışmayan kadın boş kadın değil tabi ki ama ev işini çalışan kadın da erkek de yapıyor. Çalışmaya ek olarak yapıyorlar bir de. Benim ablam da çalışmıyor ama boş zamanlarında hat eğitimi aldı şimdi kendisi de eğitim veriyor. Yani her çalışmayan kişi boştur diyemeyiz ama ev işi de birini dolu yapmaz bence İnsanın hayatta bir becerisinin olması lazım illa işe gidip gelsin değil. Eğitim alsın eğitim versin bir sanatla uğraşsın bir hobisi olsun bir yeteceğini geliştirsin. Bir sayfa bi kitap okusunlar mesela bazı ev hanımları en azından, sabahtan akşama kadar komşuyla dedikodu yapıp sonra ama ev işlerinden vakit bulamıyoruz ev hanımlığı büyük iş vs diyen de çok. Tabi beni alakadar etmez kendi hayatları. Ben çalışmayan kadın boş kadın ifadesinin temelini sebebini anlatmış bulundum sadece. Her çalışmayan işe gitmeyen tabi ki boş değil. Hayatı çalışanlardan çok daha kaliteli yaşayan Zeki eğitimli ev hanımları da çok

Kastettiğim tam olarak buydu,genelleme doğru değil ama evdeki kadın boş kadın mantığına hoş bakmıyorum sadece. Kişiye göre,kişinin kendini yetiştirme biçimi ile ilgili tamamen.

siz çalışmışsiniz ama baslik sahibi hic calismamis. Düğünü hic eli degmeden yapilmis. Hala daha yasli insanlari sucluyor az yaptilar diye. Zaten yeni evli, oyle aman aman bir katki saglamamis bu evliliğe. Kendisine havale yaparken esinin hesabini kurcaliyor, eski havalelerinden bababaya birkac bin liralik havale edildigini görüyor. Havaleni yap gec neyini kurcaliyorsun ? Cok sinsi geldi, dogru degil yaptigi.

Çalışmıyorsanız karışamazsınız sözünüze takılmıştım.Ama anladım demek istediğinizi, kurcalamak doğru değil,en azından açık açık sorulup konuşulabilirdi. Ayrıca şu konuda da katılıyorum size her ne olursa olsun evlilik kişinin kendi kararı kimseye bana şunu yapmadı bunu almadı demek hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…