Kocam benden habersiz ailesine Para göndermiş

Yoksa es baskalara savursun, kumar oynasin, cocugun riskini baskalarina yedirsin kadin da sussun.
Yani adam nerdeyse dansöze para basti. Pavyonda yedi paralari.
Babasinin bir seye ihtiyaci olmus, oglundan istemis, ortada kumar yok, cocugun rizki yok - cocuk filan yok ki daha yeni evlenmisler- , "baskalari" falan yok. Öz annesi babasi, birkac bin lira vermekle ne olur ?

teşekkür ederim, dogru anlatabildiğime sevindim.

Kavga çıkarmak değil niyetim ama ne olduğunu biliyorum zaten ona kızıyorum ama açık açık konuşmak en iyisi galiba

Kavga cikarmayin sakince sorun sonucta babasi ,zaten esiniz maddi durumunuzu biliyor demekki onemli bir sey var, siz maaslari kendilerine yetiyor demissiniz ama yetmemis istemis,huzurunuzu bozmayin
Tarım ve hayvancılık ile uğraşıyorlar yıllık olarak eşimden kat be kat fazla para geçiyor ellerine ama dediğiniz gibi ihtiyaç olsa birşey demem diyemem doğru değil bu fakat konuyu biliyorum sinirim o yüzden

Ben işimi 10 yıldır tanıyorum 13 yalından itibaren çalışmaya başlamış kendisi okumuş tek kuruş almamış üniversite döneminde yine aynı şekilde yaz ayında çalışıp kılın okuyan bir insandı ona rağmen harçlığından kısıp para gönderiyordu. Bilip bilmeden eleştiri yapıyorlar da yaşlı muhtaç insanlar değilller yine herşeye rağmen ihtiyaçları olsa ağzımı açmam.

Çalışmadığımı nereden biliyorsunuz. Evimizi kurmada düğünde nişanda kına da benim de desteğim oldu ailemin de önemli olan bu değil ben eşimi yıllardır tanıyorum üniversite zamanında bile harçlığından kısıp ailesine gönderiyordu ailenin içini bilmiyordum ama yaşadıkları hayattan ihtiyaçları olmadığı belliydi okuldan sonra kazandığı 3 kuruşa da ihtiyaçları olmaz ama vermeyi bırak alıyorlardı. Paranın neye gittiğini söyleyemiyorum fakat ihtiyaç olmadığını belirtiyorum emin olduğum bir konu. Ayrıca uygulamaya giriş yapınca kabak gibi karşınıza çıkıyor istemeseniz bile son birkaç hareket çi görüyorsunuz ana ekranda .

balık baştan kokuyormuş ,hep böyleymiş o zaman netleştirmeden bile bile evlenmişsiniz o yüzden şaşırmamak gerek kocanızın bu davranışına

Mesele babasina para vermesi mi? Degil. Mesela 3 aylik kira parasini esinden habersiz göndermesi. Yarin obür gün maddi sıkıntıya girseler bunun cilesini esi de cekecek. Böyle seyleri bastan dogru yola koymak lazim, yoksa aile de olsa arkasi kesilmiyor. Tecrübe sabit bu konuda. Ve herkes öyle fedakar aileler de degil. Ne kadar koparabilirim diye bakanlar da var.

İhtiyacı olmadığı için tavrım bu yönde. Konuyu biliyorum burda söylemediğim için eleştirmişsiniz anlayamadığınız için ama asla ihtiyaç değil. Arayıp Airfryer diye birşey çıkmış onu alacaz paranın yarısını diyen insanlar ona bile laf etmedim ama bu gereksiz bir mevzu için belki başkaları için küçük ama şuanki durumumuzda bize büyük olan bir paranın hiç sorulmadan gönderilmesi her insanı kızdırırdı diye düşünüyorum.

Kesinlikle bu şekilde bir yapıları var. Gezme tozmaya giyim kuşana aşırı düşkünler diyorum ya iyi para geçiyor ellerine tarım ve hayvancılık yapıyorlar. Şuanki maddi zorlukların karşısında iyi kazanıp gayet iyi harcayan yaşayan insanlar. Buna rağmen ihtiyacı olsa ağzımı açmam ama değil be olduğunu biliyorum zaten mevzuya baştan beri kızıyorum birde onun için para göndermesi beni kızdırmakta birlikte üzdü de.

Ben sizi anliyorum. Esim de iyi niyetlidir ve bundan faydalanan cok olmus eskiden ve evlendikten sonra faydalanmaya calisanlar var. Ve ben artik onu kestim. Bu yakin akrabalar icin de gecerli. Cünkü istenilen paralar 10.000 Eurolari gecen rakamlar da oldu. Kimse kusura bakmasin acil ihtiyac olur anlarim, ama ortada sadece kendi maddi durumunu becerememe ve akilsizlik olunca esimin emegini kimseye yedirmem. Cünkü gercekten bir kere verdin mi insanlar alisiyor. Acil bir ihtiyac olsa, anne babanin durumu yoksa veya saglik gibi konular olsa zaten insan yardim eder.

Ne oldu peki altinlar, elveda mi oldu?

Sen de idare etme o zaman, harca mümkün olduğunca

adam hep boyleymis bu değişmeyecek malesef

Yem almış , ellerindeki nakit yetersiz kalmış olabilir mi ?

Tarlayı sürmenin de ekmenin de , hayvan bakıp yetiştirmenin de maliyeti var. Son satışa ve duyduğunuz para miktarına odaklanırken , o noktaya gelene kadar harcanan sermayeyi göz ardı ediyor olabilirsiniz.

Kızcağızın yapması gereken halden anlamak değil işe girmek. Kendisinden gizli gönderilen para konusunda da eşiyle oturup konuşmak
Yahu asıl iş e girmek kendi kararları.problem bunun yüzünden çıkmamışki. İş e girse nolcak yine gizli para gönderse iş e girdim boşver mi diyecek. Yine her şeyleri müşterek yine gizliden ailesine üç kiralık para gönderemez sormadan. Konuyu ve verdiğim cevabı net anladığınızı sanmıyorum

Sen de idare etme o zaman, harca mümkün olduğunca

İnsanların aile yaşantılarını bilmeden, bu tür tavsiyeler vermek çok tehlikeli. Kadın tavsiyeyi uyguladığında ; eşinin ne yapacağını veya nasıl davranacağını bilemezsiniz.

Tabiki herkesi kızdırır. Ben zor geçineyim kaynanam airfryer derdine düşsün üstüne para yollayayim yok ya deve. Eşinle güzelce konuş çok üstü ne gitmeden. Eğer bu böyle devam ederse ve böyle alışırsa çok da iyi görmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…