- 18 Şubat 2022
- 735
- 997
- 33
Yani adam nerdeyse dansöze para basti.Yoksa es baskalara savursun, kumar oynasin, cocugun riskini baskalarina yedirsin kadin da sussun.
teşekkür ederim, dogru anlatabildiğime sevindim.Çalışmıyorsanız karışamazsınız sözünüze takılmıştım.Ama anladım demek istediğinizi, kurcalamak doğru değil,en azından açık açık sorulup konuşulabilirdi. Ayrıca şu konuda da katılıyorum size her ne olursa olsun evlilik kişinin kendi kararı kimseye bana şunu yapmadı bunu almadı demek hoş değil.
Aradigim cevap buydu calismiyo diye herşeyi kabullenmeli kadin bunlarin zihniyetindeHele hele vizyona.
Kadın evde çalışmıyor mu? Yemek gökten zembihle mi iniyor? Bulaşık temizlik ıvır zıvır?
Kavga çıkarmak değil niyetim ama ne olduğunu biliyorum zaten ona kızıyorum ama açık açık konuşmak en iyisi galibaisterseniz önce ne olduğunu öğrenin ,sizi zor duruma sokacak şekilde davranmamalı tabi ama bir anda 3 aylık kira bedeliniz kadar para veriyorsa önemli birşey olabilir . yeni evlisiniz birbirinizin huyunu suyunu şimdi daha iyi anlayacaksınız, konuşarak çözebileceğinizi düşünüyorum
Tarım ve hayvancılık ile uğraşıyorlar yıllık olarak eşimden kat be kat fazla para geçiyor ellerine ama dediğiniz gibi ihtiyaç olsa birşey demem diyemem doğru değil bu fakat konuyu biliyorum sinirim o yüzdenKavga cikarmayin sakince sorun sonucta babasi ,zaten esiniz maddi durumunuzu biliyor demekki onemli bir sey var, siz maaslari kendilerine yetiyor demissiniz ama yetmemis istemis,huzurunuzu bozmayin
Ben işimi 10 yıldır tanıyorum 13 yalından itibaren çalışmaya başlamış kendisi okumuş tek kuruş almamış üniversite döneminde yine aynı şekilde yaz ayında çalışıp kılın okuyan bir insandı ona rağmen harçlığından kısıp para gönderiyordu. Bilip bilmeden eleştiri yapıyorlar da yaşlı muhtaç insanlar değilller yine herşeye rağmen ihtiyaçları olsa ağzımı açmam.Ilk once sakin sakin konusun.lakin su düşünceyi birakin bize bisey yapmadilar düğünde artik o devir degil. Sizede bizde çalışan yada memur gelin istiyorduk kendi kazanciniz olsun iki maas eve girsin derlerse bozulursunuz.sakin konuşmakta yarar var sonra esinize para gönderecegin zaman benimde fikrimi alsaydin iyi olurdu diyebilirsiniz benden gizli birsey yapma buradi ortak hane diyin ama uslubinuz cok onemli ailesi oldugi icin yeni evli olduguniz icin kalbinizi kirmasin guzel güzel ama biryandanda benimde fikrimi al msj verin
Çalışmadığımı nereden biliyorsunuz. Evimizi kurmada düğünde nişanda kına da benim de desteğim oldu ailemin de önemli olan bu değil ben eşimi yıllardır tanıyorum üniversite zamanında bile harçlığından kısıp ailesine gönderiyordu ailenin içini bilmiyordum ama yaşadıkları hayattan ihtiyaçları olmadığı belliydi okuldan sonra kazandığı 3 kuruşa da ihtiyaçları olmaz ama vermeyi bırak alıyorlardı. Paranın neye gittiğini söyleyemiyorum fakat ihtiyaç olmadığını belirtiyorum emin olduğum bir konu. Ayrıca uygulamaya giriş yapınca kabak gibi karşınıza çıkıyor istemeseniz bile son birkaç hareket çi görüyorsunuz ana ekranda .siz çalışmışsiniz ama baslik sahibi hic calismamis. Düğünü hic eli degmeden yapilmis. Hala daha yasli insanlari sucluyor az yaptilar diye. Zaten yeni evli, oyle aman aman bir katki saglamamis bu evliliğe. Kendisine havale yaparken esinin hesabini kurcaliyor, eski havalelerinden bababaya birkac bin liralik havale edildigini görüyor. Havaleni yap gec neyini kurcaliyorsun ? Cok sinsi geldi, dogru degil yaptigi.
balık baştan kokuyormuş ,hep böyleymiş o zaman netleştirmeden bile bile evlenmişsiniz o yüzden şaşırmamak gerek kocanızın bu davranışınaBen işimi 10 yıldır tanıyorum 13 yalından itibaren çalışmaya başlamış kendisi okumuş tek kuruş almamış üniversite döneminde yine aynı şekilde yaz ayında çalışıp kılın okuyan bir insandı ona rağmen harçlığından kısıp para gönderiyordu. Bilip bilmeden eleştiri yapıyorlar da yaşlı muhtaç insanlar değilller yine herşeye rağmen ihtiyaçları olsa ağzımı açmam.
Yani adam nerdeyse dansöze para basti.Pavyonda yedi paralari.
Babasinin bir seye ihtiyaci olmus, oglundan istemis, ortada kumar yok, cocugun rizki yok - cocuk filan yok ki daha yeni evlenmisler- , "baskalari" falan yok. Öz annesi babasi, birkac bin lira vermekle ne olur ?
İhtiyacı olmadığı için tavrım bu yönde. Konuyu biliyorum burda söylemediğim için eleştirmişsiniz anlayamadığınız için ama asla ihtiyaç değil. Arayıp Airfryer diye birşey çıkmış onu alacaz paranın yarısını diyen insanlar ona bile laf etmedim ama bu gereksiz bir mevzu için belki başkaları için küçük ama şuanki durumumuzda bize büyük olan bir paranın hiç sorulmadan gönderilmesi her insanı kızdırırdı diye düşünüyorum.Yani adam nerdeyse dansöze para basti.Pavyonda yedi paralari.
Babasinin bir seye ihtiyaci olmus, oglundan istemis, ortada kumar yok, cocugun rizki yok - cocuk filan yok ki daha yeni evlenmisler- , "baskalari" falan yok. Öz annesi babasi, birkac bin lira vermekle ne olur ?
Kesinlikle bu şekilde bir yapıları var. Gezme tozmaya giyim kuşana aşırı düşkünler diyorum ya iyi para geçiyor ellerine tarım ve hayvancılık yapıyorlar. Şuanki maddi zorlukların karşısında iyi kazanıp gayet iyi harcayan yaşayan insanlar. Buna rağmen ihtiyacı olsa ağzımı açmam ama değil be olduğunu biliyorum zaten mevzuya baştan beri kızıyorum birde onun için para göndermesi beni kızdırmakta birlikte üzdü de.Mesele babasina para vermesi mi? Degil. Mesela 3 aylik kira parasini esinden habersiz göndermesi. Yarin obür gün maddi sıkıntıya girseler bunun cilesini esi de cekecek. Böyle seyleri bastan dogru yola koymak lazim, yoksa aile de olsa arkasi kesilmiyor. Tecrübe sabit bu konuda. Ve herkes öyle fedakar aileler de degil. Ne kadar koparabilirim diye bakanlar da var.
Nası yani hem calışmıyorsunuz hem de adamın kazandıgı paradan ailesine vermesine mi kızıyorsunuz?
Bu mantıkla kadına şiddet görünce haketmiştir diyen mantık aynı …
Kesinlikle bu şekilde bir yapıları var. Gezme tozmaya giyim kuşana aşırı düşkünler diyorum ya iyi para geçiyor ellerine tarım ve hayvancılık yapıyorlar. Şuanki maddi zorlukların karşısında iyi kazanıp gayet iyi harcayan yaşayan insanlar. Buna rağmen ihtiyacı olsa ağzımı açmam ama değil be olduğunu biliyorum zaten mevzuya baştan beri kızıyorum birde onun için para göndermesi beni kızdırmakta birlikte üzdü de.
Ne oldu peki altinlar, elveda mi oldu?Benim eşim de ilk evlendiğimiz hafta düğünde gelen takıları annesinin üzerine altın hesabı açtırıp yatırtmıştı. Ben anlamıyorum bu eş ailelerinin oğullarının yeni bir yuva kurduğunu idrak edememesini. Sanki oğulları ömür boyunca onların oğluşu olarak kalmak zorunda. Bir de ihtiyaç yokken para almak cok saçma. Destek olmamışlar ne yüzle bi de sizden destek bekliyorlar. Ay sinir oldum. Ben de evimi ayırdım bu yüzden. Çünkü benzer şeyler yaşanmaya devam etti. Düzgünce konuşun ve rahatsız olduğunuzu açıkça ifade edin ama güzelce söyleyin gönderemezden demeyin sadece biz de zor durumdayız şuan bizim daha çok ihtiyacımız var diyin. Laftan anlamazsa cok para harcayın o zor duruma girsin.
Sen de idare etme o zaman, harca mümkün olduğuncaBenim eşim açık açık gönderiyor. Abisi cezaevinde heray 1700 TL gönderiyor ve babasının, kız kardeşlerinin faturasına kadar, babasının tatlısına kadar alışveriş yapıyor ben 3 Yıldır evliyim evlenmeden önce bilmiyordum böyle olduğunu ve minik bebeğim var. Çok söyledim konuştum ama nafile. Babasıgile gelince parası var bana gelince yok, idare et boş boş işte.. yani sıkma canını beterin beteri var o da benim daha bu yazdıklarım az kalır yanında..
adam hep boyleymis bu değişmeyecek malesefBen işimi 10 yıldır tanıyorum 13 yalından itibaren çalışmaya başlamış kendisi okumuş tek kuruş almamış üniversite döneminde yine aynı şekilde yaz ayında çalışıp kılın okuyan bir insandı ona rağmen harçlığından kısıp para gönderiyordu. Bilip bilmeden eleştiri yapıyorlar da yaşlı muhtaç insanlar değilller yine herşeye rağmen ihtiyaçları olsa ağzımı açmam.
Tarım ve hayvancılık ile uğraşıyorlar yıllık olarak eşimden kat be kat fazla para geçiyor ellerine ama dediğiniz gibi ihtiyaç olsa birşey demem diyemem doğru değil bu fakat konuyu biliyorum sinirim o yüzden
Yahu asıl iş e girmek kendi kararları.problem bunun yüzünden çıkmamışki. İş e girse nolcak yine gizli para gönderse iş e girdim boşver mi diyecek. Yine her şeyleri müşterek yine gizliden ailesine üç kiralık para gönderemez sormadan. Konuyu ve verdiğim cevabı net anladığınızı sanmıyorumKızcağızın yapması gereken halden anlamak değil işe girmek. Kendisinden gizli gönderilen para konusunda da eşiyle oturup konuşmak
Benim eşim açık açık gönderiyor. Abisi cezaevinde heray 1700 TL gönderiyor ve babasının, kız kardeşlerinin faturasına kadar, babasının tatlısına kadar alışveriş yapıyor ben 3 Yıldır evliyim evlenmeden önce bilmiyordum böyle olduğunu ve minik bebeğim var. Çok söyledim konuştum ama nafile. Babasıgile gelince parası var bana gelince yok, idare et boş boş işte.. yani sıkma canını beterin beteri var o da benim daha bu yazdıklarım az kalır yanında..
Sen de idare etme o zaman, harca mümkün olduğunca
Tabiki herkesi kızdırır. Ben zor geçineyim kaynanam airfryer derdine düşsün üstüne para yollayayim yok ya deve. Eşinle güzelce konuş çok üstü ne gitmeden. Eğer bu böyle devam ederse ve böyle alışırsa çok da iyi görmüyorumİhtiyacı olmadığı için tavrım bu yönde. Konuyu biliyorum burda söylemediğim için eleştirmişsiniz anlayamadığınız için ama asla ihtiyaç değil. Arayıp Airfryer diye birşey çıkmış onu alacaz paranın yarısını diyen insanlar ona bile laf etmedim ama bu gereksiz bir mevzu için belki başkaları için küçük ama şuanki durumumuzda bize büyük olan bir paranın hiç sorulmadan gönderilmesi her insanı kızdırırdı diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?