- 13 Mayıs 2015
- 700
- 334
- 303
- 43
- Konu Sahibi mutluluk1982
-
Yani böyle evliliklere insanlara inanmak istemiyorum ama olduğunu da en yakınımdan biliyorum. Size bir örnek vereyim ona göre belki net kararlar alırsınız. Benim dayım aynı eşiniz gibi bi adamdı.. Yengemi uzun yıllar bazen ilişki şeklinde, bazen farklı kişilerle aldattı.. Evliliklerinin ilk yılında doğan erkek kuzenim benimle yaşıttı kardeş gibi büyüdük (benim annemle babam da ben 1 yaşındayken aldatma yüzünden boşanmış biz anneannemlerle yaşıyoduk annemle beraber) Yengemle kuzenim de dayım onlara artık bakmama noktasına kadar geldiğinde çoğu zaman onlar da anneannemlerle kalıyolardı. Yengem her seferinde affetti düzelir mi diye diye. biz 7 yaşındayken diğer kuzenim oldu.. Ara ara duruldu dayım ama sonra yine aynı şeyler.. Alkol, kadın, evi ihmal etmeler, başkasına aşık olmalar.. Ama dediğiniz gibi hep kürkçü dükkanına döndü.. Büyük kuzenim üniversiteyi bitirdi işe girdi, babasına da çok kızgındı, annesine babama göz kulak olcam diye söz vermişti, nasıl oldu bilmiyoruz bir gün onu da gece dışarı çıkarmış, beraber alkol almışlar, ve gece eve dönerken trafik kazasında ikisi de can verdi. Kuzenim daha 22 yaşındaydı, dayım da 44 yaşındaydı.. Dayımın telefonunda o geceye ait fotolar vardı, iki tane kadınla, zavallı gencecikl kuzenimin yüzündeki sıkıntı fotoğraflardan okunuyodu.. Resmen babasının zehirli hayatına kurban gitti ona engel olucam diye.. Peki noldu.. Yengem evlat acısından kahroldu o sırada 15 yaşındaki kız kuzenim hayatının sarsıntısını yaşadı.. Çok zor günler yaşadık, herşeyi toparlamak o kadar zor oldu ki ne siz sorun ne ben anlatayım.. Yani arkadaşım demem o ki, hiçbişey düzelmedi.. herşey daha kötüye gitti.. Sizin de bir evladınız varmış.. Böyle bir baba onun hayatını kötü etkilemekten başka hiçbir işe yaramaz.. Aklınızı başınıza toplayın, çocuklarınızla onurlu bi hayat yaşayın.
sizin yerinizde olsam oturup ağlamak yerine aldattığına dair delil toplamaya çalışırdım. ve en önemlisi işe girerdim. vasıfsız olmak önemli değil bulaşık bile yıkanır. ben ev hanımlarına hep diyorum çalışın. gerçekten erkekler o kadar nankör ve şerefsiz ki. (istisnalar vardır tabi ama yinede güvenmemek lazım) en güvendiğin anda arkandan vurabiliyorlar
Böyle hayatlar var, biliyorum ama konu bana sıkıntılı geldi. Takıldığım noktalar var.
36 yaşında bir kadın 16 yaşında kızı var 20'sinde anne olmuş.
20 yıldır aynı işyerinde çalışıyor, yani 16 yaşında lise mezunu bile değilken başlamış.
Hadi diyelim ki lise mezunu, lise mezununu kim denetçi yapar?
Çok çalışmış, dışardan bitirmiş, şansı yaver gitmiş denetçi olmuş diyelim. 20 yıllık hangi denetçi 5000 lira maaşla çalışır?
Teşekkür ederim. Ama bu mesajı yazdığımda siz kendinizi henüz açık etmemiştiniz. Benim yengem de sizin gibi takıntılı bi tip değildi. Sadece cahildi ve kimsesizdi. O yüzden örnek mesajım artık sizin için bi örnek olamaz. Eşiniz düzgün bi adam değil orası kesin ama siz ondan da kötüsünüz. Bu kadar şeyi kendiniz için, hırslarınız için,sözde aşkınız için hazmetmişsiniz şimdi de bi zahmet çocuklarınız için hazmediverin.Başınız sağolsun.. Çok üzüldüm. Aynen benim çocuklarıma zararı olacak artık. Artık bitti. Geri dönüşü yok.
işşim var.evim var.yaklaşık 5000 Tl maaşlıyım.Holding şirketlerinden birinde 20 yıldır çalışıyorum.
Kendiniz de söylemişsiniz. 3 defa boşanıp aynı adamla tekrar evlendi iseniz bunları bile bile kabul ettiniz demektir. Bence sizin ihtiyacınız olan yanlış da olsa kararınızın arkasında durmak. Tabi bir kere daha boşanıp, eskiye tamamen sünger çekip, baştaki zorlukları göze alıp sonrasında huzur içinde yaşama şansınız da var ancak siz anladığım kadarıyla sürekli ayrıl birleş olayından dolayı bir kere daha aynı şeylerin olmasından korkuyorsunuz.
Net kararınızı kendi içinizde verin ne olur. Arada kalmak sizi daha fazla yıpratıyor. Ben çocuklarım için, tek başına güçlü olamayacağım için yani mantığım gereği tekrar bu adamla evlendim, sevgi saygı beklemiyorum. Adım evli olsun, çocuklarım babalarından ayrı olmasın diye evlendim o ne yaparsa yapsın umurumda değil diyebilmelisiniz eğer boşanacak gücünüz yoksa.
Çünkü adam zaten bu yolun yolcusu belli. Artık alışkanlık da olmuş, aldatsam da boşansam da tekrar bir araya geliyoruz deyip kendi yoluna devam ediyor. Düzelmiyor, düzelmeyecek. Düzelir diye umut ederek tekrar evlenmişsiniz ama huylu huyundan vazgeçmez. Kararınızı vermelisiniz, bu adama karşı kör, sağır, dilsiz yaşamak mı, zorluklara göğüs gerip son ve kesin olarak boşanmak mı?
Bu tilki size de şöyle bir turlama şansı tanıyor mu? Üzgünüm ama bi o kalmış çünkü.
aboooo işiniz var 5000 tl maaşınız var 20 yıldır çalışıyorsunuz bir de bu adamı çekiyorsunuz öyle mi
peki siz bu kadar kıymetsiz misiniz size göre gerçekten.. pesss bazen nutkum tutuluyor bu konuları okuyunca hayret yaaa
Aynen. İnşallh bugun evden gidiyor.Başkasıyla mutlu olmasından korkuyorum yazmışsınız..
Bırakın olsun olacaksa.
Siz evlatlarınızla mutlu olun.
Bunun için illa bi adama gerek yok neticede.
bence gayet mantıklı. boşanmayacak
yahu midesizlik gırursuzluk dediğiniz şey kadının içinden gelen ve onu mutlu eden şeyse bize ne. hayır para için hayat kadınlığı yapanlar var onlara midesiz diyebiliyor muyuz yok. çünkü çok saygılıyız. eski kocasıyla yatan bir kadın niye gurursuz olsun? oh keyfime bakıyorum der hatta. cinselliği ceza olarak gördüğünüz için böyle düşünüyorsunuz belki. ona bakılırsa boşandığı eşinden nafaka almak da gurursuzluk ama bayılıyoruz nafakaya.
bence kimse kimsenin hakkına girmedikten sonra midesizlik gibi tanımlar yapmamalıyız. bence asıl buna hakkımız yok.
İnanmıyorum ya bir de tek başına hayat zor diyorsunuz yuhhh.... burada deseniz ki kimse yok param yok ayakta durmam zor olur affedemem ama sabredecegim desen insanlar seni anlar fakat sen o iğrenç kocanın sana geri dönüp seni sevmesini öpmesini dört gözle bekliyorsun. Migdem bulandı yemin ederim.. ..evet.
Kednime ait ayrı bir evimde var. Aylık gelirim yaklaşık 5.000 TL
Denetçilik yapıyorum.
Kocan senden boşandı başka biri ile evlendi sonra o kadınla evliyken sana döndü falan... adamın bence resmi nikaha alerjisi varevet..aynı kişiyim.. okyanus.. ve başka nicler
belkiburdaki arkadaşlara ibretlik olurum
Canım senin adına inan cok ama çok üzüldüm ,eğer kararında kesinsen defet şu pisliği evinden.Sen güçlü bir kadınsın ,ne olur asla ama asla taviz verme.Senin için dua edicegim ,biran önce kurtul insAllah.Aradan zaman geçince gururla yaz ,defettim,kurtuldum ve artık hayatıma bakıyorum diye.evet..
Dün eşyalarını kapıya koydum. Gelip almadı. ben uyumuştum küçük kızımla.Büyük kızımı aramış mesaj attım aile grubuna.. ne olur kızım eşyalarımı içeriye al demş..Yavrumda o kadar bavulları ayakkabı kutularını tek tek gece yarısı içeriye taşımış. Sabah aradım.Ya kapıcıya vereyim yada gel al dedim. Arsız veyüzssüz şekilde geldi. Hatta eşyaları alıp gitmesi için işe servisle gitmedim. Arkadaşımı aradım. Beni bekle arabayla senle gelieceğim dedim. Sağolsun bekledi . ama bizim adam ben gitmem bu evden dedi. Ayrılmam boşanmam dedi. Vurdum. Elimdeki yüzük dudağnı patlattı.Katil olmadan git dedim. Şimdi yetişemem işe gitmem lazım dedi. Akşam alıcam dedi. Sonra da ben sana akşam bir gül alır barışırız diyor. bu akşam gelirim tamam dedi. Benden hiç böykle birşey beklemiyordu. Artk istemediğimi affetmediğimi söyledim. Artık evimde olacağım dedi ama defol git dedim. Bakalım bu akşam ne olacak ? ,bir çok kişi yok fake hesap yok sahte hesap diyor.
İnanmıyorsanızda fotoğraf ekledim. Bakın.. Maalesef çok kötü bir durumun içindeyim. Evet bu sanal ortamda çok kolay yorum yapıp ahkam kesiyoruz. Hayat gerçekten çok zor. Ve etrafımızdaki kadınlarımız gerçekten bir çok şeye gözyumuyor. Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz.Neyse belki bi kere adatma affedilir. Gerçten adamda kendini affetirmek istiyorsa.. Ama böyle ahlaksızlar için başka çözüm yok... Üzgünüm..
Bu arada bir kaç üye beni eski üyelerden birine benzetmiş.. Evet ben okyanusum.. hatta daha birkaç nicklede açtım.. Çünkü utandım.. Ama artık utanılacak birşey yok..
Belki buradan diğer arkadaşlar ders alır benden..
Arkanıza bakmayın.Ayağınız takılır düşersiniz. Denenmişin denenmişi asla olmazmış.. Belki yıllar önce bitirseydim geriye dönmeseydim bu kadar zaman kaybım olmayacaktı. Bilmiyroum..Hep birgün düzelir umudu vardı içimde. Ama bugunkü sonuç .. Ben hergün ölüyruom.Adamın eşyalarını kapıya koymuşum.Adam bana tek kelime diyor. Akşam sana bir gül alır ödeişiriz diyor(
Ettiğim değer bu.Üstelik şu an hastalıkla uğraşırken..
Değerli hemcinslerim. Evet hemen yuva yıkmayın.MÜcadele edin. Sonuna kadar.... Çocuklarınız için... Hayat çok zor kolay değil.... Oluru yoksa yada ölüm olmasın.. Yapacak başka çare yok. Hayat devam ediyor işte.
Belki ban yiyeceğim ama soykemezsem içimde kalacak bence sizin gibi güçsüz ve yanlışta direnen ve burdaki güçlü kadınlara da "ahkam kesen" olarak niteleyen kadınlar burda konu açamasın. Bir de konuyu dönüp dolaşıp hayat zor'a bağlıyorsunuz ya bravo. Doğru sizin için yatağın boş olması zor oluyordur!!!!!Başınız sağolsun.. Çok üzüldüm. Aynen benim çocuklarıma zararı olacak artık. Artık bitti. Geri dönüşü yok.
O sen onunla evli olsan da baska biriyle. Baska biriyle ki boyle mutlu. Sadece kagit uzerinde bir imza sizinkisi. Baska biriyle mutlu olmasindan kork ya da korkma adam nasil istiyorsa oyle yasiyor. Imza bile dondurmuyor. Sen nasil bir hayat istiyorsun onu dusun once? Belli ki bu adam donmeyecek. Cocuklarla yapamam diye korkuyorsan yapiliyor merak etme. Oyle de bir guc geliyor ki... Allah da yardim ediyor. Zaten o adamin sana katkisi yokmus ki. Sen yine tek basinasin. Bir imzadan vazgecmek seni korkutmasin. Unutma siz bosaninca ikiniz bosanacaksiniz. Adam cocyklarindan bosanmiyor. Adamin babaligi devam edecek. Bosanmaktan baska cikar yolun yok. Tum maddi manevi haklarini talep ederek ac su davayi...Uzerindeki bu yuku at sirtindan. Goreceksin oyle bir rahatlayacaksin ki...korkuyorum... çocuklarımı tek başına büyütmekten.. korkuyorum onun başka biriyle mutlu olmasından. korkuyorum hayattan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?