Kocam beni boşuyor yardım edin...

sırf eşin istedi diye neden boşanıyorsun sen ona yıllarını vermişsin dünya tatlısı evlat vermişsin ayrı yaşa gönder evden ama sakın boşanma istemeyen eşin bırak gitsin anası baksın bakalım ne kadar sürecek sen dışarıdan izle sabret kazanan sen olacaksın ama sakın sakın boşanıp onun işini kolaylaştırma

konunun sadece 3-4 sayfasini okudum ama bu kadari bana yetti zaten

bence esinizin psikolojik sorunlari var.
bu ne kadar mantiksiz bir bosanma istegi boyle anlamadim.
ana kuzusu biri mi esiniz?
esiniz aile meclisi toplanmis, karari vermis, siz de bosanacaksiniz...yok ya???
esinizin sorunlari var bence...normal dusunebildigini sanmiyorum...

Böyle ısrarla boşanmak istemesinin hem de ortada birşey yokken, altında başka birşey aramalısın...
Sen beni çok seviyor diyorsun ama bence başka biri var...
Kimse çok sevdiği eşinden annesi için boşanmaz...

İnanın şok oldum!!!!

Bu nasıl bir bencilliktir,genişliktir yaa!
Sanki olağan bir hareketmiş gibi "hadi karıcım annem istedi iki boşanıp gelelim".........
Allah yardımcınız olsun gerçekten yenilir yutulur bişey değil
burnundan fitil fitil getirmelisiniz bence....

ben olsam yaşadığım hayal kırıklığını anlatırım. Boşanma konusunu ve nedenlerini önce benimle konuşmanı benimle kararını almanı ve en son ailene kararını açıklaman gerekirdi ama sen tam tersini yaptın. biz< seninle bir ömrü paylaşmak için evlendik ben bir ömrü seninle geçireceğime inandığım için bir çocuk dünyaya getirdim ve sen beni bırak çocuğumuzu bile düşünmeyip annenle başbaşa verip kararlar alıyorsun. evliliğimizde bir sorun var ise bunu bizim konuşup bir orta yol bularak çözümlememiz gerekirken sen beni nişanlıyken bile istemeyen annenle karara varıyorsun ki annenin başka bir öneri sunmayacağınıda adın gibi biliyor olmalıydın.

beni çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattın ve en önemlisi boşandığımız günden itibaren sen değil beni çok zor günler bekleyecek üstelik 2,5 yaşında bir kızımda var ve o zor günleri benimle birlikte yaşayacak bir kızım... bana bensiz aldığın bir kararla yaşatacağın bu günleri seninle anlaşarak kabullenmemi bekleme benden. Bir kez olsun anneni değil beni veya kızını düşün. bana yaşattığın acının tazminini isteyeceğim mahkemede vereceklerin bana değil kızına olacaktır zaten. Annene sormadan hayatımızla ilgikli bu kararı doğru bir şekilde verebilmeni bekliyorum senden... benim kararım nettir söyleyeceklerimde bu kadardır. eğer kabul etmiyorsan da boşanma davanı tek taraflı olarak açabilirsin derim.

zaten boşandıktan sonra zorluklara tek başına göğüs gereceksin zaten savaşacaksın tek başına ilk savaşını haklı davanda sürdürmelisin. öyle kendi başlarına verilen kararların sonuçları böyle olur işte

Oldu ya, sen onca sene her şey düzelecek diye bekle dur, sonra adam arkadan iş çevirerek çıksın gelsin ben seni artık istemiyorum desin. Bir de utanmadan mahkemeyi bekleyemem, kafam rahatlasın bi an önce boşanalım diye ısrar etsin.

Oldu canım... bi de pasta börek verelim üzerine... bu nasıl bir bencillik, nasıl bir aymazlıktır ya, ben olsam sittin sene boşamazdım, sizi bilemem ama... yok öyle bi insanın hayatını mahvedip sonra da hiçbir şey yokmuş gibi çekip gitmek.

Anasıyla mı oturup karar vermiş senin geleceğine?.... Anasını götürsün o zaman mahkemeye de...

ayrı yaşayın bi süre olmaz mı? çocuğu napmayı düşünüyor acaba?? ayrı boşanma kararı aileyle alınmaz,eşler birbiri arasında alır,pişman olacağınız şeyler yapmayın,sakin kafayla düşünün,oturup konuşmaya çalışın,nedir problem tam olarak öğrenin bence.ayrı kalmayı deneseniz sıkıntısı geçene kadar.bu kadar acele edecek ne var,hem de severek ayrılıyorum demiş,enteresan

canım sen boşanmak istemiosan çaresi basit ben eşimi seviorum boşanmak istemiorum ama evlilik terapistinebaşvurmak istiorum dersin artık çoğu yerde üzretsiz evlilik terapisteleri var madem seni hala sevdiğini sölüo bunu bişekilde aşabilirsiniz die düşünüorum tabi başka nedenler yoksa ayrıca boşanma kararı ailesi ile birlikte alacağı bir karar deil sizinle alacağı bir karar ordada çok büyük bir yanlış var siz sorun olmadığını düşünüosanız bu şekilde davranmalısınz

son durum nedir?

hukuk konusunda bilgili arkadaslarin tavsiyesini dinle derim..

ve kesinlikle hakimin haberi olsun bosanma kararini ailesiyle aldigindan

kendini ezdirme

bu saygisizligin acisini maddi-manevi ödemeli!

tazminat-nafaka isi uzar diye acele etme hemen esinle anlasmaya varma derim

"esimin bir seyi yokki" diyorsun olsun olmasin onami aciyorsun?

tazminatta, nafakada odemek zorunda..

yok ya herif ailesiyle anlasacak sana neyi verip vermeyecegini karar verecek
sen nesin? icin acisada tum sinirlari zorla derim!

sizn yaşadıklarınızın bir benzerini ve acısını yıllar önce benim teyzem yaşamış anlatırlar hep.

çok severek deli gibi aşık olduğu adamla bir yıllık nişanlılığın ardından evlenmişler. kayınvalidesiyle birlikte yaşıyolarmış. kayınvalide dulmuş ve ölen eşi teyzemin eski kocasına çok benziormuş. kadın oğluna aşık gibiymiş sürekli kıskanmış teyzemi. teyzem de muhacir göçmeni sarışın mavi gözlü çok hoş bi kızmış. bir gün teyzemi dayımın düğünü için memleketine yollamışlar düğünden bi süre önce. o sırada teyzem 6 aylık hamileymiş. hiç bi sorun kavga gürültü yokmuş ortada eşiyle de kayınvalideyle de,sesini çıkarmazmış hiç teyzem.
neyse, memleketteyken kayınvalide bi telefon etmiş, biz boşanma davası açtık, haberiniz olsun. hepsi bu. açıklama yok vs yok.
doğumdan bi süre sonra boşanmışlar.
eşi kuzenimi 30 yaşına kadar hiç görmedi. ne aradılar ne sordular. kayınvalidesi demiş ki çocuğu görürse hiç vazgeçemez görmesin daha ii.
teyzem hayatının büyük bi kısmını sinir hastası olarak geçirdi. kabullenemedi. dedem de bi süre sonra üzüntüden byin kanaması geçirip vefat etmiş. hayatı ekonomik yönden sıkıntıların yanı sıra, güzel ve dul bi kadın olarak mücadele etmekle geçti.
hiç bir sebep yokken.kayınvalide çatlağı yüzünden hayatı kabusa döndü. gururundan ben boşanmak istemiorum hakim bey bile diyemedi. birileri karar vermişti işte.

sakın ama sakın boşanmayı kabul etmeyin. asla etmeyin. süründürün. ii bi avukat tutun kendinize. hakime de anlatın herşeyi. bana böyle böyle kayınvalidemle karar alıp dava açtılar deyin. ben istemiorum çocuğum küçük deyin. arkanızda aileniz var mı bilmiorum ama hayatınız için savaşın.

merhaba arkadaşlar...hepinizin yazdıklarını büyük bir dikkatle okudum ayrı ayrı cevap yazmak isterdim ama çok uzun zaman alacaktı ve aynı şeyleri yazacaktım...eşim davayı kasımda açtı yaklaşık üç ay avukatla irtibata geçmemem ve eşimle telefonla görüşüyor olmam tekrar bu evliliğin devam etmesi için umudumun olduğu idi...boşanmayı hiç istememiştim aklımdan bile geçmemişti...fakat eşimin ağzından düşmüyordu...geçen haftaya kadar hayallerle yaşadım...taki eşimin arayıpta mahkeye kadar bekleyemeyeceğini bir an önce anlaşmalı boşanmak istediğini söyleyene kadar...şok oldum...siz arkadaşlardan yardım ve fikir istedim...gözlerim kör olmuştu çünkü dilim bağlanmıştı...sizlerin sayesinde gerçekleri görmeye başladım...parçaları toplayınca eşimin hayatında bir kadın olduğunu düşünmeye başladım yada çevirdiği çok büyük dolap olduğu...
sonuca baktım boşandığımda eşim bekar erkek olacak ben ise çocuklu dul kadın olacaktım...her şey bu kadar kolay olmamalı haklısınız...
hatta öyle birşey söyleyeceğimki şok olacaksınız...eşim bana mahkeme bitmeden nafaka alamassın madden zor durumda kalırsın bir an önce mahkeme sonuçlansın nafakanı al diye kandırdı...bende saf saf inandım...oysaki şu anda bile nafaka alabilirmişim...onun avukatı var ama ben bir avukata danışmayı akıl edemiyorum çünkü adam beni çoktan sepetlemiş ama ben hala birleşme umudundayım...
o kadar çok üzgünümkü çünkü eşim benimle evlenmek için o kadar çok uğraşmıştıki neler yapmadı...şu an da ise boşanmak için yapıyor...duyguyarımı yazıya dökememiyorum ama uğradığım haksızlık karşısında içim çok acıyor....

durumuna çok üzüldüm Allah yardımcın olsun ama şunu sölemeden edemicem;
"HA ŞÖYLE ...AÇILSIN GÖZLERİN!"
adam avukat tutuyor danışıyor avukatla hareket ettiği halde boşanmadan nafaka alamazsın diyor ha yani tedbir nafakasını kimse sölemio ?!!!!
ben bu işe ya ailesi baskı yaptı başkasını buldu o da tamam dedi derim ya kendisi buldu derim ya da adama bi haller etti ailsi derim.ama bu 3 durumdan hangisi olursa olsun kolaylığı verme eline...hiç de üzülme ;demesi kolay bize tabi ama üzülmemeye çalış aksine daha da güçlen; seni kolayca kandıramayacağını anlasınlar bakalım..anlaşmalı boşanırız ağzını tıkarız kurtuluruz oh ne ala...kaynanaın laflarını çek;onun çocuğunu türlü sıkıntılarla taşı doğur ;herşeye emek ver onlar da seni saf yurduna koyup sepetlesin!!!yok öyle yağma!
güçlü olmalısın herzamankinden daha fazla ki kızına sahip çıkasın karşısında ağlak dünyası batmış bir anne değil ,minicik ellerinden tutan ,kuvvetle başı dimdik kendini ezdirmeyen bir annesi olsun!
bir avukata danış;inadına "kocamı seviyorum de mahkemede çocuğunun küçük olduğunu boşanmak istemediğini babasız büyütmenin zor olduğunu gelirinin olmadığını vs söle...belki ailenin maddi durumu iyidir ama bu politikayı uygula ki hakim doğal olarak boşamıcaktır ki onlar da sürünsün.

Son düzenleme:
hayatım hiç bir erkek boşanma söz konusu olduğunda dürüst davranmaz,zamanında verilen sdözler yalan olur.Gerçek acı ama hayatında biri var muhtemel ve sen bunu bilirsen boşanmıycağını bldiği için kolaylıkla atlatmaya çalışıyor.Bence ayrı yaşa son ihtimail tabii ama uzun süre boşanma eğer hayatında biri varsa bu duruma uzun süre dayanmaz emin ol.Hiçbir kadın metres olamayı uzun sürdürmez.
Sevgiler

Allah yardimcin olsun canim,uzuldum adina.konuyu ilk okudugumda benimde aklima diger arkadaslarin aklina gelen seyler geldi,tabi bu bir varsayim.ama altinda biseyler yattigida bi gercek.bence neyin neoldugunu ogrenmeden bosanma derim ben,enazindan yaptiklari bu terbiyesizligi burunlarindan getirmeden.kolaymi ya bukadar hersey?evine barkina git otur,kimseye birakma yuvani,kocan olcak adamda cok sevdigi anasinin koynunda uyusun,hay yarabbim ya insan yazarken bile sinir oluyo.kendini topla ve saglam adim at,guclu dur canim ezdirme kendini,belliki iyi niyetin suistimal ediliyor.gerekli bilgileride ogren iyi bi avukattanki verilcek cvplarin olsun.dilerim hakkinda hayirlisi olur...

Yani...

hemen olsun bitsine getirme istegi de neymi$ öyle? Kaç yillik çocugunun annesi sin. tamam aranizda bir sorun vardir, evlilik gitmez bo$anma karari almi$sinizdir vs onu anlarim ama sepetleme durumu var burada. Biran önce çik git hayatimdan da bende i$lerimi halledeyim gibi...

Bu da herkeste oldugu gibi bende de "acaba bir ba$kasi mi var?" ku$kusu uyandirdi. Zamanla da ögreniceksin elbette bunu.

Üzerinde mal varligi olup olmamasini bo$ver sen tazminatini aç seni ailene gönderip annecaziyla bu karari alan koca-bebeye elbette biran önce kurtulmasi için bir yerlerden para bulacaklardir.

çocugunuz 2 ya$inda mi buarada? Sagligi sihati nasil? Aylik, günlük içtigi ilaçlar, yapilan kontrolleri varmi? Özel bir durumu?... Biraz da bunun üzerinde durun ve çocugunuzun o yönlerinde de yardimci olsun ayrildiktan sonra. Öle evlenip gönül eylendirdikten sonra aile meclisiyle bo$anmayi görür.

Sinir oldum konuya... size de geçmi$ olsun yazdiklarinizdan çoktan ümidi kesmi$ gibisiniz. kasim ayindan bu yana sizde yaptigi psikolojik sorunlari felanda yazdirin. Bo$anmadan ailenizin yaninda kaldiniz onlar bakti size... Ailenizin size yaptigi günlük bi masraf oldu tabi yiyecek içecek vs.. bunlari da verin avukata. (benim bildigim böle bir hak var en azindan yurtdi$inda... TR de i$ler nasil bilmiyorum incelemek lazim)

acilen tedbir nafakası bağlatın..
süründürün süründürün süründürün..
bütün kötü niyetleri,sizi mutsuzluğa iten kötü yeni amaçları çıksın ortaya..
bu süreci uzatın..bu uzayan süreçte hırsınızı alıyor olursunuz sizde..

sora sepetleyin gitsin bütün rezil olmuşluklarıyla..
yoksulluk nafakası ve iştirak nafakası bağlanır boşanmadan sora da..
çocuğunuzla mutlu mesut yaşar gidersiniz..

Son düzenleme:
canım yaşadıklarının aynısını bende yaşadım malesef ( tek fark benim çocuksuz olmam ...allah yardımcın olsun diyorum bizi kaybedenler üzülsün hayat devam ediyor aşmak ne kadar zor gibi olsa da allah yardım ediyor inan

Sizi ve evliliğinizi zerre düşünmeyen, boşanma kararını bile sizinle değil ailesi ile alan sorumsuzluk örneği bu adamla boşanmanız bence sizin içinde hayırlı bir karar olur. Madem çocuğunuz var nafaka tazminat ne lazımsa talep edin, öyle üzerini silkeler gibi silkeleyemesin sizi. Gurur yapmayın bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…