- Konu Sahibi hazaldt2008
-
arada hiç bir sorun yokken bunları yapan adamdan herşeyi bekle.her tür ihtimali düşün..canım ev kayınbabanın üstüne biliyorum ama bunca yalanın içinde belkide eşimin üstüne haberim yok neden lolmasın...
senin bir oyun oynamana gerek yok, kaldı ki bu oyunlar streslidir, neysen öyle kal. mümkün mertebe eşinle yalnız konuşma. delillerini topla, bu evlilikle ilgili aklına ne geliyorsa. ama yeni yeni oyunlar yeni yeni sorunlar çıkaracaktır, sen oyun kurma, oyun bozan ol.
şimdi karar vermek zorundasın. boşanmak istiyor musun? boşanacağım ama dava uzasın diyorsan yolu başka. boşanmayacağım diyorsan yolu başka.
eşinin evini sık sık terkettiğine ilişkin söylemini bir çırpıda yerle bir edersin. zira eşin seninle geçinebileceği bir ev kurmak zorunda,bir an için terketmiş olsan da sen kimin evini terketmişsin, kayınvalideve pederinin. eşin evlilik ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmemiş ve aile konutunu temin etmemiş. ama zaten seni kandırmıştı. dilekçende sadece bunları söylemen ve ispat etmen bile yetecek hakim eşinin davasını red edecektir. inan zor değil. ama mesele sadece bu değil. bu senin ve cocuğunun hayatı şuan çok öfkeli ve kırgınsın ama sonradan bu zamanlardaki gibi hissetmeyeceğini düşünüp hareket etmelisin. ha içinde de bir sey kalmasın, hasta filan da olma:) kendine değer ver lütfen
yapılabilecek küçük oyunlar var, mesela eşine mesaj atabilirsin, ailenle aramda kalmanı ben de istemiyorum, ama anlayamıyorum ailenle bir tartışmamız bile olmadı, onlara saygı duyuyorum, sen nasıl bu gerekçe ile boşanmak istiyorsun.. kendimi bırakılmış terkedilmiş hissediyorum, benim sana ailene ne gibi bir saygısızlığım oldu da, beni ailemin evine güle oynaya gönderip ben burdayken beni ve cocuğunu terkettin gibi yönlendirici bir mesajla, karşılık almayı bekleyebilirsiniz, çok kurnaz değilse size yanıt verebilir. bu yanıtı mahkemede kullanırsın.
ama yapmasan da olur inan, belki biraz da sen oynamak istersin gururunu tamir etmeye çalışırsın diye akıl veriyorum sözde:)
aaa kusura bakma ama hiç de aleyhine falan değil aslında aksine onların aleyhine sende avukatınla konuş --ben eşimi çok seviyorum bir tane kı9zımız var k.validemle oturuy9oruz eşime nasıl dön çağrısı yaparım ve böyle durumlarda ayrı ev tutmasına mahkemenin karar vermesini istediğini söyle.
çünkü kimse seni k.valide ile oturmaya yasalar önünde mecbur edemez.
neyse sen boşve, gıcıklığına boşanmayacaksan, şimdiden boşanma davasını beklemeden kızın ve kendin için tedbir nafakası davanı aç.
----
beni babamın evine gezmeye diye bırakmasına inandım ama arkamdan iş çevirmiş boşanmak istiyorum demesine rağmen yine de evime döndüm ama eşylarımı toplamış kapının önüne koymuş, mecburen eşylarımı alıp babamın evine dönmek zorunda kaldım-- dersin.
bu arada boşanma davasında avukatının hazırlayıp hakime sunacağı evrakların arasına mutlaka hakimin okuması için duygusal kısa ama öz bir şekilde mektup yaz koy. hakim mutlaka okuyacaktır.
canım eşim uyumak üzereydi ama yine de sordum,
tanıdığınız birilerinin evi var mı boş. ya da şöyle oturulabilecek durum da ama kirası düşük bir ev boşanma davasına 1-2 hafta kala bir ev tut kendi adına ama aile konutu diye kira kontratına yazdır. kontratta şu kadar süreliğine kiralıyorum falan deme ama.
neyse bir ev kirala ve bu evin adresini vererek eşine mahkeme kanalıyla -eve dön çağrısı yap-- ama önce avukatınla konuş tabi.
yani eşim böyle bir akıl verdi. eşinin haksız bir boşanma davası açtığının anlaşılması için. babanda emekliymiş nasıl ev kiralayacaksın bunuda bilmiyorum ama. inşallah herşey kızının ve senin için hayırlı olur.
canım ev tutmak ne işe yarayacak anlamadım evi tutucam eşya alıcam eşimi çağrıcam eşimde davadan vazgecer evliliğe devam etmek isterse ben ne yapıcam böyle yalancı bir insanla hayata devammı edicem
içine 1-2 eski eşya koy yeter oturacak değilsin. eşim sadece onun oyununu bozman için bir fikir verdi. gerçi adamın boşanma dilekçesinde aslında elle tutulur hiç birşey yok. resmi yoldan eve dön çağrısı yapmamış. aslında o avukata danışmıştır ama vukat ona --dön çağrısı yapacağın ev annenin evi artık k.valide ile oturmak geçimsizlik nedeni biz başka birşey uyduralım demiştir.
ama eşinde bu işgüzarlık varken gelir oturur 1-2 aylığına valla.
ama yapacağın en mantıklı şey bir avukat bulman ve boşanmak istemiyorum demen. boşanmak istemesende zaten bu süreçte eşinden kızın ve kendin için nafaka isteyebiliyorsun. bunu da hemen yap.
Allah sana sabır versin.
herşeyde biraz hakimin insiyatifine bakıyor galiba
bu devirde erkeğe güven olmaz. şahsen ben eşime güveniyorum ama öyle sonuna kadar bir güven değil. babamın oğlumu ki. sonuçta erkek milletine hiçbir zaman güven olmaz. Bir tane bacak görseler gözleri ile aldatırlar, bir tane yazar var Altan soy isimli --1çift kadın göğsüne vatanımı satarım-- diyen.
eski konularına baktım da kafam karıştı. Acaba gerçekten eşin bunalımda mı. gerçekten annesi için mi boşanmak istiyor. ikiniz arasında seçim yapamadı ama cadaloz kaynanan baskı yapınca annesini mi seçti nedir.
ay bu erkeklerde gram zeka yok. ayırsa evini gökten taş mı yağacak sanki.
Kayinvalidenizde kaliyormu$sunuz orada bilgisayar internet varmiydi?...
E$iniz belki internet üzerinden (eger ki bir bayan varsa) onunla sohbeti felan oluyordur. BU yüzden incelemeye aldirtabilirsiniz bilgisayari felan... Bunlari mahkemede kullandiklarini biliyorum.
Geçmi$ olsun tekrar.
davada eşinin kullandığı telefonun kayıtlarını isteyebilirsin.
zaten başka kadın olma ihtimali bir süre sonra açığa çıkacaktır, artık gemiler yakılmış.
şimdiden bunu düşünüp kendini üzme, bu konuda hırslanma. zira olmama ihtimali de var.
yeni bir gelişme var mı? görüştün mü karşı tarafla?
Cok sonradan olaya mudahil oldum ,kacirdigim bir yer varsa ve yanlis yorum yaparsam af ola.
Oncelikle esinizin bosanma sebebini Kaynana olarak gormuyorum.Bu sadece onun bahanesi,ve nasilolsa
kayinvalide ile kotusunuz ,soramaycaksiniz,bahanesi cok yerinde.Bu kararin ailecek alindigina -yani esinizinin anne ve babasi ile -inaniyorum.Bazen biz kadinlar cok sevgimizden,ve galiba birazda iyi niyetimizden gercekleri gormek istemiyoruz.Esinizin baska biriyle iliskisi var ve bu sizin disinizda herkes tarafindan ogrenildi ve sonuclandirilmasi istenildi ,o diger bayani secti.Cok ozur dilerim ama sebebin bu oldugunu dusunuyorum.Veya sizin bize anlatmadiginiz aslinda gercekten aranizda siddetli bir gecimsizlik soz konusu.Baska bir sebebi olmasi mumkun degil.Anne baba talebi ile olucak isler degil bunlar.
Dilekcede yazilanlarda,sizinle tek celsede bosanmak icin yazilmis.Karsilikli oturun ve anlasin.Hiz birseyi olmasa dahi ,tazminat davasini kazanabilirsiniz.Buda onun maasinin ya tumunu yada 4/2 sini almak demektir.Yalana yalan dolanla cevap vermek size hic birsey kazandirmaz.Hakimler aptal degiller.,kanita bakarlar,tutanaga bakarlar.
Kolay gelsin,ve hakkinizda hayirlisi olsun insallah
arkadaşlar artık yanımda olmayacakmısınz yardın etmeyecekmisiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?